Češkám se v Moskvě daří, dál jdou Šafářová i Zakopalová

18. 10. 2011, 15:35
Aktuality 35
Moskevský turnaj Kremlin Cup zatím českým tenistkám svědčí. Prvním kolem dnes zdárně prošly Klára Zakopalová i Lucie Šafářová. Tu v dalším utkání čeká světová osmička Agnieszka Radwaňská, která bojuje o poslední volné místo na Turnaji mistryň.
Lucie Šafářová

Výrazně snáz dnes vybojovala postup Klára Zakopalová, kterou v úvodním zápase čekala Ukrajinka Olga Savčuková. Ta sice kvalifikací prošla bez ztráty setu, české favoritce ale nedokázala vzdorovat ani hodinu. Už v úvodním setu jí Zakopalová třikrát sebrala podání, další tři brejky si 41. hráčka světa připsala i v následující sadě a za 55 minut se Klára Zakopalová radovala z vítězství 6-3 6-1.

V dalším kole se pražská rodačka může utkat s osmou nasazenou Dominikou Cibulkovou, finalistku z Lince ale ještě předtím čeká souboj se Slovinkoku Polonou Hercogovou.

Právě Cibulková se minulý týden postarala v semifinále turnaje v Linci o vyřazení Lucie Šafářové, která i v Moskvě úspěšně přešla přes první kolo. O postup ovšem musela se Španělkou Arantxou Parraovou-Santonjaovou bojovat přes dvě hodiny.

Úvodní set totiž Šafářová ztratila ve vyrovnané zkrácené hře, kterou Parraová vyhrála 9-7. Po výměně brejků ve druhé sadě prolomila česká tenistka soupeřce počtvrté podání a poslala zápas do třetího setu. V něm pak ještě dvakrát sebrala Španělce servis a po výhře 6-7 6-4 a 6-3 prošla do druhého kola. V něm ji čeká velmi těžká soupeřka - druhá nasazená Agnieszka Radwaňská, která vyhrála posledních 11 zápasů. Na turnajích WTA ji ovšem Šafářová už třikrát porazila.

Radost domácím divákům dnes v Moskvě udělaly dvě ruské tenistky. Světová devatenáctka Světlana Kuzněcovová si bez problémů poradila s Francouzkou Alizé Cornetovou a Xenie Pěrvaková v napínavém utkání porazila Galinu Voskobojevovou z Kazachstánu 7-5 a 6-4.

"Letos jsem ji třikrát porazila a všechny naše zápasy byly těžké," řekla po utkání Pěrvakovová, která dnešním vítězstvím strhla bilanci s Voskobojevovou na svoji stranu. "Má tvrdé podání, ale dneska jsem v klíčových momentech hrála lépe a měla i trochu štěstí," dodala Ruska, kterou v dalším kole čeká Marion Bartoliová.

Zatímco poslední čtyři sezony zakončila na Turnaji mistryň, s letošním rokem se Jelena Jankovičová loučí překvapivou porážkou v 1. kole turnaje v Moskvě. Šampionka z roku 2008 podlehla 4-6 6-1 4-6 domácí až 175. hráčce světa Jekatěrině Ivanovové. Ta si připsala teprve druhou výhru v sezoně.

 

Výsledky - Moskva - ženy (dotace 721.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR)
- Parraová-Santonjaová (Šp.) 6:7 (7:9), 6:4, 6:3, Zakopalová (ČR) - Savčuková (Ukr.) 6:3, 6:1, Ivanovová (Rus.) - Jankovičová (5-Srb.) 6:4, 1:6, 6:4, Kuzněcovová (6-Rus.) - Cornetová (Fr.) 6:3, 6:3, Pěrvaková (Rus.) - Voskobojevová (Kaz.) 7:5, 6:4, Pironkovová (Bul.) - Martičová (Chorv.) 6:1, skreč.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
VlS
Tak Lopato, vsadil jsi na ten "valubet" jak s oblibou říkáš? Jsi aspoň zase v šoku?
Reagovat
petrulinka
Asi je chudák tak v šoku, že sem ani nemůže dojít.
Reagovat
VlS
Jen kdyby mu to vydrželo aspoň do příštího FO
Reagovat
smazaný uživatel
ale VISi, to prece bylo jen to legendarni a (obcas) neselhavajici "zakriknuti"! :-)

Jinak Aga sice v nepohode, ale Lucka zas predvedla vyspelejsi vykon, zapas se mi konecne zdal vedeny i takticky, gratulace!
Reagovat
VlS
Soječko, nevidíš zhůry ( z větve) něco na zakřiknutí Lopaty?
Reagovat
smazaný uživatel
hlasani ze strazne vetve: Co se predem (za)krikne - to se prece nestane! ;-)
Reagovat
VlS
Tak hlásej prosím - kde je Pes? měl by začít zase pokoušet na zítra WooDoo
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, kam se zabehl, asi radostne skakal okolo Jamese :-)
Reagovat
smazaný uživatel
lucka proti Radwanské nebude mít žádnou šanci. Bude ráda milosrdnou porážku.
Reagovat
skott
Kata Ivanova to dokazala.Na jednu stranku osklivy zapas, Jankovic bez stavy s minimalnim zajmem (1.set odevzdala dvema df a dvema trefenymi ramy), ale Kata si tuhle sanci poctive vydrela a je to jeji zivotka!A uzasna reakce na konci:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem skoro celý třetí set. Podle těch statistik to moc nevypadalo (poměr vítězných úderů a nevynucených chyb na obou stranách...), ale mně se ten zápas líbil. Přiznám se, že jsem Ekaterinu viděl hrát poprvé naživo a musím uznat, že taková bojovnice se jen tak nevidí. :) Hrála s obrovskou chutí a vydřela si to, jak správně píšeš. Jelenu uznávám a myslím, že nehrála až tak špatně (i když jsem neviděl první dva sety). Jen měla dneska proti sobě hodně bojovnou soupeřku. Je skoro až neuvěřitelné, že je Ekaterina 175. v žebříčku (neměla během kariéry nějaké zranění?). Možná to byl u Jeleny taky důsledek Lince, těžko říct. Každopádně Ekaterina vyhrála zcela zaslouženě a ještě k tomu jí to slušelo. :)
Reagovat
skott
no nevim, u Kati ty chyby pramenily z premiry snahy, obcas chtela az moc, ale nektere Jankovic jsem si vysvetlit nedokazal.No, ale dulezitej je pro me vysledek a ze je Jankovic venku.Ne, nepamatuju, ze by mela Kata vaznejsi zraneni.Kazda tenistka ale potrebuje nejake prulomove vitezstvi, aby si zacla verit.Kata takove jeste nema, pritom schopnosti ma vyssi nez placani se stabilne ve druhe stovce.Bohuzel konkurence je velka, jen Rusek s podobnym potencialem je nekolik (Nina Bratchikova, Sasa Panova..).
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal jsem na dva zápasy z Moskvy a jeden z Lucemburku. Z Moskvy jsem viděl začátek a konec zápasu mezi Galinou a Ksenií (nebo Xenií?). Moc pohledný tenis to nebyl, na obou stranách výrazně větší počet nevynucených chyb než vítězných úderů. Ksenia chybovala o poznání méně než Galina (Galina měla 52 nevynucených chyb) a zaslouženě vyhrála. Galina je mi docela sympatická, ale dneska strašně moc kazila i ty nejjednodušší údery a vůbec se jí nedařilo zakončit výměny. Ale musím zase ocenit, že měla fakt pěkné šaty. :) V přestávce mezi zápasy jsem se rád podíval na Mats Point s Vikou... Pak jsem viděl zápas Alizé a Svety. Ten už byl zajímavější a to hlavně díky výkonu Svety, která hrála snad až na začátek 2. setu výborně. Alizé mi je taky sympatická (hlavně po tom, co jí v Bastadu zvonil telefon při zápase s Caroline :D), ale dneska se jí nedařilo skoro nic. Myslím, že kdyby se o trochu míň rozčilovala, tak by byla mnohem lepší. Ale ono se to snadno říká... V Lucemburku jsem viděl část 1. setu mezi Danielou a Luckou. Bylo to vyrovnané a postup Lucky je určitě překvapení. Myslím, že to byl oboustranně dobrý tenis. Lucka hodně těžila ze svého podání a Daniela možná nebyla po Linci ve stoprocentní pohodě, ale to je jenom moje domněnka... Už se těším na zítra, až v Lucemburku konečně nastoupí Vika a Ana. :)
Reagovat
skott
Taky jsem koukal na oba zapasy.Galine se Ksenia evidentne dostala do hlavy, a jeji styl ji vyslovene nesedi.Kdyz si nepomohla Galina prvnim servisem, nezahrala na dva rychle udery, tak ji prakticky pokazde Ksenia ve vymene dokazala dostat z pozice a donutit k chybe.Male zavahani mela Ksenia jen po vedeni ve druhem setu 3-0, kde to na chvilku vypadalo, ze by ji mohlo potkat neco jako minuly tyden s Dankou, kde take ztratila dva brejky a nakonec i zapas, ale poucila se:-)
Svety vykon se mi teda osobne moc nelibil, mela sice obrovskou prevahu, ale vzdycky par excelentnich uderu vystridala hroznyma chybama.Cornet je nastesti neskodna, neschopna zahrat vitezny uder a narozdil od unoroveho Fed Cupu to Sveta tentokrat nepodcenila.
Pred finale FC mam ovsem po Nasti vykonu s Marino hodne smisene pocity:/ Mozna ze by prece jenom Sveta mela dostat prednost na prvni dvouhru...chudak Verka..
Mimochodem kdyz jsi fanousek Azarenky, nevis proc neobhajuje v Moskve?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevím, proč Vika hraje v Lucemburku a ne v Moskvě. Já sleduju její twitter a tam včera psala, že se do Lucemburku těší, protože je to skvělý turnaj a lidi tam jsou milí. Třeba se chce před Istanbulem rozehrát na menším turnaji, ale to jsou jen moje spekulace... Mně je to jedno, jestli jí budu fandit v Moskvě nebo v Lucemburku. :) Hlavní je, aby byla zdravá a připravená na TM. Jinak finále Fed Cupu by mě zajímalo, kdyby hrála Masha. Takhle na to asi moc koukat nebudu. Proti Fed Cupu nic nemám, ale v tenise jsem prostě zvyklý fandit jednotlivci. :)
Reagovat
skott
To plne chapu, taky Fed Cup sleduju, abych videl v akci svoje oblibenkyne, jinak me az tak cela soutez nevzrusuje;) Krom Rusek nevynecham jeste prilezitost videt Ukrajinky a obvykle si udelam cas i na Polky, kdyz je moznost.Loni pro me finale bylo treba uplne nezajimave, jen kvuli Coco me to trochu vtahlo.
Na Azarenku jsem se ptal, protoze je to skutecne zvlastni, ze nekolik tensitek co pravidelne Kremlin Cup hraji, tentokrat dalo prednost Lucemburku.Nechce se mi verit, ze to je jen tak.
Reagovat
VlS
Tak pošli Lucko AGU domů, Marion tě bude milovat :-)
Reagovat
VlS
Tak pošli Lucko AGU domů, Marion tě bude milovat :-)
Reagovat
vendulkabendulka
Nechci rypat, ale Xenie Pěrvaková, Světlana Kuzněcovová.. a Agnieszka Radwaňská? Nechcete si v tom trochu udelat poradek, kdyz uz teda pisete pro CTK?
Reagovat
VlS
LH v Lux. vyřadila Danku Hantuchovou. Po dvou prvních velmi vyrovnaných setech (6:7;7:5) Dqanka neproměnila ve třetím gamu 2 break balls a úplně odešla. Lucka zbytek dohrála jako exhibici a třetí set vyhrála 6:1. Tak ať ti to Lucko vydrží i dál.
Reagovat
skott
az na to, ze ve tretim setu Hradecka dala oba brejky pres jasny auty a Daniela uz se jenom ironicky smala.Posledni gem vypustila, tomu bych zrovna dvakrat exhibice nerikal.A setbol ve druhem Lucka taky promenila ani nevi jak, na returnu blok ve streci na dlouhou ruku doprostred kurtu a potom prohoz se stestim po lajne...
Reagovat
VlS
Tak tedy nevím, jak jsi viděl jasný auty, byly to míče těsně na lajně, možná by jestřáb ukázal aut a možná ne. Sporný míče byly i na druhý straně, ale to tak na hardu bez jestřába prostě je. Kdyby to byla Ruska, tak budeš tancovat oslavnýho kozáčka.
Reagovat
Fandina
hrála dobře třetí set byl opravdu sebevědomí. Takže nechápu kritiku.......
Reagovat
skott
Kdyz to nevidis ze zpomalneho zaberu, tak je to s tebou tezke.Nebyl to jen muj nazor, stejne tak se tomu divil i komentator a ten druhy aut, ktery Hradecke prinesl druhy brejk i Hradecka podle reakce myslela, ze to byl aut.
Reagovat
Fandina
proto to musí být na dva vítězné sety. Některé míče od Danky mi připadali v autu a nic ...............
Reagovat
VlS
Nevím na čem jsi se díval, na streamu žádný opakovaný zpomalený záběr nebyl, takže nevím, bylo to prostě hodně těsné a rozhodčí rozhodli, že to bylo OK.
Reagovat
skott
naopak zpomaleny zaber tam byl, jinak bych to nepsal.A jestli je to stream nebo televize je jedno, prenos je porad stejny.
Reagovat
Fandina
tam byl, ale to je jeden míč, co ty ostatní???????
Reagovat
skott
Jake ostatni?Ja rikam, ze Hradecka udelala dva brejky, diky tomu ze ji byly pusteny udery pri jejich bp, ktere skoncily v autu a jednoznacne ovlivnily prubeh tretiho setu.
Reagovat
Fandina
Hradecká vyhrála letos turnaj na Štvanici a hrála dobře ... a teď vyhrála dva sety .........
Reagovat
VlS
Myslíš ten úder křížem do růžku? Tak ten jsem viděl a škrtnul růžek. Víš kolikrát i ze zpomalenejch záběrů jsem byl o něčem přesvědčenej a jestřáb pak ukázal milimetrovej out nebo naopak teč? Ta otrávenost Danky podle mě pramenila z frustrace, že prohrává a protože byla otrávená, tak prohrála tak jasně. Máš nějakej důvod ke shazování toho, že Lucka dneska hrála dobře?
Reagovat
VlS
Skotte, a které ostatní zpomalené záběry tam byly? Ten první break opakovaný nebyl, byl to míč na protilehlé straně hřiště a jediné, co tě vede k svalnatému prohlášení je, jak se Danka ksichtila. Různě se ksichtit hráče i hráčky jsem už viděl mockrát. To by sis taky (v rámci objektivity) mohl všimnout ksichtění Lucky, když jí míč na lajnu ohlásili jako out a hra místo proměněného breaku šla zpátky na shodu, ale o tom nemluvíš? Prostě máš potřebu si do Lucky kopnout a to je všechno. Pavlju ti třeba spraví náladu, Marino se ve třetím zatím nechytá :-))
Reagovat
skott
milimetrovy urcite nebyl, kdyz obe prestaly hrat v domneni, ze slo o aut.Daniela si stezovala rozhodci, ironicky ji zatleskala a posledni gem vypustila.Jasna prohra vypada jinak nez 67 75 61...
Ale abych sel s proudem, tak priste holt napisu supeeeeeeeeer Lucka, jen tak dal!!!!! nebo neco podobnyho, jak je tady zvykem.
Reagovat
skott
Proc se mi porad snazis podsouvat nejake shazovani Hradecke a stacis tema na Rusky?Ja jsem ani cele utkani nesledoval, prisel jsem k tomu na zacatku druheho setu a pisu, co jsem videl od te chvile.A nejen ja, ale treba i ten jinak slaby komentator.
Reagovat
smazaný uživatel
zpomalený záběr tam a ukazal že to byl dobrý míč. takže zavři klapačku a uznaj že Hradecká vyhrála!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist