Češky budou hrát o finále Fed Cupu na Floridě. Američanky si je pozvaly na zelenou antuku

3. 3. 2017, 17:26
Aktuality 52
Americké tenistky přivítají v semifinále Fed Cupu české obhájkyně titulu v Tampě. Pro zápas, který se bude hrát na slunné Floridě 22. a 23. dubna, zvolily zelený antukový povrch. Dějištěm zápasu bude resort Saddlebrook. Informoval o tom český tým na svém facebookovém profilu.
Saddlebrook resort

Dva týdny před fedcupovým víkendem startuje antuková část sezony. Od 3. dubna se bude konat turnaj WTA Premier na zelené antuce v americkém Charlestonu, v dalším týdnu pak menší podnik WTA International na klasické červené antuce v kolumbijské Bógotě.

České tenistky se těchto turnajů příliš často nezúčastňují a většinou odpočívají před akcemi na evropské antuce. Pouze Lucie Šafářová odehrála čtyři z posledních pěti ročníků v Charlestonu, kam je letos stejně jako Kateřina Siniaková znovu přihlášena.

Dá se předpokládat, že kapitán Petr Pála na semifinále nominuje stejnou sestavu, jako na první kolo proti Španělkám. Tedy Karolínu Plíškovou, Barboru Strýcovou, Lucii Šafářovou a Kateřinu Siniakovou.

Američanky by na semifinále mohly nasadit i sestry Williamsovy, které sice antuku příliš v oblibě nemají, ale na té zelené se jim v minulosti dařilo. Spojené státy mají dále k dispozici Coco Vandewegheovou, Alison Riskeovou, Christinu McHaleovou, Lauren Davisovou či Shelby Rogersovou. Madison Keysová a Sloane Stephensová jsou aktuálně na marodce.

Fed Cup na antuce je pro Češky vzácností
Na antuce hrály české tenistky ve Fed Cupu naposledy v 1. kole v roce 2014 ve Španělsku a po obratu zvítězily 3-2. O rok dříve prohrály na antuce v Itálii.

České tenistky, které soutěž ovládly pětkrát za uplynulých šest let a loni zkompletovaly hattrick, zvítězily v utkání 1. kola v Ostravě nad Španělskem 3-2. Mezi čtyři nejlepší celky Fed Cupu se probojovaly podeváté v řadě. Američanky si v prvním kole poradily na Havaji s Němkami.

Češky si s Američankami zopakují semifinále z roku 2009, kdy v Brně prohrály z mečbolu 2-3. Oba nejúspěšnější týmy soutěže se spolu utkaly jedenáctkrát a české resp. československé reprezentantky uspěly jen dvakrát v letech 1983 a 1985.

V druhém semifinále se utkají Bělorusko a Švýcarsko v Minsku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

52
Přidat komentář
Frick
Myslel jsem, že si přejete postup do finále více. No, lidé, jejichž primárním přáním je, aby byl někdo naštván, asi mají dost smutný život. Vlastně asi bych vás měl politovat.
Reagovat
EllNino
já mám fajn život :) tady si z tebe akorát dělám prdel :D Protože s tebou už jeékoli jiné jednání pro mě nemá smysl, stejně si vedeš svou :D ...
Reagovat
Frick
A tebe by Kája nezklamala, kdy kvůli ne zrovna zásadnímu turnaji odstřelila Fed cup?!
Reagovat
EllNino
mně nikdy žádná česká hráčka nezklamala, že nehraje Fed Cup od doby Nicole Vaidišové, rozhodně bych za to Káje nerval hlavu :) Hrát za zemi je čest, ne povinnost ...

A vůbec, už zase kážeš, kdo co má dělat ? :)
Reagovat
blixa
Jsi blb :D Ani vtip nepochopíš ;-) Jinak můj vztah k FC a DC je velmi vlažný, to je snad všeobecně známo.
Reagovat
bIbec
já osobně mám FC i DC moc rád. Ale někdy je to prostě těžké pro ty hráčky to všecko narvat do svého programu. Kdyby se to hrálo v ČR, tak by mě neúčast asi mrzela, ale takhle by se to dalo v poho pochopit.
Reagovat
Fandina
Přesně, já FC a DC sleduju ráda, a ten důvod je i to, že když se prohraje jeden zápas, tak to ještě nemusí znamenat konec celého utkání. Je minimálně tři zápasy o co hrát, než je konec.
Reagovat
Frick
Když neni problém se v tom krátkém volnu na konci roku štrachat po Asii na IPTL...

Kolik vlastně Karolína musí započítávat povinných turnajů? 11? 4x GS, 4x PM, 2x P5 a 1x TM?
Reagovat
bIbec
na tu tvou otázku neznám odpověď, ale to IPTL je něco jiného. Je to pěkně zaplacené. Dnes už je i v jiné pozici než dřív (hráčka top3), takže může mít větší cíle v singlové kariéře. Myslím, že to IPTL snad teď ani nehrála, ne?
Reagovat
VlS
Co plašíš? Ona řekla že nebuďe hrát? Vidím, že Pála jí v nominaci uvažuje.
Reagovat
vendulkabendulka
Karolina s Luckou nepojedou, Bara s Kackou to projedou. Mark my words.
Reagovat
Frick
Jestli by odstřelila Fed Cup, tak bych to skutečně zle vydýchával.

A k čemu by ho odstřelila? Kvůli Stuttgartu? Takže odstřelí Fed Cup, připraví se na Stuttgart a získá v něm titul. A co? Má letos dva Premier tituly, tak by měla třetí (v té nějlepší variantě, která by mohla mít šanci ta 15%). Opravdu by jí to tak strašně moc stálo za to?
Reagovat
smazaný uživatel
Zle vydýchával. Super! Těším se :-D :-D :-D :-D
Reagovat
blixa
Budeme doufat že to nevydýcháš ;-)
Reagovat
EllNino
tak doufám, že tě klepne pepka :D
Reagovat
Frick
https://goo*gl/maps/gckKwZc7fSF2
Reagovat
Frick
Místo "*" dejte "."

Hm, čistě tréninkový areál bez centru. Takže se Amíci (nebo spíš Mexikánci, Číňani, Haiťani a Východoevropané) budou muset dát do montáží.

Vlastně si říkám, že DC/FC jsou celkem zřídka na dvorcích, kde se konají nějaké významné turnaje, přestože mnohdy by s tím problém nebyl.

Např. by se to SF mohlo hrát na centru v Charlestonu.
Reagovat
VlS
Najdi si americkýho Černoška a hrrrr na něj. Jak uslyší jméno Frick Petr Blue Flash tak se lekne a bude se to hrát na centru USO v NY. Všech 6 diváků se tam bude skvěle bavit.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
Herbert_Hoover
Všech šest českých diváků s rohama a bubnem. :)
Reagovat
Frick
Takže si myslíš, že FC v USA ná tak potenciál 5 000 lidí?
Reagovat
VlS
Ježíši, netuším, ale je to jejich věc. Proč zase spekuluješ, co by měli amíci dělat?
Reagovat
Frick
Já jsem jenom napsal, že FC/DC se málokdy koná na místě významného turnaje.

A ano, trochu se dívím, že se dělají další náklady, když je nedaleko vhodný areál, který navíc Američkanky (nebo třeba i Lucka) dobře znají ze známého turnaje.
Reagovat
EllNino
tak nejen, že se se*eš do domácích turnajů/areálů, ty už to přenášíš i do zámoří :D ... konečně ses taky vyvinul a nemrzneš na místě od roku 2015 :D :D

Nech to na ostatních, jsou to profíci, ty jsi amatér z gauče ;)
Reagovat
Frick
Tak to je snad jiná situace, ne? A ano, taky mi bylo divný, proč se třeba DC nehrál v Melbourne Parku na jednom ze dvou velkých dvorců ale v tý šílený díře beze stínu, bez světel a s tribunama kilometr od kurtu.
Reagovat
Frick
je teda třeba říct, že Ostrvar aréna pro ČF/SF a O2A jsou jedny z nejluxusnějších prostředí, kde FC kdy byl.
Reagovat
VlS
Tak buď rád, poděkuj Černoškoj, že to tak pěkně dělá. Může bejt tisíc důvodů, o kterejch nevíme a nikdy se je nedozvíme, proč to je, jak to je. Nikdo to schválně nedělá blbě. Netušíš, jaký jsou vztahy mezi majitelem areálu a národní federací, netušíš, jakej je program někde jinde, jak dlouho dopředu je co zadaný, kolik co stojí, kde chtěj hrát holky atd atd.
Fakt tě baví ze sebe furt dělat exota?
Reagovat
Frick
Tak ono je pravda, že moc horších možností pro ČF/SF neni než Ostravar aréna.

Mohly by se postavit tribuny v Brně na Výstavišti jak někdy před 9 lety, ale jinak nic jinýho než nějaká hokejová aréna asi moc nepřipadá v úvahu.

A já bych vlastně za změnu na ČF/SF byl celkem rád. Jako samozřejmě, že to Pšonsko je důsledek Čenoškovejch kamaráčoftů. Mimo finále a dvou mimořádně atraktivních mačů (DC CZE-SRB 2012 + CZE-ARG 2013) se od léta 2009 všechny zápasy DC konaly ve Pšonsku - calkem sedm a od roku 2012 se celkem 5 duelů FC konalo taky tam.

Mohlo by se přitom hrát opět v Liberci, Karl. Varech, Pardubicích, Brně, Budějkách. Nevim samozřejmě, jestli je všude bezproblémový strop, ale snad ano.
Reagovat
VlS
No, ono když chceš, aby ti Ostravaci dali na budku, tak proč vlastně ne, docela dobrá provokace. Jen jestli počítáš s tím, že když začnou, tak neví kdy přestat :-)
Mě se to v Brně na výstavišti líbilo, klidně znova tam.
Reagovat
FulnekUltras
a teď už jenom, jak to naše holky zvládnou v hlavách. Paradoxně si myslím, že s černoškami by to pro nás mohlo dopadnout líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Á Petr Svoboda má bronz!!!! Neskutečné vážně neskutečné, po všech zdravotních problémech si tuhle medaili sakra zasloužil
Reagovat
smazaný uživatel
HME docela amatérismus, no jo co čekat od Srbů a režie snad nejhorší co jsem kdy na halových šampionátech viděla
Reagovat
lars
pred mnoha lety ??
Reagovat
Lenca45
Vypadá to, že Sereně se chce hrát. Hraje se na Floridě - Serena bydlí na Palm Beach Gardens na Floridě. Hraje se na antuce, což by ji mohlo vyhovovat, vzhledem k přípravě na RG. Četla jsem, ze v Madridu hrát nebude, až v Římě, takže unavená taky na RG nebude...
Reagovat
PetaM
Já jsem zase četl, že nebude hrát na žádné antuce, až na RG.
Reagovat
kada.tom
bylo by super, kdyby FC hrála Serena :-)
a Serena původně oznámila, že letos bude hrát na antuce jen RG, ale ... tajně doufám, že bude hrát ve svém oblíbeném městě - Římě :-)
Reagovat
tommr
nedalo se čekat, že nás Američanky pozvou na tvrdej povrch, aby nám maximálně vyhověly. Zelená antuka je ale pro naše hráčky lepší než ta klasická a naše šance na postup jsou tak docela slušný. Navíc to bude pro hráčky dobrý i s ohledem na následující přechod na evropský antukový turnaje ... :)
Reagovat
skott
Bělorusky budou hrát ve stejné multifunkční Aréně jako proti Holanďankám. Snad jí tentokrát na semifinále zaplní, přišlo mi, že atmosféra tam byla velmi komorní na to jaký výsledek udělaly. Především na sobotní singly byla poloprázná. Lidi jsou tam hodně daleko od kurtu, kdyby hrály například jako Ukrajinky v nějaké menší hale, kde lidi sedí blíž, tak by i míň diváků dokázalo vytvořit bouřlivejší kulisu.
Reagovat
kada.tom
Logický řešení - antuka je pro naše holky asi nejhorší povrch, bráno globálně samozřejmě :-)

Ale jsem rád za Floridu, bude to v rozumných časech!
Reagovat
blixa
Ona nějaká Američanka , kromě Sereny, umí hrát na antuce ?
Reagovat
EllNino
Madison :)
Reagovat
blixa
Nooo, no, ale jo, dobře, celkem umí. U ní je asi jedno na jakém povrchu hraje, spíš je otázkou její poněkud labilní forma.
Reagovat
EllNino
navíc zelená antuka je spíš tvrdý povrch ...
Reagovat
bIbec
třeba u Rogers bych řekl, že je to celkem jedno, jestli hraje na hardu nebo antuce. Rozhodně ji antuka neoslabuje.. řekl bych, že to má podobně jak Lucka Šafářová. Ale kdo ví, jestli tyhle 2 budou vůbec hrát.
Pro ostatní hráčky, jak Češky, tak Američanky je to asi slabší povrch.

Celkově sem rád, že vybrali antuku. Ale né proto, že by se šance našich holek nějak závratně zvětšily, ale proto, protože se tam můžou kdyžtak připravovat na antukovou část sezóny.
Reagovat
tommr
přesně tak. Naše holky by si mohly zahrát v Charlestonu a pak na Floridě zůstat až do FC utkání a připravovat se tam na antukovou sezónu. Tím by jim odpadly zbytečný přelety z USA do Evropy a zpět ...
Reagovat
bIbec
no.. by si mohly zahrát.. ono už se ví, kdo tam bude hrát. Lucka Šafářová a Katka Siniaková. Pak možná někdo v kvaldě, ale soupiska pro kvaldu ještě není venku.
Reagovat
bIbec
jinak můj tip je, že FC bude hrát Šafářová, Siniaková, Hradecká a ještě někdo. Nemyslím, že Karolína. Buď Bára nebo někdo další, kdo ještě třeba není ve stovce.
Reagovat
tommr
já doufám v sestavu Karolína Plíšková, Lucka Šafářová + jedna náhradnice do singlu (bud Katka Siniaková nebo Kristýna Plíšková) + Andrea Hlaváčková do debla ... :)
Reagovat
bIbec
tak já si myslím, že Hráďa bude hrát kvaldu Charlestonu + si tam zahraje čtyřhru s Katkou a v Americe zůstanou na FC. Účast karolíny by mě překvapila, nejsem si jistý, jestli příjemně.. možná i jo. Já ji stejnak na těch antukových turnajích nevěřím, takže tuhle část sezóny u ní neberu moc vážně. Bylo by to od ní pěkné, kdyby tam jela.. ale spíš myslím, že tam bude ta Bára nebo někdo jiný.
Reagovat
tommr
neplet si Karolínu s Kristýnou. Karolína nemá na antuku takovou averzi i když je fakt, že je to zatím její nejslabší povrch. I tak je ale na ní z našich hráček momentálně nejlepší a její neúčast by byla velký oslabení ...
Reagovat
PetaM
No do háje :D Kája na antuce ... Bára na antuce ... Tak to bude sranda.
Reagovat
EllNino
dal bych přednost Lucce před Bárou na antuce ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist