Českou bitvu vyhrála Allertová

12. 11. 2016, 12:56
Aktuality 10
ITF BRATISLAVA - Denisa Allertová i nadále potvrzuje na turnaji kategorie ITF s dotací 25 000 amerických dolarů v Bratislavě roli největší favoritky na titul. V semifinále si znovu po třech týdnech poradila s krajankou Terezou Smitkovou. Tentokrát stačily Allertové jen dva sety a po výhře 6-3 6-4 postoupila do zítřejšího finále. O titul si zahraje s Rumunkou Andreeou Mituovou.
Denisa Allertová; © Jimmie 48 Photography

Denisa Allertová se herně zvedla na zářijovém turnaji v uzbeckém Taškentu, kde došla až do semifinále. Od té doby se potřetí za sebou probojovala minimálně do čtvrtfinále.

Oba úvodní zápasy zvládla na halových turnajích WTA v Linci a Lucemburku a na podniku ITF v Bratislavě zatím potvrzuje roli nasazené jedničky a zahraje si o titul. Beze ztráty setu přehrála Magdalenu Pantůčkovou, Dianu Marcinkevicovou a dnes i Terezu Smitkovou. Ve čtvrtfinále jí vzdala zápas po prvním setu Arantxa Rusová.

I Smitkové se v posledních týdnech dařilo. V Lucemburku prošla kvalifikací a v osmifinále ji zastavila právě Allertová. Na turnaji ITF v Poitiers sice nenastoupila k zápasu druhého kola, v Bratislavě ale přehrála všechny tři soupeřky bez větších komplikací.

Smitková měla k vyřazení Allertové v Lucemburku blízko, zápas ale po nevyužití mečbolů ztratila. Dnes začala zápas opět lépe, ale o nadějné vedení 3-1 pěti gamy v řadě přišla.

Ve druhém setu už stačil Allertové jen jeden brejk, Smitková měla možnost v závěrečné hře zápas ještě zdramatizovat, rodačka z Prahy však brejkbol odvrátila a po 71 minutách využila hned první mečbol.

V boji o titul čeká Allertovou turnajová sedmička Andreea Mituová. S tou česká tenistka jediný vzájemný zápas před třemi lety na domácí půdě v Olomouci prohrála.

• ITF BRATISLAVA •
Bratislava, tv. povrch (hala), 25.000 dolarů
sobotní výsledky (12. 11. 2016)
Dvouhra - semifinále
Allertová (1-ČR) - Smitková (6-ČR) 6-3 6-4
Mituová (7-Rum.) - Schoofsová (Niz.) 6-1 6-4

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
Frick
Bohužel se zdá, že zase s něčim lavíruje - od Plzně se nikde neukázala. :-(
Reagovat
bIbec
satčí se podívat na její instagram. Má problémy se zápěstím.
Reagovat
bIbec
stačí
Reagovat
Frick
Hm, jsem na něj díval, ale asi nepříliš pečlivě, takže jsem si tý bandáže nevšiml. Chudák holka.
Reagovat
smazaný uživatel
Naše holky jsou furt zraněný: Denča, Markét, Simča to nebude náhoda, prostě chyba v "systému" jako u Cetkovský tam musel být problém v tréninku
Reagovat
VlS
Skoro všichni vrcholoví sportovci jsou často zranění. Podívej se na Jardu Jágra. To je proto, že všichni zkouší, co to tělo vydrží. Jeden poměrně známej lékař v nějakým rozhovoru napsal, že vrcholoví sportovci neexistují, protože to jsou vrcholoví pacienti. Čemu se divíš? A když tak nakat nebudou, tak můžou jít hrát tak okresní přebor, nebo divadlo, ale ne profi turnaje.
Reagovat
Frick
Hráčka, co příští měsíc oslaví 18 a překvapila SF v Plzni, hrála od té doby na dospělých turnajích jen minulý týden 10k v Itálii, tak ale postoupila jen do OF.
Reagovat
Frick
Ale globálně je prostě špatně, že se dvě naděje našeho tenisu - jedna osmifinalistka na GS, druhá se schopností porážet ty nejlepší hráčky světa spolu utkávají v SF takto nízkého turnaje.
Reagovat
Fandina
Já bych je ráda viděla ve finále, ale žebříčkově to nevyšlo, byly tam lepší hráčky než Terka, aby je pavouk svedl tam.
Reagovat
Fandina
gratulka a přeji titul a Terce držím palce do příštího roku. V Bratislavě se mi herně líbila. Vlastně obě hrály dobře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist