Česko-slovenská spolupráce: Damm bude trénovat Kližana

11. 9. 2013, 16:44
Aktuality 1
Pod vedením nového kouče chce Martin Kližan ukončit své herní i výsledkové trápení. Slovenskou jedničku povede bývalý český tenista Martin Damm. Jednačtyřicetiletý někdejší vynikající deblista a vítěz US Open z roku 2006 se podle slovenského listu Šport dohodl s Kližanem na roční spolupráci.
Profily hráčů
Martin Damm

Společnou premiéru si Martinové Kližan a Damm odbudou příští týden na turnaji v Petrohradu, na němž čtyřiadvacetiletého Slováka čeká těžký úkol. Aktuálně 65. hráč světa, který na severoamerických betonech vyhrál v létě jediné utkání a z posledních čtyř zápasů odešel jako poražený, totiž právě v Rusku získal minulou sezonu svůj premiérový titul a letos ho bude obhajovat.

Kližan, jenž byl vloni na okruhu ATP zvolen nováčkem roku, se po letošním Wimbledonu rozešel s Karolem Kučerou, s nímž spolupracoval téměř tři roky. Nedávno rovněž po šesti letech vyměnil i kondičního trenéra.

Damm se s hráčskou kariérou rozloučil v roce 2011 na US Open. Na newyorském grandslamu oslavil i největší tenisový úspěch, když tu v roce 2006 vybojoval s Indem Leanderem Paesem titul ve čtyřhře. Liberecký rodák a bývalý daviscupový reprezentant patřil dlouhá léta k elitním světovým deblistům. Ve čtyřhře vyhrál čtyři desítky turnajů, ve dvouhře byl Damm nejvýše na 42. místě světového žebříčku.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Teď jsem si při US Open Martina Damma připomněla, když Leander v nějakém rozhovoru řekl, že US Open vyhrál třikrát a že návod na to je vybrat si partnera z České republiky. Volně přeloženo, v roku 2006 tam vyhrál s Dammem, 2009 s Dlouhým a teď s Radkem.
Jinak přeji oboum Martinům, Kližanovi i jeho trenérovi, ať se spolupráce daří.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist