Češky prohrávají ve Španělsku 0-1, pokračovat se bude v neděli

8. 2. 2014, 13:59
Aktuality 78
České tenistky prohrávají v 1. kole Fed Cupu ve Španělsku 0-1. V úvodní dvouhře dnes Barbora Záhlavová-Strýcová podlehla v Seville Carle Suárezové 1-6 a 4-6.
Barbora Záhlavová-Strýcová

V Seville panuje od začátku týdne chladné a deštivé počasí, kvůli kterému se o tři čtvrtě hodiny zpozdil už začátek prvního zápasu.

Barbora Záhlavová-Strýcová v první hře nevyužila tři brejkboly a vzápětí ztratila servis. Za stavu 4-1 z pohledu domácí tenistky bylo utkání přerušeno kvůli dešti.

Hráčky strávily v šatně čtyři hodiny, Záhlavová-Strýcová si dokonce zdřímla na masérském stole. Ani po návratu na kurt ale na Carlu Suárezovou nestačila a v pátém vzájemném utkání Suárezové počtvrté podlehla.

"Podmínky byly hrozný," řekla Záhlavová-Strýcová. "Bylo to nejtěžší, co mohlo být, ale pro Carlu to bylo stejné. Takže si na to nemůžu moc stěžovat. Navíc jsem hrála se soupeřkou na jejím oblíbeném povrchu. Celkově s tím zápasem nemůžu být spokojená, když jsem prohrála," uvedla 69. hráčka světa, která se vrátila do fedcupového týmu po dvou letech jako náhradnice za Petru Kvitovou.

Ke druhé dvouhře nastoupí Klára Zakopalová a domácí Maria-Teresa Torrová až v neděli v 10:00. Pokud to počasí dovolí, měl by pak následovat původní nedělní program. Podle předpovědi ale má opět pršet. Pokud by počasí v Seville program prodlužovalo, mohlo by se hrát i v pondělí, což je podle pravidel mezinárodní federace ITF možné.

Českým tenistkám chybí kvůli nemoci světová šestka Petra Kvitová a nachlazení ze španělské zimy vyřadilo také Lucii Šafářovou. Osmadvacátá hráčka žebříčku WTA by ale mohla hrát v neděli dvouhru i čtyřhru.

- FED CUP 2014, 1. KOLO -
sobotní výsledky (08. 02. 2014)
Sevilla: Itálie - Česko 1-0 ... po prvním hracím dni
Suárezová - Záhlavová-Strýcová 6-1 6-4

Komentáře

78
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mayo
vamos Espaňa
Reagovat
Sonja
Jdi spát.
Reagovat
smazaný uživatel
Docela mě zajímá co se stalo s Keysovou, totálně to projela s Giorgi 2-6, 1-6. Že by Itálie to zvládla i bez velké čtyřky (Err., Vin., Penn., Sch.)?
Reagovat
tommr
postup Itálie by mě vůbec nepřekvapil. Vždyt USA hrajou taky bez 4 nejlepších hráček (Williamsky, Stephens, Hampton) a ty co byly nominovaný jsou všechny mladý a nezkušený ... :)
O to víc by mě ale mrzelo případný vyřazení našich od Španělska. Na odvetu s Itálii jsem se totiž strašně těšil ... :)
Reagovat
PetaM
Ještě jsme nevypadli!!! Ještě pořád odveta může být! :)
Reagovat
smazaný uživatel
- FED CUP 2014, 1. KOLO -
sobotní výsledky (08. 02. 2014)
Sevilla: Itálie - Česko 1-0 ... po prvním hracím dni
Suárezová - Záhlavová-Strýcová 6-1 6-4
---
sice to je asi jedno, ale misto Italie bych asi napsal Spanelsko:) ale chapu, ze to asi nemusi jit uplne lehce to Spanelsko autorovi prez klavesnici:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
to je jas, ze nejde.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ale ja verim, ze to zvladne:) verim do posledniho kliknuti...
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem mne prekvapilo, ze se to nakonec opravdu odehralo, teda ten jeden zapas...

Vubec nejak nemuzu pochopit, co je za problem to odlozit...v dalsim FC terminu se odehraje jedno SF a jedno QF, druhe SF nekde v nahradnim, mezi travou a betonem prostor na to tam je...a vsechno by bylo v cajku...

No a tak mame novy druh povrchu dobre promacena drcena cihla...takove PDC...

Z toho uz rovnou muzou udelat poutovou atrakci...;/...eh...skoda trapeni...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sukova bohuzel do finale nepostupuje :-( Podle me doplatila na to, ze si na druhou jizdu vybrala uplne stejne skoky ale jizda to nebyla spatna :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Sudova myslis.. :-) Taky jsem se divala, mam rada spis pozvolne pridavani plynu, zlepsovani pozice, prepaleny zacatek byva tezky risk... nekdy i zisk, no...
Reagovat
Mr.Pink
Vim, ze je tohle tenisove forum. Ale nemusime ten tenis cpat vsude :)
Ale Helena by se urcite rada zucastnila i zimnich OH
Reagovat
smazaný uživatel
Diky za opravu :-) Uz jsem z toho vseho co sleduju dost zblblej :-D
Reagovat
smazaný uživatel
segry pekne, ale je mi lito, krome nasi Nikoly i Aiko, zase brambora pro japonskou boulovatou babicku... :-(
Reagovat
slacker
To je humac jak ji rozhodci zarizli. a superfinale at si strci do ... Za takove holomajzny jizdy
Reagovat
slacker
Proc to u rikaji 3 finalove jizdy kdy je to jasne tcvrfinale semifinale a finale. Dobra jizda z 1. FINALOVE jizdy a muzes si stim totalne vytrit pozadi
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tu jízdu v boulích moc nechápu... Nejvíc mě dostalo, jak Hölzel říkal po druhé jízdě Sudové, že pokud nepostoupí do finále, tak sní svou lyžařskou helmu. Takže přeju dobrou chuť! :D Ale vážně: Taky mě překvapilo, když tam naskočilo až 9. místo... Co ale vůbec nechápu, to je bronz pro Američanku Kearney. Z mého laického pohledu měla v tom třetím finále největší problémy ze všech. Myslel jsem si, že bude nejlíp pátá a najednou tam naskočila 3. místo. Být na místě čtvrté Japonky, tak cítím velkou křivdu... Jediné pozitivum na tom je, že první dvě byly ty kanadské ségry. Tam to bylo naprosto zasloužené a dokonce si myslím, že zlato vyhrála největší fešanda ze všech závodnic. :) Vlk tady na kanadské ségry upozorňoval už po čtvrteční kvalifikaci a zřejmě věděl, co dělá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem presvedcena, ze nejvetsi zarez byl u Aiko, sileny! Kearney sice problemy, ale vzdycky nejrychlejsi cas, strihounka, naskocilo ji to pak v souctu. Nikola uz v optice mnohem pomalejsi... jo a nevim, zda jsi poslouchal zaver, kdyz se Holzel loucil, rikal, ze ted jde premyslet, jak vlastne svoji krasnou stribrnou helmu sni.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, poslouchal jsem to až do konce. A pak ještě při tom přehledu říkal Bosák, ať Hölzel popřemýšlí o hořčici nebo šlehačce, aby ho to tolik neřezalo. :D Jako já být komentátorem jízdy v boulích, tak radši až do zveřejnění známek neříkám nic. Tohle je z mého pohledu strašně nečitelná disciplína a pak je ten komentátor za úplného blbce... Já si právě myslím, že Uemura určitě měla mít bronz místo Kearney. Ale do hlav rozhodčích nevidím a tenhle sport si zapnu opravdu jenom jednou za čtyři roky. Ty to sleduješ nějak víc? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bosak je fajn.. :-) Od Holzela odvazne, humorne, ale neprofesionalni, nesmi prece cokoliv predjimat.. :-) Neboj, jezdim, ale zrovna boule taky moc nesleduju a rozhodne neznam bodovani skoku, kde je, podle me, vzdycky zakopany pes.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano skoky v boulich, to jsou tezke situace, to nejak zvladnout..., v Slopestylu je to jasnejsi... dotknes se matriosky, a hned jdou desetiny bodu nahoru...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, snowboarding sice taky není můj sport, ale baví mě daleko víc než boule. Dneska jsem přepínal na finále slopestylu chlapů a bylo to fajn (i když jsem se spíš díval na ženský hokej USA - Finsko)... Jinak zítra ráno jsem zvědavý na Šárku Pančochovou a pak je to skoro celý den nabité (sjezd mužů, sprint biatlonistek, rychlobruslení atd.).

Jinak tady máme kanadské ségry... Justine má tři nej: nejlepší, nejhezčí, nejmladší. :)
http://oh.idnes.cz/sestry-dufour-lapointeove-ddp-/zoh-akrobacie.aspx?c=A140208_101110_zoh-akrobacie_fil
Reagovat
smazaný uživatel
videl jsem uz 2 treningy muzskych sjezdu...
zajimava trat, dost narocna horni cast teda...stredni cast zase hodne rychlostni....podle mne rozhodne ten zacatek trate....
vypada dost technicky narocne...

No a Bode jeden trening vyhral, tak doufam, doufam :) ze mu to vyjde....
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ty segry jsem Ti posilal uz vcera:)
Reagovat
slacker
Tak bronz si v superfinale nezaslouzil nikdo, ani Japonka. Mela tam byt nase Nikola
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ta trať sjezdu je označována za brutální a vražednou. Mám docela obavy, že se něco špatného stane... Dneska jsem viděl pád Slovince Perka v tréninku a bylo to hodně ošklivé. Problémy měli i další lyžaři... Jinak Bodemu bych to taky přál. Buď jemu, nebo Svindalovi.

Co se týče holek, tak jim prý ve sjezdu upravili ten cílový skok. Taky tam byly nějaké pády, ale viděl jsem to jenom na fotkách... Na druhou stranu, Maria Riesch po úpravě toho skoku říkala, že teď je to zase moc jednoduché. :D
Reagovat
dadaft
mám rád sporty, kde rozhodují tvrdá fakta - klasické alpské lyžování je 100x lepší než všechny tyhle boule a sloupstajly - kdo projede nejrychleji tratí (a jeď si jak chceš, třeba pozpátku a s prstem v nose), vyhrál. tečka.
kdo promění mečbol, vyhrál.
tečka.
Reagovat
dadaft
navíc když jsem viděl ty holčičky, co závodily ve slopestylu na olympiádě - třeba s vytrénovaností tenistek, s náročností tenisu jako sportu, se to prostě vůbec nedá srovnávat.
jen děcka, co soutěží o blýskavá olympijská kolečka.
nic ve zlém.
Reagovat
smazaný uživatel
No však taky pochybuji, že si ty holky vydělají tolik, co v tenise
Reagovat
dadaft
taky pravda.
Reagovat
dadaft
s mačkami a cepínem bych se té trati vůbec nebál. ))
Reagovat
tommr
jen se začne o něco dřív už v 10:00, aby se stihla i dohrávka druhýho zápasu z dneška. Píšou to na oficiálním webu Fed Cupu:
... I have news. The rain-hit Spain v Czech Republic World Group first round tie will resume at 1000 local time. The tie will be played in the correct order so the break between the second and third singles rubbers - which both feature Czech Klara Zakopalova - will depend on how long the first match takes! Zakopalova, we advice an early night and plenty of bananas in your bag for tomorrow.
Pro nás by proto možná bylo nejlepší kdyby i zítra pršelo a stih se tak odehrát jen zápas Kláry s Torro-Flor. Zbytek by se pak musel odehrát v pondělí kdy už by Španělky neměly oproti nám takovou výhodu ...
Reagovat
smazaný uživatel
byl to zajímavý zápas ale zdálo se mi že bára často chybovala. Jinak styl hry karly se mi moc líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Fed CUP je asi takovvá soutěž, která se někde hodnotí a někde nikoliv., někde na to..... Je to škoda
Reagovat
Frick
ale nechtělo to vzít rači Karol?
Reagovat
Frick
...jako Plíšče....
Reagovat
smazaný uživatel
Místo koho? Místo Barči? To ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tezko rict ale Karlicka i proti Karol by byla velka favoritka a zvlaste na antuce. Tam by Karoline to jeji podani moc nepomohlo a ve vymenach by Karlicka pravdepodobne dominovala. Barca aspon zkousela chodit na tu sit ale mela to proste dost tezke...
Reagovat
tommr
Karolína by nejspíš dopadla ještě hůř než Bára. Na Suarez Navarrovou mají momentálně z našich hráček jen Petra a Lucka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Klarku jsi jeste nevidel letos hrat na antuce, tak zase neprehanej ale favorizuji Karlicku, to zase jo.
Reagovat
tommr
ale vím jak Klára obvykle na antuce hraje a viděl jsem hrát dneska Suarez Navarrovou a to mi úplně stačí, protože na zázraky nevěřím. Budem to muset uhrát přes španělskou dvojku a debla ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Karol je možná 53. ale podívej se na její antukovou sezónu 2013 outdoor...tam najdeš odpověď, proč Bára byla ta nejlepší volba.
Reagovat
lars
pry budou hrat zitra debla a dvouhry v pondeli pokud nebude jeste rozhodnuto.
Reagovat
tommr
zítra se začne o trochu dřív už v 10:00 a když nebude pršet tak se odehrajou všechny zápasy v původním rozlosování. Píšou to na oficiálním webu Fed Cupu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty trumpety jsou fakt děsný. Copak naši fanoušci neumí kultivovaně fandit? To ať si nechají na fotbal nebo na hokej. Akorát tím otravují ostatní a znervozňují hráče. Jsou to fakt omezenci, když se neumějí chovat.
Reagovat
Jan
Taky mi to vadí. Trhá to uši. Zase v zahraničí by domácí nepřekřičeli.
Reagovat
smazaný uživatel
je to cele vychylene, Karlicka ocekavane a s prehledem Strycovou prejela, ale pokud se vubec da nejak tenhle duel prakticky i takticky dohrat, flintu do zita rozhodne nehazim... :-)
Reagovat
tommr
Bára mi trochu připomíná Radka Štěpánka z poslední doby. Její hra je sice na pohled hezká, ale strašně neefektivní. Hraje nedůrazně a navíc děla spoustu zbytečnejch chyb ...
Potvrzuje se, že v týhle sestavě a v těhle podmínkách nemáme prakticky žádnou šanci. Suarez Navarrová určitě získá i druhej bod a ten třetí už Španělky nějak udělají ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Mno tak jednoznacne to nevidim ale spise me zajima jak to ty spanele jako chteji udelat zitra. Po zapasu s Toro jako Klara pujde hnedka hrat s Karlickou??? :-O Jinak ten jednorucak Karlicky je proste fantastickej :-)
Reagovat
tommr
řek bych, že s tímhle si španělský pořadatelé hlavu vůbec nelámou. To bude muset nějak řešit Pála. Jedna z možností je nasadit proti Suarez Navarrový místo Kláry Lucku. Otázka ale je jestli už bude Lucka dostatečně fit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mno ja si spise myslim, ze by se dotoho mela vlozit ITF a nasadit nejaky plan zapasu aby tam pripadne Klara mela nejakou postacujici pauzu mezi zapasama.
Reagovat
smazaný uživatel
Výsledek dle očekávání. Ale španělští pořadatelé si utrhli dnes ostudu, která se dala čekat. Jestli to bude zítra stejné...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu proč tam Lucka sedí.. Měla by být na hotelu a ležet v posteli ještě i když už se cítí líp!
Reagovat
brixner
Kdysi tu někdo psal, že Fed Cup nesleduje kvůli divákům(fanouškům) a já se teď k tomu prostě připojím. Tenis je OK, docela fajn se na to kouká, bez komentářů k tomu, že Bára není schopná zahrát bekhendový volej jednoruč a do dvorce...Carla neřve, Bára také ne, takže pohodička! V ochozech...co já vím...pár stovek lidí. Když získá bod Carla, obecenstvo(to španělské) prostě zatleská a kultivovaně onu situaci ohodnotí a ocení. Ale ti naši fandové-kolik jich tam je-deset, patnáct? Copak nikomu z nich nedochází, že je dost náročné po, řekněme, každém druhém či třetím míči, se znovu a znovu plně koncentrovat na hru po tom nechutném kraválu, který na tenise nemá co dělat?? Při záběru kamery na toho dědka vlevo, jak z plných plic funí do toho plastového krámu v ruce jako o život...když Carla zkazila míč...Omlátil bych mu to o jeho neoholenou držku, fakt! Fandit-ANO! Ale tenhle "trumpetový dobytek" bych do areálu, kde se hraje tenis, vůbec nepouštěl! Fakt, sorry, please. Brix
Reagovat
VlS
Připojuji se
Reagovat
smazaný uživatel
Báro, pořádně tu Španělku slovně vypíč*j z kurtu, tím ji rozhodíš !
Reagovat
smazaný uživatel
Když tak koukám na tu polskou vlajku na zápase Česko vs. Španělsko v Seville tak by mě zajímalo kde se stala chyba! :DD
Reagovat
Crashwoo
Budou zápas dávat ještě dnes na ČT 2 ?
Reagovat
dadaft
jj, už to jede.
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Jaromira Siberu by braly mory... a ja bych teda na tak vysokem posypu hrat nechtela.. :-(
Reagovat
gedzitka
Pavouk Doha...teda nic moc...druhé kolo Venus, třetí Šafi/Flipkens. A doufám, že dojde na souboj Karol s Angie.
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2014/1003/MDS.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Risuji se tam hezky zapasy ve tretim kole :-)
Reagovat
PetaM
Petra to bude mít hodně těžké. Na druhou stranu Venus strašně dlouho nehrála a je možné, že jí porazí kvalifikantka (nebo Petra :D ) No a Flipkens, hodně špatné. Lucce bych věřil, kdyby nebyla zrovna nemocná, ale takhle nevím. Ale třeba Peng překvapí a utká se ve 3. kole s Petrou (pokud ta postoupí). Jinak do Semi jsem si přál Na Li, to se povedlo, teď se tam jenom dostat že :D :D Přece jenom, Jelena ve ČF není žádná výhra :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ta vrchní půlka pavouka je teda hoodně těžká :(
Reagovat
tommr
to už je třetí turnaj za sebou (po Sydney a AO) kdy je Petra vylosovaná do stejný čtvrtinky s Luckou. To je opravdu nehorázná smůla ... :(
Reagovat
Frick
se hrát nemůže, ne? Bude mít málo luxů. Kolik je minimálně? 1000?
Reagovat
petrulinka
Mně by teda spíše zajímalo, jak se to bude řešit, když se to nedohraje ani zítra, bude odehraný třeba jen jeden zápas a hráčky jsou přihlášené od pondělí na další turnaje.
Reagovat
petrulinka
Mně by teda spíše zajímalo, jak se to bude řešit, když se to nedohraje ani zítra, bude odehraný třeba jen jeden zápas a hráčky jsou přihlášené od pondělí na další turnaje.
Reagovat
tommr
pravidla ITF údajně umožnují i dohrávku až v úterý. Já si ale myslím, že utkání skončí nejpozději v pondělí kdy má bejt celej den hezky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to nebudou mit dohrane zitra tak Karlicka nebude moc rada. V Doha ma hned v prvnim kole Nastu a cim pozdeji tam prileti tak tim hure pro ni...
Reagovat
smazaný uživatel
vysoušeci makají, diváci lelkují, snad se za půlhodinky začne..
Reagovat
Chrenda
Nechápu, že to vůbec asociace povolila, hrát na začátku února venku, i když je to na jihu Španělska. Lecos to vypovídá o tom co mají španěláci v hlavách za bordel. To by napadlo leda tak magora. Být Kordou tak bych protestoval.
Reagovat
Frick
Já myslim, že tam budou hrát značnou roli prachy. Španělsko v krizi, tenisovýmu svazu se asi taky nebude tolik dostávat. Kolik by stál pronájem haly vč. výstavby kurtu s navážkou antuky atp...
Reagovat
Titan
To není tak jednoduché, není tam typické počasí:
http://www.andalusia-web.com/climate.htm
Španělské hráčky také neskáčou radostí a ve Španělsku měnit původní plán je jako v Mexiku - to bude dobrý, maňána...:-)))
Reagovat
VlS
taky bych to viděl spíš na maňana, než na nějakou sofistikovanou ůvahu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pánové, myslím, že si trochu pletete Španěly s (jižními) Italy, Řeky nebo těmi zmíněnými Mexičany. Já bych za tím viděl ty prachy, potažmo krizi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist