Češky v Soulu: Benešová s Plíškovou postoupily, Birnerová končí

20. 9. 2011, 08:37
Aktuality 0
Tři dny po finálové účasti na turnaji v Taškentu nepřešla tenistka Eva Birnerová v Soulu ani přes první kolo. Postarala se o to Španělka Carla Suárezová, která dnes zvítězila dvakrát 6-4. Postoupily naopak Iveta Benešová a Kristýna Plíšková, které neztratily ani set.
Iveta Benešová

Eva Birnerová si v sobotu zahrála poprvé v kariéře ve finále turnaje WTA, po náročném týdnu v uzbeckém Taškentu ale v Soulu další úspěch nepřidá. Šestadvacetiletá rodačka z Duchcova proti Španělce Carle Suárezové nedokázala odvrátit jediný ze čtyř brejkbolů a za pouhých 70 minut prohrála dvakrát 4-6.

Lépe se dnes vedlo dvěma jejím krajankám, které prošly do druhého kola bez ztráty setu. Iveta Benešová ukončila proti Anastasii Jakimovové černou sérii: česká tenistka včetně vyřazení ve Wimbledonu prohrála sedm z posledních osmi zápasů v hlavních soutěžích turnajů WTA, jediné vítězství si připsala po skreči Cibulkové, jež přitom ve třetím setu vedla 3-1. První výhru po třech měsících bez cizího zapříčinění si připsala až dnes v korejském Soulu. S Běloruskou si sice třikrát neudržela podání, soupeřce ho ale vzala hned sedmkrát a za hodinu a půl zvítězila 6-3 6-2. Poprvé od Wimbledonu tak v zápase turnaje WTA proměnila mečbol.

O první čtvrtfinále v této sezoně si zahraje s Galinou Voskobojevovou z Kazachstánu, kterou ve všech čtyřech vzájemných zápasech porazila. Naposledy se spolu utkaly před třemi lety. Voskobojevová dnes vyřadila turnajovou osmičku Jekatěrinu Makarovovou z Ruska.

Své druhé vítězství v hlavní soutěži turnaje WTA v kariéře si dnes připsala Kristýna Plíšková. Šampionka loňské juniorky ve Wimbledonu navázala na vydařené výsledky z kvalifikace a na úvod hlavní soutěže zdolala 6-1 a 7-5 Nicole Rottmannovou z Rakouska. Plíšková tak zároveň pomstila své dvojče Karolínu, kterou Rottmannová vyřadila v kvalifikaci. O třetí vítězství na okruhu WTA bude devatenáctiletá Češka hrát proti Španělce Marii José Martinezové-Sanchezové.

Roli dvou nejvýše nasazených hráček přiletěly do Soulu splnit dvě tenistky elitní světové desítky, jedna z nich ale vypadla hned v úvodu turnaje. Zatímco Marion Bartoliová bez problémů přešla přes Španělku Llagosteraovou, Francesca Schiavoneová si nedokázala poradit s Věrou Duševinovou.

Ruska, která do zápasu s favoritkou vstupovala s příznivou bilancí 2:1, prohrávala se světovou osmičku v úvodním setu 3-5. Schiavoneová ale vinou tří dvojchyb v řadě přišla o servis a od té doby už Duševinová utkání ovládla.

"Dneska jsem chtěla hrát agresivně, ale nefungovalo to. Nepodávala jsem dobře," komentovala svůj výkon Schiavoneová, která si připsala 14 dvojchyb. "Doufala jsem, že před korejským publikem předvedu dobrý tenis. Fanoušci jsou tu velmi dobří, proto mě ta porážka mrzí."

Výsledky - Soul (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Jakimovová (Běl.) 6:3, 6:2, Kristýna Plíšková (ČR) - Rottmannová (Rak.) 6:1, 7:5, Suárezová (Šp.) - Birnerová (ČR) 6:4, 6:4, Duševinová (Rus.) - Schiavoneová (1-It.) 7:6 (7:4), 6:2, Bartoliová (2-Fr.) - Llagosteraová (Šp.) 6:2, 6:2, Görgesová (3-Něm.) - Semaová (Jap.) 6:1, 6:1, Hercogová (5-Slovin.) - Z. Kučová (SR) 6:0, 6:2, Martinezová (6-Šp.) - Falconiová (USA) 6:3, 6:3, Beguová (7-Rum.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:1, 6:3, Voskobojevová (Kaz.) - Makarovová (8-Rus.) 6:4, 6:4, Daniiliduová (Řec.) - Kim So-jung (Korea) 4:6, 6:2, 7:5, Švedovová (Kaz.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6:2, 6:0, Kingová (USA) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:2, 6:2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist