České derby se nekoná. Kar. Plíšková z kurtu vypráskala Bradyovou, Šafářová nestačila na Vandewegheovou

4. 9. 2017, 18:11
Aktuality 283
US OPEN - Karolína Plíšková dnes podala na letošním US Open svůj suverénně nejlepší výkon a proti domácí Jennifer Bradyové ztratila v osmifinále závěrečného grandslamu sezony jediný game. Na české derby ale ve čtvrtfinále nedojde. Lucie Šafářová o pár hodin později na centrálním dvorci Arthura Ashe nestačila na Coco Vandewegheovou.
Karolína Plíšková

Karolínu Plíškovou zřejmě odvrácený mečbol v duelu třetího kola letošního US Open proti Shuai Zhang pořádně povzbudil, jelikož v dnešním osmifinálovém souboji nedala šanci přemožitelce Barbory Strýcové. Domácí Jennifer Bradyovou po fantastickém výkonu za pouhých 45 minut hry smetla 6-1 6-0.

Plíšková do dnešního utkání vstoupila rychlým brejkem. V prvním servisovém gamu úspěšně odvrátila dva brejkboly domácí hráčky, když si vždy pomohla výborným podáním, a poté již byla v prvním setu k nezastavení. Světová jednička dokonale využívala nízkého procenta trefených prvních servisů Američanky.

Bradyová měla obrovské problémy číst servis Plíškové, a tak Češka zaznamenala spoustu snadných přímých bodů. V páté hře nevyužila dva brejkboly naopak česká tenistka, nicméně chybující Bradyové nakonec v úvodní sadě, kterou Američanka zakončila dvojchybou, povolila jedinou hru.

"Je to strašně o mně, jak začnu, jak hraju a jaká ze mě jde energie, od toho se zápas odvíjí. Dneska to bylo dobrý, ustála jsem brejkbol a počáteční nervozita ze mě spadla," řekla Plíšková.

Ve fantastickém výkonu pokračovala také v setu číslo dvě. Bradyovou absolutně k ničemu nepustila, sama diktovala tempo výměn a v průběhu druhého dějství vyhrála 25 z celkového počtu 32 fiftýnů. Tentokrát domácí tenistka nedokázala uhrát jediný game a hrozbu "kanára" podruhé neodvrátila.

"Čekala jsem, že se ve druhém setu zvedne. Čekala jsem těžký game, ale nakonec nebyl. Říkala jsem si, že to není možný, takhle to nemůže jít. Naštěstí těžký moment nepřišel. Ona nezahrála dobře, já jo a takhle to vypadá," uvedla pětadvacetiletá Češka.

"Chtěla jsem využít šanci, kterou jsem dostala, když jsem v minulém kole odvrátila mečbol. A dneska jsem hrála o moc lépe," řekla rodačka z Loun. "Možná to byl jeden z mých nejlepších zápasů letos. Ukázala jsem konečně dobrý tenis," zhodnotila nejrychlejší utkání letošního US Open.

Statistiky zápasu
Plíšková - Bradyová
3 esa 1
3 dvojchyby 4
67% 1. podání do kurtu 39%
92% úsp. po 1. podání 25%
42% úsp. po 2. podání 36%
23 vítězné míče 6
9 nevynucené chyby 11
9/10 úspěšnost na síti 0/2
6/9 využité brejkboly 0/2
čas 0:45

Ve čtvrtfinále mohla světovou jedničku a loňskou finalistku vyzvat krajanka a deblová světová jednička Lucie Šafářová. "Bavily jsme se v šatně a říkala jsem jí, ať vyhraje. Ona řekla, že si dáme odvetu," uvedla Plíšková, jež loni na podzim porazila Šafářovou dvakrát na turnajích v Asii.

Šafářová se ale o české derby nepostarala. Třicetiletá Češka v dnešním osmifinálovém souboji nestačila 4-6 6-7 na domácí Coco Vandewegheovoučtvrtou výhru v řadě nad Američankou nepřidala a své newyorské maximum z roku 2014 nevylepší. Soupeřkou Plíškové ve čtvrtfinále tak bude Vandewegheová, která bude hrát čtvrtfinále domácího grandslamu poprvé. S Plíškovou má vyrovnanou vzájemnou bilanci.

Šafářová v úvodní sadě výborně servírovala a své podání si hájila bez potíží. Naopak domácí Vandewegheová musela likvidovat celkem tři brejkboly, ten poslední v deváté hře. Američanka si svůj nejlepší tenis schovala na klíčový desátý game, v němž si na returnu vypracovala vedení 40-0 a druhý setbol proměnila.

Ve druhém setu šla jako první do brejku Šafářová, jež v páté hře poprvé vzala servis domácí naději. Náskok ale hned v následujícím gamu ztratila a další brejkbol už česko-americká bitva nenabídla. Vandewegheová si pro postup došla v tie-breaku, který zakončila šestým esem a vyhrála jej 7-2.

"Každá porážka je frustrující, ale nechala jsem tam všechno. Byla o kousek lepší. Dělala míň chyb než posledně v Indian Wells a výborně podávala," řekla Šafářová.

Pro Šafářovou může být útěchou alespoň dobrá zpráva z deblového turnaje. Dnešní porážka nejvýše nasazeného páru Makarovová/Vesninová jí totiž dává jistotu, že se v čele žebříčku čtyřhry po US Open, kde obhajuje loňský triumf a letos bude hrát čtvrtfinále po boku Barbory Strýcové, udrží. "Jo, tak to je příjemný," reagovala Šafářová.

Statistiky zápasu
Vandewegheová - Šafářová
6 esa 6
4 dvojchyby 3
58% 1. podání do kurtu 71%
69% úsp. po 1. podání 77%
66% úsp. po 2. podání 30%
16 vítězné míče 24
19 nevynucené chyby 24
4/7 úspěšnost na síti 5/9
2/4 využité brejkboly 1/5
čas 1:38

Čtvrtfinále grandslamu si Plíšková zahraje počtvrté v kariéře. Letos skončila právě ve čtvrtfinále na Australian Open, na French Open bitvu o postup mezi nejlepší čtyřku zvládla a loni uhrála ve Flushing Meadows zmiňované finále.

"Loni jsem se konečně dostala přes to moje slavný třetí kolo, tak jsem měla letos cíl dostat se všude do druhého týdne. Tři ze čtyř se povedly, tak jsem spokojená," řekla světová jednička.

Plíšková letos vyhrála tři turnaje WTA (Brisbane, Dauhá a Eastbourne), na Australian Open si poprvé v kariéře zahrála čtvrtfinále, v Indian Wells a Miami došla shodně do semifinále a na grandslamovém French Open vybojovala premiérové semifinále.

Ve Wimbledonu vypadla již ve druhém kole, i přes brzké vyřazení se ale stala historicky první českou světovou jedničkou a čelo žebříčku drží dodnes, přestože v Cincinnati neobhájila loňský triumf.

Brzy o něj však může přijít. V live žebříčku je totiž v tuto chvíli na první pozici šampionka letošního Wimbledonu Garbiñe Muguruzaová, kterou včera v osmifinále vyřadila Petra Kvitová. Plíšková potřebuje k udržení postu světové jedničky zopakovat minimálně loňské finále.

Ze hry je naopak Jelina Svitolinová. Čtvrtou nasazenou Ukrajinku vyřadila po setech 7-6 1-6 6-4 domácí Madison Keysová. Američanka v předchozích dvou letech pokaždé prohrála v osmifinále. Na třetí pokus souboj o čtvrtfinále zvládla a poprvé si ho na domácím grandslamu zahraje.

Spojené státy tak budou mít ve čtvrtfinále US Open poprvé od roku 2002 čtyři hráčky. Před patnácti lety mezi nejlepší osmičku postoupily sestry Williamsovy, Lindsay Davenportová, Jennifer Capriatiová a ještě Monica Selešová.

Ve čtvrtfinále se Keysová utká s Kaiou Kanepiovou. Dvaatřicetiletá Estonka prožívá po doléčení dalších zranění pohádkový návrat na kurty. Dnes zvítězila již podvanácté v řadě, když v osmifinále US Open porazila dvakrát 6-4 Darju Kasatkinovou a vyrovnala své newyorské maximum z roku 2010. Keysovou v jediném vzájemném duelu přehrála.

Kanepiová teprve jako druhá hráčka v open éře dokázala v roli kvalifikantky postoupit do čtvrtfinále amerického grandslamu. Předtím se to povedlo jen v roce 1981 Barbaře Gergenové. V případě další výhry si zahraje premiérové grandslamové semifinále kariéry.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
pondělní výsledky (4. 9. 2017)
• Dvouhra ženy - osmifinále •
Kar. Plíšková (1-ČR) - Bradyová (USA) 6-1 6-0
Vandewegheová (20-USA) - Šafářová (ČR) 6-4 7-6(2)
Keysová (15-USA) - Svitolinová (4-Ukr.) 7-6(2) 1-6 6-4
Kanepiová (Est.) - Kasatkinová (Rus.) 6-4 6-4
• Čtyřhra ženy - osmifinále •
Hradecká/Siniaková (7-ČR) - Bertensová/Larssonová (11-Niz./Švéd.) 6-1 6-3
Babosová/Hlaváčková (5-Maď./ČR) - Hsieh/Niculescuová (12-Tchaj-wan/Rum.) 6-2 6-7(1) 7-6(5)
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

283
Přidat komentář
gigin
si člověk přečte FU tak se mu Kvítová zase víc a víc zhnusí. Nechutné kecy na Plecha. Žumpa.
Reagovat
jirkomar
Takovej ko..kot mi nemůže Petru zhnusit :-)
Reagovat
VlS
No, Petra za něj nemůže, bych ji do toho netahal. Přeju holkám, aby si to daly na férovku ve finále. To by Amíci zírali :-).
Reagovat
gigin
Tak trošku bych i tahal. Ona není zase tak fulnekovsky čistá, jak si myslíte.
Reagovat
VlS
Tak to nevím, ale vím, že tvé informace sedí.
Reagovat
EllNino
asi tak :)
Reagovat
blixa
A co je na ní "nečisté" ? Jí vepřové nebo používá k jídlu levou ruku ? :D
Reagovat
slacker
vynechava FC, dani v Monaku napriklad :_D
Reagovat
Fandina
není jediná
Reagovat
bIbec
Madison vnímám jako velkou favoritku horní poloviny. Nemyslím si, že jí někdo na cestě do finále zastaví.
Spodní půlka mi přijde dost otevřená. Dovedu si ve finále předsavit kohokoliv z těch čtyř.
Reagovat
bIbec
každopádně predikce / nepredikce, ve všech čtvrtfinálových zápasech budu fandit proti Američankám.
Reagovat
baggik
Kvitová, Plíšková, Sevastová, Kanepi a bude vymalováno. :-)))
Reagovat
Enterprise
A co si z hlavy pamatuji, tak Petra taky vynechala zápasy v Kanadě a ve Španělsku dva nebo tři roky zpátky a nikdo jí to nevyčítá. Chcete to trochu měřit stejným metrem. Taky dala přednost teplu v Dauha před španělskou zimou.
Reagovat
FulnekUltras
Motivace pro letošní zápas v USA byla (nebo měla být) úplně někde jinde.
Reagovat
FulnekUltras
Srovnal bych to asi tak s hokejovým případem, když by měl Jaroušek ;) na MS volbu vynechat dejme tomu zápas ve skupině proti Švýcarsku anebo finále s Kanadou. Není co dodat.
Reagovat
Fandina
Nikdo jí to nevyčítá, protože tam holky vyhrály. Kdyby prohrály, tak jí to bude vyčítat kde kdo.
Reagovat
Enterprise
Souhlasím, ale ve Španělsku to bylo hodně vydřené vítězství.
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli to bylo jindy, ale Petra se tenkrát necítila dobře a koneckonců, kdo měl vědět, že tam bude taková kosa a že se bude hrát do pondělí. Navíc tam kromě ní nastoupily všechny naše další topky. Nebylo to tak, že nenastoupila jednička, dvojka, trojka, čtyřka, jako letos s USA.
Reagovat
Frick
Ve Španělsku hrát měla, ale onemocněla.

Co se týče Kanady, tak se nedá vyloučit, že už třeba Pála měl při oznámení nominací infomaci o nestartu Bouchard.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - tam už se to vědělo - současně si absolutně neumím představit, že Petra, pokud by byla v pořádku, by letos v Tampě dobrovolně nehrála
Reagovat
Frick
Ano, v to taky věřim, že by si zahrála.
Reagovat
Enterprise
Vědělo ? Až do poslední chvíle se šířili jen různé náznaky a spekulace. Nevím, kdo po zveřejnění nominace bez Bouchardove psal, že by se nedivil, kdyby Eugénie nakonec nastoupila a že to vidí tak 50 na 50 :-)
Reagovat
FulnekUltras
Pála to sám později upřesnil. I v kuloárech AO se informace šíří jako všude jinde.
Reagovat
slacker
No vsak na Havai Evzena taky nehrala ani jednicka Serena, kuolare zaprdenej moravacku
Reagovat
FulnekUltras
Bouchard je známá reprefiflena, ale nevím, zda za ni v těchto věcech taky rozhoduje manažer, jako patrně za Káju.
Reagovat
lars
FU nesnaz se klamat. !!!
Kdyz Kvitko loni nehralo SF FC ve Svycarsku, tak by letos asi nehralo SF FC na vlhke Floride
Reagovat
slacker
je to srac, mele a bude mlit furt to same bez ohledu na argumentaci druhych.
Reagovat
FulnekUltras
v účasti by mu dokonce nezabránil Hrdlička ani nikdo jiný - protože by prostě chtělo PRÁVĚ USA porazit - to je však těžko říkat lidem, kteří to slyšet nechtějí
Reagovat
slacker
jojo tezko se bavit s dogmatickym sebeobelhavacem jako jsi ty Fulneku
Reagovat
FulnekUltras
už ani absence v Riu nebyla jenom z Kájiny hlavy, a nebyla ani nijak náhodná, čekalo se až co Berďa, klasický čecháčkovský management ala Hrdla - to přece musí vidět každý jen trochu nezaujatý pozorovatel
Reagovat
Frick
Do jisté míry souhlasím s Fulnekem. Co se týče zákroku, tak podle všeho to bylo něco plánovaného (osmičky?), co by se zřejmě "nezbláznilo". Kája měla dojít uvědomění si, že situace je taková, že jí bude skutečně potřeba v týmu. A pořád platí, že ve srovnání s Petrou, Luckou a Bárou toho v tom Fed Cupu zas tak moc neodehrála. Kdoví, jak to bylo, třeba se fakt tehdy rafala s Černoškem, do toho my nevidíme.
Reagovat
blixa
Jakým právem tu máš žvatlat něco o tom, jakýho by kdo měl dojít uvědomění ? Když už jsme teda u toho, ty bys měl dojít uvědomění, že by ses měl živit prací a ne furt vyžírat dávky !
Reagovat
tommr
výhry párů Hradecká/Siniaková a Babos/Hlaváčková znamenají, že ve čtvrtfinále USO budeme mít 3 páry s českou účastí. Pro všechny tyto páry to znamená velký vylepšení jejich postavení v boji o účast na letošním TM ...
Nečekaný vypadnutí nasazených jedniček Makarova/Vesnina pak znamená, že Lucka Šafářová si udrží pozici světový jedničky i po USO ... :)
Reagovat
misa
Aspoň něco. Lucie má tak zaručené první místo zřejmě na další dva týdny.
Reagovat
EllNino
Kaia Kanepi přece vyhrála 7. zápas na GS, za ten se dostává pohár nebo talíř ...
Reagovat
sprchon
Zhang loni na AO taky nic nedostala. :/
Reagovat
EllNino
hm, podvodníci ...
Reagovat
Enterprise
Andrea s Timeou po dnešním zápase už ví, co to znamená utéct hrobníkovi z lopaty :-) Snad jim to v dalších zápasech dodá sebedůvěru.
Reagovat
tommr
na druhou stranu ale taky mohly zápas v pohodě vyhrát ve dvou setech kdyby Babosová druhej set za stavu 5:4 dopodávala ... :)
Reagovat
EllNino
jsem rád, že Andy s Timeou porazily ty dva paskvily, Hsieh a Niculescu se opravdu hledaly, až se našly :D
Reagovat
sprchon
Hezky, z 0:4 ve třetím. :D A s těmi styly Hsieh a Niculescu máš pravdu. :D :D
Reagovat
tommr
a navíc jsou to dvě nejošklivější a nejprotivnější baby z celý WTA ... :)
Reagovat
EllNino
Hsieh je v reálu celkem milá a skromná ... ale její tenis mě vytáčí :) ... Niculescu mě štve celá, hlavně její hysterický scény
Reagovat
misa
:)
Reagovat
Frick
Zda ta nebyl i nějaký netenisový problém (třeba v osobním životě), třeba po zápase Lucka nepodepsala žádný míč. Jestli jí něco nezasáhlo.
Reagovat
misa
Mě by to při její smůle ani nepřekvapilo. Viz Wimbledon s nadějným losem.
Reagovat
FulnekUltras
taky jsem si všiml - do hlavy nevidíme
Reagovat
historik
parádně otočily třetí sadu už z 0:4 a vyhrály v tiebreaku. Ale ta Babos teda. Novináři by už neměli notoricky opakovat, že nejvíc řve Mária.
Reagovat
d@ve
A v TB to taky otočily z 2:5 na 7:5. :)
Reagovat
tommr
předtím ale zase Babosová ve druhým setu nedopodávala zápas ... :)
Reagovat
Frick
Hlavně ať je fit do Quebecu. Škoda těch 190 bodů, ale jsem celkem rád, že nějakýho 1:6 3:6 od Káji budem ušetřeni. Zkrátka pavouk otevřen nebyl.

Bohužel, tohle dneska nebyl dobrej zápas. První set určitě neprohrála smolně, prohrála ho hloupě. Podobně lze hovořit i o druhé sadě. Jakoby se v důležité chvíli vždy připodělala na podání. :-(

Osmifinále je po té GS mizérii dobré, na druhou stranu je fakt, že spíš jen porazila ty, co porazit měla. O Japonkách to platí určitě a co se týče Anett, tak ta se podle všeho nepotkala s formou.

Pokud je o Zhuai, tak od 17. do 19. místa jsou tam soupeřky, na které Lucka ztrácí od 75 do 107 bodů (Gavrilová, Cibulková, Rybáriková). Dá se tedy hovořit, že si Lucka "může" vybrat, koho sesadit. Samozřejmě se tam ale i za ní tlačí hráčky - Keys, Stephens a samozřejmě - nejvíce Petra.

Můžu jen zopakovat, že Quebec bude velice důležitý. Snad bude Lucka fit.
Reagovat
EllNino
Do Zhuhai taky loni pár holek, co by se jinak dostaly, nejelo myslím ... takže ta šance je tam větší, než se teď zdá
Reagovat
misa
Lucka by hrála ve čtvrtfinále grandslamu, třeba to byla poslední možnost v životě. Kdyby aspoň Vandeweghe hrála dobře. Ale třeba úspěšnost 1. podání měla jen 58 %. Lucka měla i víc brejkbolů, v delších výměnách byla jistější. Pak ale přišly koncovky setů a zmar.
Reagovat
EllNino
njn, takový je tenis ... někdy Lucka odvrací mečboly, někdy ne nevyužívá, někdy holt smolně prohraje zápas, kde je vizuelně lepší, ale v hlavě slabší ... a někdy zase ubojuje skoro beznadějný stav, a to je krása a hořkost tenisu zároveň ... a proto ho sledujeme
Reagovat
sprchon
Petra to má letos s Američankami 0:5.
Kája to má letos s Američankami 6:0.

A pro zajímavost Lucka 1:5.

Nezbývá tedy než si přát, aby to Kája potvrdila a Petra prolomila. ;)
Reagovat
Dobry-den
Petra s Američankami prohrává jen ve 2. kolech :D
Reagovat
sprchon
To je taky fakt, třeba to v jiných kolech nefunguje.
Reagovat
misa
zaslouží poděkování za povedený turnaj, připsala si největší bodový zisk v letošní sezoně. Bohužel ani čtvrtfinále Toronta a 4. kolo US Open jí nepomohlo k tomu, aby se vyhrabala ze čtvrté desítky. Posunout se nahoru je hodně těžké. Pořád ale věřím, že si Lucka může zahrát o nějaký titul z internationalu.

Dnes jsem postrádal větší bojovnost, která přitom Lucku letos zdobí. Možná únava. Taky si vůbec nevěřila, přitom soupeřku třikrát v řadě porazila. Ještě čtyřhra a pak doufám Quebec.
Reagovat
Davor1
Pre Lucku je už OF na GS super výsledok. Treba si uvedomiť, že v singli už má vrchol za sebou a po všetkých tých zdravotných trampotách môže byť v jej veku rada, že stále hrá relatívne vysoko a myslím, že ona to tak berie tiež...
Reagovat
misa
Pokud to tak cítí, tak proč pořád vykládá, kam se chce v žebříčku dostat?
Reagovat
EllNino
teď říkala do dvacítky ... a je kousek od ní, co chceš víš ?
Reagovat
misa
V live rankingu je 32.
Reagovat
EllNino
ale do konce roku nic neobhajuje ne ? ...a Race je důležitější
Reagovat
misa
To ale není zárukou, že ještě něco vyhraje :)
Reagovat
EllNino
není, ale myslím, že rozdíl mezi 32. místem a 25. moc velký není
Reagovat
Fandina
Tady je v race 23 a souhlasím s tím, že teď už je směrodatnější race.
Reagovat
Fandina
http://live-tennis.eu/en/wta-race
Reagovat
Fandina
Šafinka dneska na Coco neměla. Bohužel. Coco se nevyhazovala a byla soustředěnější a také razantnější. Zřejmě jí trenér Pat Cash umí poradit, jak hrát. Šafinka dneska byla horší. Škoda.
Reagovat
tommr
to vůbec není pravda. Lucka dneska mohla v pohodě vyhrát kdyby nedělala v důležitých okamžicích hloupý chyby. Vandeweghe byla dneska určitě k poražení ... :(
Reagovat
Fandina
A kde čteš, že píšu něco jiného? Byla horší, tečka.
Reagovat
EllNino
Kaia Kanepi ve čtvrtfinále US Open :D Nečekal jsem, že to ještě někdy uvidím :D ...to je ještě větší pohádka než 2 4. kola Petry Martic na RG a Wimbledonu :) ... Nádhera, ikdyž trochu s přispěním losu ...:)
Reagovat
sprchon
No zase tak lehký to nebylo, Kosatka hodně nepříjemná, vrátí všechno... :)
Reagovat
EllNino
kde píšu, že to bylo lehké ? :)
Reagovat
sprchon
S přispěním losu.
Reagovat
EllNino
tak neměla žádnou nasazenou ...a pořád nevidím, kde vidíš, že to mělo být lehké
Reagovat
sprchon
No "s přispěním losu" si vysvětluju tak, že to bylo jednodušší než by to mohlo bejt. Ale to je fuk. ;)
Reagovat
EllNino
los a výsledky přispěly k tomu, že nedostala hráčku top 10 nebo nasazenou
Reagovat
Davor1
Škoda, že to je jediné, čo vie. Vracať. S tým ďaleko nezájde. Tenisovo fakt nič moc, ale stretol som ju naživo v Trnave a je to fakt kus :)
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak - pěkně dnes tálinská velkouzenářka kosatku vyprovodila. Svižný silový tenis... ;)
Reagovat
sprchon
Nevadí, stejně nemám rád český derby. ;)
Reagovat
Ondra979
Lucky skoda ale podle me na to nemela - rozhodla vetsi sebeduvera ale o tom tenis taky je..ale 4. kolo dobre
Reagovat
sosna
Lucy,skoda...nechybelo moc, ale Coco bodovala ve dulezitych okamzicich...a skvele returnovala Lucky slabsi 2. servis.
Reagovat
FulnekUltras
do situací jako dnes Lucy bohužel chybí. V čf tudíž letošní hrobařku našeho FC čeká zásadní karmická zkouška.
Reagovat
Enterprise
Loni byla Karolína naše zachránkyně, zatímco Petra hrobařkou, letos si zkusila druhou roli. Takový je život.
Reagovat
FulnekUltras
??? vzdát boj předem je od normální porážky podstatný rozdíl
Reagovat
EllNino
Karolína nic nevzdala, byla na operaci
Reagovat
FulnekUltras
v inkriminované době leda obchodního rázu
Reagovat
EllNino
to víš jak ? důkaz nebo další totalitní konspirace ?

Btw. ta tvoje karma moc nefunguje ... Lucka poslední 4 porážky utrpěla s Američankami - Rogers, Stephens, Stephens, Vandeweghe ...Petra má 5 ze 6 letošních porážek od Američanek ...Mattek, Brengle,Beliis, Stephens, Stephens a buhví jak to bude s Venus :D ...
Naproti tomu Kája to s nima má letos 6:0 :D
Reagovat
FulnekUltras
Do dvou nejdůležitějších singlů ovšem z vlastního rozhodnutí nenastoupila. No jsem opravdu zvědav, jak z toho bude mít v čf poskládané hračky, jakkoliv se navenek staví, že je jí nějaký třetí vyhraný FC za sebou totálně u zádi... ;)
Reagovat
EllNino
nenastoupila, její věc, její volba, máme x dalších, a svádět to na jedince je trapné a ubohé, když je to TÝMOVÁ SOUTĚŽ ... tak jako nereprezentuje x dalších, tak prostě Kája taky jednou nereprezentovala :)
Reagovat
Fandina
S FU málokdy souhlasím, ale v tomhle má pravdu. Byla škoda, že žádná z holek ze špičky nenastoupila a nechaly tam holky níže.
Reagovat
FulnekUltras
jo - dneska je tenhle přístup v "módě" a napumpován mláďátkům do hlav natolik, že už jej považují za normu - potom samozřejmě nepřekvapí ani další věci, kterých se kolem letošní prázdninové No.1 v blízké budoucnosti ještě dočkáme
Reagovat
baggik
Důležitých tak možná pro tvoje mentální Mengeleho metody.
Reagovat
FulnekUltras
přeházení základních hodnot v mozečcích soudobých holátek pod mediálním tlakem soukromého vlastnictví a zcela vágně chápané tzv. "svobody" už dneska beru se shovívavým pochopením - proti dezinformačnímu ovlivnění zvenčí nejsou od mládí mnohdy nijak vyzbrojena
Reagovat
Fandina
Soukromé vlastnictví je čitelné, každý má to, co si dokáže vyrobit. Na rozdíl od společného, kde každému patří všechno, ale nikdo za nic neodpovídá.
Reagovat
FulnekUltras
V uvedené souvislosti to konkrétně znamená, že osobní "svoboda" odmítnout reprezentovat v FC je bohužel mnohými nadřazena nad logickou spoluodpovědnost hráčky k celému týmu. U nás zvlášť potom, co už naše holky ve FC uhrály a právě USA před sérií titulů neuvěřitelně těsně podlehly doma. Na místě Káji bych měl k cestě do Tampy motivaci obrovskou - a Petra jistě taky.
Reagovat
Fandina
Osobní svoboda znamená, že se člověk rozhoduje podle sebe, jak to cítí, jak to vidí. Někdy to může být v souladu s ostatními, jindy ne. Ale je to každého věc.
Reagovat
Enterprise
Tak byla to snad první akce na kterou se omluvila. Máme spoustu jiných holek, které ji mohly nahradit a z různých známých i neznámých důvodu na Floridu nejely.
Reagovat
FulnekUltras
Proti Coco měla reálnou šanci pouze Kája - a jsem opravdu zvědav, jestli to pozítří v psychicky mnohem náročnějších podmínkách dokáže potvrdit.
Reagovat
EllNino
pokud vím, už jí porazila letos jednou, takže to teď už neplatí, jakkoli si to ty konspiračně maluješ
Reagovat
FulnekUltras
ve Stuttgartu to bylo spíš vítězství Pyrrhovo - teď čeká oltář
Reagovat
smazaný uživatel
Vyrovnaný zápas. CoCo byla hratelná, ale Lucka nezvládla důležitý okamžiky.
Osmifinále není neúspěch. Tak se teď hezky soustředit na debla. Ani Turnaj šampionek není ještě ztracený.
CoCo dneska moc nepřehrávala a u sítě si objetím vylepšila reputaci za divadlo s Agou. V tb má letošní bilanci 10:2!
Reagovat
historik
Ach jo, tohle strašně mrzí. Kdyby Lucka dokázala předvést to na co má, tak na ni v poho měla. Bohužel hodně bez energie. Vyřadila by hráčku, kterou nemusím, české čtvrtfinále by bylo bezva a navíc by si dost pomohla žebříčkově i bodově.
Reagovat
Dobry-den
Tak nic, no. Něco tomu chybělo. Ale aspoň nebude ve QF dilema, komu fandit :-)
Reagovat
Dobry-den
Coco navíc dneska byla celkem snesitelná, proti Lucce si nevyskakovala, byla soustředěná. Vyhrála zaslouženě.
Reagovat
FulnekUltras
Ušácké prdelce fandím i v příštím kole.
Reagovat
EllNino
tak když holt jsi deb.il :D
Reagovat
com
dej si facku
Reagovat
FulnekUltras
přes Cocotky hýždě s radostí
Reagovat
EllNino
bože, vyžíváš se ve velkejch zadcích ?
Reagovat
FulnekUltras
když navíc vzorně reprezentují svou zemi, proč ne?
Reagovat
EllNino
no já bych CoCo nepřechvaloval
Reagovat
d@ve
Nejspíš to bylo bez tak jen kvůli Olympiádě.
Reagovat
Enterprise
To myslíš těch 8 odehraných utkání za posledních sedm roků ? To má Karolína za poslední dva kalendářní roky.
Reagovat
sprchon
+1
Reagovat
EllNino
asi tak ... ale ono se to bere jako samozřejmost, do tý doby, než jednou nereprezentuje, to pak mají tihle povrchní primitivové plnou hubu keců o vlastizradě a chtějí zbavit jedince občanství a vyhostit ze země, nebo lépe, upálit je na hranici ...

nikdy v takové situaci nebyly, ale přesně ví, co by se mělo ...
Reagovat
sprchon
+2
Reagovat
FulnekUltras
hrát o vítězství, pokud je to možné, a nespekulovat s kreditkou na páté avenue
Reagovat
EllNino
Neuvěřitelně smolná prohra, to není ani možný ...vklidu by na ni měla, kdyby hrála to, na co má ... ale hlava zase nedovolila ...
Reagovat
misa
Lucka zase zápasí s tiebreaky. Naposledy uspěla ve Wimbledonu.
Reagovat
EllNino
v tb je to o sebevědomí, a to Lucka nemá ...
Reagovat
misa
Když nemá trenéra, tak je to těžké. Přitom měla v létě dost výher. Rob prostě odhalil, kde je její největší problém a po jeho odchodu se zase včechno vrátilo ke starým strachům.
Reagovat
d@ve
A to tenhle začínala s minibrejkem. :/
Reagovat
EllNino
tak měla brejk i v setu ... prostě mohla klidně vyhrát 2:0 ...
Reagovat
d@ve
Teoreticky ano.. Coco taky měla mnohem větší podporu v hledišti.
Reagovat
misa
bez energie. Náročný program si asi vybral svou daň... Místy dost ustrašená hra. Velká škoda, protože průměrně hrající soupeřku šlo porazit.

Do prdele už.
Reagovat
d@ve
Lucka dnes u sítě žel marná.. :(
Reagovat
d@ve
Snad jí nějak nelimitovala bolest. Často se tam procvičovala a ten MTO.
Doufejme, že bude na debla OK.
Reagovat
EllNino
MTO byl pro CoCO myslím
Reagovat
d@ve
Fakt, aha.. Neviděl jsem to. Proběhl neobvykle rychle a během reklamy.. :)
Reagovat
historik
Makarova a Vesnina nečekaně brzo vypadly. Už v předchozím kole měly problémy. To mi na ně moc nesedí, nebyl tam nějaký zdravotní problém?
Reagovat
EllNino
zřeba už chybí motivace
Reagovat
tommr
to doufám nemyslíš vážně? Vyhrát GS a stát se světovými jedničkami pro tebe není dostatečná motivace?
Reagovat
EllNino
myslím hrát spolu ... třeba už mají ponorku, nebo tak něco, hrají spolu dlouho ... to potká většinu párů nakonec
Reagovat
Fandina
Makarova Vesnina prohrály s Klepac Martinez-Sanchez. Zřejmě to znamená, že Šafi zůstává i nadále deblovou jedničkou.
Reagovat
sprchon
A Andrea s Timeou to taky projedou.
Reagovat
smazaný uživatel
Sania s Shuai včera taky obrátily ve 3. setu z 0:4.
Otočka!
Reagovat
sprchon
A dneska z 4:0 zatím na 4:5... To jsou věci. :D
Reagovat
Dobry-den
Ještě žijeme.
Reagovat
EllNino
Andrea s Babos se totálně složily proti Niculescu/Hsieh :/
Reagovat
historik
uf z 15:30
Reagovat
Dobry-den
Tak co? Mám celkem strah.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ani nedejchám
Reagovat
misa
4-5 a Lucka jde podávat na udržení v turnaji. Zopakuje se 1. set?
Reagovat
sprchon
Jo
Reagovat
d@ve
Nee!
Reagovat
d@ve
Nee!
Reagovat
sprchon
Ale nee teď. Až příležitostně...
Reagovat
misa
Tak ne :)
Reagovat
d@ve
Ale jsem zvědav na TB.
Reagovat
historik
snad to teď lucka zvládne líp, než v prvním setu
Reagovat
historik
ach jo to jsou strašně zbytečně vyhozený míče
Reagovat
Dobry-den
Teď bych doporučil brejknout ji, Lucko.
Reagovat
misa
Hrozný den, škoda, že vyšel zrovna na dnešek.
Reagovat
Bloody13
Kašlu na to - na ty chyby se nedá koukat! Radši jdu čumět na film.
Takže vážení "zavřete oči, odcházím".
Reagovat
EllNino
těsné gemy všechny za CoCo .. a to rozhoduje zápas .. Lucka se jí bojí
Reagovat
EllNino
a další minela u sítě
Reagovat
d@ve
Naštěstí ji moc nerozhodila. ;)
Reagovat
d@ve
Snad nám to zlobryni CoCo moc nenabudilo.
Reagovat
misa
Lucka je bezkrevná jako v jejím minulém osmifinále US 2014 s Peng Šuaj.
Reagovat
Dobry-den
Konec zápasu.
Reagovat
EllNino
někdo vzdal ?
Reagovat
d@ve
MTO
Reagovat
historik
a když lucka konečně brejkne, tak zas nepotvrdí...ach jo
Reagovat
misa
Taková dobrá tenistka a pořád o sobě pochybuje a nevěří si.
Reagovat
slacker
je videt na brejk je potreba vest o dva mice
Reagovat
Fandina
Šafinko a teď už svoje podání drž.
Reagovat
historik
no a konečně a zaslouženě
Reagovat
Dobry-den
Pojď!
Reagovat
Bloody13
Konečně.
Reagovat
Bloody13
Ale dlouho nám to nevydrželo :D
Reagovat
d@ve
Lucko, pls, že chci vidět Coco rozsekat raketu.. ;)
Reagovat
misa
To je taková první vlaštovka.
Reagovat
d@ve
Zdá se mi, že se malinko na returnu zlepšila. :)
Reagovat
d@ve
No konečně brejk. :) Potvrdit prosím..
Reagovat
d@ve
Ach jo.. Ty nervy. Ta hlava.. :/
Reagovat
misa
Tak nic, nejde to.
Reagovat
historik
už by to chtělo konečně zabrat na returnu, vždyť ta Coco je hratelná
Reagovat
misa
Kdyby Lucka normálně returnovala, tak ji vyřadí.
Reagovat
Dobry-den
Tákže konečná.
Reagovat
Dobry-den
No proto.
Reagovat
historik
40:0 a zbytečně je z toho shoda
Reagovat
d@ve
A nejen to.. :(
Reagovat
d@ve
Uff.
Reagovat
Bloody13
Mno, tak nic. Do QF se ale i tak dostaly dvě Češky, což je určitě fajn, ale holky maj na to, aby se setkaly dál - třeba ve fantastickym finále! :)
Reagovat
misa
Panebože, co to bylo za minelu?
Reagovat
d@ve
To byla velká škoda.. Tak hezky si ji rozložila.
Reagovat
Dobry-den
Co to bylo -_-
Reagovat
Dobry-den
Když netrefí 3 returny v gemu, tak je to fakt těžký jako.
Reagovat
Dobry-den
Teď musí udržet. Jinak to bude zlý.
Reagovat
slacker
to je fakr komedie, brejboly nic a pak projede svuj servis v koncovce. cehos e ty zensky furt tak bojej ze se pravidelne slozi
Reagovat
Liska-Brno
Přesně hahahahhaha
Reagovat
Bloody13
Lucce to osmifinále asi stačí no...
Reagovat
Fandina
Coco se nebála, nesložila.
Reagovat
sprchon
Skvěle Lucka.
Reagovat
Jabadu
Lucka se bohužel dostala do stavu na který už nemá nervovou soustavu. A lepší už to nebude.
Reagovat
Dobry-den
Lucka hraje celkem dobře. Nechápu, jak mohla ten první set prohrát...
Reagovat
historik
Ach jo Lucie, tak neskutečně zbytečně prohraný set...při BB na druhý servis by se měl return dostat do kurtu
Reagovat
Bloody13
Lucka neni schopná využít ani jeden ze tří brejkbolů, Coco stačí hned druhej.
Reagovat
Liska-Brno
;)
Reagovat
d@ve
No to snad neeee.. :( Za celej set ji k BB nepustila a teď rovnou 3. :((
Reagovat
misa
Sebevědomí bez Roba občas schází...
Reagovat
d@ve
Chtělo by to tu fiflenu vyprovodit. Ale pokud se Lucce nezlepší ten return, tak to půjde dost těžko. :/
Reagovat
misa
Nelepší se, nelepší.
Reagovat
d@ve
Teď se konečně jeden pěknej return povedl, ale následně zase na taková minela u sítě.. :(
Reagovat
misa
Hlava pracuje, vidím to černě.
Reagovat
misa
Třeba ještě Lucka zabojuje ve druhém setu...
Reagovat
EllNino
Tleskám ... tomu se říká hloupě prohraný set
Reagovat
Liska-Brno
Bože můj tolik laciných chyb a vsadím se že teď projede svůj servis
Reagovat
Liska-Brno
A jak se říká nedáš dostaneš hahahah Lucka vůbec nemá sílu a plno brejku vyhazela tak že dnes konečná ;)-
Reagovat
d@ve
To tu trolíš nebo hejtuješ? Kuš huš..
Reagovat
Liska-Brno
Ani jedno jen sem přesně věděl jak to dopadne :(
Reagovat
d@ve
Tak čemu se teda směješ, když je to spíš k žalu. Taky mne to pravidlo napadlo, ale nebudu kvůli tomu škodolibej.
Reagovat
EllNino
Lucie nechala return v šatně zas ...
Reagovat
misa
Bohužel dnes nefunguje.
Reagovat
com
CoCotka uz je nasrana a hazi raketou, ted by ji mohla Safarka brejknout:)
Reagovat
historik
bohužel Coco dobrý servis a Lucka nic moc return, už měla dost BB, bohužel nic z toho
Reagovat
misa
Lucie bude muset zlepšit return, jinak to nepůjde.
Reagovat
misa
Ve dvou hrách už měla po brejkbolu, ale bohužel nic z toho.
Reagovat
Fandina
Trpělivou hrou postupně Coco rozebere. Ta to nevydrží a bude to.
Reagovat
misa
Lucka je výměnách jistější, ale nemůže se dostat přes servis Coco.
Reagovat
misa
Už 3 brejkboly, takové mrhání se většinou vymstí :( Lucka se vůbec nechytá na returnu druhého servisu s velkým kickem.
Reagovat
d@ve
Škoda no.. :/ Snad jí aspoň vydrží slušnej servis.
Reagovat
Mayo
Prosím? To ešte aj Šafárova je v hre? Česko neskutočná veľmoc. Lenže narozdiel od Petry s Karolíny tejto poslednej českej tenistke nefanfim ale to neni podstatne.
Reagovat
Nola
Lucke nefandis? je to snad najsympatickejsia tenistka na okruhu, take mile stvorenie, Petre som fandila od pamatneho 1. triumfu vo W, Lucku mam zase rada
Reagovat
Lunej..
Asi tady dostanu coud, ale Lucka me taky moc neoslovuje. Neupiram ji lidskou dobrotu, ale tak nejak mi prijde detska na svuj vek:) Takze ji nejak zvlast neprozivam.
Reagovat
blixa
MBSH !!! (čoud ;-) )
Reagovat
Lunej..
No co, ty zase fandis arogantni Mugu, dedku hloupa:D
Reagovat
blixa
Já si o čoud neříkal !!! A koťátko je hodné a milé !!!
Reagovat
aligo
Od kdy? :O
Reagovat
blixa
Pořád !!! A važ slova !!! ;-)
Reagovat
Lunej..
To chlupate mourovate ano, tohle nohate a nafrnene ne:)
Reagovat
Nola
preco? kazdy ma pravo fandit komu chce, bez ohlasu na narodnost, tenis je individualny sport, Lucku mam rada, obcas jej fandim, ale moje srdcovka je Petra
Reagovat
Lunej..
Lucka mi nevadi, ale taky mam srdcovku Petru. :)
Reagovat
aligo
Já ji mám i rád i přes to že je taková nějaká přeslazená :DDD
Reagovat
sprchon
Co je na ní proboha dětskýho? :D
Reagovat
Lunej..
Jak mluvi, tak celkove.:)
Reagovat
misa
Máš raději arogantní hajzly? ...a že jich tam je.
Reagovat
Lunej..
Proc mi pises takovou blbost?
Reagovat
Nola
ceske baby valcuju, moj najvacsi obdiv patri Petre, ale vlastne aj Lucke, tiez sa jej extra nedarilo, Kaja zatial povinne vyhry, ale nechcem to radsej zakriknut, nech to niektora z nich vyhra, neviem, ktorej to mam priat viac.....
Reagovat
misa
když ti světová jednička říká, že máš vyhrát, tak musíš splnit přání tvé královny. Kázeň musí být.
Reagovat
tommr
už ted je jasný, že budeme mít jak v singlu tak v deblu minimálně dvojitý zastoupení ve čtvrtfinále. A dneska to ještě můžou vylepšit Lucka Šafářová v singlu a Andrea Hlaváčková v deblu na trojitý zastoupení ... :)
Reagovat
lars
privolavas "zakriknuti" vyhry u Lucky ?
Reagovat
tmora
Nejrychleji odehrané utkání na US open!
Reagovat
smazaný uživatel
A Shelby s Darjou nejdelší.
Reagovat
sprchon
Teda, pěkně nás napínaly. :D 6. MP proměnily. Ale hezky, hrály dobře, kdežto Kiki s Johankou nic moc...
Reagovat
tommr
ta závěrečná hra byla opravdu zbytečně na nervy, ale jinak velice solidní výkon ... :)
Reagovat
vibbi
Když to vezmu kolem a kolem, je Karolína dítětem štěstěny. Letos pohádkové losy, světovou jedničkou se stala bez větší námahy a i teď na US OPEN pohádkový los.
Karolínina hra mi nelahodí, její osobnost mi nepasuje. K tomu Hrdlička a jeho umělá snaha vyrobit hvězdu a pást se na ní, to není nic pro mě.
Reagovat
dunphy
Tolik podobností s tím Kvěšem máte. Bych si aji myslel že ste snad příbuzní.
Reagovat
blixa
To je zaručeně Kvěš. Jen si dává mnohem větší pozor.
Reagovat
Fandina
Myslím, že ho podceňuješ, ten by se k tak primitivnmu útoku nesnížil.
Reagovat
dunphy
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Tvl, ty umíš být aji sarkastická, no já čumím.
Reagovat
sprchon
Snížil by se ještě k něčemu primitivnějšímu.
Reagovat
smazaný uživatel
zavidim vam,tiez by som raz chcel kritizovat slovensku svetovu jednotku
Reagovat
sprchon
Třeba se taky dočkáš. :)
Reagovat
lars
vsak si mohl kritizovat slovenskou svetovou 5
Reagovat
Fandina
Jedničkou se stala proto, že měla nejvíc bodů ze všech ostatních, žádná pohádka se nekoná.
Reagovat
blixa
Pravděpodobně je za ni uhrál někdo jiný ;-) :D
Reagovat
Fandina
Jj, dostala je darem, v rámci pohádky.
Reagovat
baggik
Fantomas?
Reagovat
Fandina
vibbi
Reagovat
sprchon
Když to vezmu kolem a kolem, je Karolína dítětem štěstěny. Letos pohádkové stírací losy, světovou jedničkou se stala díky sezení na gauči a popíjení piva a i teď na US OPEN výherní stírací los.
Reagovat
sprchon
Jo a na té její dnešní výhře má samozřejmě největší podíl ostudný výkon soupeřky. :)
Reagovat
dunphy
Tam nějaká soupeřka dneska byla? :O Jsem myslel, že když už to má ta Karolína zadarmo, tak snad se vším všudy!
Reagovat
sprchon
Já nevím, říkám, že jsem zápas neviděl. :D Možná že se ani žádnej nehrál.
Reagovat
dunphy
Já ho viděl ve stylu Chytré horákyně, tedy jednu půlku kurtu viděl a druhou neviděl :D
Reagovat
sprchon
A vždycky zrovna tu půlku, na který byla Kája. :D
Reagovat
Fandina
Tak to bylo, na jedné půlce byl stín.
Reagovat
dunphy
Aha, to jsem si fakt nevšiml.
Reagovat
Fandina
V pravé poledne je na Ashovi stín přesně po síti :-)).
Reagovat
dunphy
Och, díky ti za info.
Reagovat
Fandina
Ale musí svítit slunce :-)).
Reagovat
dunphy
Aha aha.
Reagovat
Fandina
úsměv
Reagovat
lars
A proc Kvitko s tim pohadkovym losem Zhang v New Haven vyhralo jen 5 game ??
Reagovat
Lunej..
A jeste ji Petra vyradila Mugu, to je fakt takova klika.
Reagovat
tommr
a Sharapova Halepku ...
Reagovat
sprchon
Zápas jsem neviděl.

Ale Kája skvěle! :)
Reagovat
tommr
dneska konečně zahrála jako světová jednička a vynahradila fanoušků předchozí nerváky ... :)
Klíčem k zápasu byl dobrej úvod. Bradyová poté co Karolína dokázala potvrdit úvodní brejk prakticky rezignovala a byla jen stínem nebezpečný hráčky, která dokázala porazit Petkovicovou a Niculescu a zesměšnit Báru Strýcovou ...
Karolína měla dneska solidní servis i return díky kterým získala většinu bodů. Když došlo na výměny tak byla hra docela vyrovnaná a Bradyová několikrát předvedla jak dokáže být nebezpečná ...
Reagovat
Krisboy
Královna Karolína I.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
anajka
Gratulácia Karolíne.
Videla som asi dve posledné loptičky, musel to byť riadny masaker.
Čo ju tak nakoplo? Vyradenie Mugu Petrou a šanca zostať jednotkou aj o týždeň?
V každom prípade jej to prajem. :)
Reagovat
Dobry-den
Karolína dneska prohrála gem, ve kterém vedla 40:15, takže je pořád co zlepšovat :-(

Ale teď vážně - člověk se těší na tenis a pak je za tři čtvrtě hoďky hotovo, to je fakt ohromná zábava :D

Gratulka k postupu, ale zlatý hřeb pro mě bude zápas Lucy ;-)
Reagovat
dunphy
Poslední gem ale zase z 15:40 otočila :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist