Český souboj v Moskvě vyhrála Zakopalová, je ve čtvrtfinále

17. 10. 2012, 11:47
Aktuality 60
Lucie Šafářová v Moskvě neobhájí loňské semifinále. Česká tenistka dnes ve druhém kole podlehla krajance Kláře Zakopalové dvakrát 4-6 a s turnajem se rozloučila. Její přemožitelka může v příštím kole narazit na nejvýše nasazenou Samanthou Stosurovou, kterou ještě čeká zápas s Francouzkou Cornetovou.
Klára Zakopalová

Třicetiletá Klára Zakopalová si v sezoně poradila se svojí krajankou až na třetí pokus. Nedávno v Tokiu k utkání s Lucií Šafářovou nenastoupila kvůli zraněnému levému zápěstí, v květnu ve finále turnaje okruhu ITF v Praze zase s 18. hráčkou světa prohrála ve dvou setech.

Tentokrát Zakopalová začala proti Šafářové lépe. Obě tenistky si na úvod s problémy udržely svá podání, ve čtvrté hře už se ale 31. hráčka světa dočkala brejku a dostala se do vedení. Zakopalová sice za stavu 5-4 nedokázala set doservírovat, když poprvé v zápase přišla o podání, vzápětí ale soupeřce znovu sebrala servis a set vyhrála 6-4.

Ve druhé sadě se Lucie Šafářová nadechla k obratu, když Zakopalové prolomila první tři podání a dostala se do vedení 4-1, z náskoku se ale dlouho neradovala. Od té chvíle už brněnské rodačka neuhrála ani game a s Moskvou se rozloučila porážkou 4-6 4-6.

Jak vítězka českého duelu řekla po utkání, z výhry měla smíšené pocity. "Jsem ráda, že jsem ve čtvrtfinále, ale jsme zároveň kamarádky," uvedla Zakopalová. "Už jsme spolu hrály tolikrát, že by to už mohlo někdy skončit," dodala s úsměvem.

Zápas se známou soupeřkou a kamarádkou považuje spíše za nevýhodu, a to oboustrannou. "Obě se krotíme v emocích, nepovzbuzujeme se tolik, spíše je to nevýhoda. Hlavně je to vždy strašně těžký zvládnout psychicky."

I proto ji během zápasu dvakrát přišel uklidnit a povzbudit trenér. "Začnu být nervózní a podrážděná a on mě uklidní, občas i seřve, abych se vrátila zpátky (do hry)," prozradila.

Tentokrát zabrala trenérova rada vyrukovat na Šafářovou s větší agresivitou. Klíčový okamžik pak nastal ve druhém setu, kdy nakonec srovnala soupeřčin náskok. "Pak i Lucka znervózněla. Kdyby udělala ten míč na 5-1, tak by zápas asi vypadal úplně jinak," připustila Zakopalová, který prý ve čtvrtfinále nemá co ztratit. "Budu bojovat o každý míč a uvidíme," předsevzala si.

V boji o semifinále může Zakopalová narazit na největší favoritku turnaje Samanthu Stosurovou. Australanka měla v prvním kole volný los a zítra ji čeká úvodní zápas proti Francouzce Alize Cornetové.

Nečekaně rychle a nečekaným způsobem se s turnajem v Moskvě rozloučila druhá nasazená Marion Bartoliová. Francouzka odstartovala svůj zápas proti Sofii Arvidssonové rychlou ztrátou podání, a i když si servis vzala hned zpět, bylo na ní patrné, že není v herní pohodě. Na další brejk své soupeřky znovu zareagovala a snížila na 3-4, ale to od ní bylo vše. Při podání ji dál srážely dvojchyby, který si dnes připsala celkem 12, a ve výměnách od základní čáry nedokázala Arvidssonovou přehrávat. Ve druhém setu už desátá tenistka světa nezískala ani game a po hodině a čtvrt prohrála 3-6 0-6.

Porážka Bartoliové definitivně rozhodla o tom, že francouzská tenistka poletí na Turnaj mistryň do Sitanbulu jako druhá náhradnice. První alernativou bude Stosurová.

Ve čtvrtfinále je už obhájkyně titulu Dominika Cibulková. Slovenská tenistka porazila hladce 6-2 6-3 Bulharku Cvetanu Pironkovovou a čeká ji souboj s třetí nasazenou Dánkou Caroline Wozniackou.

Výsledky - Moskva - ženy (tvrdý povrch, dotace 740.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kirilenková (7-Rus.) - Vesninová (Rus.) 7:5, 6:1, Solovjevová (Rus.) - Svitolinová (Ukr.) 6:4, 6:2, 

Dvouhra - osmifinále:
Zakopalová (ČR) - Šafářová (8-ČR) 6:4, 6:4, Arvidssonová (Švéd.) - Bartoliová (2-Fr.) 6:3, 6:0, Wozniacká (3-Dán.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:1, 6:3, Cibulková (5-SR) - Pironkovová (Bulh.) 6:2, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Švedovová/Srebotniková (4-Kaz./Slovin.) - Pavljučenková/Šafářová (Rus./ČR) 7:5, 2:6, 10:5, Kopsová-Jonesová, Spearsová (USA) - Grönefeldová, Peschkeová (Něm./ČR) 6:3, 1:6, 11:9.

Komentáře

60
Přidat komentář
Heather_Fedex
taky nejak moc nechapu tyeprejici komentare pro caroline...nebo ze by si tommr s oskarem zalozili fanclub pro mladsi sestru radwanskou? ;)
Reagovat
Heather_Fedex
mela byt reakce ;))
Reagovat
tommr
pokud sis ještě nevšimla tak já skoro zásadně fandím proti Caro. A dneska to platilo dvojnásob, protože se mi Ula docela líbí - hrou i vzhledově ... :)
Reagovat
Bob
:D :D
Reagovat
Heather_Fedex
a ja myslela, jestli nahodou nefandis proti ni proto, ze by mohla v zebricku se JESTE VIC dotahnout na petru ;D
ale mas pravdu, ulka vypada jako andilek ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já už si na to zvyknul, že se tady fandí skoro každému, kdo hraje proti Caroline. To mi vůbec nevadí, protože je to každého volba... Jen mě trochu zarazil komentář tommra, který píše "Caro byla dneska bohužel lepší". Proč jako bohužel? :D Kdyby napsal, že "bohužel to dneska Ule nevyšlo", tak to beru úplně jinak. Ale když to napíše takhle, tak to opravdu vypadá, jako by to Caro nepřál... Vždyť dneska zahrála pěkně a zaslouženě vyhrála, tak jaké bohužel? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proč ne, Ula je hezká, sympatická holka i šikovná tenistka. :) A máš k tomu aspoň nějaký důvod, proč fandíš skoro zásadně proti Caro? :D
Reagovat
Bob
nediv se, že jsou lidi jako já a tommr, co fandí proti Caro.. mě letos Caro vydělala hodně peněz :D
Reagovat
smazaný uživatel
já nechápu, co na tom nechápeš? Snad můžu fandit komu chci, ne? Tak když fandím Ule, je jasný, že nemůžu zároveň fandit Caroline...A jaký nepřející komentáře, co jsem psal, máš konkrétně na mysli?:-O
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli jsi proti ní sázel i v předchozích letech, tak ti asi moc peněz nevydělala... :D
Reagovat
Heather_Fedex
samozrejme, ze muzes fandit komukoliv chces ;) ale netusila jsem, ze ke caroline prechovavas takove antipatie....nebo to muzou byt, jak uz jsem naznacila, sympatie k ulce. ale ja se vubec nedivim ;)
a kt. komentare jsem mela na mysli?
"Myslel jsem, že by ji Ula mohla dát...."
"Teď hlavně, aby ten brejk potvrdila a mohlo by se to ještě zdramatizovat.:)"
"Škoda, nezdramatizovalo se to. Ale tak Caro asi dneska zaslouženě, podle toho, co čtu..:)"
Reagovat
Bob
Píšu letos. To, že letos hraje bídně nezakecáš ;) Moc jí nemusím, ale radost mi dělá, podívej se na kurzy jenom s Beku nebo Paszek. Hmm :))
Reagovat
tommr
i to je samozřejmě jeden z důvodů proč skoro vždycky přeju jejím soupeřkám. Já Caro ještě pořád beru jako jednu z největších konkurentek Petry ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
vzdyt je mezi nima rozdil pres 2900 bodu ;) a ty mas porad obavy....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak záleží, co si představuješ pod slovem "bídně". Když to srovnáš s posledními dvěma sezónami, tak asi jo. Ale já nic nesrovnávám, protože každý rok je jiný. Kdybych já byl v něčem jedenáctý na světě, tak bych to asi za bídu nepovažoval. :D Caro pořád patří mezi špičku a má na dosah první desítku. Troufám si říct, že v Dánsku už nikdy tak dobrou tenistku mít nebudou. Snad jenom tehdy, kdyby si Caro s Rorym pořídili malou Karolínku. :) Ale na to mají ještě čas... Jinak těch letošních výpadků na grandslamech je samozřejmě škoda. Proti Begu byla Caro zraněná a proti Tamiře prohrála ze dvou mečbolů. Je jasné, že právě kvůli tomu teď není Caro v desítce, potažmo v osmičce... No tak sis na tom aspoň vydělal, když už nic jiného. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi ani nemohla tušit, že k ní chovám antipatie, protože já k ní žádné antipatie nechovám.;-) A zase tak veliké sympatie nechovám ani k Ule, ale z těch dvou je mi sympatičtější a jsem zvědavý, jak se bude posouvat její hra. Takže čím více odehraje zápasů, tím více možností ke zlepšení....

A ty citace, co zmiňuješ, nepovažuju za nepřející komentáře. To považuju za normální fandění.
Slovo "bohužel" - to beru z pohledu Uly. Caroline byla dnes pro ni bohužel lepší než ona.:)
Reagovat
smazaný uživatel
To je opravdu hodně sebevědomé, tvrdit, že v Dánsku už mít nikdy lepší tenistku nebudou...:)
Reagovat
smazaný uživatel
No měli ji tam předtím, než se objevila Caro? Dánsko prostě není tak tenisová země. Jako je možné, že tam Caro někoho inspirovala a třeba se někdy objeví její nástupkyně. Ale osobně bych si na to nevsadil... Ale když už by se to povedlo, tak bych si opravdu přál, aby to byla Caroline Wozniacki ml. Nebo možná Caroline McIlroy. :) Ale jak říkám, na to je ještě brzy... Třeba budou mít Caro s Rorym malého golfistu. :D
Reagovat
tommr
už od pondělí bude ten rozdíl poloviční ... :)
Reagovat
Roger_Federer
taktež mi Wozniacki vydelala letos balik..i dnes jsem to zkusil proti ni..:)
Reagovat
smazaný uživatel
To, že tam žádnou takovou úspěšnou tenistku předtím neměli, neznamená, že jí tam mít už nebudou. Proto mi to přišlo jako dost sebevědomé tvrzení. A beru právě v potaz i to, že tam může někoho z mladých inspirovat.
Jo, oni budou mít s Rorym určitě golfistu i tenistku.:D
Reagovat
smazaný uživatel
Rusko taky nebyla tenisová země a jak jsou na tom v posledních cca 10 letech, především v ženských.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska hrála Caro jako z partesu. :) V prvním setu měla asi jedinou slabší chvilku, když ve třetím gemu nepotvrdila brejk. Ale pak už vyhrávala gemy jenom Caro a hlavně v tom 1. setu hrála opravdu výborně... Druhý set už byl vyrovnanější. Caro hned v první hře získala brejk. Další dva gemy trvaly kolem osmi minut a výrazně ten zápas protáhly. Nejprve Caro odvrátila dva brejkboly a potvrdila brejk. Potom zase dva brejkboly odvrátila Ula, která si podržela servis. V sedmém gemu získala Caro další brejk a za stavu 5:2 podávala na vítězství. Nepodařilo se jí ale využít čtyři mečboly. Ula proti nim zahrála skvěle a nakonec vybojovala brejk. Když se to nepovedlo při vlastním podání, ukončila Caro zápas na příjmu. Pátý mečbol se už povedlo využít... Jak říkám, Caro hrála výborně. Povedlo se jí řadu výměn dobře zakončit, dávala krásné prohozy, dařily se jí voleje, smeče atd. Troufám si říct, že dneska to byl výkon jako z té doby, kdy měla nejlepší formu. :) Je vidět, že Caro tvrdě pracuje a zdokonalení jsou patrná. Věřím, že se zadaří i v dalších zápasech. Caro má docela nepříjemný los. Ve čtvrtfinále bude hrát s Dominikou, tzn. třetí nasazená proti páté... Naopak Ana má docela výhodný los, tak snad toho využije. Zítra hraje s domácí kvalifikantkou Solovievou a v případném čtvrtfinále se utká s vítězkou zápasu Halep - Dolonc. Simona včera ve vyrovnaném zápase trochu překvapivě porazila Nadiu. Viděl jsem druhou polovinu třetího setu...

Jinak musím ocenit Caro i Ulu, že jim to dneska slušelo. Caro má zajímavý outfit, trochu netradiční barevná kombinace (šedá a růžovo-bílá). A taky se mi líbilo, jak měla Caro udělané vlasy. Culík jí sluší, protože víc vynikne její krásná zlatá hříva. :) Ula měla zase v těch šatech krásnou postavu... Moc hezké bylo, jak se holky společně objímaly a usmívaly po zápase. Hned se na to kouká líp. :)
Reagovat
tommr
s hodnocením zápasu v podstatě souhlas. Jen si nemyslím, že by se Caro nějak zásadně zlepšovala - spíš bych řek, že dneska hrála Ula dost naivně a zkoušela Caro přehrát v dlouhejch výměnách což je předem prohraná bitva ... :)
Nechápu ale jak můžeš napsat, že to Caro dneska slušelo - vždyt vypadala jako kdyby utekla od cirkusu. Je smutný, že tak hezká holka má tak příšernej vkus ...
Reagovat
Bob
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s těma vlasama a culíkem, to jí sluší podle mě víc, ale ta barevná kombinace se mi tedy moc nelíbí, hlavně ta sukně je hrozná. Moc dlouhá..
Reagovat
Heather_Fedex
ty jsi dneska nejaky moc vysmaty ;) to je dobre, protoze u me dneska den blbec ;//
Reagovat
Andrew89
Musím souhlasit...já na ty vlasy pořád koukal:DDD celou dobu..takhle se mi to líbí..jinak ty šaty nic moc..ale dneska mi nevadila, tak jako mi vadit umí:D..říkám..hrála lepší a atraktivnější tenis než jindy.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Čekat od tebe nějaký pozitivní komentář, to je jako čekat na Godota. :D Ale teď vážně... Ta barevná kombinace je trochu divoká, ale já dovedu ocenit i takové věci. Mně se teda víc líbí ten vršek, aby bylo jasno. Myslím, že tahle šedá Caroline sluší a když se k tomu přidají její krásné vlasy... :)
Reagovat
Bob
Tak ono občas taky není za co stát, ale stačí přijít sem a máš hned lepší náladu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám, líbí se mi spíš ten vršek. Ale ani ta sukně mi nevadí... Co se týče délky, tak se mi nejvíc líbily tyhle šaty. :)

http://cdn.fashionista.com/uploads/2011/09/Caroline-Wozniacki-us-open-2010-260x390.jpg?9d7bd4

Andrew89: Jak ti může vadit taková sympatická holka? Ale ne, jsem rád, žes ji aspoň dneska pochválil. :)
Reagovat
Andrew89
Mě vadí ten její tenisovej projev, tak mi pak vadí celá. Mimo kurt jí ,,neznam" takže usuzuju pouze podle toho co vidím na kurty. Ale jak jsem již dneska napsal. Pokud bude provozovat takovej tenis jako hrála dneska celej zápas(ten první set byl v jejím podání fakt parádní...tam bylo všechno, prohozy, utočný agresivní tenis, atd) tak na ní bude radost pohledět...bohužel u ní jsou to vždy jen závany...ale třeba se jednou dočkám a budu jí fandit jako ty:)))
Reagovat
Heather_Fedex
to je fakt ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona ta sukně sama o sobě není tak hrozná, ale na Caro je jí škoda ;-) ani jsem ten odkaz nemusela otevírat, bylo mi jasný, který jsou nejvíc sexy :-))
Jinak dnes jsem nefandila ani jedný, sestry R. nemusím, i když Ula je mi přece jen sympatičtější, takže jsem se mohla soustředit na hru, a Caro se mi herně hodně líbila.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, tak já to mám trochu jinak. Nefandím tenistkám kvůli stylu hry, u mě je to otázka osobních sympatií. :) Nemohl bych fandit podle stylu hry, protože ať hraje člověk jakkoliv, jednou se daří a podruhé ne. Někdo má rád jenom útočné typy hráček, ale pak jim to tam zase nepadá, tak jsou podrobeny kritice... Caro určitě nehrála poprvé v životě tak jako dneska. Právě takhle hrála ve svém nejlepším období, tzn. podzim 2010-jaro 2011. Hlavně ty prohozy, to jsem si docela zavzpomínal na TM 2010. Přál bych si, aby to takhle šlo pokaždé. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, Emičko. Čím kratší, tím lepší. Tedy aspoň pro mě. Nevím, jak pro holky. :) Jinak mně se Ula líbí o dost víc než Aga. Je podle mě hezčí i sympatičtější. Akorát v tom tenise je ségra zatím lepší... No ale Caro se kamarádí s oběma. :)
Reagovat
smazaný uživatel
držíš ty palce pořádně? Teď koukám na skóre a zápas má nějaký rychlý spád, pro mě teda nečekaně rychlý. Myslel jsem, že by ji Ula mohla dát.....
Ale koukám na statistiky, Ula slabá čísla na podání i returnu. To hrála Ula tak blbě nebo Caro tak dobře?
Reagovat
Andrew89
Ula se hrozně vyhazovala...ted bojuje..už odvrátila 3 mečboly:)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě zírám na live score, začal jsem držet taky palce a teď už odvrátila snad čtvrtý.
Reagovat
Andrew89
jupíííí Ule pomohla páska a Caro přelobovala...paráda...jen tak dál:)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď hlavně, aby ten brejk potvrdila a mohlo by se to ještě zdramatizovat.:)
Reagovat
Andrew89
No tak bohužel nic..ale ve druhém setu hrála skvěle.:)...Gratulace Caro zejména v prvním setu to od ní byl pěkný tenis:)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, nezdramatizovalo se to. Ale tak Caro asi dneska zaslouženě, podle toho, co čtu..:)
Reagovat
tommr
Caro byla dneska bohužel lepší - v prvním setu o parník, ve druhým už to bylo trochu vyrovnanější. Ula hraje podobnej tenis jako její sestra, ale ještě se musí hodně učit ... :)
Doufám, že čtvrtfinále Cibulková-Wozniacká bude o něco dramatičtější ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak bohužel? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info. Já to neviděl, jen ke konci live score. Jj, je to takový klon mladší klon Agy, ale ne tak dokonalý, má plno prostoru pro zlepšení. Tak snad to bude příště lepší.:)
Reagovat
Andrew89
mohla by Caro vymést z kurtu jako vymetla Fran:D
Reagovat
Andrew89
týýý jo... Caro je nějaká agresívní:D hned se potom na její tenis kouká lépe
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak tím, že Marion vypadla takhle brzy, otevírá se Caroline velká šance prodrat se ještě na desáté místo a rok zakončit v top ten. Jsem zvědavý, jestli toho dokáže využít.
Reagovat
tommr
Bartoliová především přišla o šanci dostat se ještě před začátkem TM na devátý místo a stát se tak první náhradnicí - tou ted bude už zcela jistě Stosurová ... :)
Ted už jde jen o to jestli Bartoliová příjde i to desátý místo. Pokud se chce Wozniacká před ní dostat musí v Moskvě získat titul což nebude tak jednoduchý i když na turnaji chybí všechny letošní účastnice TM. Jsem docela zvědavej na její dnešní souboj s Ulou Radwanskou, který budu držet palce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já už s tím, že by se Marion prodrala na deváté místo, ani už nějak nepočítal vzhledem k tomu, že je v turnaji i Sam. Ale teoreticky to možné určitě bylo, to jo.
S výhrou na turnaji to mít určitě jednoduché nebude. Právě už dnešní zápas s Ulou pro ni bude takový první vážnější testík a utkání to bude určitě zajímavé. Ale asi to nebudu moci sledovat, tak doufám, že ji Ula pořádně prověří a v lepším případě i porazí.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka k tomu tipu na Arvidsson, škoda, že jsem na tebe nedal.:)
Reagovat
Roger_Federer
Každy kdo je trochu rozumny a sleduje tenis delši dobu musi videt, že nelze srovnavat pojeti tenisu, hru jako takovou ze začatku 20 stoleti a nyni..Snad každy musi videt, jak se za poslednich 5 let zmenila hra, i povrchy a cely tenis...Kdyby hračum jako Safin,Gonzales,Roddick a dalšim bylo dnes 25 tak jako Nadalovi a Djokovi, přispusobili by se hře a okolnostem byly zase v top ten...Od roku 2006, kdy Nadal a postupne i Djokovič pronikli do top 3 nemaji tito 2+Federer temeř konkurenci..Ale Nadal a Djokovič vdeči častečne za svoje uspechy prave Federerovi, ktery od roku 2003 vladl o 2 třidy nad ostatnimi, ne "slabou erou", ale proste ostatni hrači byli jinde, daleko zanim...Nadal a Djokovic jako mladi 18 leti meli možnost se přizpusobit tenisu, hře ,povrchum, meli obrovskou motivaci vyhravat,poražet toho nejlepšiho...Nadal tohle přiznava sam, že poražet a přehravat Federera jej dostalo tam kde je..Pořad makat na plno.
Reagovat
smazaný uživatel
úplně tu samou možnost měl Safin. Když nastoupil Federer na trůn, byl Safin čtyřiadvacetiletý grandslamový vítěz a bývalá světová jednička. A Gonzales jde srovnávat tak s Berdychem, v žádném přípaě ne třeba s Murraym, natož Djokovičem. Nehledě na to, že když bylo Nadalovi s Djokovičem 18, měl Roger ještě kilometry k nejúspěšnějšímu tenistovi všech dob a osmnáctiletý Safin hrál proti Agassimu a hlavně Samprasovi, do příchodu Federera hráče, který vyhrál njvíce GS titulů. Ale makat na plný plyn, to Maratovi nikdy moc nešlo. Safin nebo i Roddick prostě kvalit Djokoviče nebo Nadala nikdy nedosahovali.
Reagovat
Fandina
nechci se vám do toho míchat, ale čistě teoreticky matematicky jak Nole tak Rafa mají ještě věk překonat v týdnech i počtech GS Rogera. Mluvím o možnosti, suchých počtech, době, že je před nimi ještě šest pět let do současného věku Rogera. Nejsem vědma, takže nebudu spekulovat, jestli to dosáhnou, mluvím o možnosti početní a ta tu je.
Reagovat
smazaný uživatel
o tom jsme se vůbec nebavili, jestli ho překonají nebo ne (podle mě ne). Ale je tu ta věčná debata o letech 2004-06, někteří to natahují od 03 do 07, tedy od posledního turnaje Samprase po Nadalovo dosažení "americké dospělosti", kdy Roger získal zhruba půlku svých GS titulů a kdy nasbíral víc jak půlku svých týdnů na pozici světové jedničky. A debata je o tom, jestli opravdu konkurence v té době za něco stála.
Reagovat
Fandina
vím vím, tak do toho se nepouštím, jen jsem si vzpomněla, že se tam diskutovalo o těch týdnech k překonání rekordů, jestli je to možné, proto jsem tam úvodem napsala, že se nechci do vašeho hovoru plést. Omlouvám se za jiné téma ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
vím, že se tam o tom okrajově mluvilo, ale to bylo v jiné větvi, kterou jsem neřešil. Myslím si, že Djoker se může klidně dostat daleko přes 200 týdnů jako světová jednička, ale na 300 týdnů mu nevěřím. Je to spousta týdnů, prakticky mu na Rogera chybí 5 let. Větší šanci má Nadal se získanými grandslamy, protože si myslím, že i po návratu bude dominovat na antuce a n wimbledonské trávě rovněž není bez šancí.
Reagovat
Roger_Federer
Nesouhlasim, Safin mel obrovsky potencial...ano boužel byl zdechli..aby ho využil..Ja myslim, že se budeme všichni hodne divit, Nadal bude rad, když vyhraje ješte 2 Rg a tim zkonči a Djoker...no uvidime jak dlou vydrži, Federer a Murray mu budou dychat pořad na krk..
Reagovat
smazaný uživatel
teď se mi zdá, že ale mluvíš o něčem jiném než na začátku. Tam jsi psal, že Nadal s Djokerem měli štěstí v podobě motoru jménem Federer, který je hnal kupředu. Marat podobnou motivaci měl v Samprasovi. Že měl talentu na rozdávání je nesporná věc, ale nikdy nevěnoval tenisu tolik, co N+D, proto se ti dva dostali o mnoho dál než Safin. Minimálně o jednu úroveň, spíš o dvě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist