Češky jsou opět v semifinále BJK Cupu. Obrat proti USA nastartovala dominantní Vondroušová

10. 11. 2023, 16:35
Aktuality 236
BJK CUP - České tenistky potřetí v řadě vyhrály vzájemný souboj s Američankami a znovu po roce postoupily do semifinále Billie Jean King Cupu. V přímém souboji o 1. místo ve skupině finálového turnaje v Seville sice po nezdaru Kateřiny Siniakové (27) prohrávaly 0:1, ale vývoj otočily. Markéta Vondroušová (24) nejprve suverénním vystoupením přejela v souboji grandslamových šampionek dvakrát 6:1 Sofii Keninovou (24) a sedminásobné grandslamové vítězky Siniaková s Barborou Krejčíkovou (27) pak v rozhodující čtyřhře obrat dokonaly. O první finále po pěti letech si jedenáctinásobné šampionky zahrají s Kanaďankami.
Markéta Vondroušová (© Profimedia)

Češky dál drží šanci na 12. triumf v soutěži a první v novém herním systému, který platí od roku 2021. Pálův výběr porazil osmnáctinásobné šampionky popáté v historii, potřetí za sebou a stejně jako vloni v boji o vítězství ve skupině a postup do semifinále. Na lavičce Američanek se porážkou rozloučila Kathy Rinaldiová, kterou v příští sezoně nahradí Lindsay Davenportová.

Siniaková – Collinsová 3:6, 2:6

Kateřina Siniaková měla doposud proti Američankám dobrou bilanci. Vloni porazila v Poháru Billie Jean Kingové Coco Gauffovou, před pěti lety ve finále zdolala Alison Riskeovou i Sofii Keninovou. Proti Danielle Collinsové ale nezískala jediný brejk, sama o servis třikrát přišla a za hodinu a 26 minut odešla poražena.

Statistiky utkání.Statistiky utkání. (@ Livesport)

Sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové držela v úvodu s bývalou světovou sedmičkou krok. V sedmém gamu měla jako první tři brejkboly. Collinsová je ale odvrátila a vzápětí udeřila. Za stavu 4:3 udělala Siniaková dvě dvojchyby a Američanka její servis prolomila. Set poté za 46 minut dopodávala.

Také ve druhé sadě hledala Siniaková recept na tvrdý servis a hru soupeřky. Collinsová tentokrát získala brejk už ve třetí hře a utekla do vedení 3:1. V sedmé hře měla dobře returnující Američanka dalších šest brejkbolů, poslední využila a duel dotáhla do konce.

"Od začátku jsme nasadily vysokou laťku. Mně to na začátku nevyšlo a uteklo mi to. Moje hra postupně klesala a ona držela vysokou laťku. Bylo to rychlé, tlačila mě a i když jsem bojovala, tak mě přetlačila a hrála bezchybný tenis," komentovala Siniaková v rozhovoru pro Českou televizi.

"Do stavu 3:5 to byl od Kačky skvělý tenis. Měla šance, měla tři brejkboly. Celou dobu hrála výborně. Ale Collinsová do toho chodila a hrála opravdu výborně. Trefovala rány zleva zprava. V závěru prvního setu ale Kačka udělala dvě dvojchyby a tím trochu zvadla. Collinsová si pomáhala servisem a dnes to proti ní bylo vážně strašně těžký," hodnotil kapitán Petr Pála výkon své svěřenkyně.

Vondroušová – Keninová 6:1, 6:1

Následně Pála vytáhl z rukávu eso v podobě Markéty Vondroušové, která v úterý nenastoupila proti Švýcarkám po náročném návrat z Turnaje mistryň, a odpočatá wimbedlonská vítězka se suverénním způsobem postarala o vyrovnání.

Čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova po 72 minutách hry smetla 6:1, 6:1 bývalou vítězku Australian Open Sofii Keninovou a přerušila sérii pěti porážek.

"Před zápasem jsem se kupodivu cítila dobře. Cítila jsem se dobře už v úterý během tréninku a byla jsem kousek od toho, jestli jít hrát nebo ne. Ale ten jetlag byl pořád velký, tak jsem to radši nechala," vrátila se Vondroušová v rozhovoru pro Českou televizi k rozhodnutí nenastoupit proti Švýcarsku.

Světová sedmička Vondroušová diktovala proti Keninové tempo hry. Soupeřce nedovolila v prvním setu jediný bod na servisu a za 32 minut ho získala. Američanka jí cestu k dílčímu úspěchu usnadnila 22 nevynucenými chybami.

Ani ve druhém setu Vondroušová nezvolnila a dál Keninovou přehrávala. Američanka znovu až v závěru odvrátila hrozbu kanára, když získala za stavu 0:5 první game při svém podání. Víc už ale nezvládla a Vondroušová zakončila utkání využitím prvního mečbolu.

Statistiky utkání.Statistiky utkání. (@ Livesport)

"Výsledek vypadá jednoduše, ale bylo tam hodně shod a výhod. Bylo důležité nějak udržet ty gamy. V úvodu druhého setu jsem otáčela z 0:40, to bylo hodně klíčové. Ten výsledek úplně neodpovídá tomu, jak to vypadalalo," komentovala Vondroušová.

"Věděla jsem , že ona do toho půjde. Včera hrála tři hodiny, tak jsem se jí snažila držet ve výměnách a trochu ji rozběhat. Tam ona není moc silná. Když chytne rytmus a začne to střílet, tak se s tím nedá nic moc dělat," uvědomovala si Vondroušová.

Vondroušová v národním týmu vyhrála ve dvouhře 11. zápas za sebou 2:0 na sety, včetně deblu uspěla dokonce potřinácté v řadě.

Krejčíková/Siniaková – Collinsová/Townsendová 6:3, 7:5

V rozhodující čtyřhře uspěly Kateřina SiniakováBarborou Krejčíkovou. Majitelky sedmi grandslamový trofejí či olympijského zlata, které se v pondělí vrátily z Turnaje mistryň v mexickém Cancúnu, porazily 6:3, 7:5 dvojici Danielle CollinsováTaylor Townsendová a odšpuntovaly české oslavy. Na lavičce se mohly radovat i debutantky Marie Bouzková s Lindou Noskovou, které bodovaly v úterý proti Švýcarkám.

"Před zápasem jsme se s Kačkou bavily, co nás čeká. Řešily jsme to i s kapitánem. Myslím, že nás ničím nepřekvapily a byly jsme připravené na všechno, co na nás zkusily," pochvalovala si Krejčíková.

"Ta výhra je speciální. Je to týmová soutěž a reprezentovat Česko je ta největší věc. Vyrostly jsme na tom. Mám ze semifinále obrovskou radost a budeme bojovat dál," řekla České televizi Krejčíková.

Sedmadvacetileté Češky potvrdily proti Townsendové s Collinsovou dlouholetou sehranost. Soupeřky přehrály v počtu vítězných míčů 30:12 a sedmkrát prolomily jejich servis.

"Jsem moc ráda, že se nám to povedlo. Byl to bojovný zápas, nevzdaly jsme jediný míč. Reprezentovat nás baví jsme teď šťastné, že jsme v semifinále. Hrály jsme dobře a výhru jsme si zasloužily," doplnila Siniaková.

"Musím poděkovat divákům, byli skvělí. Dnes to bylo po všech stránkách strašně těžké utkání pro všechny, co dneska nastoupily," hodnotil kapitán Petr Pála.

O finále proti Kanadě

Češky postupem do semifinále vyrovnaly loňský výsledek. V sobotu budou od 16:00 SEČ usilovat o první finále od roku 2018, kdy v domácím prostředí po výhře nad Američankami slavily poslední 11. triumf. Utkají se s Kanadou, kterou naposledy v roce 2019 v barážovém utkání přehrály 4:0 na zápasy.

Kanaďanky vede předloňská finalistka US Open Leylah Fernandezová s osmnáctiletým objevem posledních týdnů Marinou Stakusicovou, ve čtyřhře se opírají o body Eugenie Bouchardové s Gabrielou Dabrowskou. Ve skupině C porazily domácí Španělsky i Polky shodně 3:0 a v pátek odpočívaly. Kanada je mezi čtyřkou nejlepších podruhé v historii a poprvé od roku 1988.

"Tu druhou hráčku moc neznám. Myslím, že tady vyhrála dva zápasy. Jedničkou je Fernandezová, mají dobrého debla. Očekávám, že proti Fernandezové bude hrát Maky, což bude těžký souboj dvou levorukých hráček, které hodně běhají a hrají dlouhé výměny. Bylo by dobré, kdyby tam šla Maky za stavu 1:0. Ale kdo bude hrát první dvouhru, to v tuto chvíli nevím," naznačil Pála sestavu pro souboj s Kanadou.

O první místo ve finále svedou v sobotu souboji Italky se Slovinkami, které se díky nejlepší procentuální úspěšnosti vyhraných setů dostaly mezi nejlepší kvarteto v neprestižnější ženské týmové soutěži poprvé.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

236
Přidat komentář
mirek1955
Ještě dnes zvítězit nad Kanaďankami a zítra proti Itálii to bude brnkačka
Reagovat
com
domina Vondrousova smilesmile
Reagovat
frenkie57
Černý, latexový úborek, vysoké kozačky a jezdecký bičík. Úplně ji vidím v barvách. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A toto vítězství mimo jiné znamená, že nám Američanky v týmových soutěžích neodskočí, naopak budeme mít šanci jejich náskok stáhnout. Ale nebude to snadné už proti Kanadě.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Attn redakce

Moderní mobilní TP neumí využívat mobilní (android) emotikony? Ono by to tolik nevadilo, kdyby v nabídce zůstaly i ty ze starého TP
Reagovat
misa
Moderní TP občas ani nezvládne správně napsat počet komentářů
Reagovat
Liverpool22
Ze starého TP mi nejvíc budou chybět smajlíci např. tento smile smile pak skákající smile a celkově jsou smajlíci na starém TP velmi povedení zatímco na novém je to velká bída
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přesně taksmile - kroutící hlavou, přemýšlející... Nestihl jsem si je přepsat, váhal jsem příliš dlouho, ale třeba si je někdo pamatuje.smile
Reagovat
tommr
Už by to chtělo opravit titulek článku ...
Reagovat
GaelM
Jn, kdo sem přijde a nesledoval, bude mít asi pořádnou emoční vlnu smile
Reagovat
misa
Gratulace Česku k postupu do sf. Sofia Kenin už podruhé po prohře s ČR brečela
Proti Češkám se jí vůbec nedaří, třeba se dočká nějaké výhry příští rok, nejlépe zase v semifinále nějakého grandslamu
Reagovat
Ianny
To klidně, ale nad Češkou to být nemusí:)
Reagovat
tommr
Já jí teda vůbec nelituju. To má za to že Petru Kvitovou připravila o finále (a možná i titul) na FO ...
Reagovat
misa
To byla její poslední výhra nad nějakou českou tenistkou. I proti Marii letos v únoru uhrála jen dvě hry
Reagovat
GaelM
Pořád o jednu víc, než by bylo záhodno smile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
lars
https://d16-a.sdn.cz/d_16/c_img_QJ_k/EFqDQL.jpeg
Reagovat
lars
1 USA tymu :))
Reagovat
Nenela
Sorry, ale tve nadseni pro Kenin nesdilim. Dosti nesympaticka hracka
Reagovat
lars
podle me je tohle sympaticky pohled na souperku ceske hracky behem zapasu :)
https://d16-a.sdn.cz/d_16/c_img_QJ_k/EFqDQL.jpeg
Reagovat
PetaM
Však Kenin je totálně marná. Kdejaká školačka by jí porazila. Nechápu, jak tahle mohla někdy něco vyhrát.
Reagovat
misa
Kvitová v Paříži to ale nezvládla
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak antuka není zrovna Petin oblíbený povrch a jinak už prohrála i s horšíma hráčkama, nic výjimečného
Reagovat
Jan
Tak to Pálovi vyšlo navzdory chybě s nasazením Siniakové do singlu. Mohlo se mu to vymstít. Debla si snad bude o víkendu šetřit, je důležitý.
Reagovat
Ela-fon-isi
Když jde o tým, Katka se hecne skoro vždycky. Dnes byla Collins výborná. Ono se to těžko rozhoduje, netušíme o zákulisí.
Reagovat
Liverpool22
Pála z toho naštěstí vybruslil snad o víkendu nebude nic vymýšlet a půjde spíš na jistotu
Reagovat
Ianny
Jisté není nikdy nic a Collins dnes v tom singlu fakt válela. A Katka to snad odčinila dostatečně čtyřhrou
Reagovat
Liverpool22
Naštěstí Katka má šťastnou povahu, kdy v rozhovoru po deblu říkala, že porážku ze singla hodila za hlavu a myslela hned na debl - některé hráčky se v tom pitvají viz. Sofia se v tom asi bude nějakou dobu emočně koupat - po zápase brečela
Reagovat
Ianny
Možná jí Markéta ty dva gemy pustila, aby nebrečela ještě víc
Reagovat
tommr
Zas taková chyba to nebyla protože na Katce žádná únava v deblu vidět nebyla a naopak byla nejlepší hráčkou na kurtu ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zdravě nabuzená
Reagovat
Jan
Mohly debla prohrát a pak by to byla velká chyba. Jestli na Katce nebyla vidět únava, mají před sebou ještě 2 dny a ono se to sčítá ... Nehledě na to, že kdyby místo Katky do singlu dal kohokoliv jiného, mohla ten singl vyhrát a byl by klid a pošetřili by debla na víkend.
Reagovat
aape
Nevím kdo by ten singl nad Collins včera vyhrál, Katka nehrála špatně
Reagovat
Jan
Třeba by se zadařilo Bouzkové. A kdyby ne, ztratili by 1 bod jak se stalo, ale Katka by pošetřila síly.
Reagovat
Honza-K
Reagovat
Pavol
Bola ten slabý článok. V druhom sete jej vzali asi všetky podania. A vždy bol kuz aspoň 2,2 . Ďakujem. smile
Reagovat
Nola
raz za cas si pozriem debla, ale Townsend pri servise bola tak citatelna.... to som este nevidela aby hracka nebola schopna nejak variovat aspon svoj postoj na servise, ved ona si nevyhrala snad jediny servis, ceske baby boli ovela lepsie vo vsetkych hernych cinnostiach, aj ked si obcas ten servis prehrali
Reagovat
frenkie57
Je to fajné, holky to zvládly, nejvíce mě bavila ta nakládačka Markéty Sofii, ze které jsme měly největší strach, přitom nejkvalitnější výkony tady v Seville předvedla jednoznačně Collins.
Zítra to bude o tom, zda se povede zdolat Fernandes, zbytek jejich týmu už takových kvalit nedosahuje. No budu držet palce.
Reagovat
Liverpool22
Nyní jsem už optimista. Na Kanadu bych šel do singla s Maky a Bárou, která by měla mladou Kanaďanku porazit.
Reagovat
tommr
Jako singlová jednička samozřejmě Markéta ale jako dvojku bych nasadil Marii nebo Lindu. Báru s Katkou je třeba pošetřit na debla ...
Reagovat
Jan
Reagovat
GaelM
V deblu budou Kanaďanky silné, tam to nejde podcenit. Nechal bych KrejSi šetři síly na debl a do singlu k Markétě buď Lindu nebo Marušku. Stakusic je rozjetá, ale pořád je to ITF hráčka, to musí dát kterákoliv z našich... A Markéta bude proti Leyle taky mírná favoritka.
Reagovat
Liverpool22
Právě, že Kanada je celkem silná v deblu, tak bych se snažil vše rozhodnout v singlech. Takže na mladou Stakusic nasadit Báru, která urve 1bod a Maky s Leylou by taky měla vyhrát. Nicméně máš pravdu, že mladou Stakusic by měla porazit kterákoliv z našich holek.
Reagovat
tommr
GaelM má pravdu. Báru v žádným případě neposílat na singly aby to nedopadlo jako v Praze ...
Reagovat
Liverpool22
Možná Kanada nasadí Bouchard docela bych jí chtěl vidět v singlu, ale asi spíš dostane přednost rozjetá Stakusic, ale to by měl být jasný bod pro nás - no uvidíme
Reagovat
GaelM
Sestava Kanaďanek je imho jasná, nemají moc co měnit. Max. do deblu by mohli k Dabrowské poslat Leylu, kdyby to bylo 1:1. Leyla je taky kvalitní deblistka.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
hanz
Tak to dopadlo fajnově... Nafrněné Colča s Taunsendem OUT, Kenísek dostal návdavkem nakládačku.
Reagovat
Liverpool22
Co si asi myslí Slůně o trenérce Rinaldi, které to dost pohnojila - naštěstí pro nás
Reagovat
frenkie57
také si myslím, že se Sloane by měla Maki mnohem více práce. tady holt rozhodly osobní vazby trénérky a hráčky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
snad něco naznačuješ?
Reagovat
frenkie57
Trénérka prý zná Kenin od jejích prvních tenisových krůčků. Asi je pro ní něco jako dcera. Žádné "jiné" vazby jsem na mysli neměl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aha, tak díky! ????
Reagovat
misa
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/7935--americka-stopa-v-praze-nevzdavajici-se-talent-a-kralovska-porce-vzajemneho-respektu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
Otmar
Ano, taky si myslím, že to Rinaldi prokaučovala, ale co už...necháme to na ní, ale šlo to nastavit lépe, zdá se.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
taky nechápu, co vedlo Rinaldi k tomu, že nasadila nejistou a možná i zraněnou Sofii namísto Slůněte, na které naše holky moc neumí.(jak je ten smajl, co kroutí hlavou? )

Každopádně americké trenérce díky, za dobrý kaučink
Reagovat
Liverpool22
Jo, jo Rinaldi asi nevěděla, že Slůně na české hráčky hlavně v minulosti uměla zahrát. Určitě měla hrát buď singla nebo debla - takže díky Rinaldi
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A to byla navíc Sofie po náročném 3seťáku
Reagovat
tommr
Možná že Stephens není fit ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Slůně stůně?::hesitating::
Reagovat
Liverpool22
Holky paráda smile smile smile Nakonec vše rozhodla sehranost Báry a Katky.
Reagovat
Ela-fon-isi
A odvaha.
Reagovat
Fandina
druhý set byl hodně vyrovnaný, ale nakonec ................ je to tam. A důležité body zahrála Krejča, i když i dost pokazila, ale ty rozhodující dala. A Kačenka super na MB.
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile Přesně tak. Bára na klíčových míčích skvělá
Reagovat
annah
Pálovi to vyšlo! Nakonec zvolil dobrou variantu. Paráda!! Gratulace holkám!
Reagovat
Liverpool22
No spíš to bylo o tom, že Rinaldi nepochopitelně nasadila Kenin do singla a pak do deblu nepostavila Slůně.
Reagovat
Blondie
Huráááá, Maki, Kačena i Bára naprosto skvěle! Tak zítra
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
annah
Líp to jde holkám na příjmu než na servisu.
Reagovat
annah
Sotva to napíšu, už je to zase jinak...
Reagovat
tommr
Bára je na síti opravdu tragická ...
Reagovat
Liverpool22
Bára se snaží hrát na síti technicky a někdy přijde chyba. Nicméně je to 4:4 takže jsem zatím v klidu.
Reagovat
Fandina
Ani ne, teď dvakrát zachránila dva game.
Reagovat
hanz
Krejčíkový minely na síti ve druhým setu jsou fakt šílený
Reagovat
zfloyd
ta Bára to tam pěkně prasí , jakoby zapomněla hrát u sítě
Reagovat
Liverpool22
Teď Bára fantastická a vedeme 5:4 - je to blízko
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak Bára toho u sítě nikdy moc neuhrála. Ale naštěstí Katku jistí od BL.
Všem holkám gratulka!
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Liverpool22
1. set je doma smile Holky zatím hrajou výborně - vyzařuje z nich pozitivní energie a řeč těla je taky dobrá - je cítit, že hodně chtějí smile Snad to holkám vydrží i ve 2. setu smile
Reagovat
frenkie57
Zatím to jde takřka jako po másle. Ta dlouholetá sehranost je hodně znát, kromě toho Báře chodí podání a Katka je jistá na síti. Mohlo by to klapnout.
Reagovat
annah
No ale obráceně to moc nejde. Katka slabá na servisu, Bára na síti. Už dvakrát prohrály své podání.
Reagovat
Liverpool22
klídek 2:2 - teď to chce podržet servis.
Reagovat
annah
Už se stalo.
Reagovat
Nola
ceski tim je skvely, ale ta nasa Viktorka, ktora je normalne viac sirsia ako dlhsia, dnes dokazala pretlacit Nadiu Podorosku, posledne hry jej tam padlo snad vsetko, neskutocna strelba.... dnes je dva krat taka aka bola Penko este nedavno, nechapem, ako sa sportovkyna, ktora musi denno denne trenovat dokaze takto zmenit.... ale asi jej to nevadi, ked dokaze takto vystrielat chudunku hracku
Reagovat
GaelM
Spousta žen se takhle změní právě po svatbě, když už "mají své jisté"...
Reagovat
Fandina
Viktorie byla vždycky silnější holka. Nikdy to nebyla žádná laňka.
Reagovat
Fandina
Viktoria
Reagovat
frenkie57
Však i Townsend je kus. Do sportovní postavy tenistky má zatraceně daleko.
Reagovat
Nola
jj, ale Viki bola chudunka, Towsend asi az tak velmi nie, ak by obe zhodili mohli by sa lepsie hybat a mat lepsie vysledky v singli
Reagovat
Fandina
Hubenost není podmínkou dobrého tenisu. Paradoxně Serena, coby top tenistka historie, není žádná hubenina, naopak. Davenport dttto.
Reagovat
frenkie57
To netvrdím, ale s méně kily se prostě lépe pohybuje, zase tak moc brzo se neunaví.
Sereny byl také kus, jasně, ale ona také měla pořádnou muskulaturu. Tu u Townsend nějak nevidím, tam vidím jen samou huspeninu.smile
Reagovat
Liverpool22
No ale Townsend byla v mládí mnohem větší váleček. Nyní celkem zhubla smile
Reagovat
frenkie57
Hlavně to poporodní bříško jí nějak zůstalo.smile
Ani si jí ještě silnější nechci představovat.smile
Reagovat
Fandina
Před porodem byla jednou taková. Teď má břicho, předtím vážila o hodně víc.
Reagovat
GaelM
Pořád ale vypadá na něco mezi oštěpařkou a koulařkou smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Mony
2 TOP 10 hračky v deblu by mělo psát
Reagovat
Mony
Tak nakonec ta nejpohodlnější varianta...tak držme palce
Reagovat
Liverpool22
Naštěstí Pála nic nevymýšlel a šel na jistotu s B+K. Naopak Rinaldi nasadila Collins na úkor Slůněte - věřme, že na trenérské přehmaty vyhraje Rinaldi 2:1
Reagovat
GaelM
Otázka je na kterou stranu, protože ty dvě hráčky se jmenují Townsend a Siniaková smile

Bára už z desítky vypadla a Katka se taky drží zuby-nehty. Po AO. můžou být úplně mimo špičku.
Reagovat
Mony
Já myslel, že nasadí Maky s Krejčová.. to byly ty TOP10.., ale snad i tohle dopadne
Reagovat
Drzymalski
Zkouším analyzovat u každého tenisty proč hraje na úrovni na jaké je. Vondroušová je pro mě pořád trochu záhada. Její hra je postavená na minimu chyb a neskutečné schopnosti vracet výměny do hřiště. Kraťasy, topspiny, chvíli slajsy, chytrost ve změně úderů, rytmu hry. Letošní výsledky hovoří za vše. Otázka je zda Markéta vzhledem ke svému lajdáctví v tomhle módu vydrží.
Reagovat
Mony
To jen tak vypadá, ale přípravu na téhle úrovni nemůže odbývat
Reagovat
JohnB
Ty woe jaký lajdáctví ty seš uplně mimo ty klaune
Reagovat
Drzymalski
Klaun byl tvůj táta
Reagovat
JohnB
Taky sem na nej pysnej za jeho karieru
Reagovat
Otmar
Maky znamenitě, já netušil, co ze sebe dostane po tom přiblblém Cancúnu. Komentátor cosi blekotal, že se Kenin trápi, mě se zdá, že jí Maky pořádně utáhla kyslík!
Reagovat
Blondie
Maki totálně suverénní, neskutečný :) dík!
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Jj, MAKY super.
Reagovat
Kandinsky1
Pěkně Vondroušová. Zejména ten lob ve třetí hře druhého setu byl famózní
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
Markéta dneska zahrála jako legitimní hráčka top-10 a navíc potvrdila že se jí v FC/BJK Cupu mimořádně daří ...
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
misa
Tak zrovna tohle jsem vidět nepotřeboval
Reagovat
victim
To je ale nejlepší přístup.Po takovém zápase sežrat tenisák zapít to slzama a makat tak aby se to už nikdy nestalo.Pořád lepší než "nevadí".
Reagovat
Pe3k
Markéta jí rozbrečela 6:1 6:1
Reagovat
Mony
Za takovou jízdu má Maky právo výběru partnerky do debla
Reagovat
Mony
Ale vypadá to na Krejcu
Reagovat
Fandina
Maky je šikulinka. Doufám, že naše holčiny debl dají. Ať bude hrát kdokoli.
Reagovat
Fandina
5:0 Sofinka se vyplakala a třeba vyhraje game. Ale doufám, že zápas už ne.
Reagovat
misa
Marie celý dnešní den nevypadá, že by ji ty zápasy zajímaly...
Reagovat
misa
Takové ponížení
Reagovat
Fandina
Sofia nebo Soňa vypadá jako holčička. Hlavně postavičkou a chůzí.
Reagovat
misa
Ano, hlavně postavou
Reagovat
annah
Ale ve tvari je velmi nepekna osklivka.
Reagovat
victim
On je na tyhle typy zatíženej.Mě se taky nelíbí ale každej máme jinej vkus.
Reagovat
Fandina
Žádná kráska to v obličeji není, ale ta postava je fakt holčičí.
Reagovat
frenkie57
To dělá to kratší trup a delší nohy.
Reagovat
misa
Je to tak. Stačí se podívat na tyhle fotky s Pegulou. Když vedle sebe sedí, tak Kenin vypadá malinka, ale když obě stojí, tak je Sofia o kousek větší než Jessica.

http://www.j48tennis.net/-/galleries/qatar-total-energies-open-2023/sunday-qs#media_befa0bc4-b20c-4d21-a89e-3b67dbad1210
Reagovat
misa
Jsou na světě hezčí :)
Reagovat
Jan
Jsem zvědavý, koho Pála postaví do debla. Markéta snad Keninovou už porazí.
Reagovat
Liverpool22
To bude klíčové. Bára je asi jistá a pak je otázka zda Maky nebude chtít hrát i debla. Spíš bych vsadil na sehranost Báry a Katky, ale variant je více.
Reagovat
Jan
Svým způsobem tu je už rozežranost Máme světový pár, který vyhrál grandslamy, TM, OH a budeme vymýšlet jiné kombinace. A nasazením Siniakové do singlu Pále ten debl trochu unavil.
Reagovat
Jan
Navíc, pokud by Pála postavil do deblu Markétu a postoupili bychom do semifinále, bude zítra víc unavená, než kdyby hrála jen singl.
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Pokud půjdeme až do finále, tak je potřeba šetřit síly jelikož budeme hrát 3dny v kuse
Reagovat
Mony
Tady to vypadá, jakože by debl byl tutovka....
Reagovat
Mony
Po dnešku unavená?
Reagovat
tommr
Přesně tak. Proč vymýšlet nějaký krkolomný kombinace když máme takovej sehranej a osvědčenej pár jako jsou KrejSi ...
Reagovat
Mony
Už trochu vyčichají..a Maky je na US open porazila
Reagovat
tommr
proti Švýcarkám už hrály docela dobře hlavně Katka ...
Reagovat
Liverpool22
Uvidíme co Pála vykoumá
Reagovat
vrksah
Ano, měl šetřit Katku i ohledem na dnešek i na další dny, věřím, že holky to daj.
Reagovat
Jan
Reagovat
com
takovou blbost BJK ceska televite vysila smile Ale ze by si nakoupila prava na grandslamy, toho se asi nedockame smile
Reagovat
Fandina
Ono je to totiž tím, že BJK se hraje na národním principu, za země, takže je to logické, že to vysílá ČESKÁ televize.
Reagovat
GaelM
Trošku nesrovnatelná cena smile
Reagovat
Fandina
Ale pořád je to úspěšná hráčka. Je 33 z Američanek je před ní Gauff, Pegula a Klíče. Takže pořád dobrá.
Reagovat
Fandina
To patřilo někam dolů, do diskuse o Kenin
Reagovat
misa
Maruška s Lindou se podepisují divákům :)
Reagovat
misa
Kenin bývala psychicky jedna z nejodolnějších tenistek, pak se sesypala během covidové pauzy v roce 2020. Od té doby je často hrůza sledovat její zápasy... 22 nevynucených chyb v krátkém setu.
Reagovat
Liverpool22
Máš pravdu, že covid pauza některým hráčkám hodně ublížila viz. Sofia. Naopak některým hráčkám zase dost pomohla viz. Iga, která využila šanci, získala sebevědomí atd.
Reagovat
Drzymalski
Keninová je zatím tragická. Tak ji známe z posledních dvou let.
Reagovat
Liverpool22
Je to zápas trenérských přehmatů a roli hrajou nějaké pocity či emoce. Sofia je oblíbenkyně trenérky a proto hraje i když včera měla problém s pravou rukou/loktem. Už před zápasem jsem tvrdil, že mělo hrát Slůně a za nás Bára
Reagovat
misa
Výkon Sofie je otřesný.
Reagovat
hanz
Já vlastně ani nevím, co Kenísek ve výběru dělá, tři roky hraje tužku....
Reagovat
misa
Je 33. v žebříčku.
Reagovat
Drzymalski
Kdyby Rinaldiová postavila třeba Stephensovou určitě by takhle nedopadla.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
dadaft
no moc to nevidím, sázkovky sice jasně favorizují Markétu, ale na hardu je Keninová silná ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
hanz
A hlavně umí bekhend kros a Vondroušová neumím forhend po lajně...
Reagovat
dadaft
,,,,,,,,,,,, anebo se může Keninová vyházet, vypadá, že má nervy na dranc
Reagovat
Liverpool22
Už včera hrála hrozně. Takže věřme, že na trenérské přehmaty to bude 1:1 a vše rozhodne debl.
Reagovat
Fandina
Sázkovky favorizovali Collins proti Kačence a vyšlo to, tak doufám, že to teď vyjde také.
Reagovat
Fandina
favorizovaly
Reagovat
misa
Svačina si prý neumí představit, že by se Markéta se Sofií Kenin dostala do nějakých problémů. Že prý měla loni problémy s kotníkem. Ten chlap je blázen
Reagovat
Fandina
Všimla jsem si, že je s nimi ve Španělsku a doufám, že ty jeho predikce nejsou názory našeho týmu, protože jidny se mi Svačina nezdá tak kategorický. V zápase Kačenky ze začátku také říkal, že by měla Collins porazit.
Reagovat
Hector17
Škoda, Siniakova je nemocná v hlavě. Nwm proč ji stavěl, ale jde to za Pálou. Tenisove není špatná, ale chorá hlava a dvojchyby s ní spojené..
Reagovat
zfloyd
já myslím , že Kačenka hrála dobře , ale Collins byla dnes prostě nehratelná úplně pro každou tenistku , nejen naši
Reagovat
Kandinsky1
Nejen tenistku.
Reagovat
Ianny
Tady je zase chytráků. Zajímavý, že nasazení Katky nikdo nekritizoval než zápas začal. A taky Američanka dnes hrála o moc líp než včera. Škoda, snad zazáří Markéta a Katka si to vykompenzuje v deblu.
Reagovat
Jan
Já jsem to zapnul až už se hrálo. A vidím Siniakovou, tak jsem si hned říkal, to Pála podělal.
Reagovat
Otmar
O bod jsme přišli velmi rychle a bez odporu. Od stavu 3:3 v prvním setu to bylo bez šance, ztráta tři brejkbolů, potom dva DF při svém podání a finito. Daniela nepochybně daleko lepší, přesnější, tvrdší....a my máme vážný problém. Přiznávám ale, že si nejsem jist, která z našich by to dala. Prostě nevím!
Reagovat
Liverpool22
Můj názor je, že s Bárou, Lindou a možná i s Maruškou by to bylo na 3 sety - určitě by to byl delší zápas. Katka bez servisu a to je pak těžké - jak píšeš od stavu 3:3 to byl zápas na jednu branku
Reagovat
Otmar
No, když tak dumám, tak já bych tam dal asi Lindu...ona je střelec, zábrany nemá, třeba by ji přestřílela...ale to je jen věštění z kouzelné koule. Taky by mohla schytat vylágoš, ale co už, pojďme tlačit Maky, ať se je na co dívat!!
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
victim
Já se ho musím zastat.Fakticky se podle mě rozhodoval mezi Siniakovou a Bouzkovou a rozhodl jejich vzájemný zápas.Nosková nepřesvědčila a proti Krejče to mluví tolik,že ani nevím kde začít dřív.Takže žádný přehmat.
Reagovat
Otmar
Jasně, já uvažoval takhle, ale šéfuje Pála a důvody pro verdikt jistě měl, já jeho rozhodnutí nezpochybňuji.
Reagovat
aape
Reagovat
Jan
Reagovat
tommr
Pálovi ten risk s Katkou nevyšel ale je třeba si přiznat že podobně by dopadly i naše ostatní holky. Když Collinsová nadměrně nechybuje je prakticky nehratelná ...
Reagovat
hanz
Houbeles, možná by ji taková Bouzková upinkala, ale dát tam hráčku s nejhorším servisem a nestabilníma úderama je naprosto zcestná taktika... hlavněže na to měl 3 dny...
Reagovat
misa
Určitě ne. Povrch je docela rychlý a Collins nedělala ani moc chyb. Marie by byla bez šance.
Reagovat
Jan
Kdokoliv jiný než Siniaková by byla lepší volba.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
victim
To nebyl risk ale logická kalkulace.Holt to nedopadlo ale tohle mu vyčítat je podle mě blbost.
Reagovat
victim
Kdyby Bouzková porazila K.S v tom finále tak dneska hrála ona.
Reagovat
hanz
Bohužel, Siniaková neškodná...
Reagovat
misa
DRC v podobné formě jako teď je nehratelná i pro lepší hráčky než je Katka. Ale dvojchyby tam Siniaková sypat nemusela.
Reagovat
petrulinka
Je fakt, že Barbora nedávno Collins porazila. Tudíž bych logicky předpokládala, že bude hrát Krejčíková. No nic. Musíme doufat, že Markéta vyhraje.
Reagovat
Liverpool22
Bára porazila Collins i Kenin v září v San Diegu, ale s Pálou má holt napjaté vztahy - ta chemie tam prostě není jako např. u Kvitové s Pálou
Reagovat
tommr
Kdyby hrála Bára tak by dneska s Collinsovou taky prohrála a navíc by pak na rozdíl od Katky nemohla/nechtěla nastoupit do debla ...
Reagovat
Liverpool22
To nevíš - to jsou spekulace a nějaké vytahování starých ran z minulosti. Nicméně chápu, že Bára je neoblíbená - jak u fanoušků, trenéra a i tady na TP dostává zbytečně čoud. Spousta fanoušků je namlsaná - Bára je no. 10, ale furt je to málo
Reagovat
Fandina
Jj, Bára je nerv. Collins hrála super a kdyby bývala hrála Krejča a prohrála, tak se zase složí a bude to v pytli. Krejča tak chce hrát dobře, že jí to svazuje. Bohužel.
Reagovat
aape
Bare se v repre moc nedaří, nedopadla by myslím líp než Katka
Reagovat
Drzymalski
Proč musíme v ČT poslouchat hluk z druhého dvorce kde hraje o šušně z nosu Espana?
Reagovat
petrulinka
A co má s tím ČT společného?
Reagovat
Drzymalski
ČT vysílá dvě zvukové stopy. Neslyšel jsem omluvu nebo pokus o řešení. Nechce se mi věřit že by na kurtu kde se hraje s USA by hráčky tohle slyšely.
Reagovat
annah
Je to v pytli. Bez podání se vyhrát nedá...
Reagovat
Liverpool22
Od začátku jsem tušil, že to nedopadne. Katka má z našich holek nejhorší servis - přesto hraje Snad to ještě otočíme a vyhrajeme
Reagovat
Drzymalski
Katka Vole Siniakovová ani netřískala raketou, nemlátila do mičů, nenadávala prostě nebyla ve svém módu.
Reagovat
Liverpool22
Přesně - v roce 2018 byla Katka v módu, v bublině - to dnes chybělo
Reagovat
misa
Gem se třemi dvojchybami a konec :(
Reagovat
hanz
Pozor, pan floyd tvrdí, jak hraje skvěle...
Reagovat
hanz
Pála ani Siniaková to vůbec nezvládli, bod pro USA zadara.
Reagovat
Liverpool22
Pokud chtěl Pála riskovat, tak už bylo lepší postavit mladou Lindu, která má velmi slušný servis + je to ranařka a i kdyby prohrála, tak by se otrkala do budoucna
Reagovat
tommr
proti Collinsový by dneska neupěla žádná z našich ...
Reagovat
Liverpool22
Tomu nevěřím. S mladou ranařkou Lindou či taktičkou Bárou by to byl úplně jiný zápas. Navíc v duelu s Bárou by Collins měla v hlavě nedávnou porážku ze San Diega
Reagovat
A211
je pomalá.
Reagovat
Jan
Reagovat
hanz
Může mi někdo vysvětlit, proč Pála nasadil SIniakovou, která si snad ani v jednom celým zápase v životě neudržela podání?
Reagovat
zfloyd
nech Kačenku na pokoji , hraje skvěle , určitě lépe , než by svedla Bára , Collins má holt excelentní formu bohužel
Reagovat
hanz
No to jsem viděl v prvním setu, kdy tam prdla dvě dvojchyby a Colče servis darovala
Reagovat
Drzymalski
Danielka alias Maciuchová je koťátko
Reagovat
frenkie57
Sukýnku má tedy proklatě vysoko.smile
Reagovat
Drzymalski
Je boží.
Reagovat
Kandinsky1
Kraší už nosila jen Kournikova
Reagovat
Jan
Nechápu proč Pála nasadil Siniakovou a nechal sedět světovou desítku Krejčíkovou. Tohle je cesta k jednomu bodu pro USA To že se Siniakové v minulosti dařilo proti americkým hráčkám byla spíš otázka štěstí. Přece jen to není top singlová hráčka.
Reagovat
misa
Možná nechtěla hrát?
Reagovat
Jan
Je to možné. Mohl postavit Bouzkovou, pokud jsme ten bod měli ztratit, což se stalo a pošetřit rozhodující debl.
Reagovat
Jan
Pak bude Pála horko těžko honit druhý bod, pokud to nebude 2:0 pro USA a Siniaková bude do debla vyčerpaná. Stejnou chybu udělal v FC s Rumunskem, které jsme prohráli, když Siniakovou utavil v singlu a nenasadil tehdy místo ní Vondroušovou
Reagovat
Liverpool22
Naprostý souhlas. Sázet na to, že se Katce v roce 2018 dařilo proti Američankám je úlet. A přitom na lávce máme Báru - GS vítězku + no. 10, ale i z rozhovoru před zápasem jsem vycítil, že to asi mezi Pálou a Bárou skřípe - říkal, že Bára bude hrát možná příští zápas.
Reagovat
Drzymalski
Příští rok....
Reagovat
GaelM
Ono to ale občas skřípe i mezi Bárou a Bárou smile Nemyslím si, že to byl od Pály nějaký velký provar. Collins hrála dneska opravdu dobře, s tím by měl velký problém kdokoliv z českého týmu, i Markéta.
Reagovat
victim
Pála není blázen.To že média mluví o Katce v roce 2018 neznamená že se tím on řídí.Podle mě rozhodl zápas mezi M.B a K.S v Číně.Krejčíková ani ve hře myslím nebyla.A rozumím tomu proč.
Reagovat
Sinuhet1
trochu OT: ta Linda N. mi prijde nejaka oplacana
Reagovat
misa
Obě Lindy
Reagovat
aligo
Obě dvě
Reagovat
misa
Collins má v Seville formu, to je pak s ní těžké...
Reagovat
zfloyd
Collins má evidentně formu a teda hodně krátkou sukýnku , ale Kačenka hraje taky skvěle , bude to o pár míčkách a lepších nervech v koncovce????????
Reagovat
Liverpool22
Collins je agresivnější + lepší v delších výměnách a proto bere 1. set
Reagovat
Serpens
Zdá se, že skutečně o lepších nervech.
Reagovat
Serpens
Ten kravál během podání, to se zas někomu něco povedlo
Reagovat
vrksah
Je to hrozný.
Reagovat
Drzymalski
Tak je v tom ženském vrcholovém tenisu něco špatně, není-liž pravda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist