České tenistky ve Španělsku nastoupily se zpožděním a za deště

8. 2. 2014, 10:51
Aktuality 91
V Seville i nadále převládá nevlídné chladné, větrné a deštivé počasí a zápas 1. kola Fed Cupu mezi domácími Španělkami a českými tenistkami tak nezačal podle plánu. Carla Suárezová-Navarrová a Barbora Záhlavová-Strýcová nastoupily na atukový kurt po bezmála hodinovém posunu, přestože neustále prší a fouká silný vítr.
Kurt je přikryt plachtami

České tenistky zahajují nový ročník Fed Cupu ve Španělsku, takto těžké podmínky ale dlouho nepamatují. V Seville jim přípravu komplikovalo chladné a deštivé počasí, ve kterém onemocněla i jednička týmu Lucie Šafářová. Pořadatelé navíc mají problém i s přípravou antukového kurtu.

Počasí se bohužel neumoudřilo ani dnes a podle videa, které český fedcupový tým před pár minutami zveřejnil na facebooku, v Seville stále prší a program nezačne podle plánu.

V pravé poledne měly rozehrát utkání 1. kola Barbora Záhlavová-Strýcová a Carla Suárezová-Navarrová, k druhé dvouhře jsou připraveny Klára Zakopalová a Maria-Teresa Torrová. Hrát se začalo se zhruba 45minutovým zpožděním, pořadatelé s tenistkami neměly slitování - Suárezová-Navarrová a Záhlavová-Strýcová na nastoupily navzdory mrholení.

Záhlavová-Strýcová se jako náhradnice za Kvitovou vrátila do českého týmu po dvou letech a fedcupovou dvouhru si zahraje po třech letech. Zakopalová zasáhne do fedcupových bojů po ještě delší době. Na kurt se v národním týmu postaví po osmi letech, naposledy nastoupila proti Thajsku v roce 2006.

Tenistkám chybí kvůli nemoci světová šestka Petra Kvitová a nachlazení ze španělské zimy vyřadilo také Lucii Šafářovou. Osmadvacátá hráčka žebříčku WTA by ale mohla hrát v neděli dvouhru i čtyřhru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

91
Přidat komentář
tommr
Some breaking news from FedCup.com's Leigh Walsh:
"Lucie Safarova, who fell ill upon arriving in Seville this week, tells me that she is feeling slightly better today. The Czech says it's never easy being sick when you're away from home and that a small case of cabin fever has been kicking in. It appears that she'll be ready to take to the doubles court if things are deadlocked at 2-2 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pavouka jsem ještě nenašla, ale četla jsem na twittru, že Petru čeká ve druhém kole Venus nebo kvalifikantka. První kolo má volný los...
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/lshd/main.swf?year=2014&wkno=07&lang=en&tour=2&eventid=1003&tabno=1&ref=www.atpworldtour.com ...Lucka Saf. pokus dorazí tak s Flipkens a Klárka se Svitolinou, Plíškovou čeká Buyukakchay, to je slušný :)
Reagovat
dadaft
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2014/1003/MDS.pdf

ntvl, to jsem se zas radoval předčasně - Jamie Hampton asi dřív než v Americe neuvidíme. ((
no a jestli by se neobjevila ani v IW, tak to by se ten "drobný problém" s kyčlí, který utnul dobře rozjetý turnaj v Hobartu, proměnil zase v nějaký větší průser. (((((

i když chybí S.W., M.S. i V.A., tak nejpozději v 3K už se setká elita. ))

Lucku i Petru čekají těžké úvodní zápasy.
Reagovat
tommr
obě čekají hned v úvodu velice těžký soupeřky (Petru nejspíš Venus Williams a Lucku Flipkensová) a pokud to nějak zvládnou tak na sebe narazí už ve třetím kole ... :(
Reagovat
slacker
TY jeden piiip uz se nauc konecne rikat ze je to hodne spatny los Venus :-)
Reagovat
smazaný uživatel
První medaile je doma! Fantastický závod s fantastickým Jardou Soukupem! Úplně jsem si u toho závodu vyřvala hlasivky.. :D A Ondra Moravec hezký 8. místo. Byl to boží závod, díky kluci..:D A jen tak dál...:-)
Reagovat
dadaft
!!! je to super !!!

gratulace taky Evičce Nývltové k 11. místu ve skiatlonu, jedné z královských běžeckých disciplín.
fantastická trať v Soči - ten závěrečný brutální stoupák bude prověřovat charaktery.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu skvělý závod!! :-)) Jsem zítra zvědavý na holky!
Zlato nebylo daleko, ale bronz je také skvělý!!! :D
Jarda i Ondra to mají do stíhačky skvělé rozjeté!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na holky jsem taky zvědavá, i když jim bude vyhovovat více indiviual na 15km než sprint, ale šanci mají. Stačí střílet čistě.. :-) A po nich pak večer Martina Sáblíková na 3km.. Sakra, kdy se mám učit? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné překvápko! :) Myslím, že od Soukupa to nikdo nečekal... Tak doufám, že zítra to potvrdí Gabča Soukalová. :) Když bude mít zlato, tak si docela slušně vydělám. A čím dřív, tím líp. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Beru Sofii :D

http://www.imagehosting.cz/?v=tomnun.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Prvni set vcelku v pohode. Aga je docela agresivni a na siti zatim s prehledem. Doufam ze Polky postoupi a v pripadnem play off by uz pomohla i Ula.
Reagovat
smazaný uživatel
Sofia se teď zlepšila.. je zvláštní, že většinou se "nižší" hráčky proberou ve 2. setu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale v suchym. Jediny co bych Age vytknul, tak aktivitu na BB. Ja to vazne nechapu a to je uz od minuly sezony. Na shodu je vzdycky dost agresivni a jak ma Breakball, tak zaleze a ceka. Proto na jeden break potrebuje asi 5 BB.
Reagovat
tommr
Cibulková sice měla dobrej nástup a ve druhým setu měla dokonce mečbol, ale nakonec s Petkovicovou nečekaně prohrála. Pokud Kerberová ve druhým zápase potvrdí roli favoritky bude to už se Slovenskem vypadat hodně špatně ... :)
Reagovat
EllNino
Gratulace Petře C. a Kr. Plíškové k postupu v Doha, navíc 2. kolo poměrně hratelné Martic a Rodionova :)
Reagovat
tommr
Marticová je velice těžká soupeřka a Kristýna to s ní nebude mít lehký ...
Zato Petra měla štěstí, že Diyasová musela zápas skrečovat a s Rodionovou by si měla poradit ...
Na tak velkým turnaji je ale už sám postup do druhýho kola kvalifikace slušnej úspěch a oběma našim děvčatům přibydou další body do žebříčku ... :)
Reagovat
EllNino
Marticová je velice nevyzpytatelná ...na AO dostala s Beck 2x 6:0 ale pak v paříži ji porazila :) ...její hra nebude Kristýně sedět, ale snad se s tím popere ...
Petra se snad nenechá vyvodit z míry, pokud se jí bude snažit Australanka rozhodit, jak to ostatně má ve zvyku ...Petře přeju brzký postup do stovky, je jí hrozná škoda :/
Reagovat
tommr
pokud bude Petra zdravá tak by se do první stovky měla ještě letos bez větších problémů dostat. Při tý její smůle na zranění se ale taková podmínka zdá skoro nesplnitelná ... :(
Reagovat
EllNino
musíme doufat, hlavně obhajoba 3. kola v Paříži a Wimbledonu bude hodně obtížná :)
Reagovat
dadaft
jj, Petra C., když je v pohodě, tak to je pohlazení na tenisové duši.
maximum elegance. ))
Reagovat
tommr
Tomáš Berdych má extrémně těžkej los: začíná se Seppim, v případným druhým kole by ho čekal nejspíš Simon, ve čtvrtfinále nejspíš Haas nebo Janowicz, v semifinále nejspíš Del Potro nebo Dimitrov, ve finále nejspíš Murray, Tsonga nebo Gasquet ...
Na turnaji startuje i Lukáš Rosol, kterej začíná s Cilicem ...
V mimořádně nabitým turnaji bude největším tahákem prvního kola zápas Del Potro-Monfils ...
Reagovat
EllNino
Zajímavost je, že Monfils s Potrem zde loni hráli také proti sobě a také v prvním kole :D
Reagovat
tommr
to mají asi oba velkou radost, že se zase potkali tak brzo. Doufám, že se Monfilsovi podaří odveta za lonskej rok ... :)
Reagovat
EllNino
Jo já taky, ale kdo ví, jak všechno bude, Monfils ještě nedopinkal ve Francii :) třeba k tomu nakonec k taháku nedojde :)
Reagovat
tommr
jj to máš pravdu. Monfils toho moc nevydrží a pokud dojde v Montpellier daleko tak nejspíš do Rotterdamu ani nepřijede. Del Potro má zase nějaký zdravotní trable se zápěstím a jeho start je taky nejistej. Takže bůhví jestli k tomu jejich zápasu vůbec dojde ... :)
Reagovat
EllNino
Asi tak :) ...na FB teď hodily video, jak si holky zpříjemňujou nudu Pelíškama :DD ...scéna s noky
Reagovat
Titan
Stále vidím hrající si štěňata :-) Měl jsem náročné ráno a potřeboval bych si tak hodinku zdřímnout, myslíte, že se už bude hrát? Nejlépe napište přímo ze Sevilly...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Chládková chvilku mlčela, nic by se jí nestalo.. :D Ale ty podmínky v Seville jsou hrozný. Ještě že tam Petra nejela..
Reagovat
PetaM
Taky jsem rád, že tam Petra není :)
Reagovat
Jan
Kdyby tam Petra jela, tak lehne v tom týdnu tréninku jako Lucka. Španělům to vyšlo. 2 naše nejlepší hráčky venku, pěkně mě naštvali.
Reagovat
Titan
Nevíte, jestli je antukové bahno dobré na zábaly...? :-)))
Reagovat
PetaM
Není, protože když to ztuhne, bude z tebe socha :D
Reagovat
Titan
Někdy je vhodné lecos zpevnit...:D:-))
Reagovat
dadaft
:-))
Reagovat
PetaM
Podle toho, kolik je komu let :D :)
Reagovat
Titan
Co já vím, tak většina žen, mužů, dívek a chlapců by rádo mělo pevnější břicho...:-)))
Reagovat
PetaM
To si jako antukovým bahnem vytvaruješ vánočku? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pekáč buchet by stačil..:DD
Reagovat
PetaM
:D :D Ono to možná pod upnutým trikem bude působit fakt sexy, ale nevím nevím, jak to na holku (kluka) zapůsobí, až to triko svlékne ... :D :D
Reagovat
tommr
to nevypadá, že by se ještě dneska mohlo pokračovat ... :(
Víte někdo na kterým programu se bude vysílat utkání Německo-Slovensko? To by mohlo bejt docela zajímavý ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Slováci týmové soutěže zpravidla vysílají na Dvojke (STV2).
Reagovat
petrulinka
Já jsem hledala na jakémkoliv slovenském programu fed cup, ale nenašla jsem, tak nevím, jestli ho vůbec vysílají, protože Domča už hraje s Andreou.
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně to běží na STV2 (jak napsal quesh). Teď jsem to tam přepnul...
Reagovat
tommr
tak to mám smůlu. STV2 je jeden z mála slovenskejch programů, kterej v nabídce nemám ... :(
Reagovat
petrulinka
Hm, tak to mám taky smůlu, slovenskou dvojku nemám :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas je přerušený, takže je čas trochu odbočit. :) Dneska jsem viděl v novinách tuhle fotku (viz odkaz) a musím říct, že holky vypadají bezvadně a moc jim to sluší. Nejvíc tedy Andrejce a Klárce, ale moc dobře tam vypadá i Bára, kterou jinak příliš nemusím...
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/1560724_10152604217454517_1537217014_n.jpg
Reagovat
Titan
Klárce to bude slušet vždy a všude...:-) Naopak Bára je tam v nepoznatelné pozici, ačkoli jí to většinou sluší. Andrea se mi na civilních fotkách moc nelíbí...
Reagovat
smazaný uživatel
Bára je top. Klárka moc pěkná. Andrea ujde.
Reagovat
PetaM
Sorry, ale to už není antuka, to je bláto ... A nezaregistroval jsem, že by byl nějaký turnaj WTA na blátě. Ale třeba zkusí Madrid. Když už tam byla modrá antuka, tak proč né bláto :D :D
Reagovat
Crashwoo
Upřímně jsem na organizátory na*ranej. Totálně nezvládnutá organizace....jen kvuli tomu, že to Španělky chtějí hrát venku a na antuce, tak se měsíc a počasí neporučíš. Hlavně at pak neříkají, že tohle nemohli čekat.
Reagovat
Lina
Zatím je to krásný tenisový zážitek, nějak se to Španělům nevydařilo, tak třeba příště.
Reagovat
tommr
počasí je téměř neregulérní, ale žádnou výhodu pro Báru jak se tu někteří domnívali v tom nevidím. Právě naopak - Suarez Navarrová se v těch podmínkách evidentně cítí jako ryba ve vodě ... :(
Reagovat
dadaft
jo, Navarro to má zatím pod kontrolou.
Bára se musí hodně bránit.
Reagovat
smazaný uživatel
Horší podmínky při zápase Fed Cupu jsem ještě neviděl a taky asi dlouho neuvidím...
Reagovat
smazaný uživatel
ja uz videl....v nizsich skupinach, a nemuselo to hrat ani za deste... ;/
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, v euro-africké zóně bych tomu i věřil...
Reagovat
tommr
celkem výstižný zhodnocení dosavadního průběhu zápasu z ofiko FC stránek:
"Suarez Navarro opens up a 4-1 lead in the first set. The Spaniard is opening up the court beautifully with her forehand, pulling Zahlavova Strycova from side-to-side. She's loving it, Conchita is loving it and the crowd is loving it."
Reagovat
dadaft
ty máš ruku ze zlata!!!
Reagovat
petrulinka
To jsou paradoxy co? Někde ve Španělsku kosa jak z nosa a u nás nádhera, sluníčko. Nevím, jestli by neměly holky sednout do letadla a přijet FC odehrát tady. Za sebe musím říct, že mně by vůbec nevadilo, kdyby to naše holky celé vzdaly a raději se soustředily na další turnaje. Je to příšerné počasí
Reagovat
slacker
Mate nekod nastudovana pravidla do kdy se musi utkani dohrat? Pondeli bych jeste toleroval, protahovat to dale ale numeze byt na ukor toho komu dojde drive trpvelivost a odjede pryc za jinymi zavazky. Musi byt potrestana poradatelska zeme
Reagovat
petrulinka
Já s tebou souhlasím, taky bych dala pokutu pořadatelské zemi a kontumačně bych nechala vyhrát hosty, protože ti si ten povrch a to, kde se bude brát nevybrali. Hlavně ale za to může ITF, protože musejí být totálně padlí na hlavu, povolit tenis počátkem února venku, i když je to ve Španělsku.
Reagovat
VlS
No a to hlavní. maso by mělo teprve přijít kolem 3. odpoledne, linák kolem 10 mm hodiňově na 5 hodin v tahu, zítra se k tomu mají přidat bouřky, souhlasím s Vlkem, že jediná cesta je to odložit (připadně odehrát v IW v rámci tréninku :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Maso je hlavne, kdyz ti ten mic rychle navlhne...
...to se potom deji veci...to je potom ten mic jak "sutr"...
tohle proste nemuzou myslet vazne...:-O
Reagovat
smazaný uživatel
nemohu se na to ani koukat...
jeden necisty poradny uder, a zraneni tu je ani nemrknes...
vubecn everim, ze ty mice vdrzi byt suche...a ok...
Reagovat
PetaM
No to si děláte srandu, že bude komentovat Chládková. Tak to radši hned ten Fed Cup vypnu ... :D :D
Reagovat
tommr
hlavně aby bylo vůbec co komentovat. Zatím to moc slibně nevypadá ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
A spolu s ní Kozohorský. Máme zaděláno na nejvtipnější přenos z tenisu za poslední dekádu :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Berete mi slova z úst. :D Jinak Svačina samozřejmě komentovat nemůže, protože je v Soči.
Reagovat
dadaft
nevím, co máte, zatím jsou v pohodě...

počasí ovšem děs.
Reagovat
smazaný uživatel
Chládková už je mi delší dobu nesympatická, ani ji nemusím vidět. Je protivná a ještě k tomu mluví nespisovně na veřejnoprávní televizi. U jiných (spolu)komentátorů mi to třeba tolik nevadí, ale u ní to rve uši... No a Kozohorský teď před chvílí řekl: "U nás se hraje Fed Cup jenom v Praze a Ostravě." To asi Fed Cup moc dlouho nesleduje. Není to tak dávno, kdy se často hrálo v Brně (Rondo, výstaviště) a předtím třeba i v Liberci... Jinak on je pro mě takový suchar a hlavně ho mám spojeného s tím, že neumí pořádně položit otázku, když je ve Studiu fotbal. Řekl bych, že nejlíp mu jde rugby.
Reagovat
tommr
zdejší kvitovci a monty holt Chládkový nikdy neodpustí, že se opovážila kriticky vyjádřit o jejich modlách ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o kritiku, ale spíš o ten styl, kterým ji Chládková podává. Je to takový Brouk Pytlík v ženském balení. Jinými slovy: "Všechno vím a všude jsem byla dvakrát."
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Chládková nemlela hovadiny, nikdo by se tu vůči ní nijak kritiky nevyjadřoval. Ale dneska je celkem v pohodě. Asi že tam není Petra, do které by mohla rejt..
Reagovat
smazaný uživatel
Zas ČT se Kozohorský vyplatí. Ten když dělá rozhovory, tak k nim ani nepotřebuje partnera, na všechno si odpoví sám :-))
Reagovat
PetaM
Celkem trapné ;) Chládková nekritizuje jenom Petru ;) A kdybys jí poslouchal, tak chápeš, proč ji nemám rád. Její vyjadřování je takové, že kdysi byla světovou jedničkou, vyhrála spoustu GS titulů a ví všechno nejlépe. Nedostala se ani do 20, tudíž holka ani neví, jaké tlaky tam jsou. Ale mluví o tom, jako kdyby na ní byly vyvíjeny ...
Reagovat
smazaný uživatel
Takových "borců" je na ČT povícero. Co se týče fotbalu, tak třeba reportéři jako Kalous, Mejtský... Když tam není Monča Čuhelová (která se jako jedna z mála umí zeptat a navíc je hezká :)), tak ty rozhovory radši přepínám. :D
Reagovat
Mr.Pink
Holt Chladkova neni tak sexy jako treba Monca Cuhelova.
Andrejka, Klarka, Monca :D
Reagovat
smazaný uživatel
To ne, Chládková totiž není sexy vůbec... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kadr Ruska:0)
Tomu rikam kvalitni QF:)
Reagovat
tommr
Rusky daly přednost ZOH ...
Reagovat
smazaný uživatel
no ty ovsem posledni dobou davaji prednost vsemu jinemu moznemu nez FC...:)
Reagovat
VlS
Jo, prej budou hrát Curling, aby se naučily zametat, protože domáci. práce jim udajně moc nejdou :-D
Reagovat
smazaný uživatel
a ja myslel, ze pojedou nejaky ten ctyrbob:)
Reagovat
smazaný uživatel
Konce kurtu jsou stejne v kaluzich....
I kdyby prset prestalo, tak tohle nemuzou myslet stejne vazne...
...tohle je na odlozeni. Ten podmaceny kurt budou susit jak...jestli jim vubec pocasi da sanci....
Nebo budou rotovat nove mice po kazdem gemu? Coz si teda nedokazu predstavit... tak nejak si to cele nedokazu predstavit...
Tam preci musi byt nejaky dohled s ITF...
...tohle uz opravdu hrozi absurdni komedii...
nebo mozna jeste jako takova X Game zabava:)
Reagovat
tommr
na odložení ale nejsou žádný volný termíny, protože ted budou následovat každej týden velký turnaje: Doha, Dubaj, Indian Wells, Miami. Hrát by se mohlo snad jedině v 15.týdnu kdy jsou na programu pouze dva malý turnaje v Bogotě a v Katowicích. Vítězky by ovšem musely hrát hned následující týden semifinále proti USA nebo Itálii ...
Reagovat
smazaný uživatel
vzdyt to mas jedno...mezera mezi sf a finale je stejne pul roku...to nejak muzou dopinkavat behem te doby, ty ztraty...

....pinkat na takovem kurtu je loterie...a i hazard ze zdravim hracek, nemyslim pocasi, ale kdyz ten mic trochu nasakne vlhkem....

Jako na amaterske urovni je to sranda, to jo...:))) Ale nevim jestli tady ma jit o srandu:)
Reagovat
tommr
copak o to, hráčky by to asi zvládly, ale co organizátoři SF? Ti by museli všechno zvládnout během 5 dnů - v neděli by se dozvěděli, kdo a kde se hraje a v sobotu by se už muselo hrát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přileťte všichni do Prahy, tady můžete hrát, je tu sluníčko :)
Reagovat
nouma
Myslím že Španělská organizace by zasloužila mastnou pokutu. Všichni dokáží do haly navozit antuku jen oni ne? Jasně chápu jejich vypočítavost ale to tam nemají žádné rosničky? :D Doufám že tydla patálie půjdou nám na ruku a po dvou zápasech budeme vést 2-0 :D Holky držte se a bojujte
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist