Češky v Dauhá: Benešová vyřadila Záhlavovou-Strýcovou, postupují i Šafářová s Cetkovskou

14. 2. 2012, 17:21
Aktuality 36
Hned pětice českých hráček zasáhla do dnešních bojů v Dauhá. Postup do dalšího kola vybojovaly tři: Barboře Záhlavové-Strýcové nedovolila projít dál její deblová partnerka Iveta Benešová a Klára Zakopalová po týdnu znovu ztratila dobře rozehraný zápas.
Iveta Benešová

Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová se na kurtu potkávají často, mnohem častěji ale jako spoluhráčky ve čtyřhře než jako protivnice. Do celkově sedmého vzájemného singlového duelu vstoupila Benešová se čtyřmi výhrami nad svojí deblovou partnerkou v řadě a v Dauhá se dočkala pátého vítězství.

Záhlavová-Strýcová přitom tentokrát vstoupila do zápasu lépe, v prvním setu Benešové nenabídla ani jeden brejkbol a díky jedné využité příležitosti sadu získala poměrem 6-4. V dalším setu si dál držela slušnou úspěšnost prvního podání, ale hlavně po druhém servisu ztrácela body, které znamenaly dva brejky pro plzeňskou rodačku a vyrovnání na 1:1. V rozhodující sadě už Benešová podávala suverénně, třikrát své fedcupové kolegyni prolomila podání a po dvou hodinách se radovala z vítězství 4-6 6-3 a 6-1.

Další soupeřkou Ivety Benešové bude Rumunka Simona Halepová, která překvapivě vyřadila turnajovou patnáctku Danielu Hantuchovou. Slovenská tenistka tak nenaváže na svůj úspěch z Pattayi, kde o víkendu vybojovala titul.

I na třetím turnaji v sezoně vyhrála svůj úvodní zápas Petra Cetkovská. Ta dnes odstartovala duel s Chorvatkou Petrou Martičovou rychlým brejkem; na něj sice její soupeřka dokázala zareagovat, ovšem v tie-breaku se radovala česká hráčka. V následujícím setu viděli diváci hned sedm brejků, čtyři na straně Cetkovské, která tak vybojovala druhé kolo, v němž ji čeká bývalá světová jednička Ana Ivanovičová.

S nedávnou první ženou žebříčku se utká i Lucie Šafářová, jež se po dvou vypadnutích v prvním kole dočkala vítězství a zdolala 6-3 a 6-4 polskou kvalifikantku Urszulu Radwaňskou. V druhém kole narazí na nasazenou dvojku Caroline Wozniackou z Dánska.

Na semifinálovou účast z minulého týdne na turnaji v Paříži nenaváže Klára Zakopalová, která v Dauhá podlehla Španělce Anabel Medinaové hladce ve dvou setech. Podobně jako v posledním zápase proti Marion Bartoliové odstartovala česká tenistka lépe a po prvním brejku vedla 4-3. Stejně jako proti Francouzce ale Zakopalová zbytek dnešního utkání vůbec nezvládla. Z následujících deseti her získala jedinou a se singlovou soutěží se rozloučila porážkou 4-6 a 1-6.

Duel Ivety Benešové a Barbory Záhlavové-Strýcové dnes nebyl jediný, ve kterém se o postup musely poprat dvě kamarádky. Podobně nelítostný byl los i v případě Němek Angelique Kerberové a Sabiny Lisické. Všechny dosavadní duely vyhrála Kerberová, které to dnes Lisická mohla oplatit. Po slabším úvodu sice favoritka získala první set, v dalším průběhu už ale byla znovu lepší čerstvá vítězka z Paříže Kerberová. V rozhodující sadě nechala svoji fedcupovou kolegyni uhrát jediný game a porazila ji 4-6 6-4 a 6-1.

"Je to skvělá hráčka a taky dobrá přítelkyně, proto není jednoduché s ní hrát," řekla po svém postupu Kerberová, která na šesti z posledních deseti turnajů došla alespoň do semifinále. "Cestujeme spolu a bydlíme ve stejných hotelích, ale dokázala jsem se soustředit," dodala.

Výsledky - Dauhá (tvrdý povrch, dotace 2,168.400 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová - Záhlavová-Strýcová (obě ČR) 4:6, 6:3, 6:1, Šafářová (ČR) - U. Radwaňská (Pol.) 6:3, 6:4, Cetkovská (ČR) - Martičová (Chorv.) 7:6 (7:5), 7:5, Medinaová (Šp.) - Zakopalová (ČR) 6:4, 6:1, Kerberová (Něm.) - Lisická (9-Něm.) 4:6, 6:4, 6:1, Halepová (Rum.) - Hantuchová (15-Něm.) 3:6, 6:2, 7:6(7:4), Görgesová (16-Něm.) - Jakimovová (Bělorusko) 6:2, 6:2, Wickmayerová (Bel.) - Moritaová (Jap.) 6:2, 6:1, Cirsteaová (Rum.) - Gajdošová (Austr.) 6:4, 6:1.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

36
Přidat komentář
Nancy_z
Tak a Lucka Š. má skalp Wozniacké! Hrála skvěle a zaslouženě postupuje. A Wozniacká má o čem přemýšlet...
Reagovat
VlS
Co tam proboha ta Jelena předvádí?
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu více jsem sledoval zápas o miss Německo Kerber-Lisicki a vůbec mě nezklamal.Bohužel češky Eurosport nevysílal.Lucce jsem věřil,že se chytne,Petře moc ne,ale překvapila mě.Hodně sázkařů dávalo na Martič.Doufal jsem,že Iveta to s Barčou nedá,no a Klára mě opět nezklamala.Ale po 1.kole docela dobré.Nabízím malou tipovačku češek ve 2.kole.-
Šafářová-Wozniacki-bude to snad boj,ale Lucka na ni nemá(rád bych se spletl)prohraje 0-2
Cetkovská-Ivanovic-předpokládám skvělou bitvu kde Peťa vyhraje 2-1
Benešová-Halep-Iveta ji porazí 2-1
Reagovat
VlS
Takže tipovačka? No u Lucky je jako vždy první otázka, jestli bude mít jen soupeřku Caro, nebo soupeřky Caro a netzrpělivou Lucku. H2H je 1:1, vždy ve dvou setech. Těžko tipovat, favoritka je jednoznačně Caro, fandím Lucce, aby Luvcku netrpělivou pistolnici někam zavřela. Petra - Ana - tady je to obráceně, někdy neumí být trpělivá Ana. Tipuju Anu. Iveta - Simona - myslím, že Iveta na Simonu nebude stačit právě proto, že je trpělivá, nehraje zbrkle a dělá málo chyb.
Reagovat
kodkar
Tak jsi se pěkně sekl,Lucka dnes hrála jak vyměněná, tak jsem ji už dlouho neviděl.
Reagovat
VlS
Tak co Pejsku, máš už blonďatou woodoo panenku s úsměvem od náušnice k náušnici na zítra připravenou?
Reagovat
smazaný uživatel
nema, protoze zase nekde cmucha! A bude se vymlouvat, ze mu dosla tvoje slama. :-) Doufam, ze si Lucka poradi i tak! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
"rtut a ohen", pro me trochu zneklidnujici zapas. :-) Presto Flavia konzistentnejsi a soustredenejsi, menila rytmus hra, slusne ji drzel servis, vyhrala po zasluze. Dominika z forhendu silna, celkove nahoru a dolu, je moc nervni, stale specha, sberac jeste dupe a ona uz podava... A ten dres sestricky ze spitalu se mi vubec nelibil, pritom mam pro "Krokodyla", tj. tradici, velkou slabost...
Reagovat
gigin
jsem se díval. Všimla sis, že čichá k míčkům ? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dominika? To jsem se nevsimla, ale je tak zivelna.... Treba potrebuje zapojit vsechny smysly. :-)))
Reagovat
VlS
Tak Cibulka je out v 1. kole na 2. turnaji po sobě a letos nebyla dál než v 2. kole. Je to asi dva týdny jsem ji poslouchal v autě na Slovensku v rádiu (Fun rádio), a tam tedy měla sebevědomí, jak kdyby šlka z finále do finále.
Tak uvidíme, jestli ji ten hřebínek trochu spadne.
Reagovat
gigin
Dominika. Já už to pozoruju delší dobu. Všimni si někdy, jak má servis a sběrač jí háže míček, tak ona ho chytne a čichá k němu :-) Jinak živel je. Je to po ní vidět a i jsem jako tak slyšel z Blavy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to popravde nevim, z ceho ji hrebinek narostl, hra se ji uplne rozpadala, vubec tam nebyl zadny napad....
Reagovat
VlS
A tak v Blavě se toho povídá povíc, ale na druhou stranu, o kom mediálně známém se nedělají drby a nepouštínesmysly, já ty povídačky moc neprožívám.
Teď je tam největší hit gorila a není to Moya :-))
Reagovat
gigin
narostou ani nevíš jak!! Já se jenom bojím, aby ten můj cyp, jak zítra dostane ten metál, aby s ním aj pak nehrál. By ho z toho mohlo píchat u srdce !!
Reagovat
VlS
Ty jo, a kdyby se metálem propíchl, až se bude bušit do hrudě! To ještě aby na kurtu splaskl, to bych s tebou snad i cítil:-)).
Reagovat
smazaný uživatel
....blahove, si da jen cestovni stuzku!!! :-)))
Reagovat
gigin
:-)))))))))))))))
Reagovat
VlS
A nebude potřebovat větší boty? Aby se mu to tam všecko vešlo :-D
Reagovat
gigin
jsem tu hubu otvíral !!! :-D
Reagovat
VlS
Ale ještě žes ji otevřel, trochu se zasmát před spaním není špatný :-D
Já proti tomu tvýmu nic zásadního nemám a přeju mu, že se mu vede.
Reagovat
gigin
jj,děkujeme !! Jo a jukni se do sz. Něco tam máš ohledně té Blavy :-)
Reagovat
VlS
co je sz?
Reagovat
gigin
soukromá zpráva, vzkaz.
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi líto Daniely. Ale Simona toho naběhala cca 4 více.
Reagovat
smazaný uživatel
Sabine :( škoda, měla jsi na ni, tolik zbytečných chyb :( ale Angelique na druhou stranu dneska super! Má formu jako hrom. Skvělá defenzíva, ale i ofenzíva. Kdyby to takhle uměla skloubit i Caro...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem to přál Sabine. Asi se musí po nemoci ještě trochu rozehrát. Je pravda, že Angelique je velmi komplexní hráčka. Toho jsem si všimnul hlavně v jejím pařížském čtvrtfinále s Mashou. Myslím, že o Angelique ještě hodně uslyšíme... Dobrý zápas mohl být i mezi Danielou a Simonou. Simoně to přeju. Mám ji rád, protože toho pro tenis hodně obětovala. Daniela je podle mě ve velmi dobré formě, ale asi se trochu projevila únava z Pattaye. Po dobrém turnaji přišlo brzké vyřazení bohužel i u Klárky... Zatím velmi příjemným překvapením letošního roku je pro mě Sorana. :)

Ve 2. kole se utkají Caro s Luckou a Ana s Petrou. To mě tady zase budou všichni milovat. :D
Reagovat
VlS
Ale Monty, tady ti všichni odpustí, tvoje lásky prohrají a bude to bez problému :-)
Jinak - Sabine - Andělka - Sabine si to prohrála neuvěřitelným počtem UE, na to, kolik jich měla to ještě pro ni nedopadlo tak zle.
U Danky - žádná únava , normální Dančin klasickej kolaps hlavy. Bohužel se jí tohle stává a proto není v žebříku výš (z dvacítky zase hned vypadne do třicítky, kam po pravdě patří).
Reagovat
smazaný uživatel
Nestraš. :) Jen abys nebyl jako lajna při AO. Ten mi taky psal, že sice jsou všechny moje oblíbenkyně v osmifinále, ale teď to začne lítat... Tak to lítalo, až byly dvě ve finále. :D Teď vážně: Já rozhodně nepodceňuju Lucku ani Petru. Vím, že obě umí zahrát velmi dobře. Ale asi tě nepřekvapí, že věřím ve vítězství mých favoritek. :) Bude to zajímavý týden. A to mě ještě čeká Schalke s Plzní. :D

Jinak zápas Daniely se Simonou jsem neviděl, ale ve vyrovnaných zápasech většinou rozhodují nervy...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně u Sabine rozhodly UE, bohužel :( Ale jsem zvědavý, jak ji půjde 4hra s Kirilenko.
Reagovat
VlS
Caro a Ana jsou určitě favoritkami, takže se asi jejich výhra více méně čeká. Uvidíme, jak to dopadne. Já samozřejmě přeju úspěch Lucce a Petře.
Reagovat
smazaný uživatel
Monty s tebou jinak taky budu samozřejmě fandit Caro, Lucka ne Lucka :D U Anny mi už to je celkem jedno :D
Reagovat
smazaný uživatel
ad Daniela - a k tomu ten ohňostroj :-( http://tennisdale.blogspot.com/2012/02/uterni-webovinky-serena-si-vybira.html
Reagovat
smazaný uživatel
VIS: Máš pravdu. Ale víš, jak to je. Dneska může každý porazit každého. Já doufám, že se překvapení konat nebudou. :)

adam9: No jo, na tebe je vždycky spoleh. :D Sabine a Makiri spolu budou hrát čtyřhru? Sympatická dvojka. :)

grecco: Ohňostroj? Jinak tady je možný námět na drbárnu... :D
http://www.exegolf.com/cz/magazin/turnaje/european-tour/73626-mcilroy-je-spokojen-jako-sberac-micku-wozniacke.html

A tady si popletený redaktor českého bulváru plete Anu s Julií na fotkách a Mashu s Annou Kournikovou v článku... Ale aspoň ví, že se mu líbí tenistky. :D
http://www.superspy.cz/sport/11626-mame-ji-sexy-tenistka-ktera-je-lepsi-nez-anna
Reagovat
smazaný uživatel
díky :-) www.exegolf.com jako zdroj tenisových info, to není špatné
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. Původně jsem to našel tady a byl tam odkaz na plný článek. :)
http://www.sport.cz/clanek/197789-mcilroy-je-spokojen-jako-sberac-micku-wozniacke.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist