Češky se v Bogotě do čtvrtfinále nedostaly

19. 2. 2009, 09:18
Aktuality 0
WTA BOGOTA - Českým tenistkám se v Bogotě nedařilo. Už v prvním kole vypadly Sandra Záhlavová a Barbora Zahlavová-Strýcová. Druhý zápas na turnaji byl už nad síly také nasazené Kláře Zakopalové a Petře Cetkovské.
Klára Zakopalová

Rumunská tenistka Edina Gallovitsová vyřadila na turnaji v Bogotě po Barboře Záhlavové-Strýcové další Češku. V utkání druhého kola porazila počtvrté v řadě Kláru Zakopalovou 6-3 6-4 a postoupila do čtvrtfinále.

V něm se Rumunka mohla utkat se soupeřkou z Česka do třetice, ale Petra Cetkovská prohrála svůj duel druhého kola s Mašou Začovou-Peskiričovou ze Slovinska 3-6 4-6, a své krajanky nepomstí. Slovinka v prvním kole vyřadila nejvýše nasazenou Italku Pennettaovou a poprvé v kariéře na turnaji WTA postoupila do boje o semifinále.

Dohrála už také loňská vítězka Nuria Llagosteraová. Čtvrtá nasazená Španělka udělala v utkání s Rakušankou Patricií Mayrovou osm dvojchyb a desáté utkání v řadě v Kolumbii nevyhrála. Jednadvacetiletá Mayrová bude usilovat o premiérový postup do semifinále proti Rumunce Olaruové.

V Bogotě se hraje turnaj dotovaný částkou 220.000 dolarů. Vítězka získá necelou šestinu z celkové prize money a do žebříčku si připíše 280 bodů. Češky už dohrály.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTA (Kolumbie, antuka, 220.000) -
středeční výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Gallovitsová (Rum.) - Zakopalová (ČR) 6-3 6-4
Zečová-Peskiričová - Cetkovská (ČR) 6-4 6-3
Mayrová (Rak.) - Llagosteraová (4-Šp.) 7-6(8) 6-3
Olaruová (Rum.) - Aniová (Est.) 6-4 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Gallovitsová/Záhlavová-Strýcová (3-Rum./ČR) - Salerniová/Zakopalová (Arg./ČR) 6-1 6-4

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist