Češky v Dubaji válely. Krejčíková, Kvitová, Bouzková a Fruhvirtová odstartovaly hladkými výhrami

19. 2. 2023, 10:54
Aktuality 94
WTA DUBAJ - Českým tenistkám se první den na turnaji WTA 1000 v Dubaji dařilo. Ve čtyřech duelech nenašly přemožitelku a navíc neztratily ani set.. Předloňská finalistka Barbora Krejčíková si poradila s Rumunkou Irinou Beguovou, bývalá šampionka Petra Kvitová smetla Italku Martinu Trevisanovou, Marie Bouzková povolila Američance Sofii Keninové jen dva gamy a Linda Fruhvirtová si poradila s Daniellou Collinsovou.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková předloni v Dubaji bez ztráty setu postoupila do svého největšího finále, první titul ale tehdy nyní již vítězka pěti turnajů WTA ještě nevybojovala. A letos i své při třetí účasti zvládla porazila svou úvodní soupeřku ve dvou setech.

S Rumunkou Anou Bogdanovou sice hned v první hře ztratila čistou hrou podání, ale v dalších osmi gamech na servisu už ani jednou neprohrála víc jak dva míčky. Od stavu 2-4 získala sedm gamů v řadě, po hodině a půl zvítězila 6-4 6-2 a soupeřce oplatila  tři roky starou porážku ze Shenzhenu.

Ve druhém kole se 27letá Krejčíková utká se světovou osmičkou Darjou Kasatkinovou (h2h 1-1), s níž v úvodu sezony prohrála v Adelaide.

Petra Kvitová vstoupila dvousetovou výhrou i do páté letošní akce, v Dubaji navzdory dvěma ztraceným servisům smetla v prvním vzájemném střetnutí 6-2 6-1 Italku Martinu Trevisanovou.

Ve druhém kole, které na předchozích dvou akcích nepřešla, se šampionka z roku 2013 utká s Chorvatkou Petrou Martičovou, nebo Kazaškou Julií Putincevovou.


Bez ztráty setu vyhrála i 26. hráčka světa Marie Bouzková, která dokonce bývalé vítězce Australian Open Sofii Keninové dovolila uhrát pouhé dva gamy a zvítězila 6-1 6-1. Letos si připsala teprve druhou výhru v hlavní soutěži

Ve druhém kole 24letá Češka narazí na další grandslamovou šampionku - buď vítězku Wimbledonu 2022 a finalistku letošního Australian Open Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu, nebo vítězku US Open 2019 Biancu Andreescuovou z Kanady.

Jako poslední dnes z českých tenistek uspěla také na divokou kartu startující Linda Fruhvirtová a také ona neprohrála ani set. 17letá Češka porazila 6-3 6-4 Američanku Daniellu Collinsovou a na třetím turnaji po sobě začala dvousetovým vítězstvím. 

Ve druhém kole 52. hráčka světa Fruhvirtová vyzve lotyšskou obhájkyni titulu Jelenu Ostapenkovou, nebo Ukrajinku Katarinu Zavackou.




Vondroušová v deblu přežila mečbol
Zbylé tři Češky odstartují až v pondělí, kdy se v derby střetnou finalistka z roku 2015 Karolína Plíšková s Markétou Vondroušovou a Karolína Muchová bude čelit Bernardě Peraové.

Vondroušová už dnes úspěšně vstoupila do čtyřhry. S Annou Kalinskou byly jednou jeden míček od porážky, nakonec ale pátou nasazenou americko-australskou dvojici Nicole Melicharová-Martinezová a Ellen Perezová udolaly po využití až 6. mečbolu 16-14 v super tie-breaku. 

Největšími favoritkami jsou světová jednička a čerstvá šampionka z Dubaje Iga Šwiateková a letos neporažená vítězka Australian Open Aryna Sabalenková. Titul obhajuje Lotyška Ostapenková, z bývalých vítězek se představí ještě ve formě hrající Švýcarka Belinda Bencicová (2019).

• WTA 1000 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.788.468 dolarů
nedělní výsledky (19. 02. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kvitová (12-ČR) - Trevisanová (It.) 6-2 6-1
Krejčíková (ČR) - Beguová (Rum.) 6-4 6-2
Bouzková (ČR) - Keninová (USA) 6-1 6-1
L. Fruhvirtová (ČR) - Collinsová (USA) 6-3 6-4
Samsonovová (14) - Badosaová (Šp.) 6-7(3) 7-6(5) 6-4
Keysová (USA) - Paoliniová (It.) 6-1 6-1
Jastremská (Ukr.) - Cornetová (Fr.) 6-2 6-3

Qinwen Zheng (Čína) - Shuai Zhang (Čína) 6-3 6-1

Tomovová (Bulh.) - Kanepiová (Est.) 6-3 6-1
Anisimovová (USA) - Zvonarevová (-) 6-3 6-2

Fernandezová (Kan.) - Grabherová (Rak.) 6-4 6-2

Kosťuková (Ukr.) - Özová (Tur.) 4-6 6-4 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Vondroušová/Kalinská (ČR/-) - Melicharová-Martinezová/Perezová (5-USA/Austr.) 3-6 6-3 16-14
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

94
Přidat komentář
com
Češky v Dubaji válely a od úterka se bude většina válet u bazénu smilesmile
Reagovat
Blondie
Abys to směrem ke své milované nezakřikl smile
Reagovat
lvicek
Voboji je asi celkem fajn, takze no stress...
Reagovat
Dobry-den
Takové splachováky jsem opravdu nečekal. A už vůbec ne u všech 4 holek.

Na vlastní oči jsem viděl jen zápas Lindy a ta to dnes dostala od Kolinsky na stříbrným podnose. Linda furt hraje jak juniorka, chová se jako juniorka (řev po chybách soupeřky).
Je těžké jí fandit. smile
Reagovat
elsky
Jako juniorka jo.. až na ty výsledky smile
Reagovat
hanz
Asi by jí měl někdo vysvětlit, že je to neslušné a trapné, když si ten bod neuhraje vlastní aktivitou a winnerem.
Reagovat
hanz
A přece někdo se chytil - Makáč. Mečbol mu nestačil, a tak letí dom.
Reagovat
makro99
Linda je aktuálně jediná neplnoletá hráčka nejen v Top 50, nejen v Top 100, ale dokonce i v Top 150.. pozoruhodné.
A stejně pozoruhodné je to, kdo je aktuální No. 2. A není to nikdo jiný, než její 15letá ségra..
Další 17ky najdeme až kolem 180. místa - Marcinko, Sára a Jimenez Kasintseva.
Reagovat
makro99
Brenda po té zdařile naplánované exkurzi na hard (WC na NZ a zkušenost s Fernandez + heroicky vybojovaná kvalda na AO) si dle očekávání počká opět na antuku. Bohužel mimo Evropu se hrají samá pidi-itf-ka.. Brenda je tak přihlášená od 6. března na silně obsazenou 25ku na Floridě.
A potom? Přijde v dubnu antukový pokus na WTA? Hned od 3. se hraje tradiční (zelený) Charleston, kde by Brenda musela získat WC (Linda jí tam dostala 2x). Anebo ve stejným termínu slabě obsazená Bogota, kde by se Brenda do kvaldy určitě měla dostat..?
Reagovat
George_Renel
Třeba se více dozvíme zítra, když bude u zpovědi u Hrdlička na O2TV. Podle upoutávky se na ní v maskérně vyřádili a vyštafírovali ji par excellence.
Reagovat
makro99
Snad to bude trošku informační.. tak pak napište svodku.
Jinak, koukal sem, že ten týden od 6.3 je přihlášená i na tu druhou halovou 60ku v Trnavě, ale tam si myslím, že ji neuvidíme...
Reagovat
makro99
V Trnavě bych chtěla hrát kvaldu, po těch návratech mezi juniorky, i Nikola Bartůňková...
Reagovat
lvicek
V kolik hodin prosim?
Reagovat
George_Renel
21:30
Reagovat
lvicek
Diky!
Reagovat
makro99
Sára už je v v Austinu první pod čarou do kvaldy, ale zatím je přihlášená i na 60ku v Arkadii..
Reagovat
George_Renel
Tomáš Macháč snad umí zahrát jen v týmových soutěžích. Dnes mě tedy dost zklamal. Když už vypustil ten challenger, myslel jsem že tu kvalifikaci dá
Reagovat
Davor1
Myslíš, že ten challenger vypustil? Je to možné, ale nechápem, aký by to malo zmysel... Za výhru na tom challengeri bolo 125 bodov a takmer 22 tisíc dolárov. On tie body potrebuje ako soľ, tak vypustí challenger, aby mohol ísť do kvalifikácie proti podobne silným súperom?

Chápem, že môže mať motiváciu zahrať si na väčšom turnaji, tak sa na challenger vykašle, ale potom to bude dopadať presne takto, že skončí v kvalde a nebude mať ani challenger, ani turnaj.
Reagovat
George_Renel
Samozřejmě je to jenom má domněnka.
Reagovat
hanz
Ucejtil jiný many, podobně jako hrozně zraněná Vandruesku mastila z Huahinu do Doha.
Reagovat
hanz
Se divím, že Lindička Enková si taky nazažádá o WC.
Reagovat
makro99
Další skvěle využitá WC na tisícovce, tak jako v Miami, dalších 60 bodů a průnik do první padesátky. smile Opět před Lindu a aktuálně i těsně před Katku - ale věřím, že s Katkou se tento týden ještě budou pár dní virtuálně přeskakovat :)
Reagovat
Blondie
Nah, Linda vyhrála, když jsem dala vařit rejžu! :D kruci.

Gratulace, naprostá paráda, veliká výhra smile
Reagovat
vavrinec
Kterýho "rejžu" ??? Taková krutost! smile Jako jsou nesnesitení, chápu, ale přeci jen ...
Reagovat
Blondie
Úplně rozvařenýho rejžu!
(umím výborně vařit vše - kromě rýže smile na tu jsem neschopná)
Reagovat
lvicek
Tak zrovna na tu je vyborna indukce s moznosti nastaveni doby varu ;).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
anebo rýžovarsmile
Reagovat
lvicek
To jsem se ani neodvazila napsat ;).
Reagovat
Blondie
Jako po tom pošílhávám nejvíc, jenže já vaření a pečení miluju a už to tady mám tak narvané, že se asi nevejde XD
Reagovat
Mac
Dyk na tom nic není, dáš o chloupek víc vody než rýže (objem),privedes do varu a vypnes plotynku. Po čtvrt hodině, pod pokličkou, je rýže hotová... nejlepší je jasminova, thajská...
Reagovat
Blondie
Já si troufnu jen na pytlíkovou, vše ostatní skončilo hrozně :D :D :D
Reagovat
Mac
Zkus tohle...
Odmerit si do hrnku rýže kolik potřebuješ,je lepší proprat v situ, následně v tom samém hrou odmerit stejné množství vody + .5 až 1 cm. Pak to co jsem psal a pokud přidáš dalších 15 min, rýže se krásně odlepi od kastrolu... rýže se solit nemusí...smile
Reagovat
Blondie
Díky za tip smile
Reagovat
vavrinec
Zaručený recept. Odměrka rýže, 1,5 odměrky studené vody, el. papiňák, na jedničku, po vypnutí nechat dojít cca 15 minut. Okořenit před vařením dle chuti (buď jen sůl a hřebíček, nebo dobré kari+ chilli)
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
hanz
Paulísek dostal za uši od Samonovic už potřetí. Jo, tak to má být, loni prudila Paulínka naše, teď je sama pruzena.smile
Reagovat
A211
Česky - Svět dnes 8:0 gratulace.
Reagovat
lvicek
Tak jsem prave za stavu 3:3 ve druhem setu Lindy zjistila, ze Dubaj se zacina hrat uz dneska smile. Takze gratulka vsem holkam, jsou hodne, ze na me pockaly do dalsich kol ;).
Reagovat
tommr
tak to je bomba! Linda si poradila s těžkou soupeřkou a s podobným výkonem může uspět i v dalším kole ... smile
Reagovat
hanz
Osty se jí ptát nebude, nasází tam rázné údery a bude to.
Reagovat
lxr
Přesně tak, Ostapenko je podobný styl hráčky, taky se dokáže vyházet.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jenže pravděpodobně nebude hrát bez prvního servisu jako Collins, která se asi vsadila, že jí bude na Lindu stačit jen druhý.

Bravo Linda!smilesmile
Reagovat
makro99
Ostapenko zatím letos 50 na 50. Trefila AO, ale jinak ani na jednom ze 4 turnajů nepřešla přes 2. kolo ... tak myslím, že by bylo fér si tuhle bilanci podržet :)
Reagovat
makro99
však jsme tu taky v noci dělali, co jsme mohli :)
Reagovat
Alien
Tak Linda Frühaufová jde dál také! Velká gratulace a držíme pěsti do dalších kol.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kam jde Frühaufová a proč?smile
Reagovat
Alien
Tak v horní části diskuze píší, že už do TOP 50!
Reagovat
Honza-K
Ale ne Frühaufová, nýbrž Fruhvirtová smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Oni to v té jiné galaxii moc nehrotí a naše písmena jim také asi nejsou moc blízkásmile
Reagovat
misa
Fruhvirtová je jedna z nejlepších hráček na světě, co se týče hlasitých oslav nevynucených chyb soupeřky.
Reagovat
hanz
Jojo, sama vítězný bod nezahraje, ale raduje se po každé chybě soupeřky.smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
Je to ještě mládě, tak se tak trochu dětsky raduje. Ale faktem je, že to moc sportovní není.
Reagovat
George_Renel
Když tam vyběhá na pětkrát nemožné a soupeřka pak zkazí tak jí přece nebude kondolovat...
Reagovat
frenkie57
No to jo, bránila skvěle. Svojí roli má také adrenalin a zaujetí do zápasu. Holt každá hráčka má ty svoje výrazové prostředky.
Reagovat
elsky
Jako jo, kdyby byla soupeřkou některé z našich hráček, vysloužila by si tu nepěkné komenty.
Třeba ji to časem přejde smile
Reagovat
Jon61
Blahopřeji Lindě ke skvělému výkonu. smile smile Ze statistiky prvního setu vyplývá, že po druhém podaní získala všechny hry, zvláštní. Šest es je také pěkné, ranařka Collins měla jen jedno.
Reagovat
makro99
smile co tady se dělo?! já sem s přibývajícím skore kvačil na computer... a chytl sem akorát v opakovačce, jak Linda zvedala ruce... ale tak rád si počkám na další kola :)
Reagovat
lxr
Tak to klobouk dolů. Nevěřil bych že může Collins porazit a ještě takhle relativně hladce ve dvou setech. smilesmile
Reagovat
hanz
Colča dnes nebyla ani nijak zkřívaná.
Reagovat
hanz
Co se tam děje s Paulískem Badosovic a Ludmilkou Samsonojc? Už se tam perou přes 3 hoďky!
Reagovat
George_Renel
Dobře ji a hanze Linda načapala.smile
Reagovat
hanz
Colča překvapila vyházením se. smilesmile
Reagovat
George_Renel
Linda hrála chytře, tak aby se soupeřka vyhazovala. Co je na tom k nepocjopní, smázla ji lehce ve 2 setech.
Reagovat
vergus
To jsou expresky: porazila, smetla, deklasovala :D. Už tam chybí jenom sloveso zničila :D
Reagovat
lxr
To bude u Lindy, ta už vede o brejk smile
Reagovat
hanz
Houbeles, zase hraje tu svojí udržovačku bez agrese, jakmile to začne Colče pálit, je bez šance.
Reagovat
Jon61
Baví vás takto prudit? Linda má set, navíc Collins nedovolila ani jeden brejbol, sama jich měla pět.
Reagovat
Oin
Pan Hanz je takový trollík, ale na Cajthamla nemá.
Reagovat
elsky
Aspoň na to místní plivník hanz kouká- zdá se tedy smile
Reagovat
hanz
Jen si kopni...smile
Reagovat
elsky
Dobře, říkejme tomu třeba znevažování velice solidního výkonu. Linda má výborný pohyb a dokáže se udržet ve zdánlivě ztracených výměnách. Ten zbytek si dopiluje.
Reagovat
hanz
Jojo, ten piluje už 3 roky, co jí občas zkouknu a žádná zásadní změna tam není, jen čekačka na chyby a řvaní při nich.
Reagovat
hanz
Džoní, realita, dívej na druhý set, už seřídila mířidla.
Reagovat
Jon61
Favoritkou (podle kurzu velkou) je Collins, přece jen tak zápas neodevzdá. smile
Reagovat
vavrinec
Ale odevzdá smile
Reagovat
vergus
Mířidla seřídila tak přesně, že míří na letiště smile
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
lxr
Hlavně že někam míří. Já jsem spokojen. smile
Reagovat
Blondie
Některé pány prostě úspěšné ženy a dívky dráždí. I když jde o sotva opeřená kuřata, možná tím hůř pro dotyčné :)

Tak je politujme a dejme do ignoru. Já kritiku beru, i o milované Pétě umím napsat, že nějakou hru totálně pokašlala, ale tohle machrování z gauče je tak trapné, že to odmítám číst :-)
Reagovat
hanz
Děkuji Ti, Blodníčku, za to. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Anebo taky - Češky se v Dubaji válísmile

To se obávám bude některých týkat po 2.kole.
Reagovat
tommr
výhra Báry vypadá jednoznačně ale jestli se nepletu tak v prvním setu musela otáčet ze stavu 2:4 ...
Reagovat
Pavlis
Dnes jsem to propásl, tak snad něco najdu. Takto jednoznačně vyhrát, respekt. Díky, Peti.
Reagovat
Torn
S Trevisan, která hraje od FO opravdu tužku. :D Fajn soupeřka na rozehrání, ale pro Petru v podstatě povinná výhra.
Reagovat
Torn
Pro Petru i Báru v podstatě povinná výhra. Ale furt mě zaráží ten kurz na zápas Karolína a Markéta. :D

Přestože mám Markétu rád, tak nemám pocit, že by předváděla nějaké super výkony, případně jí hra Karolíny seděla. V obou zápasech, co spolu hrály, tak byla Karolína výrazně lepší. Navíc Markéta na tenhle typ hráček jako je Plíšková, Kvitová, Sabalenka, moc neumí. Sice Karolína nehraje žádnou slávu teď, ale i tak. :D

Ať vyhraje ta lepší a dostane se daleko. Tohle mi vždycky vadí, když se Češky vyřadí a vítězka se pak poroučí v dalším kole. Hlavně Karolína je tohle specialistka. :D
Reagovat
tommr
Karolíně to proti českým hráčkám vždycky šlo. Doufám, že se vyhecuje i proti Markétě ...
Z hlediska dalšího postupu je ale asi jedno která z našich vyhraje. Na Sakkari nemá momentálně ani jedna ...
Reagovat
Torn
Bohužel, možná by se na to měly holky vyprdnout a jet do USA už. :D
Reagovat
hanz
Neosuhlas, Kvitku vždycky nechala vyházet. Uplíškové jí nesedí servis, ale jelikož ten už tak dva roky stojí za starou belu, tak šanci má, protože Plíškovic je v mezihře marná.
Reagovat
Alien
Přeji Markétě!
Reagovat
Torn
Souhlasit nemusíš, ale to je tak všechno. :D
Reagovat
misa
Naše tenistka se srovnala se silným větrem o dost lépe než soupeřka. 41 nevynucených chyb Sofie v krátkém zápase asi nejlépe dokládá, co se na kurtu dělo.

Zápas jsem si vůbec neužil. Nejdříve jsem měl radost z 1. setu Marušky, pak mi bylo líto Soni, jak hrozně hraje...
Reagovat
Torn
Tak u Sofie to nebude asi jen větrem. Poslední 3 sezóny se dost trápí.
Reagovat
baba
Paráda, dnes 100% a docela hladce, snad zítra budou holky stejně dobré. Duo Plíšek, Vondrouš to vidím na druhou jmenovanou.
Reagovat
George_Renel
Ještě bude hrát Linda F.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist