Česko opět slaví! Tenistky zdolaly Rusky a počtvrté během pěti let ovládly Fed Cup

15. 11. 2015, 15:01
Aktuality 906
České tenistky obhájily vítězství ve Fed Cupu a vyhrály tak už čtvrtý z posledních pěti ročníků této týmové soutěže! V pražské O2 areně porazily 3-2 na zápasy Rusky, když dnes otočily nepříznivý vývoj. Hrdinkou se stala nejmladší členka týmu Karolína Plíšková, která nejprve zdolala Anastasii Pavljučenkovovou a s Barborou Strýcovou pak získala také bod v rozhodující čtyřhře.
Český fedcupový tým

České tenistky letošním vítězstvím ve Fed Cupu navázaly na triumfy z let 2011, 2012 a 2014 a s celkově devíti výhrami jsou druhou nejúspěšnější zemí v historii.

Cestu za dalším úspěchem začaly výhrou v Kanadě, následoval skalp Francouzek a o tomto víkendu přehrály i ruský výběr v čele s Marií Šarapovovou. Ve finále dokázaly teprve potřetí v samostatné historii obrátit stav 1-2 na zápasy. 

V dnešní první dvouhře Petra Kvitová podlehla v dramatické bitvě Marii Šarapovové, pak ale Karolína Plíšková porazila Anastasii Pavljučenkovovou a rozhodnout musela čtyřhra. V té Plíšková po krátkém odpočinku nastoupila poprvé po boku Barbory Strýcové a česká dvojice otočila střetnutí s duem Pavljučenkovová a Jelena Vesninová.

Počet vítězství ve Fed Cupu:

17 - USA

9 - Česko (včetně Československa)
7 - Austrálie,
5 - Španělsko
4 - Rusko, Itálie
2 - Německo (včetně SRN), Francie
1 - JAR, Belgie a Slovensko.

"Je to něco neskutečného. Nemám slov, lepší to být nemůže. Byl to neuvěřitelný zážitek," řekla Strýcová, která si odbyla premiéru ve finále. "Neskutečná atmosféra, obě jsme si to užily," doplnila ji Plíšková.

"Jsem hrozně šťastný, jak to holky zvládly. Péťa odehrála nádherné utkání s Marií. Kája to zvládla úplně fantasticky. Po prohraném setu ve čtyřhře se holky chytly a bylo to něco neskutečného," uvedl v televizním rozhovoru kapitán Petr Pála.

Vítězný tým tvořily Kvitová, Plíšková, Strýcová a Lucie Šafářové, která nenastoupila kvůli zranění zápěstí. Oceněny byly také Denisa Allertová, Lucie Hradecká a Tereza Smitková, které hrály v prvním kole v Kanadě.

Nedělní cesta za titulem
Petra Kvitová vyhrála nad Marií Šarapovovou předchozí dva vzájemné zápasy, naposledy na konci října v semifinále Turnaje mistryň, a ve velkém stylu začala i dnes. Agresivním pojetím na hranici rizika od úvodu dostala Rusku do defenzivy a hned v prvním gamu jí sebrala podání.

 


Domácí hráčce sice nešel první servis, přesto při svém podání v úvodním setu ani jednou neztratila víc než fiftýn. Šarapovová si za stavu 3-5 vybrala další slabší chvíli a čistou hrou přišla o servis i celou sadu.

Do rychlého vedení mohla jít Kvitová i v následujícím setu, jenže ve druhé hře neproměnila čtyři brejkboly. Na českou tenistku přišel útlum a za stavu 2-2 ji za to Ruska potrestala prvním brejkem. Světová šestka si ovšem podání dokonce čistou hrou ihned vzala zpátky - hodně jí přitom pomohla Šarapovová, která pokazila dva kraťasy - a dostala se do vedení 4-3.

Klíčovými hrami setu byly ty následující dvě. Kvitová nevyužila brejkbol na 5-3, Šarapovová srovnala a českou tenistku následně zradilo podání. Při svém servisu vedla Kvitová 40:15, dvěma dvojchybami ale dostala soupeřku do hry a Šarapovová poté z returnu potrestala dvě druhá podání rodačky z Fulneku. Bývalá světová jednička brejk bez problémů potvrdila a poslala zápas do třetí sady.

"To byly klíčové momenty. Ve druhém setu se to lámalo a bohužel to nevyšlo na mou stranu. To asi rozhodlo zápas," řekla Kvitová.

Poté na chvíli zamířila do útrob haly, ale v rozhodujícím setu jí už viditelně docházely síly a nestíhala dobíhat k míčům. Za stavu 2-2 přišla o servis a fyzicky odpadla. Prohrála posledních pět her a ve Fed Cupu utrpěla první porážku od dubna 2013.

"Pocity jsou smíšené. Myslím, že jsem tam nechala vše, bohužel to nestačilo. Přetlačila mě. Mrzí mě to, chtěla jsem přidat bod do šatny," řekla Kvitová.

Karolína Plíšková šla na kurt za nepříznivého stavu 1:2, ale s tlakem se vyrovnala skvěle. Rodačka z Loun nastoupila k teprve druhému fedcupovému utkání před domácím publikem, ovšem nervozitu si vůbec nepřipouštěla a vedla si lépe než v sobotním prohraném duelu se Šarapovovou. Proti Anastasii Pavljučenkovové dobře podávala, a tak jí k vedení 1:0 na sety stačil jediný brejk v osmém gamu.

"Velmi mi pomohl včerejší zápas. Oťukala jsem si to, poznala jsem atmosféru. Cítila jsem se mnohem lépe než včera a podala jsem lepší výkon," uvedla Plíšková.

Na startu druhé sady si obě hráčky vzaly servis a jako klíčový se pak ukázal game za stavu 3-4, v němž Plíšková odvrátila dva brejkboly. Vzápětí totiž vzala 28. hráčce světa servis a pak už zápas dopodávala k vítězství, byť musela čelit ještě jednomu brejkbolu.

"Jedna z mých největších výher v kariéře. Nikdy jsem nehrála před takovým publikem. Moc jsem si ten zápas užila a jsem moc ráda, že jsem vyhrála," řekla Plíšková v televizním rozhovoru na kurtu.

Reprízu finále z Moskvy v roce 2011 tak musela stejně jako v ruské metropoli rozhodnout až závěrečná čtyřhra a znovu ji lépe zvládl český celek, byť musel otáčet skóre.

Karolína Plíšková a Barbora StrýcováPlíšková si po vítězné dvouhře necelou hodinu odpočinula a pak nastoupila na kurt po boku Strýcové. Domácí pár do utkání vlétl a hned získal brejk. Jenže Pavljučenkovová s Vesninovou si okamžitě vzaly ztracené podání zpět a v závěru první sady měly pevnější ruku. Plíškovou za stavu 4:4 přestal poslouchat první servis, Rusky si čistou hrou došly pro brejk a úvodní dějství vyhrály.

Druhý set ale domácí pár opět zahájil brejkem a tentokrát jej potvrdil. Češky znovu sebraly soupeřkám servis, za stavu 5:1 sice neproměnily dva setboly, ale své další podání už udržely. Finále tak musel rozhodnout až třetí set čtyřhry, diváci byli na nohou a O2 arenou obíhala mexická vlna.

Pavljučenkovová se před třetí sadou nechala ošetřit, ale rozjetý český pár už nic nezastavilo. Rozhodující byl hned první game, v němž Plíšková se Strýcovou na třetí pokus vzaly Vesninové servis. Za stavu 3:2 odvrátily Češky při podání Plíškové brejkbol a naopak v další hře samy vzaly soupeřkám servis, když volej z rakety Vesninové dopadl těsně do autu. Domácí hráčky proměnily hned první mečbol a mohly začít s oslavami.

"I když jsme prohrávaly, věřily jsme, že můžeme vyhrát. Bylo to o pár míčích. Začaly jsme být aktivnější a jsem ráda, že jsme vyhrály," uvedla Plíšková.

Výsledky - finále Fed Cupu:
ČR - Rusko 3:2
Kvitová - Šarapovová 6:3, 4:6, 2:6
Statistiky:
Esa: 3-3
Dvojchyby: 8-6
Úspěšnost 1. podání: 51 - 49 %
Brejkboly: 3/11 - 4/10
Vítězné údery: 27-13
Nevynucené chyby: 37-22
Vyhrané výměny: 84-92
Kar. Plíšková - Pavljučenkovová 6:3, 6:4
Statistiky:
Esa: 9-1
Dvojchyby: 3-4
Úspěšnost 1. podání: 60 - 62 %
Brejkboly: 3/6 - 1/8
Vítězné údery: 38-15
Nevynucené chyby: 23-22
Vyhrané výměny: 71-62
Kar. Plíšková/Strýcová - Pavljučenkovová/Vesninová 4:6, 6:3, 6:2
Statistiky:
Esa: 5-1
Dvojchyby: 2-3
Úspěšnost 1. podání: 70 - 70 %
Brejkboly: 5/9 - 3/10
Vítězné údery: 28-34
Nevynucené chyby: 23-28
Vyhrané výměny: 93-82

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

906
Přidat komentář
pepin
Tak se zde probraly zásluhy kdo víc a kdo mín, ale do dalšího období bude důležité, aby Petra unesla to, že to také nemusí být jen pořád o ní jako o vůdčí osobnosti a týmový duch nedostal trhliny.
Reagovat
EllNino
s tím si myslím, že nebude problém :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toho bych se fakt nebál ;-) Ona je podle mě i ráda, že na to není sama, že tam jsou holky, které jí takříkajíc krejou záda. Nakonec kdo myslíš, že by to nejvíc schytal, kdyby to včera nedejbože nedopadlo..
Reagovat
pepin
No na pozápasové tiskovce to tak nevypadalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Co jak nevypadalo?
Reagovat
misa
Někteří už začínají zase spekulovat, že Petra neunáší úspěchy jiných českých tenistek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by jenom zajímalo, co tak zásadního na té tiskovce udělala nebo řekla, že z toho mají někteří pocit, že neunáší, že to nemusí být jen pořád o ní jako o vůdčí osobnosti..
Reagovat
misa
Asi si dovolila být unavená, což mohlo vypadat jako že je otrávená z úspěchů jiných.
Reagovat
Fandina
Také mám ten dojem, že Petra je pořád předmětem spekulací.
Reagovat
pepin
Fandino, nevím, že Tě překvapuje, že se píše o Petře. Přece se nebude psát o Hlaváčkové a nebo chceš se vrátit a řešit přiblblé Monako?
Reagovat
slacker
Monako neni priblble, priblble je je tam mit fiktivne trvale bydliste a vracet se z turnaju do CR.
Reagovat
gigin
To není přiblblé. To je vymakané.
Reagovat
Fandina
Mně nic nepřekvapuje. Všechno při stejném. Některým lidem se vkládá do úst co neřknou a do hlavy ani na co nemyslí. Takže mě nepřekvapuje nic.
Reagovat
slacker
nafrnena a hystericka
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je řeč o tiskovce bezprostředně po zápase s Marií, tak celkem chápu, že byla otrávená z toho, že slibně se vyvíjející zápas nakonec nedotáhla. Ale vyvozovat z toho něco víc, no nevím..
Reagovat
FulnekUltras
nechutné...
Reagovat
Fandina
To by mě také zajímalo.
Reagovat
George_Renel
Neřešte to. Akorát nabíháte provokaterům.
Reagovat
smazaný uživatel
A to mi pepin nepřipadá jako typický provokatér..
Reagovat
pepin
Nevím, zda já jsem zrovna provokatér, jsou tu určitě jiní adepti. Ale právě kvůli takovým přiblblým poznámkám sem spousta lidí nechodí, nebo chodí jen málo. Já jsem vyjádřil slušně názor, nikoho neurážím.
Reagovat
slacker
a kam ta spousta chodi za diskusema? Ja mam dojem dle poctu prispevku ze sem chodi naopak cim dal vice lidi
Reagovat
George_Renel
Myslíš přiblblým poznámkám co jsi napsal?
Tak to potom jo. Pustit svůj názor a vydávat ho za skutečnost.....
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je unáší v pohodě. Jen někteří její fanoušci s tím mají problém.
Reagovat
gigin
Nn, tady je jasně vidět, že to hamtí jenom pro sebe:

https://pbs.twimg.com/media/CT7_rPGUAAAbyjo.png:large
Reagovat
misa
Lucie by si měla šetřit zápěstí a ne se tahat se silnějšíma o pohár :)
Reagovat
VlS
No, tak schválne, která dá víc v " bencpresu"?
Reagovat
misa
Petra nemá co závidět.
Reagovat
Fandina
Souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
To vysvětli iqemu :) Petra toho vyhrála asi 80x víc než Karolína, už proto nechápu jeho nutkání opakovaně snižovat podíl Karolíny na letošním titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meleš, já ničí podíl na titulu nesnižuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsi, že Karolína proti Nastě jen potvrdila roli výše postavené hráčky a připsala povinnou výhru. A že čtyřhru odehrála Bára prakticky sama, protože Karolína byla většinu zápasu mimo. To je snižování.
Reagovat
EllNino
Nezapomenutelný zážitek pro mě, hala byla narvaná, atmosféra boží, no prostě paráda, škoda, že další případné finále už bude venku :( ale tak pak zase může být doma :) ....Petra skvěle obrátila první zápas s Nastenkou, Kája sice na Mášu neměla, ale nebyl to zlý výkon ...v neděli přišel zápas víkendu, Máša oplatila Petře prohru z TM ...ale myslím, že v konečném účkování musím vyzdvihnout Káju, nepos*ala se z toho, vyhrála ve dvou setech a pak ještě v deblu, kde teda zase musím pochválit Barču a hrozně jí to přeju, rozhoudnout ve finále Fed Cupu v závěrečný čtyřhře je ro ní prostě vrchoůl kariery a věřím, že i nakopnutí do další práce :) ...Gratulace holky, jsem na vás hrdej :)
Reagovat
lars
Svycarsko by bylo venku ?
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo. 1998 se hrálo u nás (jediný náš bod udělala Novotná proti Schnyder). Pak ještě zápas 2000 na neutrální půdě na Slovensku (to se hrálo jiným formátem - základní skupina o 4 týmech). Takže teď by byly s pořadatelstvím na řadě Švýcarky. A ať budeme hrát příští rok s kýmkoli (teda kromě případné baráže), tak to bude venku.
Reagovat
lars
Mozna finale bude ve Francii
Reagovat
smazaný uživatel
Mášeňka nadpozemská víla,
sympaťačka zajímavá Karolína,
Nastěnka s Jelenou líbezné tvářičky,
Iqeová klasický typ selky vesnický.

Myškina noblesní dáma,
šášo divný vyčouhlý Pála.
ruští fandové všichni huj,
domácí obecenstvo dvakrát fuj.

Přesto gratulace Češkám,
ač štěstí hrálo do karet,
Myškina za zraněnou Katku,
měla nasadit Světlanu.

Výsledek mě velmi zklamal,
Nasťa hrála na co měla,
škoda věčná že Makarovou Káťu,
nemoc ze hry vyřadila.

Nu což, není všem dnům konec,
příští rok se hraje zase,
poměr sil se snadno změní,
žádný strom k nebi nepne se.
Reagovat
blixa
Já myslel že ještě leješ stakany, abys zahnal chandru :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uvidíme, zda ruský Ivan najde v budoucnu v kůlně naostřenou sekeru :)
Reagovat
Haitik
Myskina :''Masha told me she is ready to play even doubles if we need it.
But we decided it wasn't smart-hasn't played doubles since 2009''

Myskinooo, prooč jsi jí tam nedala?? Vidět naživo hrát Marii čtyřhru?? By byla aspoň sranda!! :D
Reagovat
tommr
jj debl s Petrou na jedný straně a Sharapkou na druhý by byl extrémně zajímavej ... :)
Reagovat
blixa
Nedělej z FC komiks !! :D :D
Reagovat
Haitik
Aspoň by se lidi pobavili.. :D
Reagovat
pepin
No věř tomu, že kdyby marfuša řekla, že tu čtyřhru půjde hrát, tak by nikdo ani necekl.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, ale asi by si zbytečně pokazila vítěznou bilanci... :D
Reagovat
Haitik
To už se bohužel nedozvíme.. :D
Ale bylo by to rozhodně zajímavý, kdyby fakt hrála..
Ale tímto gest em, že se nabídla, že odehraje i čtyřhru, tak ukázala že ten FC zas tak na háku nemá.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No možná když jsi tam byl ty, tak by vyhrála i debla... :D
Reagovat
EllNino
rozhodně nemá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Před finále...
http://sport.aktualne.cz/skvela-hracka-ale-primadona-cesti-experti-nechapou-solistku/r~cb773cea897f11e5bd0a002590604f2e/

Po finále...
http://sport.aktualne.cz/primadona-sarapovova-v-praze-ukazala-profesionalitu-a-ctnost/r~6f623ff48c3b11e58f1e002590604f2e/

Zajímavé srovnání dvou článků od stejného autora...
Reagovat
George_Renel
Číst to nebudu, ale ty titulky se nijak nevylučují.
I profesionálka může být primadona, byť se mimo stranění se týmu až tak moc primadonou neprojevovala.
Reagovat
gedzitka
http://sport.idnes.cz/tenis-fed-cup-cesko-vyhralo-pliskova-on-line-rozhovor-pfl-/tenis.aspx?c=A151111_110158_tenis_rou

Mmch to označení v článku "slečna Kája" zní teda strašně.
Reagovat
EllNino
to je jak z filmu Jak se krotí krokodýli :) Učitelka Kája Koulová :D
Reagovat
Frick
ty, co měli v hlavně nějaký divoký teorie o složení ruskýho páru tu mám jedno datum

13.6.2004

Zkuste hádat, co se ten den stalo...

Na TP na to odpověď najdete.
Reagovat
FulnekUltras
nezaškodí si připomenout možná zatím její životní singl... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=yEJYuY1JzEA
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/68Jagr/photos/np.1447638746276367.100001965525242/947115812031918/?type=3&notif_t=notify_me_page
Reagovat
FulnekUltras
Nevím, zda si pak ještě naše holky s Ruskami aspoň podaly ruce, ale těsně po skončení debla, když se český tým radoval v obligátním kroužku a soupeřky smutnily kolem své lavičky snad i včetně Maši upřímně, byla to pouze Nasťa, která k nám přišla pogratulovat a samozřejmě si jako první našla Šafinku. I tohle mi cosi vypovídá o lidských charakterech...
Reagovat
pepin
Tak kdo byl v aréně tak viděl, že po posledním míčku se holky radovaly a když pominula ta počáteční radost tak naše holky šly podat ruce rozhodčí, která již byla dole na ploše a pak šly k ruské lavičce a nejenom, že si podaly ruce, ale opravdu se objaly. Myslím si, že kromě marfuši ostatní ruské holky s tím problém nemají.
Reagovat
PetaM
Šly si s nimi podat ruce. Stačí se dívat na televizi a ne z okna.
Reagovat
FulnekUltras
Jen dobře - nemám furt čumět do počítače... ;)
Reagovat
FulnekUltras
"Kdo ví, jestli Marii Šarapovovou ještě někdy uvidíme v ruském fedcupovém týmu..."

Ano - olympijská a s ní spojená komerční motivace u floridské Sirény nadále padá, takže: děkujeme ti Mašenko za letošní účast, ukázala jsi, že ještě pořád umíš, ale napříště se místo studené "profesionálky" budeme mnohem raději při FC zase dívat na vřelé a třeba i trochu upřímně emotivní "amatérky".

Jen tak mimochodem: všiml jsem si během závěrečného oceňování obou týmů na stupních prezidenta ruské tenisové federace Šamila Tarpiščeva, jak nejprve celkem opovržlivým pohledem kvitoval ;) Mašino přehrávané laskání s pohárkem, načež docela závistivě pozoroval naše holky. Jeho oči v ten moment jakoby říkaly: škoda, že v našem čtyřčlenném týmu máme skutečné vlastenky jen tři, i když nakonec neuhrály ani bod...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý postřeh ;)
Reagovat
slacker
nezajimavy a nepravdivy postrech. Marfusa vlastenka je, sice tak trochu na zpusob Martiny Navratiloove ale je.
Nevim co by tarpiscev chtel vic, "nevlastenka" prijela a udelala 2 body,
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/-H2SSTQXwC/

Holky asi jdou na operace.... Snad to budou jen nějaký maličkosti týpu kýla nebo apendix.
Reagovat
Frick
Možná nějaká společná jizva jako památka na FC? Jiné rozumné vysvětlení není.
Reagovat
Frick
á už vim - půjdou v rámci charity darovat ledviny!
Reagovat
Frick
Jak je to vlastně finančně řešený? Dostanou ty holky za to peníze nebo ne?
Reagovat
marekv
Ano, mají peníze za zápas bez ohledu zda ho vyhrají či nioliv. Takto jsem to četl u chlapů. Částky jsou určeny podle žebříčku. Berdych myslím rovných 100 000 USD, Štěpec polovinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Částky jsou především dohodou mezi příslušným národním tenisovým svazem a konkrétními hráči.
Reagovat
blixa
100000 USD určitě ne :D Mluvil o tom Černošek a podle něj hrajou naše holky i chlapi v podstatě "za hubičku". Je to věc dohody, nikoliv žebříčku. Ale v zahraničí hrajou tenisové hvězdy za podobné částky.
Reagovat
marekv
Tuhle částku si pamatuju, že mě zaujala, ale na druhý pohled to zas není tolik, když mu uniknou dva týdny za jeden duel. Vem si jaký jsou dotace na turnajích, kde hraje. Ostatně 100 000 USD jsou cca 2,5 milionu korun, to je prd v tom rozpočtu.
Reagovat
smazaný uživatel
100 000 USD má možná za celý rok, pokud se dojde až do finále, ale určitě ne za jednotlivé utkání/víkend. To by bylo 10 míčů za rok a to fakt nemá.
Reagovat
blixa
Vůbec nevím, kdes tu částku sebral. Černošek mluvil o tom, že odměny řádu milionů vůbec nedosahují, že by na to ani neměli.
Reagovat
Jan
Ale říkal, že mají finančně zajímavé a nadstandardní smlouvy s Berdychem a Štěpánkem za vystupování v DC.
Reagovat
smazaný uživatel
No rozhodně ne tak nadstandardní, jak tvrdí marekv.
Reagovat
marekv
ja to cetl nekde v souvislosti s tim Hajkem, jak si postezoval, ze se o nej jako nahradnika na DC nestarali, a ze si i o tech 5 000 USD musel rikat, tak v tomhle obdobi vysel ten clanek s tema castkama. Nevim ale kde, ctu vsechno, snad na to nekde narazim, ale bylo to asi tisteny...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. Ale co já si tak matně vybavuju, tak to byl spíš Hernych, kdo si stěžoval, a už je to taky nějakou dobu..
Reagovat
Fandina
Česky mají novou hrdinku. Plíšková po zlaté čtyřhře: A to jsem děsná deblistka

Praha /ROZHOVOR/ - Právě ona byla v neděli největší hvězdou českého fedcupového týmu. Svou životní sezonu Karolína Plíšková zakončila tím nejlepším způsobem ? nejdřív ve dvouhře srovnala skóre finále s Ruskem na 2:2, v deblu pak spolu s Barborou Strýcovou slavně vyválčily vítězný třetí bod. ?Nádherný pocit," svěřila se.

Zdroj: http://www.denik.cz/tenis/cesky-maji-novou-hrdinku-pliskova-po-vitezne-ctyrhre-a-to-jsem-desna-deblistka-20151115.html

http://www.denik.cz/tenis/cesky-maji-novou-hrdinku-pliskova-po-vitezne-ctyrhre-a-to-jsem-desna-deblistka-20151115.html
Reagovat
Jan
Pála je na té fotce, jak se svým fraucimorem :)
Reagovat
Fandina
jj všechny měl ... v týmu ... úsměv
Reagovat
Frick
A proč to neni naopak?

Třeba jako kdyby Ivetka vedla DC tým....
Reagovat
smazaný uživatel
Za 8 let u kormidla - 17-3 z toho 4 tituly, to už si ten orchestr pěkně vyladil. Ani se mu nedivím, že se mu tam líbí :)
Reagovat
FulnekUltras
A ani teď v patrně vůbec nejtěžším finále se nebál ;) volit překvapující odvážné tahy... ;)
Reagovat
Jan
No na debla ani jinou volbu neměl. Nikdo jiný už nebyl schopný hrát. A při nasazení Karolíny do singlů také neměl jinou volbu. Vždyť to odehráli ve 3 :) (Rusky taky).
Reagovat
pepin
Volbu neměl již v pátek, Lucka zánět šlach, Bára na singla nemá, Petra fyzicky nestačí a tak to musela odehrát Kája. A ta nejen dobře, ale super dobře.
Reagovat
tommr
moh to ale pokazit tím, že by nominoval stejnou sestavu jako loni. Pála naštěstí pokušení vzít jen hráčky co hrály na letošním TM odolal ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zas tu Káju nepřechval. Proti Nastě v singlu "jenom" potvrdila pozici papírové favoritky a debl táhla především Bára, Kája se s tím tak trochu svezla.
Reagovat
tommr
Bára rozhodně nebyla lepší než Karolína jen byla víc vidět, protože se na rozdíl od Karolíny ráda předvádí ...
Reagovat
blixa
Tak ony krásné zásahy na síti jsou viditelnější, než ta černá práce odzadu. Ale myslím, že byla vůdčím duchem ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prdlačky, Kája toho v deblu kromě servisu moc nepředvedla, třeba na síti byla hodně jalová. Ten deblový pár táhla především Bára.
Reagovat
tommr
na servisu i na returnu byla Karolína jasně lepší než Bára, lepší byla i ve hře od BL. Bára sice předvedla pár efektních zákroků na síti, ale taky spoustu zbytečných chyb ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na servisu ano, ale to není žádné velké překvapení, v ostatních herních parametrech rozhodně ne. I když ani neříkám, že byla horší, přestože tam měla pasáž, kdy zkazila na co sáhla a tak radši chvilku nehrála prakticky vůbec a nechala to na Báře. Bára během zápasu žádnou takhle vyloženě špatnou pasáž neměla.
Reagovat
tommr
tak to si asi sledoval jinej zápas. O první set jsme přišli hlavně díky strašnejm chybám Báry ...
Reagovat
smazaný uživatel
Bára může za to, že Kája se v kritický moment na servisu úplně sesypala? Ty tu Báru asi hodně nemáš rád, co?
Reagovat
tommr
spíš bych řek, že ty neunášíš to, že Karolína ve finále zastínila Petru a snažíš se proto její podíl na výhře všemožně zlehčovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale houby, já tady Káju včera chválil a i dneska před ní za včerejšek hluboce smekám, ale že ten včerejší debl stál především na Báře, to je prostě fakt.
Reagovat
pepin
Nesouhlasím s Tebou, ale s Tommrem. Například Bára byla na začátku 2 setu na zabití, nedala balon, nevím co bylo v telce, ale v hale bylo vidět jak je se sebou strašně nespokojená. Každý její servis se hala bála, aby to dopadlo, a zcela otevřeně se povídalo při dvojnásobném náskoku našich, že i když Bára servis prohraje tak to Kája dopodává. Rozhodně nebyla Kája horší než Bára, viděl bych to 50 na 50.
Reagovat
smazaný uživatel
A ta pasáž, kdy Kája kazila tak vehementně, že se v jednu chvíli vůbec bála sáhnout na míč a musela to celé odehrát Bára, to nebereš v potaz proč?
Reagovat
tommr
bylo to vidět i v televizi. Bára sice zahrála hodně dobrejch míčů, ale přinejmenším stejně tolik jich taky zkazila. Byly tam celý dlouhý pasáže - zejména v závěru prvního a na začátku druhýho setu - kdy hrála pod psa a zkazila co se dalo a o mě se pokoušely mrákoty. To, že je někdo asertivnější typ a hraje si na šéfa ještě nemusí nutně znamenat, že je i lepší ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na konci prvního a začátku druhého to byla Kája, kdo hrál pod psa. Bára jí úplně nepodpořila, to je fakt, ale tvrdit, že byla v té pasáži horší je fakt mimo.
Reagovat
blixa
Rusky se snažily uhrát body právě přes Káju, jako přes méně zkušenou deblistku. Kája odehrála určitě výrazně víc míčů než Bára. Nicméně kdybych měl zhodnotit podíl obou děvčat, viděl bych to na vzácně vyrovnaných 50/50, možná s malým chlupem pro Báru jako pro vůdčího ducha páru.
Reagovat
tommr
pár Karolína+Bára mi svým složením připomíná pár Tomáš+Radek. V obou případech je zdánlivým vůdcem ten slabší hráč (Bára/Radek), protože je komunikativnější a víc se na kurtu i mimo něj projevuje. Ve skutečnosti ale víc práce odvede ten kdo je zdánlivě v pozadí tj. Karolína/Tomáš ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je jenom klamný dojem. ;-)
Reagovat
EllNino
fakt má cenu hodnotit, kdo byl lepší ? opravdu ? ...bože
Reagovat
slacker
TY se klanis falesnemu "bozstvu"?
Reagovat
Cico93
to sú tie také hádky už z nudy:-) asi
Reagovat
blixa
Už aby začal biatlon ;-)
Reagovat
Cico93
a bez Darye to bude nuda pre mňa.
Reagovat
blixa
Ale nebude. Jsou i jiné ;-)
Reagovat
Haitik
Ona nebude závodit Darya? :-o
Reagovat
blixa
Měla mononukleozu, tak si dává sezonu pauzu.
Reagovat
blixa
No, jednak bych vynechal slovo zdánlivý, já myslím že oba jsou reální vůdci a má to logiku, mají v deblech nahráno a jsou v nich mnohem zkušenější. Co se množství práce týče, to je trochu zavádějící, oba mají odlišné role než ten druhý, takže to se těžko porovnává. Ano, Kája i Tomáš asi odehrají víc balónů, ale to je dáno i tím že jsou oba "ti zadní" a i tím, jak proti nim soupeři hrají. Pár je tak dobrý, jak se oba vypořádají se svojí rolí, není to o tom který "odpracuje" víc.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím se dá souhlasit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ty míče nepočítal, ale neřekl bych, že jich Kája byla nucená odehrát nějak výrazně víc než Bára, což se ale nijak nevylučuje s tím, že ruská taktika byla hrát to na Káju.
Kája má na tom úspěchu určitě svůj velký podíl, jak v singlu, tak v deblu a má tak na svých 15 minut slávy plné právo, ale zas bych ji nestavěl do role, že to celé uhrála sama..
Reagovat
blixa
To snad nikdo netvrdí, teda já určitě ne.
Reagovat
pepin
Nevím, zda zde někdo tvrdí, že to někdo uhrál sám, ale jedna bez druhé by to nedala. Bára /jak ji správně nazývají/ " Divá " je obrovský živel v zázemí, která tvrdí muziku v týmu a to se pochopitelně přenáší i na kurt a Kája to respektovala. Proto je vytvořeno zdání, že Bára má větší podíl, protože je jí plný kurt. Např. v jedné fázi chtěla hrát všechny balony, lítala tam jak hadr a nebylo to k ničemu, a po domluvě se srovnala.
Reagovat
George_Renel
Zásluhu mají nepochybně všechny, vítězný prapor finále však tentokrát nesla Karolína.
Reagovat
smazaný uživatel
A říkám snad něco jiného?
Reagovat
slacker
15 minut? Smesny jsi se svoji manii bagetelizovat veskere uspechy druhych nez PK
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu za to, že jsi tak pitomej, že tu frázi neznáš.
Reagovat
slacker
Tu frazi znam, ale ty troubo jako vzdy nevis co vlastne rika.
Reagovat
tedi
meli jsme vyhlasit nejakou TP tipovacku... :))
Reagovat
smazaný uživatel
Co ti zas přejelo přes nos ? Proč tu tak plevelíš ?
Reagovat
Frick
Je tam něde slovo daně, Monako, Stromovka, Štvanice, Černošek?
Reagovat
Fandina
Já také nechápu, proč dáváš pod článkem s tolik radostí ve FED Cupu rozbory holek. Opravdu je to divné a nevhodné.
Reagovat
slacker
nickove na f
Reagovat
smazaný uživatel
Je tam slovo plevel, plevel, plevel...
Fandino, dík , žes fandila v aréně, já u TV a byl to super zážitek! Holky = skvělý tým a plně si to zasloužily. Jupí jej !
Reagovat
Fandina
Jasně, v hale je to jiný zážitek a já si to opravdu užívám. A dneska náhdera, že holky to dokázaly. Jsem ještě v euforii.
Reagovat
Fandina
A také mě trochu bolí hlasivky a ruce od tleskání, povzbuzování.
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně že to nebylo nadarmo... ;)
Reagovat
Fandina
To je fakt, holky se fanouškům za jejich fandění odvděčily výhrou. A to je super!!!
Reagovat
FulnekUltras
Zvlášť debl musel být na místě parádní zážitek...Barča s Kájou se první set sehrávaly, druhý sehrály a ve třetím - i když pořád trochu živelně - prostě vyhrály... ;)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, fandilo se Petře a pak se hnala Kája za druhým bodem. Tam už to začínalo být hodně o hnaní a debl to bylo super, tam se slavil, hnal každý bod. Takže úžasná atmosféra a samozřejmě i napětí, protože první set nedopadl. Ale pak to bylo super, co se týká fandění a povzbuzování a byly malé odměny v pěkných míčích a pak setová odměna a nakonec ta největší. Byl to super mač.
Reagovat
rusedski
Já si to třeba rád přečtu, díky Fricku...
Reagovat
BooOoo
já taky, dokonce jsem se na to už těšil, ale spíš jsem to čekal až po úplném ukončení celé tenisové sezony..
Reagovat
Frick
Tak ta v zásadě skončila, no ne? Těch pár miniturnajů...
Reagovat
tommr
sezóna 2015 oficiálně skončila k 9.11.2015. Turnaje hraný po tomto datu se už započítávají do sezóny 2016 ...
Reagovat
Frick
Na konci roku minulého roku jsem psal v bodech očekávání, které jsem měl u našich hráček - a jaká je realita nakonec?

1) Tereza Martincová
- dostat se v hl. soutěži WTA turnaje do ČF - OK (Florianopolis)
- Dostat se do kvalifikace na GS - OK (USO)
- Na konci sezóny být v TOP 200 - OK (183.)
- Vyhrát turnaj s dotací 25.000 a vyšší - OK (Lenzerheide)

2) Nicole V.
- vyhrát zápas v hl. soutěži WTA turnaje - OK (Miami)
- Dostat se do kvalifikace na GS a vyhrát tam aspoň jedno kolo - KO
- Nakouknout do TOP 200 - KO
- Vyhrát turnaj s dotací 25.000 a vyšší - KO
- NEZTRÁCET CHUŤ! - OK

3) Marie Bouzková
- Probojovat se do hlavní souteže WTA turnaje - KO
- Dostat se do kvalifikace na GS - KO
- Nakouknout do TOP 200 - KO
- Vyhrát turnaj s dotací 25.000 a vyšší - KO

4) Bára K.
- Probojovat se alespoň na 2 ze 4 GS - KO
- Nakouknout do TOP 100 - KO
- ČF na WTA turnaji - KO
- Vyhrát turnaj s dotací 50.000 a vyšší - OK (Olomouc)

5) Kristýna
- Probojovat se do Melbourne a všechny další GS - KO
- Dostat se zpět do TOP 100 (a držet se tam po převážnou část sezóny) - KO
- Podívat se do TOP 85 (= vylepšení maxima na žebříčku) - KO
- Vyhrát turnaj s dotací 50.000 a vyšší - OK (Fukuoka)
Reagovat
Frick
6) Denisa
- Probojovat se na do Melbourne - OK
- Po Melbourne být v TOP 100 a držet se v ní pak celou sezónu - KO
- Podívat se na WTA turnaji minimálně do SF - OK (Kanton)
- Vyhrát turnaj s dotací 50.000 nebo vyšší - KO
- Podívat se do TOP 75 - OK (57.)

7) Katka
- Podívat se do TOP 60 - KO
- Podívat se na WTA turnaji minimálně do SF - OK (Praha)
- Být po konci sezóny v TOP 80 - KO

8) Tereza
- Podívat se na WTA turnaji minimálně do SF - KO
- Podívat se do TOP 50 - KO
- Nepropadnout se po Wimbledonu na 80. místo a horší - KO

9) Karolína
- Vyhrát další turnaj (min. WTA 280) - OK (Praha)
- Podívat se na nějakém Premier turnaji (a lepším) alespoň do SF - OK (Sydney, Antverpy, Dubai, Birmingham, Stanford, Zhuai)
- Podívat se do TOP 20 - OK (7.)
- Postoupit na WTA Elite turnaj - OK
- Být nasazená na všech GS - OK

10) Lucka Šafi
- Vyhrát Premier turnaj (nebo vyhrát doma) - OK (Dohá)
- Podívat se do TOP 10 (aspoň na chvíli) - OK (7.)
- Alespoň jedno ČF na GS - OK (Finaále na RG)
- Držet se po celou sezónu v TOP 16 (a tím se i kvalifikovat na WTA Eliute turnaj - OK

OK 21 x KO 20

Tak, splněné cíle těsně vyhrály!
Reagovat
tommr
co to znamená KO? :)
Reagovat
Frick
Plusy

- Výhra v Madridu
Nejcennější titul české hráčky v tomto roce, premiérová výhra nad Serenou, nejsvětlejší okamžik v Petřině sezóně
- Finále na TM
I když postoupila ze skupiny jen o fous, tak v SF si vyšlápla na Mášu a i k triumfu nebylo daleko, ale bohužel, ten poslední krůček scházel
- Tituly v Sydney a New Havenu
Petra Káje i Lucce ukázala, že na Češky zkrátka umí
- Prolomení bariéry na US Open
Petra si může říct, že na všech GS byla alespoň ve ČF

Mínusy
- Nezdary na GS
ČF na US Open bylo ale zároveň tím nejlepším, co Petra na GS předvedla a to je zkrátka trochu málo. Hlavně Wimbledon byl obrovským zklamáním...
- Mononukleóza
Bohužel i Petru trápila nemoc...
- Nepovedená Asie
Bohužel, porážky přicházely i tam, kde to Petra má ráda. K Wimbledonu se přidala i Čína.
Reagovat
FulnekUltras
Napřesrok zas vyhraje tam, kde to letos projela - hlavně žádnou nudu... ;)
Reagovat
tommr
pár věcí jsi podle mýho názoru opomněl:
Plusy - Petra výrazně přispěla k zisku FC titulu dlůležitejma výhrama v SF proti Francii a ve finále proti Rusku ...
Mínusy - Petra neudržela 4.místo v žebříčku což bude v příští sezóně znamenat horší nasazování na velkejch turnajích (což mj. znamená že Serena, Halepka a Sharapka jí budou hrozit už ve čtvrtfinále) ...
Reagovat
slacker
Do toho ctvrfinale by se nejdrive musela pravidelne probojovavat. A stejne to je pozice jen pred nasledujicm GS do dalsiho se nasazeni urcite zmeni (obema smery)
Reagovat
smazaný uživatel
S tím neudržením pozice v žebříčku coby mínusem nesouhlasím - kdyby byla celý rok zdravá a v pohodě, možná by se to za mínus považovat dalo, ale vzhledem k tomu, čím si letos prošla a že reálně hrozilo, že sezónu ani nedokončí, je šestá pozice jednoznačně plus a úspěch. Kdyby to totiž v létě zabalila, tak je teď někde na hraně druhé a třetí desítky..
Reagovat
Jan
Měla mononukleózu, nemohla plně trénovat, co bys chtěl. Důležité je, aby byla zdravá. Pak by to mohlo být lepší.
Reagovat
tommr
tady jde o výčet toho co se letos povedlo nebo nepovedlo. Příčiny neřeším - to by bylo zase na samostatnej rozbor ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ono to spolu úzce souvisí. Jinak by to vypadalo, kdyby Petra byla celou sezonu naprosto zdravá a jinak to vypadá po tom, čím si letos prošla.
Reagovat
Frick
Plusy
- Finále v Paříži
Neskutečný úspěch. Kdyby někdo 1.1.2015 pomyslel, že letos budem mít finalistku na GS, tak každý by si pomyslel, že to asi bude Petra ve Wimbledonu (možná na AO). Ale nebylo to ve Wimbledonu ani AO, bylo to na pařížské antuce a nebyla to Petra, byla to Lucka! Se Serenou to byla pěkná bitva, nakonec tam úspěch nebyl, ale ten den by jí neporazila asi žádná žena...
- Výhra v Dohá
Konečně taky titul a Lucka se po Petře stala teprva druhou českou tenistkou, co po roce 2000 vyhrála nějaký větší turnaj!
- Finále v New Havenu
Také potěšilo!
- TOP 5
Lucka se dostala nejen do vysněné TOP 10, ale dokonce to byla TOP 5!, bohužel ale ty okolnosti...
- Turnaj mistryň
Lucka se i podívala na TM a neodjela z něj s prázdnou!
- Dva deblové tituly z AO a RG
Zcela mimořádně zmíním i debl, protože to bylo zkrátka úžasné...

Mínusy
- Zdraví v poslední 1/4 sezóny
Triptych Břicho - infekce - zápěstí... co k tomu dodat... asi nic...
- Krach v prvním kole AO
Nepříjemné překvapení z kraje sezóny.
- Neschopnost porazit Češku
Pětkrát se Lucka utkala letos s Češkou, pětkrát odešla poražena. K "tradičním" porážkám s Petrou Lucka přidala i dvě prohry s Kájou a dokonce i s Terezou S. v Praze, čímž Lucka jen potvrdila, že INTy má na salámu...
Nezdary v jarní Americe
- Jen jedna výhra v IW+Miami, to prostě bylo málo...
Reagovat
tommr
Plusy - i Lucka přispěla k zisku FC titulu dlůležitou výhrou v SF proti Francii ...
Reagovat
Frick
Plusy
- Finále na Premier 5 v Dubaji
Obrovský úspěch, byť to finále nevyšlo...
- Finále na Elite Trophy v Zhuai
I když druhá půlka sezóny byla o něco slabší, tak dobře skončila, byť je pravda, že Venus byla k poražení...
- Výsledky na Premier turnajích
3x F a 1x SF, to je velice pěkné...
- Výhra v Praze
Osobně jsem to více přál ve finále Lucce H., ale byla by škoda, aby životní sezóna byla bez triumfu!
- Podívala se do TOP 7!

Mínusy
- Hrůzné výsledky na GS
Sedmá hráčka bez OF na GS? Zní to bláznivě? Ale je to tak!
- Bilance ve finále 1:5
Prohry s Petrou a Simonou se určitě daly akceptovat, ale Angie nebo Venus se porazit daly. Aspoń jednou. Ale nezadařilo se...
- Neúspěšný boj o Singapur
Který byl ovšem bohatě odčiněn finálem v Zhuai
Reagovat
tommr
Plusy - Karolína výrazně přispěla k zisku FC titulu důležitejma výhrama v prvním kole proti Kanadě a ve finále proti Rusku ...
Reagovat
Frick
Plusy
- Skvělý začátek roku
SF v Aucklandu, ČF v Sydney, R32 v Melbourne, SF v Antverpách - Báře to lepilo skvěle
- Podívala se to TOP 20

Mínusy
- Spíše podprůměrné výsledky po celý zbytek sezóny
Bohužel, nějaký výrazný výsledek tam prostě už pak chybí
- Kolaps ve třetím kole US Open
A mohlo tam přitom být (minimálně) OF na US Open! Ale bohužel - prohrát si zápas z 5:1 ve třetím, to je šílené. :-(
Reagovat
Frick
Plusy
- Finále v Praze
Krásná cesta z kvaldy až do finále, škoda, že to nakonec nevyšlo úplně
- SF v Charlestonu
Další krásná cesta z kvaldy až do závěrečných kol
- Třetí kolo na AO
A do třetice krásná cesta z kvaldy až mezi 32 nejlepších, přes výhru nad Anou Ivanovič v prvním kole...

Mínusy
- Slabší druhá půlka sezóny
Bohužel, naděje, že by si Lucka třeba vylepšila žebříčkové maximum a podívala se na US Open i mezi nasazené vzala za své...
Reagovat
Frick
Plusy
- Finále v Kantonu
Tak samozřejmě, výhra nad Halepovou, to byla neskutečná bomba! Škoda, že finále se už nepovedlo, ale je to určitě příslib!
- Druhá kola na všech GS
Na všech GS postoupila přes první kolo, byť "matematicky spravedlivě" jí jednou vyšla nasazená (a tedy kvalitní) soupeřka. Denča to ale přetavila ve svou první výhru nad hráčkou TOP 10!
- Finále na 75.000 v Praze

Mínusy
- Sezóna bez triumfu
Bohužel, obě finále úspěšná nebyla, škoda hlavně té Prahy
- Druhé kolo, dále už cesta nevedla
Bohužel, druhá kola na GS byla vždy i konečnou. Trochu škoda, vyjma Wimblu to bylo hratelné...
- Slabé období od Australian Open až po Prahu
Symbolicky to začalo porážkou od Alizé a skončilo výhrou nad ní...
Reagovat
Frick
Plusy
- Finále v Dubaji 75.000
I když to včera vítězně neskončilo, tak úspěch to pro Kláru určitě je
- ČF v Katowicích a Praze
Klára se srdnatě prala s obtížným losem i zdr. problémy (v Praze s rukou)

Mínusy
- Celkově ta sezóna byla ne moc dobrá, ale líbí se mi, jak Klára stále bojuje a nechce končit...
Reagovat
Frick
Plusy
- SF v Praze
- ČF v Biriminghamu (Premier)
Kam vedla cesta přes Petkovičovou
- Druhé kolo na AO

Mínusy
- Celkově nenaplnila očekávání, vypadnutí z TOP 100
Bohužel, stejně jako u Terezy jsme si to malovali, jak to krásně půjde... a ono to zas tak moc nešlo. Ale co - Katka je ještě mladší než Terka, tak snad to bude lepší...
Reagovat
Frick
Plusy
- Třetí kolo ve Wimbledonu
Výhra nad Kuzněcovkou velmi potěšila a Týna se tím postarala o tom, že v kolonce "GS maximum" je na tom se sestrou úplně stejně, přestože žebříčkový rozdíl je nyní tříciferný...
- Výhra ve Fukuoce 50.000
Asijská tůra se vyplatila
- Finále v Joue-Les-Tours (50.000)
- Dvě výhry na 25.000

Mínusy
- Hrůzné odbobí po Wimbledonu s bilancí s bilancí 1:8
- Alergie na antuku
- Bilance ve tříseťákách 4:12
- Nepokoření bariéry TOP 100
Reagovat
Frick
Plusy
- ČF v Šenčenu
- Tři druhá kola na GS
Tereza dokázala využívat příznivých losů v prvních kolech na GS, čímž si zajistila důležité porce bodů i penez
- Zvládnutá dvouhra ve FC v Kanadě

Mínusy
- V zásadě vše ostatní
Bohužel, je to tak. Po výhře v na 125k v Limoges před rokem jsme si to všichni malovali, jak to krásně půjde a ono to moc nešlo.
Reagovat
Frick
Plusy
- Třetí kolo na US Open 2015
Vyřazení loňském finalistky Wozniacký, to byl jeden z nejúžasnějších zápasů roku pro mne.
- Titul ze Soboty (75.000)
Mimo pětici WTA titulů nejcennější triumf v sezóně pro českou hráčku
- Finále v Olomouci (50.000)

Mínusy
- Ach, to zdraví :-(
Více asi netřeba dodávat
Reagovat
FulnekUltras
Do Plusů bych ještě určitě přidal neoficiální titul Miss USO... ;)
Reagovat
Frick
Plusy
- Výhra na 25.000 v Plzni
Sice jen 25.000, ale v rodném městě to jistě potěší jistě více jak 50.000 někde v Uzbekistánu :o)
- Úspěšná kvalda na RG a v prvním kole důstojná zápas se Serenou
A Andrea tím odčinila ten double-kanár...

Mínusy
- Celkově slabší výsledky po celý rok, dočasné vypadnutí z TOP 200
Žel, na TOP 100 už to asi nebude a Andrea by se měla soustředit hlavně na debla
Reagovat
Frick
Plusy

- ČF ve Florianopolisu
Chytrý nápad jet na turnaj, kde "nikdo" nebyl a tam dosáhnout životního výsledku.
- Výhra v Lenzerheide (25.000)
- Posun do TOP 200

Mínusy
- hluché období na konci léta se serií šesti porážek
Reagovat
Frick
Plusy
- Výhra na 50.000 v Olomouci
Životní triumf pro Báru a příjemné osvěžení během letí "pauzy"
- Finále na 25.000+H v Beinascu
- Finále na 25.000 v Plzni

Mínusy
- v zásadě vše ostatní, bez účasti v MD na GS, do TOP 100 má předaleko, nedá se nic dělat, tahle sezóna bude špatná a asi se toho bude muset dost změnit... Jestli je Jana tou správnou trenérkou...?
Reagovat
Frick
Plusy

- Druhé kolo v Miami a 3-seťák s Halepovou
Neskutečný optimismus vládl po tomto turnaji a všichni jsme si mysleli, že Nicole bude za chvíli zpátky, ale...
- SF v Midlandu 100.000
Po serii krachů Nicole a zabrala a získala důležité body
- ČF v Praze 75.000
Bylo jí super vidět, i když to třeba mohlo být o fous lepší

Mínusy
- Neustávající zranění, které jí stále zabraňují k plnému návratu
- Nezřídka kdy prohry vyhraných zápasů nebo naprosté blamáže od začátku
Reagovat
Frick
Plusy
- Tři vyhrané 10.000 turnaje kdesi v tramtárii - Sice obsazení nula, nula nic, ale lepší než drátem do oka
- Třetí kolo kvalifikace na WTA 280 turnaj v Katowicích
- SF v Monterrey na 25.000

Mínusy
- Celkově jsem to čekal lepší a věřil jsem, že se Marušce povede výrazně lépe a sezónu zakončí již v místech, jenž zajišťují kvaldu na GS. Asi jsem byl příliš náročný...
Reagovat
a.magerova
Velká gratulace !!!
Reagovat
Fandina
Úžasné, úžasné, úžasné. Obrovská gratulace holkám a mám ještě slzy v očích a vykřičené hlasivky a trochu mě bolí ruce od povzbuzování, tleskání.

Petra škoda, ze začátku to vypadalo, ale pak se Petře nedařilo podání a Mária si vítězství pohlídala.
Kája super, líbilo se mi jak dnes hrála a co se týká debla, tak to bylo super super super napínavé a nakonec vítězné. Nádhera a moc díky holkám za úžasný zážitek na místě.

Jinak za všechny tři kola si absolutorium zaslouží Kája, uhrála tři a půl bodu, Petra tři, Šafi a Terka po bodu a ten závěrečný má napůl s Kájou Bára.

Takže letošní fedcapovou královnou Česka je Kája. Obrovská gratulace.

A dál gratulace Pálovi, zase vybral úspěšně!
Reagovat
Jan
Ano, Pála opět vybral úspěšně. I když jsme měli pochybnosti.
Reagovat
Fandina
Mluv za sebe, já o Pálovi nic nepsala.
Reagovat
Jan
Tak určitě víc lidí mělo pochybnosti. Ty ne :)
Reagovat
Fandina
Já jsem jeho výběr nekomentovala.
Reagovat
FulnekUltras
Nakonec byl i celkem vynucený... ;)
Reagovat
Fandina
Ale třeba na rozdíl od loňska nesázel na Háčka a nakonec se mu to vyplatilo.
Reagovat
FulnekUltras
Slabší forma H+H nám letos vlastně trochu pomohla... ;)
Reagovat
Fandina
A silnější forma Šafi, Káji
Reagovat
FulnekUltras
Okolnosti prostě Pálu donutily postavit tým trochu univerzálněji, a to se nakonec famózně vyplatilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak i když je to týmová soutěž, zbývá udělit pár individuálních ocenění

Cena za mentorství - Lucka Hradecká: v únoru neměla lehkou pozici, když jako zkušená harcovnice měla pomoci kapitánu Pálovi zapracovat do týmu hned tři nováčky. Zvládla to na výbornou. A navrch přidala v Kanadě bod v deblu.

Cena za vynikající vstup do soutěže - Tereza Smitková: premiéru ve Fed Cupu zvládna skvěle. Ve velkém stylu v Kanadě získala druhý bod pro Česko.

Cena za vynikající sparing a podporu - Denisa Allertová: ve finále jí připadla trochu nevděčná role páté náhradnice, ale i to je důležitá pozice. A v Kanadě při své premiéře přidala bod v deblu.

Cena za trpělivost - Bára Strýcová: třikrát měla podstatný podíl na postupu do finále, třikrát se do něj nakonec nedostala a přesto na tým ani soutěž nezanevřela a nepřestala věřit, že její šance jednou přijde. A přišla. Chytla ji a nepustila.

Cena za pevné nervy - Lucka Šafářová: letos sice odehrála jediný zápas, ale ten stál za to. Proti Garciové stála proti několika mečbolům, všechny odvrátila a zápas nakonec otočila, čímž vytvořila vynikající podmínky pro po pauze se vracející Petru.

Cena za bojovnost&odhodlání - Petra Kvitová: proti Francii se vracela po pauze a nikdo moc nevěděl, co od toho čekat. Nebyla v jednoduché pozici, ale zvládla ji na výbornou. Ve finále přidala klíčový první bod a svedla nádhernou bitvu s Marií, na kterou nakonec těsně nestačila.

Cena za vynikající záskok - Karolína Plíšková: Svou premiéru si odbyla v Kanadě, kde při absenci obvyklých opor byla v roli české jedničky, navíc ve zrádné roli jasné favoritky. Obě dvouhry vyhrála. Premiéru na domácí půdě si odbyla ve finále, a to přesto, že se s ní původně moc nepočítalo, ale na poslední chvíli musela zaskočit za zraněnou Lucku. První zápas jí úplně nevyšel, zato v neděli rozehrála galapředstavení. Nejdříve se vypořádala s obtížnou situací, kdy za stavu 1:2 musela bezpodmínečně vyhrát a pak svým servisem deptala Rusky i v závěrečné čtyřhře.

To by mělo být všechno, snad jsem na nikoho nezapomněl. :-)
Reagovat
Jan
Dá se s tím jen souhlasit.
Reagovat
FulnekUltras
Dobré shrnutí - od každé něco... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To byl taky záměr ;-)
Reagovat
majkl005
Právě jsem zjistil, že ať už holky dojdou příští rok třeba až do finále a během těch tří potažmo dvou kol (Rumunsko je už dáno) budou hrát s kýmkoliv, pokaždé budou hrát venku. Všechny týmy, co budou hrát příští rok světovou skupinu jsou na řadě ve výběru místa utkání.
Vcelku demotivující pro hráčky bych řekl. Když ví, že ať už se setkají s kýmkoliv tak budou hrát pořád venku. A obdobně to bude i popřípadě v sezóně 2017, protože náš tým měl teď poslední roky neskutečné štěstí, že takřka všechny zápasy mohl hrát doma. Teď, v následujících letech to bude spíše vzácnost, škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas tak bych to nedramatizoval. Jednak - pokud se vyhnou baráži - budou všechny venkovní zápasy v Evropě a jednak on ten poměr zápasů hraných doma a venku za posledních pár let není nějak zásadně nakloněn ve prospěch domácích zápasů. A nakonec v roce 2011 holky taky hrály všechny zápasy venku. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
No - Bukurešť bude perná...ale kdo chce úplně nejvýš, nesmí se bát ničeho... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mělo by se hrát tady>

http://www.polivalentacluj.ro/galerie-media.html
Reagovat
smazaný uživatel
Hrát se bude v Kluži>

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1281495&page=50
Reagovat
FulnekUltras
dík za info - no pěkný barák v rumunské Dubaji... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrádný je především ten termín těsně po AO, jsem zvědavý, kdo nakonec nastoupí, a to na obou stranách.
Reagovat
Frick
Výhoda je, že když jim rupne Halepka, tak budou Rumuni dost v háji.

Nám by musely rupnout dvě...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych ty ostatní Rumunky tolik nepodceňoval. Nevypadají sice nijak hvězdně, ale umí být zatraceně nepříjemné.
Reagovat
FulnekUltras
ganc richtich - a před domácí bouřlivou kulisou obzvlášť...plus ještě nemůžeme zapomenout na čárové rozhodčí... ;)
Reagovat
lars
Halep doma hraje FC :(
Reagovat
smazaný uživatel
Je to až za 3 měsíce, tak bych to nechal zatím u ledu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vše jsem bedlivě sledovala. Střídavě nadšená, pak zase naštvaná. Holky zlaté prokázaly jste týmového ducha a proto jste vyhrály ! Věděla jsem, že to musí tak být. Lepší tým není. Jsem ráda za Petru, která do duelu s Marií dala vše, že to holky pak zmákly. Jsem ráda za Káju, která ve velké premiéře nezklamala a úžasně zabodovala. Jsem ráda za Báru, která si konečně po letech pilné práce pro FC mohla vychutnat výhru, sladkou, protože sama přispěla rozhodujícím bodem. Jsem ráda za Lucku Šafinku, která byla pro tentokrát odsouzená být na lavičce. I za Lucku, Denisu a Terku, že ač nebyly vybrány tak obětavě fandily z lavičky a šly s holkama pro malou mističku. No a pochopitelně za Pálu, že má tak zázračné ruce na pravý výběr, pochopitelně celý tým, který se o holky stará..... Super tenisový víkend, díky!!!
Reagovat
Jan
Jo, Pála má neuvěřitelné štěstí na nominaci. Už od roku 2011 a i předtím si vedli skvěle. Kdyby Myskinová nominovala Kuzněcovovou, zase by to bylo jiné, neudělala to a prohrály.
Reagovat
smazaný uživatel
Ále, kdo tu pořád mávál Makarovou ? Já jsem čula fintu s Kuzňou a proč to Myskinová neuděla , můžem jen spekulovat. Bylo od začátku jasné, že Maka nebude hrát. Však jsem to psala. Ovšem třeba Myskina neměla na výběr. Ruský tým je na rozdíl od našeho totiž souborem individualit s různými animozitami z minulé i současné doby.... Toto je rozdílový bodík. Ne šíře výběru dobrých tenistek....
Reagovat
VlS
Navíc nikde není napsáno, že by Světlana ten bod udělala, neřekl bych, že je lepší, než Nasťa.
Reagovat
lars
V poslednim vzaj. zapasu Kuzna jasne vyhrala
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně si myslím, že by nám Kuzňa pěkně zatopila......
Reagovat
Jan
Já taky. Rusky udělaly chybu, že ji nenominovali. Podle mně je Kuzněcovová lepší jak Pavljučenková. Řekl bych o dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona Světlana má už hodně za sebou a i s tím tlakem by se asi vyrovnala lépe. Osobně jsem měl z Nasti trochu strach :), ale nakonec to u ni nebylo tak horké.
Reagovat
FulnekUltras
No vlastně naštěstí ;) pro nás se tentokrát všechno na ruské straně režírovalo pro Šarapku...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po bitvě je každý generál, že. Kdo by řekl, že to naše holky otočí v deblu po prohraném prvním setu. Nasta/Elena byly přeci jenom sehranější, ale nakonec rozhodla větší vůle po vítězství a nejspíš i atmosféra.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlas. Jak zhodnotily holky - od začátku byly lepší, ale o první set blbě přišly. Ani na chvíli nepřestaly věřit a přiznám se já také. Od chvíle, co rozehrály hru. Byly lepší!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na to že hrály spolu poprvé, to byl úžasný výkon. Ale nikde není psáno, že mohly blbě prohrát i ten druhý nebo třetí. Osobně si myslím, že rusky v deblu nezahrály to, na co mají. Ale v konečném důsledku, je to dobře :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, nehraje se na to, na co kdo má, ale na to, co předvede v zápase. A to je fajn a spravedlivé. Nevím, na co mají či nemají Bára s Kájou, hrály spolu poprvé a byly lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem psal rozhodla atmosféra a větší nervozita u Rusek, hlavně u Nasti. Tak když porovnám deblové zkušenosti Nasti/Eleny a našich holek, tak je to patrné.
Reagovat
smazaný uživatel
No ona Vesnina byla taky nervozní a kazila. Vesnina má deblové zkušenosti s Makarovou. Pavljučenková se Šafi. Ale Bářiny zkušenosti jsou dosti široké a Kája hrála debla se ségrou. Atmosféra, nervozita... Výmluvy. Naše holky byly lepší a to rozhodlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem se pouze snažil o rozbor hry, nemusíš mít takovou striktní dikci.
Reagovat
Jan
Rusky byly s přibývajícím časem pod čím dál větším tlakem. Plus celá hala proti nim.
Reagovat
Jan
Příští rok budou mít v 1. kole Rumunky velkou motivaci a bude to pro ně výzva nás poslat do baráže.
Reagovat
horska.kraslice
Bude to hodně náročné a otevřené. Rumunky mají taky dost široký výběr dobrých hráček.
Reagovat
smazaný uživatel
No, hlavně musí prokázat týmového ducha. Šíře výběru je na prd, jak je vidět u Rusek....
Reagovat
LukasH
Gratulace obri.:-)))) Holky si to letos ve finale rovnomerne rozdelily a ukazaly, proc je nas tym tak silnej.
Dneska jsem mel trochu smiseny pocity. Radost, ze holky vyhraly a jak to Karolina ustala a zaroven me mrzela prohra Petry. Set a trictvrte byla tou lepsi hrackou, jenze konec druhyho fakt nezvladla. Maruna se toho chytla a uz se nepustila. Navic kdyz to dojde do tretiho setu, tak vetsinou prestane kazit, zlepsi hru a je hotovo. Tam uz Petra nemohla skoro nic delat, takze byla velika sance ukoncit to v tom druhym...
Na Petre se mi libilo, jak hrala ve vymenach, i kdyz si nepomahala podanim a zaroven jsem si vsiml uz od TM ze to podani tezce prestreluje. Fakt hodne posledni dobou. Takze na tom asi zapracovat...
Karolina se mi dneska libila vic nez vcera, melo to drajv a na to, ze s FC finale nemela zkusenosti, tak se nenechala nicim rozhodit.
Ctyrhru pak taky skvele zvladly, takze celkove spokojenost...
Reagovat
Jan
Karolína zvládla finálový debut skvěle. Čekal jsem, že to odflákne jako včera se Šarapovou, ale odvedla skvělou práci. Na to, že hrála Fedcup předtím jen v Kanadě proti hráčkám jiné kategorie a ne v tomhle vypjatém finále, které pro ni bylo novou zkušeností ...
Ve fedcupových ozvěnách říkala, že by si ráda zahrála, ani netušila, v jaké míře se jí to splní :)
Reagovat
lars
Karol zapas vcera neodflakla !! vyhrala 7 gamu. proste ji to moc dobre neslo.
Ale Ty svoji kvalitu prispevku zase zacinas flakat :))
Reagovat
Jan
Včera mi přišlo, že to má Karolína trochu na háku. Aspoň to na mě tak působilo. Za některými míči se ani nesnažila běžet.
Reagovat
lars
Ona ma horsi pohyb. Dnes se taky nesnazila dobehnout mic max. asi 3.5 m od ni na forhand v pozici za BL.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám už jen radostné pocity. Protože ač Máša Petru přehrála, tak jí to bylo prd platné! Zůstaly jí oči pro pláč. Víme proč ? Ó, ano ! Náš tým je skutečně tým. Ty holky na ten týden opustí svůj individualismus a dýchá jedna pro druhou. Měly to Rusky ? Ne, ač se hodně snažily tento pocit vyvolat. Proto maj holky zase mísu a oprávněně.
Reagovat
misa
?Mám zánět zápěstí. Během týdne se to nějak vyvíjelo, bohužel jsem vůbec nemohla hrát. Čekají mě dva až tři týdny volna, abych to dala dohromady. Byla jsem, strašně nervózní, šlo o drama do poslední chvilky. Ale holky hrály úžasný tenis."

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-fed-cup/252345/kaja-je-brutalni-deblistka-smala-se-strycova-pak-zacaly-oslavy.html

Hlavně pořádně vyléčit, se zápěstím není žádná sranda. Lucka mi letos přichystala řadů krásných zážitků a rád bych ji zase viděl ve formě jako v Doha nebo Paříži :)
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo bude hrát v nejvýznamnějším turnaji roku 2015 - extralize za Prostějov? (jenom Roger a Serena to nespasí!)
Reagovat
lars
A proc byla Lucka v nominaci, kdyz vubec nemohla se zanetem hrat ?
Reagovat
gigin
Pála říkal, že jim doktor dával šanci, že by to mohlo být do neděle hratelné.
Reagovat
lars
je to trochu v rozporu s ".....VUBEC nemohla hrat"
Reagovat
gigin
Jak jsem nakoupil, tak prodávám.
Reagovat
slacker
preprodavas sunty :_D
Reagovat
horska.kraslice
No, a proč byla v ruské nominaci Makarova, to je taky záhada.
Reagovat
lars
Mozna kvuli OH
Reagovat
horska.kraslice
Jó, to jediné by dávalo smysl!
Reagovat
lars
uz jsem to drive tady psal
Reagovat
horska.kraslice
Sorry, uniklo mně to.
Reagovat
misa
Protože kapitán neměl srdce vyřadit takovou hodnou holku :)
Reagovat
smazaný uživatel
toz jasne, by si mohl zkusit...by neprezil...;)
Reagovat
VlS
No, nejspíš ve chvíli nominace zánět neměla.
Reagovat
slacker
a ja myslel ze nomimace se delala az v patek.
Reagovat
VlS
Ne v pátek bylo losování, nominace byla asi před 2 týdny
Reagovat
lars
presneji konecna sestava byla urcena v patek, ktera vyradila Allert misto asi Lucky
Reagovat
slacker
konecna se delala az v patek pred losovanim, a v patek se o potizich a moznostech lucky uz vedelo
Reagovat
lars
kdyz ta "hodna holka" odmitla hrat FC v Kanade :))
Reagovat
misa
Hodná holka neznamená hloupá. V Melbourne hrála až do konce turnaje.
Reagovat
lars
ok namitku s AO beru.
Ta Kanada nas stala dost draho :( venku zapas a doma to bude na neurcito :(
Reagovat
Mayo
Veď Česko vyhral Fed Cup oléééé, až teraz som to zistil :D Výborne podľa očakávania...akurát 4-1 to nebolo no ale to je detail.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jeste neco maleho na zaaaver Karoline s Barou;)

http://sketchtoy.com/66173014
------------------------------

***
No a hodne stesti do dalsi sezoony Lucy!!!;)
Reagovat
misa
Pěkné a Lucince hlavně zdraví, štěstí si ji pak najde :)
Reagovat
Jan
Bára to v tom deblu pěkně schytávala od Rusek. Míček na hlavu apod.
Reagovat
lars
Ona se tomu asi uhla
Reagovat
Jan
Uhla, ale bylo tam toho víc. Něco asi i schytala do těla.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejhorší bylo, jak Vesnina Báru málem napálila do hlavy. Bára měla takový postřeh, že uhla a míček prosvištěl pár cenťáků od její paličky. To bylo i na debl dost hrozný. Ani jsem nepostřehla formální omluvu Vesniny....
Reagovat
VlS
No, přál jsem si, aby Kája chytla slinu a pořádně jí trefila.
Reagovat
Pe3k
Gratz. Příště doufám bude šafi hrát...
Reagovat
Frick
https://youtu.be/0Bu-6vNxWE8?t=17m28s
Reagovat
smazaný uživatel
Já ale v hokeji fandím Čechům (Čechoslováky jsem moc nezažil). :D Tehdy to byla jiná doba, byla v tom hodně politika...
Reagovat
FulnekUltras
Zase jak pro koho... ;)
Reagovat
Jan
Jinak Petra možná pomohla i tomu deblu, že unavila Mášu, takže nebyla ochotná hrát debl (pokud byla tahle možnost reálná). Takže jestli Karolína získala 1,5 bodu a Bára 0,5 bodu, tak Petra jim k tomu mohla nějakou čtvrtinkou také dopomoct.
Reagovat
smazaný uživatel
Masha v deblu? To asi těžko... Při absenci Káti a Lucky bylo víceméně jasné, jaké bude složení obou týmů.
Reagovat
Jan
Máša tam přece v rozhovoru říkala, že má nachystaný dres i na debla, když se jí Budka ptal po zápase s Petrou.
Reagovat
smazaný uživatel
A taky se na tiskovce vyděsila, když Nasťa Myskina řekla, že všechny hráčky jsou připravené do singla i do debla... :D
Reagovat
Jan
Jo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Maruš a debl? Ledaže by se zranila i Nasťa, jinak ani náhodou.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíte, nakonec můžeme být spokojeni skoro všichni. Já jsem rád, že Masha uhrála dva body, vy zase máte radost, že Češky vyhrály... Na druhou stranu mi bylo Mashy trochu líto. Během 3. setu debla už bylo vidět, že tomu moc nevěří a nebylo se čemu divit. Osobně jsem favorizoval Karolínu a Barboru, což se nakonec ukázalo jako správný tip. Od 2. setu už to nabralo celkem rychlý spád a Nasťa s Vesnou se moc nechytaly. Jak je Vesna dobrá deblistka, tak ve finále Fed Cupu proti Češkám se jí prostě nedaří... Na druhou stranu to pak ruské holky braly sportovně a přišlo mi, že se Masha usmívala ze všech nejvíc. :)

Rozhodla prostě šířka kádru českého týmu. Zatímco za Rusky udělala oba dva body Masha, Češky se o tři body podělily téměř rovným dílem. Je zajímavé, že český tým má pokaždé jinou hrdinku: jednou Petra, podruhé Lucka, potřetí Karolína a Barbora. To v takové soutěži rozhoduje. Snad už se nikdo nemůže divit, že je Masha individualistka, protože když hraje sama za sebe, tak nemusí čekat na třetí bod. Bohužel dopadla stejně jako David Ferrer před třemi lety v O2 areně při finále Davis Cupu (nebo Novak Djokovic o rok později v Bělehradě)...

Asi se dá mluvit o tom, že Pála to poskládal líp než Nasťa Myskina, ale těžko říct, jak to bylo s Káťou a kdy se teprve vědělo, že nebude moci nastoupit. Určitě by se Ruskám náramně hodilo, kdyby mohla hrát Světlana... Pála je mimořádně úspěšný kapitán, ale taky ten Fed Cup nevyhrál napoprvé (začal hodně smolnou prohrou z mečbolu v semifinále 2009 proti USA), takže to Nasťa klidně může napravit příští rok. Je to ale hodně o tom, jestli dokáže přesvědčit Mashu. Myslím si, že na Nizozemsko můžou Rusky klidně vyslat béčko, zatímco Češky v Rumunsku si těžko můžou dovolit nechat odpočívat opory...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že tohoto vítězství by si měli čeští fanoušci z těch čtyř vážit nejvíc. Poprvé proti českému týmu totiž ve finále nastoupila opravdu top hráčka (při vší úctě ke všem ostatním včetně Any). Zajímavostí spojených s Mashou je celá řada: Tak třeba si drží v O2 areně neporazitelnost, protože před třemi lety vyhrála exhibiční set s Petrou i Luckou a teď oba zápasy ve finále Fed Cupu. Jsem rád, že se jí u nás tak dobře hraje (mohla by jezdit častěji). :) No a taky drží neporazitelnost ve všech svých zápasech, na kterých byl Haitik (ve Fed Cupu už to má 4:0 - kromě tohoto finále ještě letošní čtvrtfinále v Polsku). Myslím, že by si měla vozit Haitika jako svého talismana i na ostatní turnaje! :D Další zajímavostí je, že jedinými hráčkami, které porazily Petru ve finále Fed Cupu v O2 areně jsou dvě moje favoritky: Anička a Masha. :)

BTW: Jak to teda Masha má s tím Fed Cupem? Finále hrála určitě poprvé, ale v roce 2008 byla součástí vítězného týmu (hrála čtvrtfinále v Izraeli). Pamatuju si, jak při finále holky povzbuzovala z lavičky... Dneska jsem viděl, že trofej dostávají Denča, Lucka H. i Tereza, tak jak se to teda počítá, kdo je vítězka a kdo ne? Masha má na wikipedii uvedeno, že ten Fed Cup v roce 2008 taky vyhrála...
https://en.wikipedia.org/wiki/Maria_Sharapova_career_statistics#Fed_Cup

Závěrem: Sláva vítězkám, čest poraženým! Bylo to nejlepší finále za posledních x let.
Reagovat
Jan
Asi to bylo nejdramatičtější finále za posledních 5 let. A pro naše holky určitě i nejtěžší.
Reagovat
George_Renel
Vítězové jsou ty , co jsou vyryty na poháru. A to, myslím, Maria není.
Reagovat
smazaný uživatel
Na poháru jsou vyryté jenom ty, co hrály finále. Resp. byly v nominaci na finále.
Reagovat
George_Renel
Ano. A to jsou vítězný FC.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesněji vítězná finále FC. Technicky vzato jsou vítězky i ty členky vítězného týmu, které se samotného finále nezúčastnily. Ostatně i dneska si holky přebíraly trofej úplně všechny, co letos hrály.
Reagovat
George_Renel
Technicky ano, statisticky ne.
Reagovat
smazaný uživatel
No na webu ITF je akorát statistka vítězných finalistek, nikoli vítězek celkově. .
Reagovat
smazaný uživatel
Pánové, já myslím, že to je jednoduché, Mária má doma malý pohár za rok 2008 a na tom velkém její jméno chybí.
Reagovat
George_Renel
A o tom to je.
Reagovat
turista
Masha tady hrále jen proto aby mohla příští rok hrát na OH v Rio de Janeiro. Jinak by se neobtěžovala.
Reagovat
slacker
To ji stejne bude prdlacku platne, protoze v ramci druhe studene valky asi "vylouci" Rusko z olympiady.
Reagovat
turista
Zkoušejí to sice,ale myslím,že nakonec Rusko na OH soutěžit bude. Oni to Rusové nějak uhaluzí a dostanou se tam.
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně se ten zákaz vztahuje akorát na atletiku, na ostatní disciplíny ne.
Reagovat
PetaM
Přidal bych samozřejmě, že prvními hrdinkami byly Lucka H. a Květa :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale dva body v Moskvě udělala Petra...
Reagovat
turista
No dopadlo to dobře. Petra ale měla ledovou královnu na lopatě a dvěma dvojchybami za sebou ji bohužel pustila zpátky do zápasu.
Reagovat
turista
Naše holky to dokázaly kolektivní soudržností. Namyšlené pozérce ze Sibiře zůstala pouze individuální slast v podobě dvou vítězství v Praze nad Češkami.
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/zpravy/kvitova-porazila-kerberovou-cesky-vyhraly-fed-cup-15446/#comments

http://www.tenisportal.cz/zpravy/tenistky-slavily-triumf-dlouho-do-noci-i-s-porazenymi-nemkami-15453/

V postatě jste se vysmívali mýmo hořekování nad tim, že tu neni WTA turnaj, a že si to představuju jako "Hurvínek válku" s tim WTA turnajem...

lup a za měsíc byl ohlášen...

Takže mi nevtrďte něco o tom, že by Černošek třeba něco nevymyslel...

Ostatně - bude to příští rok třicet let.... víte od čeho...
Reagovat
smazaný uživatel
... Černobyl?
Reagovat
Jan
Počítám, že se holky pěkně ožerou :)
Reagovat
Frick
Třeba si je třeba pak odvést k sobě domu...
Reagovat
FulnekUltras
Barča to povede... ;)))
Reagovat
misa
Lucka všechno platí :)
Reagovat
blixa
Chudák :D Nezahrála si a ještě jí to bude stát majlant ;-)
Reagovat
Jan
RUsky to podle mě prokoučovaly, když nenasadily Kuzněcovovou, když Makarovová nemohla hrát. Ale my jim za to děkujeme. V konečném výsledky byl oslabený jak náš, tak ruský tým a naše holky to dokázaly.
Reagovat
FulnekUltras
Pořád si myslím, že ta vzájemná animozita Maři a Světly někde zapůsobila...přitom zrovna Světle bych případný titul přál...
Reagovat
lars
tezko, kdyz Kuzna a Marfusa hraly FC spolu letos v Polsku
Reagovat
smazaný uživatel
Fulnek je už delší dobu úplně mimo...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě se zbláznil. Pořád čekal na nový vítězný únor a ten nepřichází a nepřichází...
Reagovat
FulnekUltras
když budete místo vlastního názoru vždycky jen kopírovat cizí rádobyautority, nemůže se vám v podstatě nic zlého stát... ;)))
Reagovat
FulnekUltras
zahrát se dá všechno - hlavně s Bollettieriho školou úderového dýchání... ;)))
Reagovat
Jan
Jinak mi tohle finále připadalo jako nejtěsnější, bez ohledu na to, že v deblu holky poslední 2 sety vyhrály dost jasně, ale bál jsem se do samého konce.
Reagovat
Jan
Nemám slov. Nevěřil jsem že to holky dokážou bez Lucky, když při losování nebyla nasazená na singl, bylo mě líto, že Karolína nedokázala porazit v sobotu nalomenou Šarapovovou, protože byla pod velkým tlakem, kdyby nedala 1 bod, tak by to pro Rusky bylo už špatné a o to víc jsem litoval, že Lucka nemůže hrát, protože by ji v sobotu mohla dát, podle toho jak Máša hrála. Po dnešní porážce Petry jsem nevěřil, že to Karolína dokáže, opět jsem litoval, že nemůže hrát Lucka, Karolína měla nůž na krku a mohla být pod velkým tlakem, když to dokázala nevěřil jsem opět našemu deblu, zejména, když prohráli 1. set a ony to holky dokázaly. Je to úžasné a hrozně moc holkám gratuluji. Přeji to hrozně Báře, tentokrát jí asi nem*dalo v hlavě, i když kdoví :) Přeji to moc všem holkám i Denise, Tereze a Lucce Hradecké. No a příští rok s Halepovou v Rumunsku můžou rupnout do baráže :) Tak uvidíme. Ale neměl bych to tímhle kazit, je to úžasný zážitek. Je skvělé, že když nemohla Lucka, nahradila ji Karolína a když prohrála Petra, tak ten 2. bod vybojovala Karolína. Po prvním setu deblu jsem si říkal, jestli by nebyly lepší háčka, ale holky to dokázaly. Rusky už asi byly pod velkým tlakem. Holky dokázaly, že jsou tým, když nemohla jedna, vypomohla další a že máme dost dobrých hráček, které se dokážou zastoupit.
Reagovat
FulnekUltras
Do Bukurešti daleko...;)...a Barča je správnej řízek... ;)
Reagovat
FulnekUltras
tak prý do Kluže...
Reagovat
pockerface
V pátek jsem to psal, že rozhodne debl. A moje intuice mně zase nezradila. Holkám strašně gratuluji. Byli a jsou to krásné emoce.
Reagovat
sprchon
Včera jsem objevoval taje Lisabonu, takže jsem neviděl nic. Dneska jsem si to vynahradil, 8 hodin naladěná čt sport. :D

Petra se mi od začátku líbila, Masha se do toho nějak nemohla dostat. Věřil jsem, že to dá ve dvou. Pak se to ale ve druhém setu jaksi obrátilo, no...
Nicméně, optimismus mě neopouštěl. Věřil jsem, že Kája ten bod dá a že Bára pak v deblu zabojuje. Kája proti Nastě až na jednu slabší chvilku úplně super. Takováto zkušenost jí snad pomůže a příští rok už udělá něco na GS. Věřím, že do tří let z ní bude GS šampionka. :)
Debl s Barčou začal skvěle, moc se mi líbilo, jak obě bojovaly. Na Báře bylo vidět, jak strašně chce, dávala do toho srdce. Občas to sice znamenalo zbytečnou chybu, ale hlavní je celkový výsledek. :)

Posílám tedy gratulace do Prahy, moc jste mě, holky, potěšily. :))
Reagovat
Pavlis
Všechny český tenistky mají můj hlubokej respekt :)

Obával jsem se, že to bez Šafi nedáme, ale naopak. Karolína s Barčou konečně něco pořádného vyhrály. Zároveň v každém vítězném roce se o o poslední bod vždy zasloužila jiná tenistka, to je opravdu nevídaná věc. Dnešní zápas Petry jsem viděl celý, ale včerejší ne. Pustím si záznam. Ze čtyřhry jsem viděl poslední dva sety.

Tak máte holky co slavit, užijte si to, letošní sezóna pro vás byla opravdu neuvěřitelnej veletoč. zasloužíte si to všechny. Gratuluji!
Reagovat
FulnekUltras
Opravdu kolektivní dílo nejen letos... ;)
Reagovat
Frick
Jo, jako debl KONEČNĚ něco vyhrály :-D
Reagovat
Frick
Už chystá audienci?
Reagovat
FulnekUltras
Tak záleží, co bude zrovna v akci, že jo... ;)
Reagovat
martinek37
Nádherné finále. Všechno tak dramatické a koukaelné zápasy. A vítězný debl na konec úžasný. Nevěřil bych, že nakonec Kája bude náš tým zachraňovat, ale stalo se a věřte mi, jednou bude opravdu velkou hráčkou. Petra si odehrála svý, ono porážet Mášu se pořád nedá. Je mi trochu líto Lucky, že nemohla hrát, ale je moc pozitivní, že i bez ní jsou naše holky schopny vyhrávat. A Báře to taky moc přeju, sice jí moc nemusim, ale ona si to zaslouží a strašně se mi líbil její projev dneska, i když jí úplně všechno nevyšlo, jak chtěla. V budoucnu se máme na co těšit, protože máme stále velmi mladý tým a tohle není rozhodně v dohledné době poslední titul.
A ještě jedna věc. Tento víkend je velice velice smutný a mne osobně události z Paříže velice zasáhly, ale to asi každého normálně myslícího člověka. Holky mi udělaly obrovskou radost a jsem rád, že alespoň něco pěkného si v této zlé době člověk může užít. Díky moc a gratulace veliká!
Reagovat
FulnekUltras
Kontrasty v životě jsou někdy veliké - a jen dobře, když ještě lze to špatné něčím kompenzovat...
Reagovat
freeteepek
Kája už je velkou hráčkou. Je v top 10. I bez grand slamů. Až jí nějaký vyjde, tak o tom nikdo nebude pochybovat:-)
Reagovat
FulnekUltras
i v improvizované sestavě a se soupeřkami, které měly po dlouhém titulovém půstu větší motivaci než kdykoliv jindy. Naše holky to však zvládly zase parádně a se vzájemnou zastupitelností přesně podle hesla jedna za všechny-všechny za jednu. Na tuto naprosto výjimečnou generaci tenistek můžeme být právem hrdí.
Petra odehrála dva zrcadlově odlišné kvalitní singly s poloviční úspěšností, přičemž k vítězství nad Šarapovovou jí dnes chybělo skutečně jen velmi málo. V kritické chvíli za stavu 1:2 pro Rusko ji však skvěle zastoupila Kája, no a rozhodující bod v deblu - to už byla óda na gradující bojovnost našeho narychlo složeného dua, v němž Barča jako tahoun zaslouženě dosáhla svého životního úspěchu a partnerku postupně vybudila k opravdu famóznímu výkonu bez ohledu na jejích pět po sobě odehraných setů.

Holky děkujem za nádherný kolektivní zážitek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Jan
Každá hráčka přispěla svým dílem. Kdyby Petra nevyhrála první bod a bylo by to po sobotě 0:2, tak by se to hrozně těžko otáčelo. Kája přidala veledůležitý 2, bod, jinak to vyhrály Rusky a třešničku na dort dodaly holky v deblu.
Reagovat
blixa
Tak ti to zase vyšlo Pálo, ale příště, příště mi tohle nedělej ! ;-) :D
Reagovat
tommr
co si stěžuješ? Tahle finálová zkušenost je pro Karolínu ten nejlepší možnej doping pro příští léta ... :)
Reagovat
blixa
Ale, jo , jasně, ale moje nervy .... :D
Reagovat
FulnekUltras
jo, s Ruskem to není nikdy sranda... ;)
Reagovat
misa
Plíškovcům posílám přátelskou zdravici.
Reagovat
blixa
Děkuji ;-)
Reagovat
VlS
Když to dopadne stejně, tak to klidně udělej zas :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Příští rok to bude v klidu. Celý FC zápasy venku (Rumunsko, Německo, Itálie/Rusko). Nervy budou o dost menší :)
Reagovat
letityfanousek
děkuji :)
Reagovat
UnrealTom
Czechia!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A pěkně si ty body holky rozdělily (až teda na Lucku).
Reagovat
tommr
Lucka zase bodovala v semifinále proti Francii ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
pravda:)
Reagovat
misa
Taky to mohl být poslední domácí zápas Lucky ve Fed Cupu. Jsem rád, že jsem ten krásný duel viděl naživo v hale a dostal dokonce podpis :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem Lucku naživo viděl ve finále 2012 s Ančou, sice z dálky, ale viděl:)... Snad si Lucka ještě doma zahraje, nevěřím, že by si už doma nepinkla:)
Reagovat
misa
Já zblízka ... úžasné oči :) Příští rok hrajeme asi všechno venku, i když Rumunky nás můžou klidně poslat do baráže ... takže šance na domácí duel ještě je. A ten další rok 2017 oslaví Lucka už 30. narozeniny, těžko říct, co bude tak daleko. Ten letošní podzim mě u ní trochu vystrašil.
Reagovat
smazaný uživatel
No ona Lucka je úžasná celá:)
Reagovat
misa
To je, zbožňuju ji :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jo. Ale může to být složitý. Příští rok v případě postupu přes Rumunsko by se hrálo zase venku (Německo nebo Švýcarsko). Případné finále taky (ať by tam byla Itálie, Francie, Rusko nebo Nizozemsko). Takže nejdřív 2017.
Reagovat
Kozoroh
Neuvěřitelné, skvělé! Jsem rád hlavně za Báru, která se po letech marného čekání vlezla do finálové nominace a pomohla získat trofej! Dnešek je pro ni satisfakcí.
Reagovat
VlS
Taky jsem za Barču rád, moc jí to přeju.
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CT2MQp9WEAE0YUc.mp4

:DD
Reagovat
blixa
+1
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, jsme prostě TOP, máme nejlepší tým, proti kterému ani hvězdná Marfuška a pár dalších ruských matrjošek nestačí, poklona všem, kdo na tom mají podíl :) Petře za velkou bojovnost a skvělou reprezentaci naší země, ta jednou dostane ocenění za zásluhy, dejte na moje slova ;) Lucce za velké srdíčko a taktéž bojovnost, jen to všechno teď nemohla ukázat, ale jsem za ni ráda, že to holky vyhrály i pro ni :) Karolíně za to, jak to zvládla jako nováček v tak velkém finále, někteří už mluví o hrdince, rozhodně tyto zkušenosti se hodí a budu jí fandit dál :) Báře to přeju, protože chtěla být součástí vítězného týmu a teď se o to zasloužila taky :) a vůbec všem českým tenistkám, že máme teď tak dobrou generaci hráček a že se o ně dobře starají, gratuluji moc :)) Jestli mi ale dneska Tomáš porazí Rogerka, tak to už nebudu tak happy :D
Reagovat
mahycek
Petrulinko, F-1 se už jeli, vyhrál Rosberg, před Hamiltonem a Vettelem. Takže na zápas Roger-Tomáš se klidně můžeš dívat na Nova sport po 21 hod.
Reagovat
petrulinka
Nemůžu, moji chlapi to neviděli, takže budou koukat zpětně, máme O2TV, takže se dají pustit pořady až 30 hodin zpětně.
Reagovat
smazaný uživatel
tak si dej 7 dní zkušebních zdarma na Voyo.cz a můžeš se dívat na netu a pak to odhlásiš
Reagovat
George_Renel
Můžou se podívat zítra večer.
Reagovat
petrulinka
Díky, už jsem to domluvila. Tomáš hraje v 9, ne?
Reagovat
George_Renel
Jj, 21:05
Reagovat
peggy
Gratulu Ruskym tenistkam za vykon,ktery predvedly,bojovaly v hroznem prostredi a suprove se s tim vyrovnaly.Devocky prohraly jste tesne a bojovaly jste do posledni chvile.Diky Marii je krasna,byla nelepsi ze vsech.Byly jste lepsi a Vase nervy trpely.
Reagovat
petrulinka
Mám dobrou známou v psychiatrické léčebně
Reagovat
letityfanousek
ale naše hráčky byly prostě lepší, co naděláte
Reagovat
kada.tom
Ale tedy Rusky to berou hodně s úsměvem, sympatické :-)
Reagovat
petrulinka
Jo, zrovna jsem to chtěla napsat, dokonce i Maruš mě překvapuje, jak se usmívá :-)
Reagovat
petrulinka
Nevíte někdo, proč tam není taky Andrea?
Reagovat
tommr
Andrea se letos bohužel ani jednou nevešla do nominace ... :)
Reagovat
Frick
sice třeba loni na Albertově vypískali, ale na "jeho" venkově ho maj rádi.

Ivoška nesnášej všade :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Zeman vyhrál v roce 2013 anketu popularity a v roce 2018 jí zřejmě obhájí. Další vítězové: 2023 - 2033 Klaus. 2033 - 2043 Zeman. 2043 - 2053 Al Abhad.
Reagovat
smazaný uživatel
"vtipné" a taky úplně mimo.
Reagovat
milik254
představte si, kdyby někdo po US Open řekl, že Karolína rozhodne FedCup:D
Reagovat
petrulinka
Bez bodu Petry by neměla co rozhodovat, to je týmová soutěž
Reagovat
milik254
vždyť já vím:D
Reagovat
Serpens
A teď všichni vzhůru na Nova Sport za Tomášem !
Reagovat
smazaný uživatel
Černošek je frajer, ve Fed Cupu je prakticky neporazitelný.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
Kozoroh
:DDD
Reagovat
Pedronegro
a ještě mediální hvězda, větší než "ty holky" ...:)
Reagovat
Frick
500k International a v centru hlavního města, pouhý 1,5 km od Staromáku....
Reagovat
smazaný uživatel
V únoru PM v O2 Areně. V červnu GS na antuce ve Stromovce. V červenci GS na trávě Strahově. V září po USO aspoň P5 na Štvanici na hardu. Na listopad zastřešit Eden a udělat tam TM mužů i žen dohromady.
Reagovat
smazaný uživatel
*na Strahově
Reagovat
misa
nejlepšímu ženskému týmu světa a také nejkrásnějšímu :)
Reagovat
tommr
s obojím souhlas ... :)
Reagovat
FulnekUltras
až na ten post kapitána... ;)
Reagovat
Frick
Tak obludárium si snad odbydem...
Reagovat
darek.vrana
Ajaj, to neslyší iqe rád, že hrdinkou je Karolína ;)
Reagovat
petrulinka
No ale myslím si, že to je sice pravda, ale nebýt toho včerejšího bodu Petry, tak by se dnes neslavilo. Zkrátka je to týmová soutěž a neměl by se nikdo vyzdvihovat.
Reagovat
tommr
je to sice týmová soutěž, ale komu čest tomu čest: Karolína má letos na titulu lví podíl i když se jí moc nevěřilo ... :)
Reagovat
lars
Peta ziskala 1 bod. Karol 1.5 bodu
Reagovat
gigin
Hrála o zápas víc.
Reagovat
lars
Peta chtela dnes hrat debl ?? :)
Reagovat
gigin
Jak to mám vědět?
Reagovat
lars
logicky uvazovat umis ?
Reagovat
gigin
Ne. Učím se to tady. Hlavně od tebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Já od iqeho. Díky němu jsem pochopil hodně věcí. Je pro mě něco jako Gandalf.
Reagovat
lars
Klames. Ja Te to neucim. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jiná varianta prý ani nebyla, než že bude hrát Kája s Bárou.
Reagovat
gigin
Jak mám vědět, jestli ho chtěla hrát nebo ne? Tak asi nemohla, nebo nechtěla, když nehrála. Nebo chtěla a Pála ji nepostavil? To asi ale těžko. Z jakého důvodu nehrála, nevím. Byla vyšťavená? Už nemohla? Nebo má nějaké zdravotní trable? Nebo se ozvala mono? Fakt netuším, logiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby řekla Pálovi, že chce hrát, tak by jí tam dal. Asi se po 3 těžkých setech už necítila.
Reagovat
tommr
Petra byla unavená podle mě spíš psychicky zatímco Karolínu ta výhra nad Pavlyuchenkovou zdravě nabudila ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Taky si myslím...Kája na tom byla dnes celkově líp...
Reagovat
blixa
Nevím, ale Petra by asi hrála debla jen kdyby se nikdo jinej nemohl postavit na nohy. Z našich holek má v něm odehráno zdaleka zdaleka nejméně.
Reagovat
Jan
Pála sám řekl, že Kája s Bárou byla jediná možnost. Lucka nemohla a Petra byla unavená po Máše.
Reagovat
darek.vrana
To je argument jako že Hájek má stejnou zásluhu jako Berdych, protože hrál míň zápasů:)
Reagovat
gigin
Jo no, to je úplně to samý.
Reagovat
tommr
tohle je asi náš nejcennější titul z poslední doby, protože se na něm podílela téměř celá naše špička i když hrdinkou finále se nečekaně stala Karolína ... :)
Reagovat
milik254
Kája letos získala vůbec nejvíc bodů :D
Reagovat
PetaM
Je to tak, o půl bodu více, než Petra :D Ale holky jsou kolektiv, takže je to úplně jedno :D :)
Reagovat
tommr
to je vlastně pravda - Karolína nám vyhrála první kolo i finále zatímco Petra "jen" semifinále ... :)
Reagovat
Jan
Podle mě to byla nejtěžší výhra. Ale zasloužená a holky se o body pěkně podělily. A to hrály ve 3. I když Rusky taky.
Reagovat
darek.vrana
A teď to asi radši vypnutí, abych se nemusel dívat, kdo všechno se na tom přiživí v čele s burany Kaderkou a Černoškem.
Reagovat
darek.vrana
vypnu
Reagovat
Frick
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Fricku, máš ho tam :)
Reagovat
Frick
Kde koho?
Reagovat
smazaný uživatel
Černoška :-)
Reagovat
Serpens
Jsem zvědav na Šarapku a Fed Cup. Po tom dnešku může mýt motivaci
Reagovat
smazaný uživatel
a až ji umyje, tak co? :)
Reagovat
tommr
já budu trochu zlomyslnej: jsem rád, že se Sharapka nemůže chvástat FC titulem i když uznávám, že pro to letos udělala hodně ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paraaadni finale....!!!;)
Idealni scenar...plno obratu, dramo jako hrom.
A vitezstvi nakonec;)
Famooozni proste;)

Pala je fakt dobrej. Karolina neskutecna, Baruna taky, Petra super, no a Lucka ikdyz nesahla ani na mic, ma misu,,,toz borka;D)))) neeee sranda, pekne. Mne se vse libilo...a jsem hlavne rad, ze to tak pekne vyslo.
Reagovat
petrulinka
No jo, sny se i někdy plní :-)
Reagovat
tommr
a co výhra Lucky v semifinále proti Francii? To nepočítáš? :)
Reagovat
Jan
Však jsi to pěkně nalinkoval, jak to má probíhat a ono ti to skoro vyšlo :) Co se dramatu týče, tak úplně.
Reagovat
vrabejka
Je to taaam! Holky zase ty Rusky zvládly paráda. Vyhráli jsme díky českému srdíčku bojovnosti a urputností. Ruská chladnokrevnost an iMaria nestačila.
Všichni si to užijme a pořádně slavme!!
Příští rok snad se nám povede ten zlatý hattrick!
Reagovat
brixner
Máme pohárek!
Ejá...Ajá...
Reagovat
slacker
ja si dam kalisek
Reagovat
petrulinka
Jdu si nalít víno a oslavovat :-)
Reagovat
darek.vrana
Snad nebude zpívat hymnu Matěj Rupert, to byl hroznej trapas.
Reagovat
MorusRubra
Nechápu, proč měly Rusky opěrní pěvkyni a my pop zpěváka. Proč nepozvali pro naši hymnu také nějakého operního pěvce?
Reagovat
darek.vrana
Já to mám nejradši instrumentálně, ale jinak samozřejmě souhlas. Ruppert to byl otřes, ani nezná rytmus, na každý tón najíždí jak pako a místo, aby mi šel mráz po zádech, tak se mi chce zvracet.
Reagovat
MorusRubra
Tak to já taky, ale i operní se mi líbí.
Reagovat
MorusRubra
No, byla instrumentálka, tak můžeme být spokojení.
Reagovat
Hector21
běž se vycpat s touhle nominací, tohle bylo prokoučovaný až bolí

obvykle nebývám sprostý, ale Myskino běž do****
Reagovat
slacker
fandils Ruskam? Tak se bez vycpat ty
Reagovat
Hector21
a to je zakázáno?
Reagovat
slacker
Dokud mas cesky pas tak to zakazano je. Zradcum utnout hlavy vcas nez nas prodaji cizakum.
Reagovat
Hector21
z toho vyrosteš neboj...
Reagovat
slacker
Ty ne, ty budes o hlavicku kratsi
Reagovat
Hector21
bavíš :) :) :)
Reagovat
petrulinka
Nejsi ty na nějaké špatné diskuzi? Tady se fandí českým tenistkám ne ruskám
Reagovat
Hector21
tak určitě :)
Reagovat
darek.vrana
Běž si poplakat na ruský portál.
Reagovat
petrulinka
přesně tak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
kada.tom
Paradoxní je, že Nastě, Eleně a Světlaně fandím. No, pro dnešek ne. Dnes je to pro Rusky pražská tragédie :-D
Obličej Šarapovové je opravdu k nezaplacení. Onu celý ruský lavičky :-)

A absolutorium zejména Karol a Báře. Dnes je to jejich den :-)
Reagovat
FulnekUltras
s tím fanděním to mám stejně - pokud nehrají s našimi...a larvičku na lavičce jsem si taky vychutnal... ;)
Reagovat
petrulinka
Huráááá!!!!
Reagovat
slacker
Fantaticky. po 4x.
Reagovat
smazaný uživatel
Já z toho ani nemám radost, jak je mi Nasti líto. :/ Sakra ...
Reagovat
smazaný uživatel
Oběma Nasťám bych ten FC přál taky, ale jsem rád, že se Karolína chytla a snad jí to pomůže udělat ten další krok ve velkých zápasech.
Reagovat
George_Renel
Fed Cup nebo Tomáš.
Sorry Tome, máš smůlu, dnes to nedopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ho du tlacit;D)
Reagovat
petrulinka
Já ho bohužel neuvidím, jelikož mně doma přehlasovali na F1
Reagovat
lars
vsak muzes na PC streamu ho videt
Reagovat
petrulinka
To nemůžu, mám malinký starý PC, na tom mi to nejede
Reagovat
George_Renel
Však nudná F1 už skončila, jestli dobře vidím, mistr světa je znám.
Reagovat
lars
jaky to ma procesor, velikost RAM ?
Reagovat
darek.vrana
Jo jo jo!
Reagovat
kada.tom
Joooooooooooooooooooooooooo :-)
Reagovat
petrulinka
Ty voleje od Karolíny jsou slabé jak čaj, fakt nechápu, proč do toho pořádně nepraští
Reagovat
smazaný uživatel
nas ted drziii v paradnim napeti;)
Ale i tak jde se na MB;)
Reagovat
kada.tom
Reagovat
kada.tom
Makarova vypadá jako kdyby neměla snad žádný mimický svaly ... to je šílený jak ona se tváří celej víkend
Reagovat
petrulinka
Bože Karolíno, proč ven? Musíš hrát do kurtu
Reagovat
slacker
Karolina na ty siti jasne zabijaky a ona to mekce posial vzdy za
Reagovat
smazaný uživatel
Výborněěěěěěěě, tak můžeme zase skandovat My tu mísu zase vyhráli Ej... :D
Reagovat
FulnekUltras
Holky se teď už fantasticky doplňují...
Reagovat
petrulinka
0:15, holky jedem. Do toho!!!
Reagovat
Hector21
Myskina díky, to je zoufalství...

za tuhle nominaci si dej facku, tohle se jen tak nepovede
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
George_Renel
Provoněl jsem to švestkou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Ikdyby jeste souperky snizily, ja si myslim, ze i 6:3 budem vsichni brat vsema deseti;D)
Jdu taky na tu svestku...ja si stale drzim jednu od gigina;D) uz vic nez sedmiletku;)
Reagovat
petrulinka
No tvl 5:2, tak teď přátelé držme všechno co máme!!!
Reagovat
darek.vrana
Ten Vydra je dobrej blázen:)
Reagovat
kada.tom
Oujééééééé !!!!
A teď by to mohla Barča dokončit na servise :-))
Reagovat
Serpens
Petra brečí, všimli jste si? : D
Reagovat
slacker
inu je labilni :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
kada.tom
To je bitva jak řemen! Neskutečný ty dnešní zápasy, fakt. A ta čtyřhra tomu nasazuje korunu.

Uff, opravdu by to chtělo ještě jednou brejknout Rusky.
Reagovat
MorusRubra
Bára by se měl zklidnit, měla to nechat Karo.
Reagovat
slacker
zase uplne SPLEAAAAAAAAAAAaa. ty vole tohle NEVIDET a nepostreasta ani sand nejde
Reagovat
petrulinka
Taky se rozčiluju, měla by se pořádně dívat
Reagovat
petrulinka
Ty Rusky dnes do Barče teda šijou. Doufám, že na konci zápasu bude mít hlavu na krku. Ovšem ta Karolína je snad fakt slepá, už poněkolikáté jí tam Ruska přebíhala a ona to nevidí, fakt nechápu
Reagovat
petrulinka
A ta Barča zase volej ven, Barčo :-(
Reagovat
petrulinka
A první servis ne a ne přijít v tomto gamu, tak snad teď?
Reagovat
MorusRubra
Pavs se do toho teď pěkně opřela.
Reagovat
petrulinka
Bože, bože, Karolíno! 0:30, bojím, bojím
Reagovat
kada.tom
ještě že je Bára tak malá, by měla jinak po hlavě
Reagovat
petrulinka
No to teda jo, ale má holka postřeh, ne že ne :-)
Reagovat
petrulinka
Já myslím, že Bára se někdy zbytečně k těm úderům cpe, taky by měla někdy nechat Karolínu
Reagovat
kada.tom
třeba jsou tak domluvený, že se Bára bude snažit takhle hrát, nevíme jak je na tom Karol s únavou, atd. :-))
Reagovat
darek.vrana
Lepší než si dávat přednost.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre, napinave, brejk k dobru, rozhodujici set, vsechno jak ma byt;)
Reagovat
Serpens
SUper! Teď nechť Vesnina dodrží tradici !
Reagovat
kada.tom
Uffff! Nebylo do snadný :-)
Reagovat
FulnekUltras
tentokrát naše holky srazil zpátky - ale věřím, že ne dolů...

Barčo jeeeeeeeeeeeeeeeeď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
petrulinka
Jako kdyby ten míček sotva škrtl lajnu, tak neřeknu, ale on byl zcela jasně ve dvorci a on zahlásí aut. To je snad nesoustředění nebo chvilkové zatmění mysli.
Reagovat
smazaný uživatel
Pražský lajnový... možná je z Moravy a nechce ty dvě "Pražačky" nechat vyhrát.
Reagovat
petrulinka
Ha, ha, já jsem taky z Moravy a co jako?
Reagovat
FulnekUltras
podívejme na Pražáka... ;)
Reagovat
Jabadu
No a Bára už se zase skládá. Bože ...
Reagovat
petrulinka
No ono taky jedno špatné rozhodnutí může udělat svoje, ale já věřím, že to holky zvládnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Co meles, ty ses slozil uz davno, ted si jen pribehl az ty holky vyrovnaly...svalovce;D)
Reagovat
Serpens
Přichází kritický moment...
Reagovat
petrulinka
Jdi taky furt...
Reagovat
petrulinka
Nebýt toho slepého lajnového, mohlo to být 40:30 pro naše, tak je to opačně, škoda
Reagovat
Jabadu
Pyčus slepej!
Reagovat
petrulinka
Přesně tak a kdo ví, jak by ten game dopadl, třeba by ho zrovna vyhrály naše holky
Reagovat
petrulinka
Barča je teda pěkně nažhavená!
Reagovat
slacker
Pliskova je r=tajy slepa jako H+H, uz nekolikrat ji tam prebiha predcastne a nikdy to nepotresta
Reagovat
smazaný uživatel
co to je to: r=tajy ???;)
Reagovat
slacker
taky
Reagovat
smazaný uživatel
aha...diky za rozklicovani;)
Reagovat
darek.vrana
Lajnoví jsou hodně mimo celý víkend.
Reagovat
smazaný uživatel
aby ted nevychazel z haly...tedy pokud nase prohraji,,,takze bude muset doooost ted zatlacit;D))))
chudak;)
Reagovat
kada.tom
Alison na umpireu nedává pozor! A ten čárovej/čárová by zaloužil ...
Reagovat
petrulinka
No tvl ten čárový tam snad spí nebo co????
Reagovat
petrulinka
No teď je pěkně okradl o fiftýn
Reagovat
FulnekUltras
Mengeleeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Jabadu
Měly by rozhodnout lepší singlistky. A tam by měla být naše výhoda. :-)
Reagovat
kada.tom
Jojo, jedeme. Chce to využít energie té naší FedCup Arény :-)
Reagovat
kada.tom
z 0-30 :-)
ta Elena Vesnina nám to ještě vyhraje ... třikrát šla jako první z Rusek servírovat na začátku setu a třikrát to svoje podání prohrála

... jinak, nic se nemá zakřiknout, ale ruské obličeje na jejich lavičce začínají být pro Čechy (snad krom montyho a haitika) stále příjemnější a příjemnější :-)
Reagovat
petrulinka
No tak raději nic neříkej a ještě vydrž, ju?
Reagovat
smazaný uživatel
Krasny zapas...fakt...
Reagovat
gigin
střílí jak pominutá :DD
Reagovat
Serpens
Více od základní čáry ! VÍC !!
Reagovat
petrulinka
No ale teď to Barča teda nechutně pokazila, taková škoda
Reagovat
petrulinka
Tak teď jsem s chutí zatleskala, neskutečná výměna, kdy jsem myslela, že už to holky nedají a ony to zvládly
Reagovat
Serpens
Proč to ta Barbora tak kopečkuje ty returny? Už tak desetkrát
Reagovat
petrulinka
Ten David Vydra je neskutečný, fandí jak o život :-)
Reagovat
slacker
tolik vyhozenych returnu
Reagovat
brixner
Hrajou dobře!
Eja...Aja...
Reagovat
FulnekUltras
a cítím, že souhra s Barčou se stále zlepšuje...z konce nemám žádné obavy, neboť povolený doping navíc je na naší straně.
Reagovat
Frick
Jé, to budou nervy!

JDE O VŠE!
Reagovat
misa
Jedeeeeeeem. Vyhrajte pro fanoušky, kteří už 7 hodin napjatě sledují a speciálně pro jednu zraněnou fanynku s nejkrásnějšíma očima na světě :)
Reagovat
FulnekUltras
a zavázanou packou... ;)
Reagovat
kada.tom
Nasťa má problém s ramenem ... hmm, aby to nakonec nehrálo roli, i když ... taky to může být jen divadýlko
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
To je finale snu...
Reagovat
blixa
Pro tebe věřím !!! Grrrrrrr :D
Reagovat
petrulinka
Já myslím, že my fanoušci do toho taky teď do toho musíme dát všechno :-)
Reagovat
kada.tom
No ... bude to ve 3. setu velký drámo ještě. Servírovat budou jako první Rusky. Snad to naše holky ubojujou :-)
Reagovat
Serpens
Teď musí hrát Strýcová životní set. Jiná cesta není.
Reagovat
gigin
Jj a Kája si může jít lehnout asi.
Reagovat
Serpens
Ona je tam šéf. Nehraje-li Strýcová dobře, tak ani Karolína
Reagovat
sprchon
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
Reagovat
MorusRubra
Bylo by hezké, kdyby byla Bára po minuloročním zklamáním ta hrdinka. Mně se líbí, když se to přelévá, není to pořád jen o jednom člověku. Když si každý člen týmu projde svou vlastní vítěznou euforií.
Reagovat
FulnekUltras
A Petra a Šafi to sledují z lavičky... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:D))) A je to...
Jde se do tretiho...parada...;)
Reagovat
petrulinka
Bože, ta rozhodčí je neskutečná kráva, to nemůže být zticha?
Reagovat
EllNino
tohle zrovna moc páskka ovlivnit nemohla, necháu :( :)
Reagovat
kada.tom
víš, ona je tam od toho, aby byla nestranná a pokud prostě míč zavadí o pásku, tak ona to musí chtě nechtě nahlásit ...
Reagovat
petrulinka
Však já vím, já jen, aby řeč nestála =D
Reagovat
kada.tom
Noo ... tak teď musí Karol doservírovat, jinak bude zaděláno na velký problém
Reagovat
Serpens
Strýcová zase začíná lemrovatět. Tak ať při Kájině servisu stojí všichni svatí...
Reagovat
petrulinka
Nejlepší by bylo, kdyby dala 4 esa za sebou
Reagovat
petrulinka
Tak napoprvé nic, ale teď, určitě bude eso
Reagovat
smazaný uživatel
ted uz staci i 3...;D)
Reagovat
petrulinka
No a teď by stačilo i jedno =D
Reagovat
FulnekUltras
"Ještě dva fiftýny a je to jedna jedna !!!"...
Reagovat
misa
Sven v ruské teplákovce a Maruška fandí někomu jinému než sobě. Zajímavý pohled :)
Reagovat
smazaný uživatel
Miso, celkem zajimava a kouzelna predstava, jak hrajes, a zaroven sobe fandis;) Ale jooo, casto takhle Marii clovek nevidi....aby to ale neprehnala;D) Potom, jak vyjede na okruh co si pocne, ty vycitky svedomi....;D)
Reagovat
kada.tom
Barča taky umí eso :)
Reagovat
kada.tom
tak ten 2. setu už musí holky vyhrát, to prostě jinak snad už nejde, teď hrají moc dobře :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ooooovseeemmmm ted paraaada;D) To byl zakrok na siti, tohle snad ani Betka neumi;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Dracica to je ta Karolina teda...to pude...;)
Reagovat
smazaný uživatel
A ted sa ta Karolina tam natahla na siti jako lasica....zabila holka...;) Zacina se pekne chytat v tom debliku teda...
Reagovat
Serpens
Vesnina je základní stavební kámen. Doufejme že bude mimo co nejdéle.
Reagovat
FulnekUltras
Barča už v ráži je, teď ještě doktorka - a Rusky budou tam, kde je rádi uvidíme...

Pojďte do nich, holky !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
kada.tom
Zatím to holky drží, zatím je to dobrý :-)
Reagovat
gigin
Kája moc dobře.
Reagovat
petrulinka
Teď to Barbora zbytečně pokazila, když nenechala odehrát Karolínu, škoda
Reagovat
MorusRubra
No, občas si tam hodně překážejí, ale aspoň Kája zase lépe servíruje.
Reagovat
smazaný uživatel
Chce to pořádný drama. 33-31 ve třetím.
Reagovat
smazaný uživatel
presne...nejlepe jak v NHL pri nejakem tom 20 prodlouzeni...vsici na hadry, divaci odpadavaji, nekteri v totalnim limbu, bo je kolem 2 v noci.... a zustavaji pouze ti verni;)
Si to predstav, jak holky kolem druhe v noci promenuji MB;)))

To by se nezapomnelo 100let;)
Reagovat
gigin
to je jedno vole. Jedééém!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nahodou holky si zacinaji na kurtu i rozumet;D))))
Jasne ze jedeeeem...jeste tri gemy, a jedeeem do tretiho, a pak to zacne...
Blixa vypoti celu kosulu...bych tipl, ze mu zena podava rucnik po kazde vymene taky;)
Reagovat
gigin
A vo tom to je! Drámo! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak! Poradny dramo...musi byt;!;)
Reagovat
petrulinka
Jak jsem si sundala brýle, tak začaly holky hrát líp, tak už si je pro jistotu nevezmu
Reagovat
misa
Mattek-Strýcová
Reagovat
Serpens
Bára tuhle úroveň musí udržet po celý zápas. Karolína je tam na servis a na smeče.
Reagovat
MorusRubra
A ten servis jí zrovna moc nepíše. Ale třeba se to ještě zlepší. To vedení 3:0 vypadá nadějně. Ale Bára fakt nemůže povolit.
Reagovat
bIbec
pffff, ještě že tak.
Reagovat
petrulinka
Asi ti dávám za pravdu, Karolína teda dělá občas pěkné seky. Jak řekl Svačina, Bára drží náš pár nad vodou
Reagovat
EllNino
Kdo tu říkal, že je na volejích Kája lepší než Petra ?
Reagovat
petrulinka
No někdo to říkal, ale já to nebyla. Myslím si, že když se daří, tak ho hrají obě holky dobře.
Reagovat
petrulinka
Doufám, že se nezopakuje první set a holky ho tentokrát dotáhnou do vítězného konce
Reagovat
marekv
Byl by STB nebo treti set ?
Reagovat
EllNino
3. set
Reagovat
marekv
S TB nebo o dva gamy
Reagovat
EllNino
jako na GS, takže o 2 gamy
Reagovat
marekv
dik
Reagovat
petrulinka
Kdo to tady psal, že se mu zdál nedávno sen o tom, že rozhodne čtyřhra?
Reagovat
smazaný uživatel
Jaaaa;) Ale to nebyl sen, ale idealni scenar...;)
Ted je jeste idealnejsi, holky v zaveru otoci...a bude ta spravna katharsis;)
Reagovat
petrulinka
Doufám, že se ti zdálo, že holky vyhrají, bo by mě kleplo, kdyby u nás byly korunované Rusky.
Reagovat
slacker
No v tom scenari si netrefil ai jednu dvojhru, vsechny 4 dopadly obracene. Doufam ze se neseknes i popate
Reagovat
smazaný uživatel
;D))) to mas pravdu, bylo to presne naruby...ale ja tam mel Lucku s Barou, a ne Karolinu s Barou;D) Takze supa...;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Proste jak by byla Luca, tak bych urcite netrefil, jak je ta Karolina...tak to urcite jeste otoci;)
Reagovat
MorusRubra
No, nevypadá to dobře. Občas si holky dost překážejí, holt nesehranost. Ale doufám v naše vítězství.
Reagovat
darek.vrana
Naše holky hrajou docela dobře, ale Rusky jsou hodně kvalitní.
Reagovat
petrulinka
Já bych taky řekla, že hrají naše holky dobře, ale je tam vidět ta nesehranost, doufám, že postupem času to bude lepší a lepší
Reagovat
petrulinka
No a ze 40:15 tady máme shodu, ach jo :-(
Reagovat
petrulinka
A nejen shodu, ale taky brejkball
Reagovat
baggik
Já na to mjdám. My máme jeden z nejlepších deblovejch párů na světě a hrajou tam holky co spolu hrajou poprvý, navíc Kája po dvouhře a náročným konci sezony. Pála posjal finále.
Reagovat
rusedski
Kdyby vzal Háčka, tak by na debl ani nedošlo, protože by neměl kdo vyrovnat na 2-2 :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
petrulinka
Tvoje inteligence nezná hranic. Uvědomuješ si, že kdyby nominoval místo Karolíny Háčka, tak bychom s velkou pravděpodobností tu čtyřhru ani nehráli a dávno by bylo po Fed Cupu, když Lucka Š. hrát nemůže?
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu rikam poraadnyyy napinak;)
Ja te Kaje s Barou verim, ze to nejak daj;)
Reagovat
baggik
No chance
Reagovat
smazaný uživatel
Ano vypada to blbe...ale je to furt debl...tak snad se nejak zadari...;)
Prave, ze debl na tech tymovych soutezich je to nejlepsi, i diky horsi predvidatelnosti atd.......skoda, ze ti kr*teni v FC to furt tlaci na zaver programu...

Nejlepsi by bylo podle mne, sobota dopoledne singly, vecerni deblove show;)
V nedeli by se rozhodovalo v singlech...a kdyby uz bylo rozhodnuto, tak aspon usetri celou nedeli...kdyz jim jde o ta setreni;)
Reagovat
lars
Kolik vsadis na vyhru naseho deblu ?
Reagovat
smazaný uživatel
nevsazim...;P
nesu nejaka socka...
Reagovat
Serpens
Holky jsou slabší i od základní čáry, a to je kámen úrazu
Reagovat
petrulinka
Ale to ajáá Vesniny mi pěkně leze na nervy
Reagovat
Michaelus
No jim tam neladí vůbec nic, můžeme se s vítězstvím rozloučit
Reagovat
darek.vrana
Tak to odešly jak sluníčko.
Reagovat
petrulinka
No tak první set v čudu
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci vidět korunovaci Rusaček u nás! Věřím , v jejich labilnost!
Reagovat
Serpens
Rusky lepší ve všech směrech... jestli se Strýcová včas nevzpamatuje tak to bude smutný konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak obcas je na te siti premotivovana...;) no...co uz...
Reagovat
kada.tom
souhlasím, bohužel ... krom toho slibnýho začátku jsou Rusky mnohem lepší a zaslouženě vyhrály 1. set
Reagovat
petrulinka
Tak ono je vidět, že Vesnina i Pavluchenkova hrají debla často, to se nedá nic dělat. Holky musí bojovat, a když to nevyjde, tak se nic neděje, je to jen sport a jsou v životě horší věci než nějaká prohra v tenise
Reagovat
smazaný uživatel
Strýcová? Vždyť jenom díky ní je to alespoň vyrovnaný.
Reagovat
George_Renel
Meleš nesmysly. Přemírou snahy to Bára kazí.
Reagovat
petrulinka
Škoda toho stavu 2:0 na začátku setu
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína zatím bohužel jednoznačně nejslabší hráčka na kurtu.. :-/
Reagovat
petrulinka
No tak to nesouhlasím
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš, ale je to tak. Kromě servisu nepředvedla vůbec nic.
Reagovat
misa
Hrajou spolu poprvé v životě.
Reagovat
baggik
Bára je horší
Reagovat
smazaný uživatel
Bára je trochu mimo...
Reagovat
Jabadu
Ta Bára je hrob a Karolína se sune na její úroveň. Škoda, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Bára je podstatně lepší než Kája.
Reagovat
darek.vrana
Tobě jde zas o to, aby Karolína neudělala ve finále dva body proti Petřinýmu jednomu, viď?
Reagovat
misa
:-))))
Reagovat
kada.tom
to byl game hrůzy ... 4-5 ... hmm, to není vůbec dobrý
Reagovat
kada.tom
Hlavně, že si teď Bára udržela servis, Karol na síti není zase tak marná :-)
Teď by to chtělo vzít Nastě servis a pak by to mohla Karol doesovat :-D
Reagovat
kada.tom
tak ne, no
Reagovat
bIbec
ajaj. Ty returny. Teď zase Bára na servisu. Bojim bojim.
Reagovat
bIbec
ale teď dobrý :-)
Reagovat
bIbec
a teď to bylo horší..
Reagovat
Serpens
Bára teda zatím nic moc... zbytecne chyby
Reagovat
kada.tom
Rusáci jak jsou vypískáváni :-D
dobře myyy :-)
Reagovat
bIbec
mám fakt obavy ze servírujících gemů Báry. Mně prostě ta Karo na tý síti neštrachuje.
Ale Bára je kouzelnice.
Reagovat
FulnekUltras
bojovnost přebije všechno...
Reagovat
bIbec
no možná, ale Rusky taky bojují celkem solidně :-)
Reagovat
darek.vrana
Bára fantazie :)
Reagovat
kada.tom
zatím famózní výkon našich holek, Barča to režíruje a Karol ji zatím pěkně doplňuje :-)
Reagovat
gigin
je démon na tej síti, tvl :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
To teda...jeste, ze k ni dali tu Karolinu, je videt, ze Pala ma rozum a zkusenosti. Petra by tam prdla par UEcek, a ta Baruna by o ni otriskala raketu;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň by byla sranda... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako namet pro nejaky ten sketch urcite;)))
Reagovat
gigin
Petra je pro kvarteto. daleko lepší hráčka. Tady je vidět, že tomu evidentně nerozumíš. Ale to mne u tebe nepřekvapuje...

:DDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
;DDD))))
Reagovat
Frick
Jess vyhrála v Bratislavě!
Reagovat
kada.tom
chudák Karol se musí ohejbat, aby barču slyšela :-D
Reagovat
Frick
Víte, co tohle číslo znamená?

(souvisí s párem)
Reagovat
smazaný uživatel
rozdíl ve výšce v cm
Reagovat
PetaM
Kdybys nepřidal závorku, tipl bych si tvůj inteligenční kvocient.
Reagovat
blixa
Co mi to ten Pála dělá .... Lucko, já tě zabím !!!! Zvíře ! Takhle se ulejvat !
Reagovat
misa
Lucinka se sobecky šetří na Austrálii :)
Reagovat
Serpens
Karolína je sexy :)
Reagovat
kada.tom
Tak holky, jdeme na to!
Koukejte ten debl uhrát :-))
Reagovat
misa
...ať má Lucka nějakou radost.
Reagovat
VlS
trhej!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Reagovat
FulnekUltras
Máte na to a věřím, že to dáte !!!!!
Reagovat
Mayo
Škrťo bol v Praze na tom zápase neviem ktorom :D
Reagovat
Frick
????
Reagovat
smazaný uživatel
Nastí oblíbený jídlo losos, čokoláda. Mám to stejně. :D
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
A ted, koho ma Lucka radeji. Betku nebo Nastu?;)
Reagovat
Frick
Nemohla i třeba někde upadnout nebo tak?

Přišlo to tak najednou...
Reagovat
VlS
Víš, jakou zátěž dostává v tenisu zápěsti? Divit se u tenisu namoženýmu zápěstí je fakt divný. Slzšel jsi třeba jméno Del Potro?
Reagovat
lars
A proc jsi vcera na TP psal, ze Lucka bude dneska hrat ??
Reagovat
VlS
Měl jsem takový info
Reagovat
misa
Jak to teď vidíš s rokem 2020?
Reagovat
Frick
To může potkat i 20-letou holku.
Reagovat
EllNino
viz Ksenia Pervak, která ukončila nedávno kareiru ve 24 ltech
Reagovat
misa
Prostě konec může přijít dřív než bys čekal...
Reagovat
EllNino
nech ty konspirace furt, prostě si je namohla, už to měla jednou, to se prostě stává ...
Reagovat
Frick
Může se stát cokoliv. Viz. Genie...
Reagovat
freeteepek
Jsem zvědavej dnes na Karolínu v deblu. Má zkušenosti, parádní servis, hru na síti, ale během roku 4hry moc nevyhrává. Dnes máme štěstí, že Makarovová nemůže hrát. Jinak bychom byly bez šance:-)
Reagovat
FulnekUltras
Každá kvalitní doktorka musí v případě potřeby umět improvizovat... ;)
Reagovat
milik254
Kája může výhrou přeskočit Petru v letošním FedCupovém bodováním, oběd letos uhrály 3 body. Tak uvidíme :D
Reagovat
milik254
Kája může výhrou přeskočit Petru v letošním FedCupovém bodováním, oběd letos uhrály 3 body. Tak uvidíme :D
Reagovat
freeteepek
Karolína hraje chytře a to bylo dnes znát. Mě se vážně moc líbí, jak kombinuje slajs s plochou dráhou letu. Na síti hraje určitě líp než Petra. Ta bohužel když je v laufu, tak to od sítě mydlí dozadu. A navíc ještě přitom trefuje místo, kde stojí soupeřka. To se mi dnes na její hře nelíbilo. Oproti tomu Šarapovová se snažila na síti hrát kraťasy a na Petru to zabíralo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína ani náhodou nehraje na síti líp než Petra.
Reagovat
blixa
:D :D :D Hele, nenasadil si sem nějakej automatickej odpovídač ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
Reagovat
darek.vrana
No ale teď s ním výjimečně souhlasím, že Petra je o fous lepší na síti.
Reagovat
blixa
Ale jo, to je možný o to přece nejde :D Spíš jak tady furt šmíruje a jak někdo napíše, že je Petra v něčem horší, hned vyletí jak kukačka z hodin :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
o fous jezevcika, nebo o fous bobra?;)
Ja tedy nevim, ale mne prijdou dost podobne...rekl bych tezke obcas rozhodovat, ale..nekteri maj jasno vzdy a za jakychkoliv okolnosti;) Tady spis slo o to, co blixa vyse pise;)
Reagovat
VlS
U tebe nikdo ani svetr neuštrykuje nikdo líp, než Petra. Ale teď byla Petra na saku dobrá, posuzovat, která je lepší je těžký.
Reagovat
PetaM
Snad nám to Bára za tu loňskou nenominaci teď nevrátí ... ;) :)
Reagovat
FulnekUltras
tak to kurwa ani omylem !!!!! ;)))
Reagovat
Jan
Jestli to Bára s Karolínou vyhrají, pro Báru to bude obrovské zadostiučinění za ty předchozí finále, kdy ji Pála nepozval. A obě budou nové hrdinky našeho fedcupového týmu. Hodně štěstí.
Reagovat
Frick
Šest "Mandatory" (bez Wuhanu, Miami/IW a Cinci/Kanada) o 1 200 bodů, povinný jen 3 ze 6....
Reagovat
smazaný uživatel
Wuhan a Cinci není Mandatory ale Premier 5
Reagovat
Frick
Jasně - myslim to spojit...
Reagovat
Frick
Ze zbývajících udělat nějaký "Premier +" o 620-650 bodů a přidat k tomu Stuttgart s Tokyem
Reagovat
kada.tom
IW absolutně nepřipadá v úvahu, to je de facto pátý grandslam a Kanada taky rozhodně nebude chtít přijít o tak význmaný turnaj, Miami totéž ...
Reagovat
baggik
Kája parádně, ale kde jsou Háčka kujňa??? T se Andrejka zase někde opaluje a čvachtá v bazénku? Já jí to přeju, ale teď měly bejt na kurtě.
Reagovat
EllNino
Andrea hrála v Bratislavě ty bazenku
Reagovat
Frick
Třeba si tam zašla do bazénu...
Reagovat
baggik
To bratříčkování se Slováky se přehání. Jo teď si vzpomínám, že vypadla s nějakou bezejmenou soupeřkou. Teď vážně, já si celou dobu myslel, že nominace je Kvítí, Šafi a Háčka a Kája jako náhradnice, s tim, Lucka nebyla fit, tak se s Kájou vyměnily a teď koukám, že je to úplně jinak. Tak snad se s Bárou sehrajou rychle a Bára bude mít mozek dneska v hlavě a ne v puse, pak to bude ok. Ale Háčka by byly jistota, navíc když stav 2:2 byl hooodně předvídatelnej.
Reagovat
FulnekUltras
To se teď lehko říká... ;)
Reagovat
baggik
Já to fakt nevěděl, že tam nejsou nominovaný. Strýcová je tam naprosto zbytečná a jako jo Lucka s Kájou jsou výborný obě, ale reálně kdyby byla Lucka zdravá tak by hrála oba zápasy ona a Kája by stejně nastoupila až při zranění, takže jak náhradnice a když je Lucka zraněná tak je tam zbytečná..
Reagovat
Frick
Ta ať hráči/ky nekecaj.
Reagovat
FulnekUltras
za perfektně provedený kompenzační chirurgický zákrok. Byla to vysoká škola fedcupová... ;)...a teď plnou parou do debla. Rusky sice do Vysočan přivezly největší současnou tenisovou individualitu, ale naše holky na to jdou kolektivně...
Reagovat
Cico93
Všimol si si kto je dnes na tenise?
najlepší obranca the reds:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Martin Škrtel. :) A myslím si, že Svačina ho ani nezná, protože při záběru na něj mlčel... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň už vím, kdo to je. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho si nic nedělej. Můj táta si taky myslel, že je to nějaký hokejista... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Můj táta ho taky nezná. :D Já myslela, že to nějakej mafián. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
Cico93
ale šak on aj tak vyzerá.
:DD
Reagovat
smazaný uživatel
Ono stačí, že je tam dost českých mafiánů... :D
Reagovat
baggik
Řekni tátovi potetovaný ***** s kohoutem = Hamšík(fotbal, plešatej potetovanej troku vyší týpek to je Škrtěl (fotbal) a obrovskej borec velkej jako Eiffelovka to je Chára (hokej). A pak už zbývá jenom normální chalán průmerné výšky i vzhledu a to je Sagan (cyklistika). A máte Slovensko v malíčku.
Reagovat
Cico93
jj asi nepozná.
Reagovat
kada.tom
aha, já si říkal, kdo to je :-D tak už to vím :-)
Reagovat
EllNino
stejně mi to nic neříká :D
Reagovat
smazaný uživatel
To mě nepřekvapuje. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sakho je zraněný a na FC by neletěl do ČR :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako krásně si naběhl no, toho jsem nemohl nevyužít :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo. :)
Reagovat
Cico93
:-)
Reagovat
kada.tom
Hraje se na výhody nebo je decideing point?
A případný 3 set je STB nebo prostě set a ten je případně ukončen TB nebo se hraje na rozdíl dvou her?
Reagovat
EllNino
normálně jako singl
Reagovat
kada.tom
díky
Reagovat
EllNino
viděl jsi debl Jankovic/Krunic - Hantuchová/Rybáriková v Bratislavě, tam přece vyhrály Srbky 9:7 ve třetím, přestože Slovenky vedly už snad 6:1 5:2 :)
Reagovat
kada.tom
to jse samozřejmě neviděl :-D
Reagovat
EllNino
aha :) ale to parádní duel :)
Reagovat
Jan
Viděl.
Reagovat
lars
Asi jako na GS
Reagovat
Hector21
no tak to je ale vtip neee?
jestli ten debl prohrajou, tak se běž oběsit proč je tedy v nominaci Makarova???
Reagovat
EllNino
Nasťa s Vesninou spolu vyhrály proti Němkám za uplně stejné situace ...Nasťa dokonce dostala 1:6 0:6 od Kerber, ale vzchopila se a vyhrály s Elenou 2:0 :)
Reagovat
Hector21
ta nominace je ale prostě špatně...dá na soupisku Makarovou, přitom do debla jde Nasťa a Světlana sedí v hledišti...
tohle je fakt mimo, tohle je prostě špatně
Reagovat
EllNino
Svetlana řijela až ve čtvrtek jen na podporu, Makarova zřejmě nebyla 100% ...tak to prostě je :)
Reagovat
Hector21
o Jekatěrině se to vědělo dlouho, trénovala málo a první dokonce obrečela..

o to víc to nechápu...fakt už dám jen na modlení, tohle je prokoučované
Reagovat
EllNino
ty nefandíš Češkám ?
Reagovat
Hector21
fandím Ruskám...

pro mě je to srdeční záležitost (Světlana) :)
Reagovat
lars
Ty fandis Rusku ??
Reagovat
lars
Makaron tam je mozna kvuly OH :))
Reagovat
smazaný uživatel
kvuli!!!
Reagovat
lars
kvuli !!!
Reagovat
smazaný uživatel
kvůli !!!!:P
Reagovat
Hector21
možná kvůli, ale zcela jistě zjevně houby platná
Reagovat
bIbec
Nasťa je furt celkem solidní deblistka. Určitě lepší jak Karo.
Reagovat
bIbec
tak přece. Pěkně Karolína.

Ale tu čtyřhru už fakt nedáme.
Reagovat
EllNino
ale pšt :) to tam nemusí chodit
Reagovat
lars
chodit moc nesmi, musi behat behem zapasu
Reagovat
darek.vrana
Pokud je to Pavlu s Vesninou, tak tipuju naše. Makarové bych se bál víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Pavlychenkova/Vesnina za Rusky. Hmmm zase musím fandit proti Nastě... :(
Reagovat
smazaný uživatel
*Pavlyuchenkova
Reagovat
Mayo
podľa mňa mali dať Makarovu, ale aspoň väčšia šanca pre vás si myslím
Reagovat
smazaný uživatel
Makarova je zraněná nebo Ruskám jen mrdlo?
Reagovat
Mayo
jedno z toho určite
Reagovat
petrulinka
Vždyť Makarova je zraněná už dost dlouho a taky dost dlouho nehrála
Reagovat
MorusRubra
No, ano nehrála od USO, ne? To je docela dlouhá pauza.
Reagovat
lars
A proc byla v posledni nominaci za Rusko??
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě musí být zraněná stejně jako Lucka Š. V tom případě ale nechápu, proč jsou v nominaci...
Reagovat
smazaný uživatel
jn. mohla teď hrát Lucka Hradecká s Bárou...
Reagovat
PetaM
Přece aby se to vyrovnalo ...
Reagovat
petrulinka
Tak Lucku začala bolet ta ruka až při tréninku v týdnu, ale proč je v nominaci Makarova, která údajně tu nohu pořád nemá v pořádku, to taky nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pořád byla v týmu Denisa. Pokud Lucka byla ve stavu, že nemohla odehrát nic, tak asi měla do základní čtyřky jít místo ní Denisa.
Reagovat
smazaný uživatel
Potvrzeno - Kája/Bára za ČR
Reagovat
petrulinka
Tímto dostávám svému slibu a omlouvám se Karolíně za svoji nedůvěru a moc ji gratuluju :-)A to, jak odvrátila brejkball za stavu 5:4 a 30:40, klobouk dolů :-)
Reagovat
misa
a já jsem rád, že jsem ještě mohl Lucku vidět v Ostravě.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude debl Plíšková/Strýcová - Pavlyuchenkova/Vesnina, tak favorizuju spíš Češky. Nasťa tu pozici týmové dvojky opravdu nezvládla, naopak Karolína v těžké situaci zahrála velmi dobře...
Reagovat
FulnekUltras
tak hlavně, že Maša vyhrála, ne? ;)
Reagovat
VlS
tak ještě chvilku
Reagovat
tommr
a Karolína to zvládla perfektně. Musím se jí omluvit, že jsem jí tak nedůvěřoval. Dneska ukázala jasně, že tam kde je není žádnou náhodou ... :)
Reagovat
Serpens
To je té Lucce tak špatně? Proboha to je špatná kombinace!
Reagovat
smazaný uživatel
Čím je starší tím je krásnější. Kočka jako víno.
Reagovat
MorusRubra
Co na ní všichni vidíte? To už se mi víc líbí i Kuznětcova.
Reagovat
kada.tom
souhlas, nejhezčí z té ruské sestavy tam :-)
Reagovat
dadaft
tak tak.
a myslím, že by se pořád nebála fotek, jaké dělala dřív...
Reagovat
Jan
Mně se taky Myškinová líbí z Rusek nejvíc.
Reagovat
FulnekUltras
no jistěěě...
Reagovat
dadaft
Nasťa nezklamala a v důležité chvíli zahodila hlavu....

gratulace Karol.
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvele;) A je tu ten idealni scenar poradneho finale. Bude debl;)!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tsss :D Ale nemáš tam Lucinku ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:(((( Vim.... bude hrat Baruna s Karolinou....
No co uz...nastesti Rusove vytahli tu Nastu;)
Tak aspon se to pekne srovnalo, a bude to aspon poradny nervak na zaver...proste draaamo. Tohle finale si to zaslouzi, je pekne vyrovnane, a aspon maji divaci ten spravny tymovy bonus na zaver...bez debla je proste FC polovicni a o nicem...
Reagovat
Frick
že si zapomene plácnout s Lucčinou neteří :o)
Reagovat
Mayo
Priatelia, kto bude na štvorhre neviete? Makarova/Vesnina u Rusiek? ja neviem ani nominačku
Reagovat
kada.tom
zjevně Pavlyuchenkova/Vesnina a u nás Plíškováý/Strýcová
Reagovat
PetaM
Zřejmě to bude Pavlyuchenkova/Vesnina vs. Plíšková/Strýcová.
Reagovat
Fabio_Fognini
Svačina tipoval Vesninu s Pavlyuchenkovou, to by byl pro mě šok, kdyby nehrála Makarova..
Reagovat
Mayo
ďakujem vám za odpovede...no budete to mať ťažké proti nim ale snáď to klapne
Reagovat
smazaný uživatel
Debl Kája/Bára asi...
Reagovat
EllNino
to by šlo :)
Reagovat
sprchon
Snad jo, vypadá to tak. :)
Na Báru se taky těším, možná bych nás teď i mírně favorizoval, jestliže nenastoupí Ekaterina.
Reagovat
Kozoroh
Jediná varianta s nadějí na úspěch, Šarářová je zraněná a Kvitka vyčerpaná.
Reagovat
kada.tom
Paráda, Karolínko !!!
Neskutečný tlak celé republiky Karol unesla a krásně zdolala Nasťu :-)

A teď debl, uff, to bude taky terno :-D
Reagovat
darek.vrana
Díky Karolíno, že jsi mi dala za pravdu proti zdejším škarohlídům. A několikrát názorně dokázala, jak odolná je!
Reagovat
misa
Nedávno se vyjádřila, že by chtěla do desítky (aspoň na tennisforu jsem to četl). Netuším, jak by se tam chtěla dostat.
Reagovat
marekv
Zhubnout 10 kilo a pak muze zacit
Reagovat
misa
A co s tou hlavou???
Reagovat
gigin
:-D do servisu.
Reagovat
tommr
Karolína nejdřív přežila těžký chvíle na vlastním servisu, pak soupeřku nečekaně brejkla a ted bude podávat na zápas ... :)
Reagovat
kada.tom
no, nečekaně ... dalo se docela dobře očekávat, že když Nasťa nevyužije ty šance na 5-3, že by se mohla složit :-)
Reagovat
darek.vrana
Ještě ti tam chybí "ale dopodávat nemá nejmenší šanci";-)
Reagovat
kada.tom
Poooooooooooojd!! A teď doservírovat !!!
Reagovat
kada.tom
Ufff, už to vypadalo, že si Karol ztratí podání ze stavu 40-0, ale naštěstí perfektním servisem na breakbally to ubojovala a srovnala na 4-4. Teď by to chtělo zaútočit na returnu :-)
Reagovat
MorusRubra
Už zaútočila:-)
Reagovat
marekv
Debl: Kvitová - Plíšková
Reagovat
misa
Jasně, Petra byla hotová už po singlu :)
Reagovat
Serpens
Plíšková září na returnu
Reagovat
petrulinka
Já chápu, že fandíš Sharapce pokud je to v turnajích, ale že té ruské primadoně budeš fandit proti našim??? To mi fakt hlava nebere. Já mám spoustu svých favoritů v tenise i jiných individuálních sportech, ale NIKDY bych nefandila proti našim, když se hraje týmová soutěž. Pak to v té naší republice podle toho vypadá, když plno takových jako ty nepodpoří naše týmy, ale nějaké trapné Rusky.
Reagovat
EllNino
ať si každý fandí, komu chce, není to žádná povinnost
Reagovat
petrulinka
Jasně, jeho věc. Ale jak to pak má v tom našem státě vypadat, když ani nedokážeme podpořit naše sportovce? Ale to je škoda mluvit.
Reagovat
EllNino
myslím, že naše fandění s tim nemá moc společnýho :D
Reagovat
FulnekUltras
no jak by to vypadalo...dodnes se najde dost těch, kteří za prachy půjdou i do americké války...
Reagovat
gigin
:-D já se po...u :-D
Reagovat
petrulinka
No to bych chtěla vidět. Tak sem pak dej fotku, ať se pobavíme =D
Reagovat
gigin
Jsi srandovní.
Reagovat
VlS
U srandovního bych se zasmál, tohle mě k smíchu nepřipadá
Reagovat
darek.vrana
No ty taky Karolínu zrovna moc nepodporuješ.
Reagovat
petrulinka
Já někde psala, že ji nepodporuju? Pouze jsem napsala, že jí nevěřím, a že pokud vyhraje, tak se jí omluvím. To ale neznamená, že našim holkám nefandím.
Reagovat
darek.vrana
Ale řeči typu nemá na to, není to velká hráčka, nemá hlavu nebo co všechno jsi tady psala aniž bys jí dala šanci, to taky není zrovna příkladné fandění.
Reagovat
darek.vrana
Jestli to, že napíšeš "nemá na to" pokládáš za podporu, tak máš dost divné chápání toho slova.
Reagovat
Fabio_Fognini
ho zajímají jen hezké obličeje, to se nedá nic dělat..i na Eurofotbal chodí řešit jen ženy..ale jinak je to každého věc ;)
Reagovat
petrulinka
Hezké obličeje? A mohla bych vědět, co je na Sharapce a Azarence hezkého? Sharapka ještě ujde, i když teda má zblízka hodně ošklivý obličej plný jakýchsi beďárů a Azarenka je antisexy. Jedině tak s Aničkou se dá souhlasit, to je krásná holka a té taky moc fandím.
Reagovat
gigin
Ty si hezký obličej.
Reagovat
Fabio_Fognini
děkuji :-*
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi kdo z EF, že jsi tak chytrej? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna u montyho nebo haitika a dalších, kteří dané hráčce fandí celou sezónu, s tím problém nemám...
Reagovat
gigin
Přesně.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne...jak se zacne fandeni ve sportu dostavat do vysoke pozice velkych vlasteneckych akci, tak potom v kulture, politice, atd. to jde totalne do hajzlu...a je to videt;)
Podle toho to tak v CR vypada...jak se hraje hokej, to su vsichni machri jak svina...ale jak se ma neco pro stat opravdu udelat, tak je kazdy zalezly v hospode, chytry az na pudu a jeste jede nejlepe na socialce;D)))
Bo ma uz preci fandenim splneno....
Ano Masaryk by se opravdu poblil, ale asi neeee z montyho;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně, že sis našla nějakého viníka. :D Jak už tady bylo řečeno: Mashe fandím celou sezonu (už několik let), takže nevidím důvod, proč bych to měl měnit. Fandím Mashe, ne Ruskám. Takže pro dnešek už mám dávno klídek. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak ty za to muzes, ty "hajzle" ze Petra prohrala;D)))
Styd se...;D)
A ted povinne fandit deblistkam;D)!!! Mas to ted tymove;)
Reagovat
FulnekUltras
Teď je třeba přidržet pořízka na lopatkách...
Reagovat
tommr
Karolína začla druhej set nadějně brejkem, ale pak přišly dvě katastrofální hry á la Petra v nejhorší formě ... :(
Reagovat
d@ve
Tak teď se obě holky vzájemně podarovaly..
Reagovat
kada.tom
Ještě, že Karol sebrala to podání Nasťě, takhle se zase nic extra špatnýho neděje, lepší když si Karol ztratí podání teď než jako Petra ve 2. setu :-)
Reagovat
FulnekUltras
Kája to dá...
Reagovat
MorusRubra
Dotaz.
Může do debla nastoupit Karolína s Bárou?
Reagovat
darek.vrana
Proč by nemohla?
Reagovat
EllNino
proč by jako nemohla ?
Reagovat
kada.tom
může, ale upřímně mě tahle kombinace trochu děsí - nikdy spolu nehrály, co si tak pamatuju
Reagovat
EllNino
a Bára s Luckou jednou, to je teda rozdíl :D
Reagovat
kada.tom
jenom? :-) aha, tak to opravdu není rozdíl, no :-D
Reagovat
EllNino
a ještě v mrtvém deblu ..:) a prohrály
Reagovat
misa
Nic jiného nám asi nezbývá...
Reagovat
MorusRubra
No, u rusek pravděpodobně nastoupí Pavs. Aspoň říkali, že jedna z dvojice ruských deblistek se šla připravovat, druhá je stále na lavečce. A že tedy by tedy mohla nastoupit Pavs do deblu.
Tak mě napadlo, že by mohla mít Karol psychologickou výhodu, kdyby ji porazila v singlu a pak proti sobě hned nastoupily v deblu. obě by byly unavené, ale Pavs by měla v hlavě tu prohru. Nebo by ji to naopak vyhecovalo?
Ovšem ta nesehranost Báry a Karol by mohla být problém.
Reagovat
dadaft
Stázina se začíná sypat, vidím to nadějně.
Reagovat
EllNino
nekecej zatim
Reagovat
MorusRubra
A hned break, to vypadá dobře.
Reagovat
MorusRubra
No, a hned re-break. Nevadí. Pojď, Kájo, makej!!
Reagovat
kada.tom
Paráda :-)
Je třeba nepolevit a dál hrát zodpovědně na servisu a útočit na returnu :-)
Reagovat
dadaft
super.
teď je Pavlju pod tlakem a tam, kde jsme ji chtěli.

doufám, že Karol nepoleví, pohlídá siá svoje a v pravý čas udeří...
Reagovat
sprchon
Mi dělá radost. :) Pojď!
Reagovat
tommr
zatím se Karolína drží překvapivě dobře ... :)
Reagovat
FulnekUltras
jak jinak... ;)
Reagovat
marekv
přiznávám, že jsem si myslel, že to nezvládne hlavou, ale zatím klobouk dolů
Reagovat
d@ve
Tak první krok bychom měli.. :)
Reagovat
tommr
hlavně aby to nedopadlo jako s Petrou ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Kája je na rozdíl od Petry fyzicky v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
na ní jde vidět jak je namyšlená
Reagovat
kada.tom
:-D
Reagovat
d@ve
LOL :D
Reagovat
marekv
:-)))))))
Reagovat
kada.tom
Karol, dopodávej ten set :-)
Reagovat
Frick
To teda bude debl, jestli bude...
Reagovat
EllNino
Kvítí Bára :DD
Reagovat
smazaný uživatel
masakr :D ale Petra na lavičce je, zatím...
Reagovat
FulnekUltras
nemůže vypadnout z atmosféry... ;)
Reagovat
EllNino
hele a je tam Smitková :D
Reagovat
misa
Konečně konec sezony :(
Reagovat
smazaný uživatel
Hele jak se citis?;)
Zijes?;) Dychas>;)?
Reagovat
blixa
Cítím se blbě a dýchám jen ztěžka ... Tohle mi Lucka neměla dělat :(
Reagovat
smazaný uživatel
;) Neboj to dopadne dobre. A ty zkusenosti co nabere se budou urcite hodit.
Reagovat
Mayo
No do p1či, tak s týmto som nerátal, toto Péťa neskutočne doje...a, tak dúfam, že otočia
Reagovat
smazaný uživatel
Rusku musí Karolína ubít, dyt ruska vypadá celkem tlustě, myslím si že ji uběhá v pohodě
Reagovat
free2snc
Plíšková neunese...
Reagovat
Serpens
Jak kdybych viděl Karloviče.
Reagovat
FulnekUltras
když draze zaplatila za chvilkový zkrat na servisu a dvě DF po sobě v deváté hře druhé sady za stavu 4:4. Potom už to byla vlastně jen otázka fyzické kondice - a tohle by mělo být včetně všech zdravotních souvislostí každému jen trochu rozumně uvažujícímu člověku jasné. Škoda i prohraného dlouhého druhého gemu druhé sady, kterým mohla Petra odskočit na 2:0 - v té chvíli byla Maša dole.
Co už - dva Mašiny body jsem ve snu ;) tušil už ve středu...teď doktorka Karolina Mengele na scénu a v deblu to rozhodneme.

Individuální slast nechme pozérce, kolektivní pohár bude náš !!!

Holky poooooooooooooooojďte si za tím !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Jabadu
Karolína v mezihře vokres, takže se čeká, kdy doje.be vlastní podání. :-(
Reagovat
FulnekUltras
ono se to ještě zvedne... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se nemá za co stydět, nechala tam všechno. První dva sety byla jasně lepší, bohužel v závěru toho druhého si v nejhorší možný moment vybrala slabší chvilku a pak už se to vezlo, ve třetím jí trochu došly síly a bylo to znát.

Maria si možná zasloužila vyhrát třetí set, ale Petra si zasloužila vyhrát zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta poslední věta, to je zase blábol... To měly mr*ky mediální (a nejen ty) furt keců, jak Masha není týmová hráčka a nakonec udělala 2 body!
Reagovat
smazaný uživatel
Á, panáček neunáší, že se někdo dovolil otřít o jeho božskou Marii.

1) První dva sety Máša objektivně tahala za kratší konec
2) že udělala dva body, z nichž ten druhej naprosto nezaslouženě, z ní nedělá týmovou hráčku ty mediální mr*ko..
Reagovat
EllNino
proč nezaslouženě ? vyhrála tak co je na tom nezaslouženýho ...
Reagovat
smazaný uživatel
Protože Kvěš.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože dokud Petra trochu neodpadla fyzicky, nepředvedla proti ní vůbec nic, kromě hekání a zdržování. Obojí je porušování pravidel a obojí jí nepochopitelně prochází.
Reagovat
EllNino
bože
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem bůh, jsem iqe. Nebo quesh, chceš-li.
Reagovat
FulnekUltras
Zase ovšem nutno říci, že obvyklé šarapovské opičky dneska výsledek nijak podstatně neovlivnily. Petra bohužel povolila v tom nejméně vhodném okamžiku.
Reagovat
smazaný uživatel
To sice ano, ale nemění to nic na tom, že je to prasácké chování, které by se tolerovat nemělo, kor když to zakazují pravidla.
Reagovat
FulnekUltras
V tomhle extrémně komerčním sportu prý teď už nezbývá, než s prasárnami začít úplně znovu od mládeže. Madame Williams a Sharapova už přece mají mít své jisté... ;(((
Reagovat
FulnekUltras
přesněji řečeno s potíráním a likvidací prasáren, samozřejmě...
Reagovat
kada.tom
s bodem 1 souhlasím, ale ono není podstatný, kdo tahá za kratší konec, ale kdo ten zápas vyhraje a to se povedlo Rusce a ta vyhrála zcela zaslouženě
Reagovat
smazaný uživatel
1) První set rozhodně jo, druhý rozhodně ne. Vždyť ve druhém ani jednou neztrácela brejk, naopak ten první nepotvrdila...

2) Tak minimálně panu Pálovi st. a podobným "expertům" solidně zavřela hubu...
http://sport.aktualne.cz/skvela-hracka-ale-primadona-cesti-experti-nechapou-solistku/r~cb773cea897f11e5bd0a002590604f2e/
Reagovat
EllNino
nemusíš bejt tak vulgární Monty :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem napsal vulgárního kromě "mr*ky mediální"? :D
Reagovat
FulnekUltras
lidský odpad zůstane vždycky odpadem, bez ohledu na jakýkoliv sportovní výsledek...
Reagovat
bIbec
můžeš mi sepsat nějaké body, které z Marie Sharapové dělají tzv "lidský odpad"?
Reagovat
misa
FU je blázen.
Reagovat
FulnekUltras
Viz výše - nejen mnou tady už mnohokrát opakované a nepochopitelně tolerované výstřelky na kurtu, jakož zjevně i mimo něj. Povrchový lesk a finance však dneska zvláště u některých dobou zmasírovaných jedinců dokážou zakamuflovat naprosto všechno.
Reagovat
bIbec
nene, já myslím, proč si použil ty slova lidský odpad. Prosím, chci slyšet ty konkrétní body.

Myslíš jako, že teda mimo kurt se věnuje zabíjení nevinných kočiček, nebo tak něco? Pořád tomu nerozumím.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud ti jde o ta dvě slova, použil jsem je prostě proto, že přesně tak tuhle pozérku vnímám jako člověka - nic víc, nic míň. Pokud se ti to nelíbí, nahraď si to pro sebe třeba "kouzelným" slůvkem "kontroverzní"...třeba se ti trochu uleví... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ja myslim, ze se z tebe uz stal uplny magor;D)))
nic proti...
ale Ty asi sledujes tenis od chvile, kdy Petra vyhrala GS, ze?
Nebo aspon to tak vypada...nebot slusne odbouravas jeho vyvoj, jako sportu, a vsechno co se kolem tenis delo z perspektivy nekolik desitek let.
Reagovat
FulnekUltras
Co se ti zdá, nechám plně na tobě. Jiní mají názor zase jiný...jen to třeba všichni nenapíšou zrovna sem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavne je to treba videt v tech sirsich souvislostech...ze...
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak...
Reagovat
smazaný uživatel
1) druhý set rozhodně ano, i když už ne s takovou převahou jako ten první
2) Maruš není, nebyla a nebude týmová hráčka. Letos hraje jenom ze dvou důvodů, zaprvé proto, že Fed Cup ještě nevyhrála, zadruhé proto, aby splnila normu na OH. Garantuju ti, že další nejmíň dva roky o ní ve FC nikdo neuslyší.
Reagovat
smazaný uživatel
2) No jestli to ani přes její 2 body nevyhrajou, tak být Mashou bych se na to taky vykašlal nejmíň do příští olympiády... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jinými slovy potvrzuješ, že mediální mr*ky mají pravdu, když konstatují, že Maruš není týmová hráčka ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já ten Fed Cup až tak nežeru... Prohru na TM mi ten dnešek rozhodně nevynahradil, ale jsem za to rád hlavně kvůli všem těm kecům. Jako spekulovat nad tím, kdo kde spí a jestli Masha bude hrát ve Fed Cupu naplno, to může fakt jenom blbec...
Reagovat
bIbec
hej, já nad tím nějak extra nespekuloval, takže prrr jako.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pardon. :D
Reagovat
smazaný uživatel
;)))
Reagovat
blixa
:D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
To, že ty si neuvědomuješ, že v týmových soutěžích je to, že někdo spí jinde než ostatní, opravdu extrémně neobvykle - až bych skoro řekl, že vyjma Marie by se asi těžko hledal někdo, kdo to dělá, tak se na to novináři logicky zeptají. Což je věc, které by se divil fakt jenom blbec..
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě jsou to věci spíš do bulváru...
Reagovat
smazaný uživatel
Pro tebe možná, protože to vrhá špatné světlo na tvoji milovanou, pro ostatní je to naprosto legitimní téma.
Reagovat
misa
Myslím, že si nemáte co vyčítat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tys nám tady chyběl... :D

Kvěš to má stejně marný. Ruská "primadona" porazila českou "srdcařku"... :D
Reagovat
smazaný uživatel
A monty se u toho několikrát udělal :-p
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
...
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapovová je jasně úplně někde jinde v naprosté profesionalitě a koncentraci. Vyčítá se jí že je hvězda a je ubytovaná mimo ruský tým. Jenže ona se koncentruje, nerozptyluje se srandičkami a v přímě konfrontaci na dvorci to pak nese ovoce. Já Kvitové fandil ale jinak ji nemusím, je nevyrovnaná, labilní. Pamatuji si na jedno semifinále turnaje mistrů kdy došlo ke zdržení začátku hry...její soupeřka tohoto zdržení využila k jízdě na rotopedu, Kvitová seděla opřená o zeď a ze svým trenérem si házela míčkem. Jak myslíte že ten zápas dopadl....fyzicky na soupeřku Kvitka nestačila, byla pomalá a těžkopádní.
Reagovat
FulnekUltras
Na seznamu už diskuze nebaví??? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepamatuju si, že by Kvitová hrála na Turnaji mistrů. Zřejmě myslíš Turnaj mistryň, ty odborníku.. Jinak tu situaci si pamatuju, bylo to před zápasem Kvitová-Radwanska, ten zápas Petra prohrála a dva dny na to porazila právě Sharapku, takže co tím chtěl básník říct?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist