Češi vstupují do Davis Cupu soubojem s Francií. Macháč v úvodní dvouhře vyzve Gasqueta

25. 11. 2021, 15:55
Aktuality 10
DAVIS CUP - Čeští tenisté dnes v rakouském Innsbrucku vstoupí do skupinové fáze finálového turnaje Davisova poháru. Úvodní dvouhru souboje s Francií obstarají Tomáš Macháč a Richard Gasquet, poté se utkají Jiří Veselý s Adrianem Mannarinem. Do případné rozhodující čtyřhry jsou nahlášeni Zdeněk Kolář s Jiřím Lehečkou proti hvězdám Pierrovi-Huguesovi Herbertovi a Nicolasovi Mahutovi.

Český kapitán Jaroslav Navrátil měl o jedničce jasno dopředu, o druhém singlistovi se rozhodoval mezi Macháčem a Lehečkou (138.), který se po finále na challengeru v Pau připojil k týmu v pondělí. "Jirka Lehečka přijel trošičku později, trošku ho pobolívá koleno a před čtrnácti dny s Gasquetem docela hladce prohrál. Z toho důvodu dneska Tomáš Macháč," vysvětlil Navrátil.

Složení páru do čtyřhry, která začne půl hodiny po druhé dvouhře, se může ještě změnit. Záležet bude na stavu po dvouhrách. "Připraveni na debl budou všichni čtyři," řekl Navrátil.

Třetím celkem skupiny jsou Britové se světovou dvanáctkou Cameronem Norriem a Danielem Evansem (25.). Češi se s nimi utkají v neděli od 10:00, Francouzi o den dříve.

Další informace budeme průběžně doplňovat.

FINÁLOVÝ TURNAJ DAVIS CUPU 2021
Skupina C
Česko - Francie | 0-0
Macháč - Gasquet
Veselý - Mannarino
Kolář/Lehečka - Herbert/Mahut
Skupina B
Kanada - Švédsko | 0-0
Diez - E. Ymer
Pospisil - M. Ymer
Diez/Pospisil - Goransson/Lindstedt
Skupina D
Chorvatsko - Austrálie | 0-0
Gojo - Popyrin
Čilič - de Minaur
Mektič/Pavič - Bolt/Peers
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
To jsem ještě neviděla, aby kamera zabírala jen jednoho hráče na kurtu při výměně a ještě ze snížené polohy. Naštěstí Jirka několikrát míček odehrál, tak jsem věděla, že se ještě výměna nedohrála. Ale měla jsem dost vztek, že nic nevidím,když se jednalo o výměnu v koncovce setu.
Reagovat
FulnekUltras
globalističtí režiséři, kameramani a mnógo, mnógo dalších hňupů a tupanů, kteří se rozhodli "zachraňovat planetu", údajně zkurvenou předchozími generacemi

smilesmilesmile
Reagovat
Dobry-den
Tomáš dneska zahrál velice solidně. Soustředěný výkon, skoro žádný vypalovačky, jak dává na challengerech. Nervózní byl nejspíš jen na začátku, potom už to bylo celkem suverénní představení. smile
Zato Gasquet už není, co býval a po prohraném tajbrejku už druhý set ostudně vypustil. smile

Uvidíme, co Jyrka, česká jedňyčka. smile
Reagovat
bIbec
Katka Siniaková Toma dobře připravilasmile
Reagovat
vergus
No Katka teď užívá dovolené, tak se holt musel připravit sám ;)
Reagovat
com
Siniakova je jeho pichna smilesmile
Reagovat
George_Renel
velmi dobře. Soustředěný a takticky dobrý výkon. Toto vítězství by mu mohlo do budoucnosti hodně pomoci.smilesmile
Reagovat
Fandina
Tak to je super. Ríšánka mám moc ráda, ale dneska tedy ne. Jsem ráda, že Tomáš vyhrál první set v TB a teď zase vede ve druhém.

A je to hodně pomalé, chlapci všechno doběhnou.
Reagovat
sojka1
nahledla jsem az na zaver a taky mi dneska nevadilo, ze Risanek uz vypada dost opelichane... ;-) Machac dobre... Navratil mu radil vsechno v poslednim gamu pres Risi FH, vyslo to....
Reagovat
Fandina
Jj, kápo měl dobrou ruku při výběru dnešního soupeře. A teď v rozhovoru říkal Tomáš, že měl stanovenou taktiku a tu se snažil dodržovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist