České deblové finále se v Dubaji konat nebude, o titul si zahraje jen Hlaváčková

24. 2. 2017, 13:19
Aktuality 13
WTA DUBAJ - České deblové finále se na turnaji WTA Premier 5 v Dubaji nekoná. V semifinále uspěla pouze Andrea Hlaváčková s Číňankou Shuai Peng, naopak Barbora Strýcová a Sania Mirzaová v boji o finále nestačily na Rusky Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou.
Shuai Peng a Andrea Hlaváčková

Barbora Strýcová a Sania Mirzaová skončily stejně jako minulý týden v Dauhá před branami finále. Česko-indický pár bojoval o titul naposledy v lednu v Sydney, kde prohrál ve finále, a na grandslamovém Australian Open skončil překvapivě už v osmifinále.

Jejich dnešní soupeřky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová mají letos na kontě rovněž jedno finále a žádný titul. Na rozdíl od česko-indické dvojice, která turnajem postupovala beze ztráty setu, Rusky musely v Dubaji jednou do super tie-breaku.

Premiérový vzájemný duel začaly Strýcová s Mirzaovou rychlým brejkem, následně však hlavně kvůli chybující Mirzaové prohrály tři gamy v řadě a už se nemohly dostat do tempa. Česko-indický tandem držela do stavu 4-4 nad vodou jakžtakž Strýcová, Češka ale začala poté také kazit a třetí nasazené prohrály sedm her v řadě.

Zvedly se až ve chvíli, kdy asi nikdo nepochyboval o tom, že se s turnajem brzy rozloučí. Předvedly sérii tří her v řadě a alespoň trochu utkání zdramatizovaly. Za stavu 3-5 měly dokonce na returnu náskok 40-0, ovšem přišla šňůra čtyř prohraných bodů v řadě a tím game i zápas ztratily.

Český tenis ale ve finále zastoupení mít bude. Postarala se o to Andrea Hlaváčková po boku Číňanky Shuai Peng, když společně smetly 6-1 6-3 pátý nasazený pár Hao-Ching Chan/Jaroslava Švedovová.

Hlaváčková a Shuai Peng postoupily do finále potřetí v sezoně a opět bez ztráty setu. O druhý letošní a celkově čtvrtý titul z osmého společného turnaje si zahrají s Ruskami Makarovovou a Vesninovou, s nimiž si poradily před měsícem v Melbourne.

• WTA PREMIER 5 DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2,666.000 dolarů
páteční výsledky (24. 2. 2017)
• Čtyřhra - semifinále •
Makarovová/Vesninová (2-Rus.) - Mirzaová/Strýcová (3-Indie/ČR) 6-4 6-3
Hlaváčková/Shuai Peng (6-ČR/Čína) - Hao-Ching Chan/Švedovová (5-Tchaj-wan/Kaz.) 6-1 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
tommr
to na rozdíl od Báry zvládla a spolu s Pengovou dneska jasně přehrály nebezpečnej pár Chan/Shvedova ...
Vedle postupu do finále se v dnešním zápase bojovalo i o postavení v desítce. Andrea přímej souboj se Shvedovou vyhrála a udrží si i nadále 9.místo ... :)
Reagovat
VlS
V race se dostávají na první místo ( je jasný, že i díky tomu, že Lucka s Beth spolu hrály jen jeden turnaj)
Reagovat
misa
Hlaváčková bude za chvíli žvatlat, že je nejlepší deblistka na světě.
Reagovat
VlS
No, a co když bude?
Reagovat
FulnekUltras
to sme klidní... ;)))
Reagovat
Fandina
Tak jí popřejeme, ať si to užije.
Reagovat
tommr
mezi prvníma 4 párama jsou 3 s českou účastí. Vypadá to, že i letos bude na deblovým TM spousta českých hráček ... :)
Reagovat
Fandina
Přesně, jak se píše v článku, viděla jsem tři poslední hry a ty vlastně patřily Báře s Mirzou, jen se nepovedlo dotahnout otočku. Škoda.
Reagovat
tommr
dneska neměla svůj den a v zápase zkazila skoro všechny důležitý body. Rusky vyhrály zaslouženě i když taky nepředváděly nic světobornýho ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
nic světobornýho, ale stačilo. A bohatě.
Reagovat
VlS
Bára je teď docela v útlumu.
Reagovat
EllNino
No bože ... nevyjdou jí 2 turnaje po náročném Fedcupovém týdnu a hned je útlumu ... potřebuje si psychicky a fyzicky dáchnout před další štací v USA
Reagovat
VlS
Ale jo, já si nemyslím, že se děje něco zásadního, ale trochu jakoby tam chyběla radost ze hry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist