Češky si v O2 areně poprvé zatrénovaly, Kvitová do Prahy dorazí večer

5. 2. 2018, 13:44
Aktuality 16
České tenistky si dnes poprvé zatrénovaly v O2 areně před víkendovým zápasem 1. kola Fed Cupu proti Švýcarsku. Povrch v pražské hale si nejprve vyzkoušely jednička Karolína Plíšková s Lucií Šafářovou a po nich i Barbora Strýcová, zbylá členka týmu Petra Kvitová se po nedělním triumfu na turnaji v Petrohradu připojí až večer.
Fed Cup v pražské O2 areně

České hráčky se už naplno aklimatizovaly po návratu z Austrálie, kde tradičně strávily začátek sezony. "Už jsem si zvykla na zimu. Říkali, že v hale je 21 stupňů. Jak se začneme hýbat, je to ideální. První trénink byl dobrý, zahřály jsme se, zvykly jsme si. Kurt je takový středně rychlý, příjemný a máme týden na to se připravit," řekla novinářům Šafářová.

"Ten jet lag (pásmová nemoc) zpátky je pro mě příjemnější, že se mi ráno vstává dobře. Měla jsem pár dní volno a teď už jsem skoro týden trénovala. Samozřejmě rozdíl je to počasí, tady v hale je asi 20 stupňů, v Austrálii bylo 40. Tím je to trošku jiné. První trénink máme za sebou a myslím, že na začátek to bylo docela dobré," dodala Plíšková.

České tenistky jsou v nejsilnější sestavě poprvé od vítězného finále v listopadu 2015 proti Rusku, kdy si naposledy zahrály v O2 areně. Vloni tým bez opor vypadl v semifinále v USA, předtím dosáhl na vítězný hattrick.

"Je krásné vrátit se zpátky sem do O2 areny, vzpomínky jsou krásné. Spousta týmů nám takhle silný tým může závidět. Občas v šatně probíhá, že klidně můžeme nastoupit s áčkem, béčkem nebo céčkem a stejně hrát Světovou skupinu. Doufám, že letos dojdeme až k poháru," řekla Šafářová.

V neděli na srazu týmu oslavila 31. narozeniny. "Bohužel jsem zase o rok starší," usmála se Šafářová. "Dostala jsem dva dorty, celý tým mi popřál. Bylo to pěkné," dodala.

Povrch v areně je pomalejší než při finále s Ruskem. "Je určitě pomalejší než teď v Austrálii. Nevím, co chtěly ostatní holky, ale můj požadavek byl středně rychlý kurt. Úplně mi nesedí to mejdlo, na kterém jsme hrály finále. Nechtěla jsem samozřejmě úplně pomalý povrch, prostě střední rychlost, abych měla trochu čas na moje nápřahy. Do víkendu se to asi ohraje, takže to bude trochu rychlejší než teď," řekla Plíšková.

Svěřenkyně kapitána Petra Pály budou v zápase favoritkami, rozhodně ale nechtějí nic podcenit. Největším nebezpečím ve výběru kapitána Heinze Günthardta bude Belinda Bencicová, tenistka se slovenskými kořeny, která začátkem roku vyhrála s Rogerem Federerem Hopmanův pohár a na Australian Open vyřadila Američanku Venus Williamsovou.

Po zranění se vrací Timea Bacsinszká a tým doplňují Viktorija Golubicová a Jil Teichmannová. V roli trenérky má přijet bývalá světová jednička Martina Hingisová.

"Těch věcí, proč vyhrát, je hodně. Je to doma, první kolo, budeme chtít vyhrát, abychom nehrály o záchranu. Všechny jsme si to přišly užít do té haly a uvidíme, jak to dopadne," řekla Plíšková.

O zápas je mezi fanoušky velký zájem a zbývají poslední vstupenky. V hledišti bude přes deset tisíc diváků.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
brixner
Že sem v lotynce vyhrál volňáska na FC! No proč né, řku, takže sprcha, kapka Kourose a du. V hale narváno v prvních řadách, kraválu jako na Realu, všichni tuší vraždu neviňátek s helvétskejma křížkama pod vejstřihama, soupeřka už dělá ty imaginární a zastrašovací pohyby s pálkou, křížek se houpá, no i já mačkám pěstičku až do vybělení kloubů jako bych je máchal v Lanze, ale vomyl - jsem jen nedočkavej, až nastoupí Kája! Ale vona furt nikde...Tak už i rozhodčí kroutěj hlavama a poklepávaj na hodinky a Pála vyndal ten vobrovskej ručník, aby si votíral plešku a i já se už začínám nervozitou potit, tak rozepínám knoflík vod saka a i košili a vodhaluju svou mužnou hruď, kterou bych klidně vobětoval za to, aby tu Kája už byla! Ale vona si tu v klídku pořád neni a tak se zorganizuje pátrací akce za účelem Káju najít a basta! Hledalo se všude, v hale a na ní, pod postelema a barovejma stolkama, já se taky mrknul pod sedačku, soused vedle laboruje s tezí o zacpanym barrandováku, ale nic, Kája furt neni a neni. Až pak někdo našel na pánskym hajzlu roztrhanou smlouvu vo účasti ve FC, no prej byla na cimprcampr, na jednom útržku byly písmena olína Plíš..., vedle se válel prázdnej pytel vod vápna, no já vám začal dedukovat a přemejšlet, což dělám rád a většinou dobře a polil mě studenej pot - že von ten Černošek Páju někde umlátil pálkou a zasypal vápnem! Ale proč? Vždyť vona přece slíbila, že nastoupí! Ale zase s vápnem v ponožkách se hůř hraje, práší to a člověk z toho chrchlá...No já se s hrůzou vzbudil, okamžitě - teda až po sprše, snídani a vyvenčení Čendy a přečtení denního tisku - volam do Prahy, aby toho Černoška drželi vod Káji dál a zvedli dvojnásobně dépéhá na Čerťáka, protože jinak to vo vejkendu fakt proserem! Nebezpečí neska čouhá všude, i v posteli, dyť mě z toho málem trefil šlak! No koorva práce todle...
:-)
Reagovat
FulnekUltras
;)))

Hinduistky to maj ve snu jednoduchý... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=HN-_zRhwmDI
Reagovat
Fandina
:-))

Chudák Kája.
Reagovat
Fandina
Kurt je pomalejší než na AO, tak to je zajímavé.

Jinak už se těším a doufám, že holky vyhrají.
Reagovat
FulnekUltras
povrch se ještě ošustí - z výroku Plíškové mám takový dojem, že ji Černošek už teď přemlouvá podobně jako Berďu - hlavně "abychom nemuseli hrát o záchranu" - takže jasno bude teprve v dubnu
Reagovat
tommr
jasno v čem?
Reagovat
FulnekUltras
do jaké míry hraje Karolína FC ze sebe anebo jen z povinnosti
Reagovat
tommr
kdyby ho hrát nechtěla tak ho prostě hrát nebude a nikdo jí k tomu nemůže přinutit ...
Reagovat
blixa
No má nějakou smlouvu ohledně FC s Černoškem, těžko říct co musí či nemusí, na druhý straně, kdyby nechtěla, tak ji nepodepsala, že ;-)
Reagovat
tommr
pokud se hraje v Evropě nebo dokonce u nás doma tak by byla Karolína sama proti sobě kdyby nehrála. K tomu jí určitě nikdo nutit nemusí ...
A pokud se jí to nehodí jako třeba loni proti USA tak tam prostě nejede ...
Reagovat
.vorlik.
Tobě Karolína nějak nedá spát, co? Pořád jí musíš hrotit a házet na ní špínu.
Reagovat
EllNino
a to teprve počkej, až odmítne hrát v dubnu semifinále, to Fulneka konečně trefí šlak a umře z toho :D
Reagovat
Torn
A pak se jí nepovede antuková sezóna a on z ní udělá kacířku a nechá jí rituálně zahrabat na natukovém kurtu č. 27 na Rolland Garros. :D
Reagovat
misa
Fulnekova chvíle přijde, až Petra letos vystřídá Karolínu P. na místě české jedničky.
Reagovat
FulnekUltras
;)
Reagovat
Torn
Možná si přečti celý článek, kde Kája jasně říká, že hned rozhodnuta nebyla, zda bude hrát FC, ale když je to v ČR, že je to rozhodování o dost lehčí, že je to skvělá atmosféra atd., takže realita je taková, že se jí třeba enchce i cestovat ještě extra někam. Fakt seš totálně mimo, jako ostatně vždycky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist