České duo Hradecká/Siniaková je v Indian Wells v semifinále. Strýcová končí

15. 3. 2017, 11:21
Aktuality 4
WTA INDIAN WELLS - Kateřina Siniaková a Lucie Hradecká v Indian Wells chytly formu. České duo si zahraje na prestižním podniku WTA Premier Mandatory po výhře 6-4 6-0 nad Larou Arruabarrenovou s Chen Liang semifinále. V boji o postup mezi nejlepší čtyři páry naopak neuspěla Barbora Strýcová. Po boku Sanii Mirzaové podlehla dvakrát 4-6 dvojici Yung-Jan Chan/Martina Hingisová.
Kateřina Siniaková a Lucie Hradecká

Po rozchodu úspěšného dua H+H se Kateřina Siniaková a Lucie Hradecká rozhodly vyzkoušet letošní sezonu ve čtyřhře bok po boku. Po zklamání na Australian Open, kde vypadly už v prvním kole s krajankou Květou Peschkeovou, jež nastupuje s Annou-Lenou Grönefeldovou, se o dva týdny později vydaly do Tchaj-peje.

Na Tchaj-wanu dosáhly prvního úspěchu, když podlehly až ve finále sehraným sestrám Chanovým. Další špatný výsledek přišel v Dubaji, kde české duo opět nezvládlo úvodní zápas.

Na právě probíhajícím podniku WTA Premier Mandatory v Indian Wells ale Hradecká se Siniakovou zatím válí. Všechna tři vítězství měla jednoznačný výsledek. V posledním utkání dokonce český tým povolil Laře Arruabarrenové s Chen Liang jen čtyři gamy a španělsko-čínský pár vyprovodil kanárem.

O postup do svého největšího a druhého letošního finále se Češky poperou s vítězkami duelu Aojamaová/Zhaoxuan Yang - Makarovová/Vesninová.

Ve čtvrtfinále naopak skončila čtvrtá nasazená dvojice Sania Mirzaová/Barbora Strýcová. Indicko-český tandem sice na turnajích téměř pokaždé figuruje v závěrečných kolech, nicméně poslední titul získal loni v září v Tokiu a na další výraznější společný úspěch stále čeká.

Mirzaová se Strýcovou v boji o semifinále nestačily na Yung-Jan Chan s Martinou Hingisovou. Češka s Indkou v průběhu celého utkání tahaly za kratší konec. Neustále dotahovaly manko brejku a o oba sety v samotné koncovce vždy kvůli ztracenému podání přišly.

Yung-Jan Chan a Martina Hingisová mohou být dalšími soupeřkami nejvýše nasazeného páru Bethanie Matteková-Sandsová/Lucie Šafářová, který jde do akce dnes. Letos ještě neporažené česko-americké duo změří síly s dvojicí Světlana Kuzněcovová/Kristina Mladenovicová.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 7,699.423 dolarů
úterní výsledky (14. 3. 2017)
Čtyřhra - čtvrtfinále
Hradecká/Siniaková (ČR) - Arruabarrenová/Chen Liang (Šp./Čína) 6-4 6-0
Yung-Jan Chan/Hingisová (6-Tchaj-wan/Švýc.) - Mirzaová/Strýcová (4-Indie/ČR) 6-4 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
jde dneska do boje s dvojicí Světlana Kuzněcovová/Kristina Mladenovicová, který ve druhým kole překvapivě hladce sfoukly favorizovanej pár Hlaváčková/Peng. Pro Bucii by v tomto zápase mohlo být určitou výhodou, že obě jejich soupeřky jsou ještě ve hře v singlu. Zejména Kuzněcovová by mohla bejt dost unavená, protože do zápasu půjde krátce po jejím dnešním singlovým čtvrtfinále ...
Reagovat
misa
Přenos doufám bude.
Reagovat
tommr
v televizi to asi nebude, ale stream by měl bejt k dispozici stoprocentně ... :)
Reagovat
Fandina
Občas sem na holky koukla a hrály super a zdálo se mi, že se Katce dost dařilo na síti a udělala tam pár nekompromisních bodů. Tak držím palce holky, v race teď poskočily před Květu s Groenefeld na čtrnácté místo, další postup asi proti Makarova Vesnina asi bude těžký, ale moc držím palce. Pojďte holky!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist