České finále v Sarajevu vyhrál Hernych, porazil Mertla

19. 3. 2012, 09:30
Aktuality 0
CHALLENGER SARAJEVO - Dvaatřicetiletý Jan Hernych si v Sarajevu připsal 8. challengerový titul. Ve finále zdolal ve třech setech krajana Jana Mertla, který ve 30 letech na premiérové turnajové vítězství čeká dál.
Profily hráčů
Jan Hernych

Jan Hernych letos startoval ve třech kvalifikacích na turnaje ATP, ani v jedné ale neuspěl. Hned na prvním letošním challengeru ale nenašel přemožitele. V hale na koberci v Sarajevu, kde se hrálo o dotace ve výši 30 tisíc dolarů, nenasazený český tenista vyřadil dva nasazené Němce Daniela Brandse a Dustina Browna a popatnácté v kariéře postoupil do challengerového finále.

V něm se 32letý rodák z Prahy utkal s dalším nenasazeným krajanem Janem Mertlem, který na výhru v hlavní soutěži challengerového turnaje čekal od loňského září, v Bosně a Hercegovině však vyhrál hned čtyři zápas.

Ve finále těžil z větších zkušeností Hernych, který zvítězil 6-3 3-6 7-6 a připsal si celkově 8. titul. Bývalý 59. hráč světa Hernych, který na turnaji vyhrál všechny tři tie-breaky, se v dnešním vydání žebříčku posunul o 51 míst na 191. příčku.

Třicetiletý Mertl poskočil o 38 pozic na 211. místo. Finále si zahrál teprve podruhé v kariéře a opět v Sarajevu. Před pěti lety v boji o titul nestačil na Lotyše Ernestse Gulbise, jemuž podlehl rovněž v tie-breaku třetího setu.

- CHALLENGER SARAJEVO -
(Bosna a Hercegovina, koberec / hala 30.000 dolarů)
nedělní výsledky (18. 03. 2012)

Dvouhra - finále:
Hernych (ČR) - Mertl (ČR) 6-3 3-6 7-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist