Češky v Petrohradu dohrály. Hradecká opět nestačila na Beckovou

10. 2. 2016, 12:14
Aktuality 38
WTA PETROHRAD - Žádná z kvarteta českých tenistek v Petrohradu nepřešla přes první kolo. Dnes neuspěla ani Lucie Hradecká, jež neudržela vedení proti Němce Annice Beckové, prohrála tak už pátý vzájemný duel v řadě a dál čeká na první letošní výhru v hlavní soutěži.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká si před necelými dvěma týdny zahrála deblové finále na Australian Open, ve dvouhře ale skončila na všech čtyřech turnajích hned v prvním kole. Po Aucklandu, Sydney a Melbourne neuspěla ani v hale v Petrohradu. 

Třicetiletá Češka, jež letos vyhrála dosud jen dva zápasy v kvalifikaci, na úvod čelila své neoblíbené soupeřce. O devět let mladší Anniku Beckovou porazila pouze v prvním vzájemném duelu před čtyřmi lety, od té doby s talentovanou Němkou neuhrála ve čtyřech střetnutích ani set. 

Dnes sice tuto černou sérii přerušila a poprvé v sezoně vyhrála v hlavní soutěži set, ale vedení neudržela. Hradecká podlehla Beckové po více než dvou hodinách boje 6-4 4-6 5-7 a prohrála už pátý vzájemný zápas po sobě

V prvním dějství Hradecká otočila z 1-3 na 6-4, ve druhé sadě pak zlikvidovala dokonce manko dvou brejků, srovnala na 3-3 a mohla být na koni. Psychickou výhodu ale nevyužila a rozhodnout musel třetí set. V něm si česká tenistka vzala dvakrát zpět ztracené podání, za stavu 5-5 ale o něj přišla celkově už posedmé a vrátit se do hry už nedokázala.

O víkendu by 71. hráčka světa Hradecká měla vstoupit do kvalifikace turnaje v Dubaji, záležet ale bude na tom, jak se jí v Rusku bude dařit ve čtyřhře s Andreou Hlaváčkovou. Zítra budou druhé nasazené Češky usilovat o postup do semifinále. Pokud Hradecká turnaj ve Spojených arabských emirátech nestihne, představí se za dva týdny v Dauhá, kde má jistou účast v hlavní soutěži.

České tenistky tak po dnešku v Petrohradu ve dvouhře už nepokračují. Včera v prvním kole neuspěly také Barbora Strýcová, Klára Koukalová a Kateřina Siniaková.

Becková ve druhém kole vyzve osmnáctiletou Švýcarku Belindu Bencicovou, jež poprvé v kariéře plní na turnaji WTA roli nasazené jedničky. 

Otočit nepříznivý vývoj zápasu se dnes kromě Beckové podařilo také jiné německé tenistce. Sedmadvacetiletá Laura Siegemundová, jež neprošla kvalifikací, ale do hlavní soutěže se dostala díky odhlášení zraněné Slovenky Schmiedlové, prohrávala se sedmou nasazenou Francouzkou Kristinou Mladenovicovou dokonce už 1-6 a 2-4. Pak se jí ale povedl první brejk, pohlídala si všechny své další servisy a po výhře 1-6 7-5 6-1 postoupila do 2. kola.

Hladkou výhrou vstoupila do turnaje v Petrohradu Dominika Cibulková. Šestadvacetiletá Slovenka smetla 6-3 6-0 svou ruskou vrstevnici Jevgeniji Rodinovou a oplatila jí 11 let starou porážku z turnaje ITF v Průhonicích. Dnes domácí tenistku přestřílela na vítězné údery 18-4 a udělala i méně nevynucených chyb (16-22).

Ve druhém kole se Cibulková utká už potřinácté, ale poprvé po více než třech letech, s Dánkou Caroline Wozniackou. Ve vzájemné bilanci prohrává s bývalou světovou jedničkou 3-9.

"S Caroline se známe už od juniorek. Odehrály jsme spolu spoustu zápasů, ale dlouho jsme na sebe nenarazily. Každopádně jsem ráda, že jsem postoupila do 2. kola a můžu v něm bojovat o další výhru," řekla aktuálně až 66. hráčka světa Cibulková, která loni laborovala se zraněním achilovky.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 753.000 dolarů
středeční výsledky (10. 02. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Becková (Něm.) - Hradecká (ČR) 4-6 6-4 7-5
Cibulková (SR) - Rodinová (Rus.) 6-3 6-0
Siegemundová (Něm.) - Mladenovicová (7-Fr.) 1-6 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
Fandina
Škoda, že naše holky už povypadaly, na SuperTennise je live Petrohrad, teď Vinci Wickmayer. Tak jsem zvědavá, jak to bude, která vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň někdo mi dneska vyhrál. :) Herně to ale mohlo být lepší. Dá se říct, že Ana střídala dobré momenty s horšími... Los nemá špatný, tak snad v Petrohradu uspěje. Finále by mohlo vyjít.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes jsem si cetl clanek, ze tyhle tri zmeni v blizke budoucnisti WTA...
No, je to mozne...tam ve WTA je mozne vsechno...
Ale jak ted koukam na Margaritku, tak nam jeste ten jednorucak nedozral;)
No asi chvilu jeste bude dozravat, ale pokud by to vyslo, byla by to dalsi nadejna z jednorucakem po Karlicce.
Chtelo by to dnes lupnout tu Anicku...
jednoduche to asi nebude. Prvni set za nami, a k cili jeste chybi dva sety;)))
...a pokud tam bude na tom slajsu "valet" jak doted, tak se k tomu cili ani nepriblizi;)
tak dawaj Margariiita;)
Reagovat
EllNino
No já to vidím tak, že Kasatkina má největší šanci ...Kulichkova hraje tenis podobný Máše a Petře, takže budoucnost je dost nejistá, zranění, navíc její tělesná konstituce je celkem slabá, měla by zesílit ....a Gasparyan to bude mít s tím bekhendem dost těžý, to se vůbec nedá srovnávat s Carliččiným, Francesčíným nebo Justininým bekhendem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim opravdu ne;D)

Ale jiste uznas, ze to je odvazne se do toho pustit...jde tak trochu proti proudu, a to se me na ni libi...stejne tak se me libi na KiKi, ze chce aktivne vyuzivat sit...a neee jen pretlacit souperku, tedy styl, ktery byl nastolen Williamsovyma...
...ono Karliccka na zacatku ten BH mela taky dost tragicky...tam ten BH dozrava mnohem dele...proto se nikomu nechce s tim babrat a riskovat, ze to snad nevyjde...jeeeenze, pokud to vyjde, muze to byt u zen slusna zbran. Pochopitelne to nemuzes oprit jen o to. Karlicce trochu chybi serv...na to, aby nebyla pouhou ctvrfinalovou hrackou;)
A Margaritka ten serv proste ma...ikdyz v druhem setu, jaksi o tom dnes zapomela;D)
Reagovat
EllNino
no Rita je trochu zvláštní hráčka, hraje ten Forehand hodně zvláštně u těla a bekhend bohužel taky, ty údery prostě jsou hodně upracovaný a musí mít hodně času, jak je vysoká, tak bude mít i trochu problém se dostávat k tomu bekhendu včas a bejt tam nohama a ještě se tam stihnout vytočit ...ale tak servis jí docela jde, uvidíme :)
Reagovat
smazaný uživatel
U toho FH by to podle me az tak nevadilo;) Nebyla by prvni ani posledni. Nakonec ma taky tu somatickou formu typ zirafka;)
Ovsem u toho BH....to uznavam...to je trochu problem;D) Hlavne jak to chces hrat jednoruc;)
Reagovat
EllNino
jako na jednoručnej bekhend potřebuješ mít dobrý postavení nohou, rukou, ramen, prostě všeho, to nejde jen tak odfláknout, jako to občas jde u obouručnýho ...tam to musí být přesná švýcarská hodinářská práce a když se to sejde, získáš tu potřebnou pulsekundu k tomu, abys to zahrál dřív než obouručným bekhnedem a to je pak ohromná zbraň viz Justine :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to chapu;) Ale mozna tomu nebudes verit, ja fakt mam rad vyzvy...ikdyz jsem trochu opatrnejsi nez Gigin;) Jako jit do Gulbisa, to uz musis byt fakt tvrdak se zeleznyma nervama;) Ale obdivuju to...o tom zadna...
Proti tomu ta Maragrita je celkem pohodicka...ja verim, ze se to nauci...chce to cas...koukni Izzy, ten kdysi na tom kurtu vypadal jak nemehlo...nikdo mu neveril...a hle...dnes je to hrac, ktery dokaze zahrat i half...a zapomen, ze na zacatku toho byl schopny...ten nebyl schopny ani odkrokovat normalne k siti;D)))
Reagovat
EllNino
tak Izzyho kroky, to je jeden krok jako Klára Koukalová 4 :) ...ale není to žádná sranda složit tam tu horu masa k halfvoleji, to vubec a ještě k tomu bejt pak nějak schopen se z tý pozice zvednout, to zase respekt :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano...ten druhy set byl dost mimo Margarito;D)
Ale...co...aspon bude mit montak radost, kdyz mu dneska vsechny ruply.
Reagovat
EllNino
nevím, proč nehrála v Moskvě, rozhodně nebylo naškodu ji postavit ...
Reagovat
Fandina
Ona hrála v deblu, asi v singlu víc věřili Kuznětsové a Makarové.
Reagovat
EllNino
vzhledem k tomu, jak se Káťě na olympijském nedaří ...
Reagovat
Cico93
https://www.instagram.com/p/BBm6TDADI_W/
Reagovat
Frick
Právě na něm začíná dokument o Fed Cupu 2011!
Reagovat
EllNino
rovnátka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Předtím jsem se díval na T... jako TÝM! a Tým na hraně, pak jsem to přepnul... :D
Reagovat
Frick
Obávám se - není to rekord? Aby 5 holek nastoupilo do prvních kol a nedala ho ani jedna?
Reagovat
EllNino
nojo, nutno ale říct, že favoritkou byla jen jedna z nich
Reagovat
Frick
Ano, ale ty další čtyři taky nebyly takový ousiderky, aby aspoň jedna z nich nemohla vyhrát...
Reagovat
EllNino
tak taky to byly dost vyrovnaný bitvy, ale ani jedna nedopadla no
Reagovat
Frick
Zase je třeba si říct, že (mimo AO) Petra loni v prvních 6 týdnech hrála na 2 turnajích, Lucka taky na dvou a Kája na třech... Letos je to Petra 0 (Šenzen nepočítám), Lucka 0 a Kája 1...

Takže i v tomto je "pes" zakopán...
Reagovat
George_Renel
Postoval již někdo tento zajímavý článek?
http://sport.idnes.cz/jan-sedlak-hana-mandlikova-099-/tenis.aspx?c=A160205_180626_tenis_ald
Reagovat
EllNino
zajímavý tyjo :) ...
Reagovat
George_Renel
Slovy klasika: Je to rebel!
Reagovat
Fandina
To je pěkné, hezký dobrodruh a zajímavé je, že měl výčitky, ale úplně jiné, než se o nich povídalo. Samozřejmě si na to pamatuji, jednak jsem na zápase našich s USA na Štvanici byla osobně a jednak, když se Hanka vdala, tak to byl také šok, protože to bylo nečekané, v době mezi FEDem a opravdu se tenkrát povídalo, že to bylo od Hanky na oko. A ono to vlastně bylo trochu jinak.
Reagovat
Fandina
Od Hanky na oko, aby získala Australské občanství.
Reagovat
Frick
Blbý si vzít lesbu.
Reagovat
tommr
průběžnej singlovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po kompletně odehraném prvním kole turnajů v Petrohradě a na Taiwanu ...
Hvězdička (*) znamená, že hráčka postoupila v Petrohradě nebo na Taiwanu do druhého kola ...
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou ...

1. Williams, S. 9245 (+5663)
2. Kerber 5700 (+2118)
3. Halep 5545 (+1963)
4. Radwanska, A. 5210 (+1628)
5. Muguruza 4991 (+1409)
6. Sharapova 3672 (+90)
7. Pennetta 3611 (+29)
--------------------------------------------
8. Kvitová 3582
--------------------------------------------
9. Šafářová 3481 (-101)
10. Suarez Navarro 3390 (-192)
11. Bencic 3260 (-322) *
12. Williams, V. 3120 (-462) *
13. Plíšková, Karolína 3010 (-572)
14. Azarenka 2935 (-647)
15. Bacsinszky 2894 (-688)
16. Vinci 2885 (-697) *
17. Kuznetsova 2535 (-1047)
18. Wozniacki 2511 (-1071) *
19. Jankovic 2505 (-1077)
20. Ivanovic 2461 (-1121) *
21. Svitolina 2405 (-1177)
...

Naše elitní hráčky sice tento týden nikde nehrajou a Lucka a Karolína proto příjdou o nějaký body, ale přesto si mohou s trochou štěstí v žebříčku udržet pozice nebo dokonce polepšit ...

Petra Kvitová postoupila na 8.místo když se dostala před CSN, která tento týden přišla o 205 bodů za neobhájení lonskýho finále z Antwerp. Může jí ale ještě předstihnout Bencicová pokud by v Petrohradu získala titul ...

Lucka Šafářová sice přišla o 99 bodů, ale přesto postoupila na 9.místo když se dostala před CSN, která tento týden přišla o 205 bodů za neobhájení lonskýho finále z Antwerp. Může jí ale ještě předstihnout Bencicová pokud by v Petrohradu došla do finále ...

Karolína Plíšková sice přišla o 80 bodů, ale zatím zůstala na 13.místě. Může se ale před ní ještě dostat Vinciová pokud by v Petrohradu došla do semifinále ...

Z ostatních hráček stojí za zmínku hlavně výhodná pozice Bencicový, která by se mohla dostat do první desítky pokud by v Petrohradu kde je nasazená jako jednička došla do finále ...
Reagovat
tommr
letošní Petrohrad skončil pro naše hráčky katastrofálně když všechny 4 vypadly už v prvním kole. Je to bohužel pokračování letošního trendu ze kterýho se vymyká pouze úspěšně zvládnutý první kolo FC ... :(
Největší zklamání je vypadnutí Báry Strýcový s kvalifikantkou. U Lucky Hradecký, Kláry Koukalový a Katky Siniakový to vypadnutí samozřejmě taky mrzí, ale u nich se s porážkama muselo počítat ... :(
Reagovat
lars
pro Baru by asi bylo lepsi hrat s Blescu nez s rozehranou Kozlovou realne patrici do top100
Reagovat
EllNino
rozhodně, doteď mi to štve, že s ní nehrála ...
Reagovat
Fandina
Je to škoda, že ty tři prohrály, v určitých chvílích to vypadalo, že to dají, bohužel tomu tak nebylo.
Reagovat
EllNino
Katka, Káťa i Hráďa prohrály vyrovnaný mače, který klidně mohly všechny 3 vyhrát...nutno uznat, že pro Katku a Kláru byl tedy dílčím úspěchem už postup z kvalifikace, Klára pak měla domácí "halovou specialistku" :D ...a Hráďa neoblíbenou soupeřku, se ktrou sehrála naprosto vyrovnaný duel ...
Katka měla vyhrát ten první set, ten ten výsledek samozřejmě hodně ovlivnil ...
Reagovat
Fandina
dobrý, jen Katka, Káťa i Hráďa na začátku mě trochu rozhodilo
Reagovat
EllNino
jo :D ...Katka, Klára i Hráďa, pardon
Reagovat
Fandina
:-) nic po dalším čtení to bylo jasné ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist