Češi ve Stockholmu končí. Set nezískal Berdych ani Hájek

20. 10. 2010, 17:17
Aktuality 20
ATP STOCKHOLM - Čeští tenisté se se Stockholmem loučí bez zisku jediného setu. Po debaklu Jana Hájka neuspěl ani Tomáš Berdych, který potvrdil pokles formy porážkou od Nieminena.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych podlehl v dnešním utkání druhého kola Jarkku Nieminenovi z Finska 1-6 4-6. Šestý hráč světového žebříčku Berdych, který má za sebou únavné a nepříliš úspěšné asijské turné, nezachytil úvod a zaznamenal sérii sedmi prohraných gamů. V druhém setu už byl Nieminenovi, který je v pořadí ATP o 39 míst níž, vyrovnaným soupeřem, ale obrat se mu nepovedl.

Pětadvacetiletý Berdych si v šestém vzájemném duelu s nejlepším finským tenistou připsal první porážku, v předchozích čtyřech duelech přitom neztratil ani set. Brzké vyřazení ve Stockholmu nicméně neohrozí jeho šestou pozici v žebříčku pro postup na Turnaj mistrů, neboť tento týden nikdo z jeho rivalů nemá šanci na výraznější bodový zisk.

Krátce před koncem nepříliš povedené sezony se v ní Jan Hájek dočkal jedné z nejhorších porážek. Český tenista se s turnajem ve Stockholmu rozloučil za hodinu a tři minuty porážkou 0-6 2-6 z rakety Němce Tobiase Kamkeho.

Do zápasu vstoupil sedmadvacetiletý Hájek osmi prohranými gamy v řadě, které pro českého tenistu znamenaly třetího nepopulárního 'kanára' v sezoně. Další nule na kontě dokázal ve druhém setu zabránit a dokonce srovnal na 2-2, ale na zvrat se česká trojka ve světovém žebříčku nezmohla. Čerstvý vítěz challengeru v Kalifornii Kamke získal další čtyři hry a za 63 minut postoupil do 2. kola.

Mnohem větší bitvu viděli diváci ve švédské metropoli v duelu mezi pátým nasazeným Stanislasem Wawrinkou a Nizozemcem Robinem Haasem. Švýcar v úvodním setu musel odvracet sedm brejkbolů a začalo být jasné, že Haase se slavnějšího soupeře nezalekl. Potvrdil to i v tie-breaku druhé sady, kterou získal a vynutil si tak třetí set. V něm už ale Wawrinka při svém podání nezaváhal a po téměř dvou a půl hodinách zvítězil 7-5 6-7 6-4.

Výsledky - Stockholm (tvrdý povrch, dotace 600.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Kamke (Něm.) - Hájek (ČR) 6:0, 6:2, Haase (Niz.) - Prpic (Švéd.) 7:6 (7:4), 3:6, 6:4, Bachinger (Něm.) - Kubot (Pol.) 6:4, 4:6, 6:3.

Dvouhra - 2. kolo:
Nieminen (Fin.) - Berdych (3-ČR) 6:1, 6:4, Wawrinka (5-Švýc.) - Haase (Niz.) 7:5, 6:7 (6:8), 6:4, Mayer (Něm.) - Ryderstedt (Švéd.) 6:4, 6:4.

 

Komentáře

20
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Dávají ten Stockholm někde v TV? Na satelitu třeba?
Reagovat
smazaný uživatel
na co TV?... divej se pres net:)
Reagovat
Stan_Borowitz
protože na plazmě Pioneer Kuro o úhlopříčce 127 cm to je přece jen trochu jiný zážitek... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jojo to uznavam... taky se radeji divam na tv, ale pokud ta moznost neni tak mi zbyva jedine net. Jeste je moznost si kompa pripojit na tu plazmu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Stream o velikosti 300x200 pixelů zvětšený na 50palcovou obrazovku je nekoukatelný! Na internetu "sledujou" sport jenom pubertálové a socky. Dívat se na rozmazané fleky je ztráta času.

ATP Stockholm je od zítřka na italském programu Super Tennis - satelit 13 stupňů východně, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H.

Pozor, od září tento program vysílá na nové frekvenci, původní 11179 MHz se musí přeladit!
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík za info!
Reagovat
smazaný uživatel
Je na ručník
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych to dela dobre. Aspon v pristim roce nebude obhajovat zadne body a bude hodne v plusu.
Reagovat
smazaný uživatel
Boze ty jsi blbec! Prijde ti obhajoba finale Masters v Miami, semifinale Roland Garos a finale Wimbledonu malo? Spocitej si to, trdlo!
Reagovat
smazaný uživatel
hned bych ti dal ban za ty tvoje kecy tydlecty
Reagovat
smazaný uživatel
Za pravdu?! Tobe da spolecnost brzy ban za tvou mizernou inteligenci, hlupaku!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kluci, klid :)

Ja v tom vidim proste trochu ironickou pravdu. Tomas sice uspel v Parizi a Londyne, ale od te doby j eto mizerie s velkym M. Tezko se da ocekavat, ze uspechy na techto dvou turnajich zopakuje. Takze sice v prostim roce se po Londyne asi dost propadne, ale zas ke konci roku to ma sanci dohnatm protoze moc bodu obhajovat nebude.

J eto sic ejen sport, ale Tomas ma do velkeho hrace bohuzel hodne daleko. Nevim jak vy, ale ja treba Londyn sledoval celej. A Tomas tam mel hodne hodne stesti. Malem uz vypadnul v prvnim kole s Istomminem, rozhodne tam nijak soupere vyrazne neprehraval.
Reagovat
smazaný uživatel
Prave Istominem bych se prilis neohanel! Tehdy mel vybornou formu, servisem si vyhral vetsinu micu a zkracene sady jsou loterii! On jako jediny dokazal Berdycha perfektne proverit a presto Berdych potvrdil dobrou formu, jiny hrac z top 10 by tehda mohl s Uzbekem klidne prohrat! (Krome Nadala!) To same Brands! Take zahral dobre a servis ma rovnez vyborny! Ve Wimbledonu nehral nikdo svuj nejlepsi tenis z uzsi svetove spicky krome prave Nadala! Takze tak! Vzhledem k tomu, ze prvni polovina sezony je u vsech hracu co makaji nadoraz lepsi, jelikoz ke konci sily schazeji bych na tvou domnenku prilis nespolehal! Berdych se muze po Wimbledonu propadnout klidne az do TOP 40 ci jeste nize, kam koneckoncu momentalne patri!
Reagovat
smazaný uživatel
A pokud jsi Londyn sledoval cely, pak jiste vis, ze prvni kolo sehral Berdych s Golubevem.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavé je, že Berdychovou hranicou formy, bol v oboch prípadoch Federer. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To bude teda reklama pro čeký tenis. Bejt Berdychem tak si vymyslim nějaký zranění a nestartuju tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Tomáš, jen tak dál, udělal jsi mi radost .......
Reagovat
smazaný uživatel
je výborné jak jsou vysoké kurzy na tak jisté dvojky jaké při Berdychových zápasech jsou :)
Reagovat
smazaný uživatel
chtěl bych se nenapadně zaptat došla mě zprava že za nějakou uplatu jsou zaručeně dobre typy.. měl bych o to zajem ale nejde na tu internetovu adresu odepsat.. nevi někdo o tom něco???
Reagovat
Stan_Borowitz
moje rada zní - mail smazat a zapomenout na to. Vyhneš se tím řadě případných problémů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist