Češky vyhořely na servisu, v Bastadu postupuje po boji pouze Zakopalová

17. 7. 2012, 14:58
Aktuality 23
WTA BASTAD - Klára Zakopalová vstoupila do turnaje v Bastadu vydřeným vítězstvím. Proti osmnáctileté Němce Annice Beckové přišla osmkrát o servis, než v třísetovém boji zvítězila. Naopak Lucie Hradecká a Barbora Záhlavová-Strýcová, kterým se na podání rovněž nedařilo, prohrály ve dvou setech a ve Švédsku si mohou balit kufry.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová od začátku května startovala na pěti turnajích WTA a na všech se dostala z prvního kola. Formu třicetileté Češky dokazují či finále na podniku ITF v Praze, osmifinále na French Open, semifinále v Eastbourne či 3. kolo ve Wimbledonu. Minulý týden kvůli zranění stehna chyběla v Palermu, dnes už však do soutěže na antuce ve švédském Bastadu vstoupila.

Na úvod Zakopalovou čekala 18letá Němka Annika Becková, jež startovala teprve potřetí v hlavní soutěži a ještě v ní nevyhrála. Česká tenistka se ale proti o 12 let mladší soupeřce trápila. V prvním setu se ani jednou nedostala k brejkbolu a dějství prohrála 2-6.

Na začátku druhé sady si pak obě hráčky hned šestkrát po sobě vyměnily servisy, ale zatímco talentovaná Němka ve ztrátách servisu pokračovala, Zakopalová se na podání uklidnila a rázem už ve třetím setu vedla 3-0 s dvěma brejky v kapse. 33. hráčka světa ale ještě vyhráno neměla, neboť třikrát po sobě neudržela servis. Ovšem ani Beckové se na podání nedařilo a Zakopalová tak nakonec navzdory osmi ztraceným servisům vyhrála 2-6 6-3 6-4.

O postup do čtvrtfinále se rodačka z Prahy utká s dvaadvacetiletou Kolumbijkou Marianou Duqueovou-Marinovou, s níž jediný vzájemný souboj na okruhu WTA předloni na soupeřčině domácí antuce v Bógotě prohrála, v celkové bilanci ale česká hráčka vede 2-1.

Zbylým Češkám se už zápasy 1. kola obrátit nepovedlo. Lucie Hradecká k tomu měla našlápnuto, když po prvním prohraném setu, v němž si neudržela ani jedewn servis, výkon na podání zlepšila a ve druhé sadě vedla 5-3, poslední čtyři gamy utkání ale prohrála a s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou nakonec padla 2-6 5-7.

Barbora Záhlavová-Strýcová se po čtyřech dnech utkala znovu s Julií Görgesovou, kterou v pátek porazila ve čtvrtfinále turnaje v Palermu. Po nedělním finále na Sicílii se ale česká tenistka na chladnější podmínky ve Švédsku nestihla aklimatizovat a prohrála hladce 2-6 2-6. Záhlavová-Strýcová sice druhou nasazenou Němku třikrát brejknula, sama si ale udržela jediný ze sedmi servisů a to navíc po čtyřech odvrácených brejkbolech hned ve druhém gamu.

- WTA INTERNATIONAL BASTAD -
(Švédsko, antuka, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (17. 07. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (6-ČR) - Becková (Něm.) 2-6 6-3 6-4
Görgesová (2-Něm.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-2 6-2
Pironkovová (Bulh.) - Hradecká (ČR) 6-2 7-5
Medinaová-Garriguesová (3-Šp.) - Robsonová (Brit.) 6-4 7-6(4)
Pavljučenková (5-Rus.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6-2 6-2
Solerová (Šp.) - Tatišviliová (Gruz.) 4-6 6-3 6-0
Duqueová-Marinová (Kol.) - Romaová (Švéd.) 7-5 6-1
Rusová (Niz.) - Petersonová (Švéd.) 6-1 6-2
Bondarenková (Ukr.) - Witthöftová (Něm.) 6-2 7-6(5)
Arvidssonová (Švéd.) - Vinciová (4-It.) 6-4 7-5
Hercogová (Slovin.) - Panovová (Rus.) 7-5 7-5
Peerová (Izr.) - Domínguezová (Šp.) 6-4 2-0 skreč D.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
dadaft
vypadá to, že Sara Errani z turnaje v Bastadu odstoupila...
Reagovat
tommr
jj Erraniová odstoupila pro zranění ramene a místo ní bude hrát Craybasová. Spíš jde ale o to, že si Sara chce před OH odpočinout. Ženský málokdy zvládnou hrát dva turnaje nadoraz těsně po sobě ...
Pro Kláru se tím otvírá volná cesta až do finále. Snad toho dokáže využít ... :)
Reagovat
dadaft
vyrovnaný zápas. tenis ne příliš razantní, leč pohledný. slušné statistiky na obou stranách.
Reagovat
dadaft
nejspektakulární tenis dnešního dne. náběhy na síť, loby, obíhané forhendové slajsy křížem...
vyrovnaný zápas. dívka proti ženě.
žena zvítězila. ))
Reagovat
tommr
ale důležitý je hlavně že postoupila. V dalších kolech má poměrně hratelný soupeřky takže by měla dojít aspon do toho semifinále. V něm by na ní ovšem nejspíš měla čekat Erraniová, která je zase hlavní favoritkou turnaje ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Docela pěkný přehled...

http://sport.aktualne.centrum.cz/foto-vlajkonosum-v-londyne-budou-vladnout-teniste/r~92f1a918cfcf11e1ad9d002590604f2e/
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :-) Strašně se těšim na ceremoniál, ale mrzí mě, že v Londýně nebude závodit Blanka Vlašič :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. Taky se těším, ale zahajovací ceremoniál asi uvidím až ze záznamu. Hlavně chci vidět Mashu, jak ponese vlajku. Víc nepotřebuju. :) Jinak atletiku tolik nesleduju, ale Blanka bude hodně chybět.
Reagovat
dadaft
jj. velká škoda.
letos to bude rozjíždět Chaunte Lowe. ))
Reagovat
smazaný uživatel
No já při tom ceremoniálu asi usnu :-) Já sem slyšel, že to začíná v 20:00(takže u nás v 21:00). Ale to si mi nezdá... Taky chci vidět hlavně Mashu a taky českou výpravu s tima holínkama :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se těším, a chci vidět při ceremoniálu hlavně Rafu, Novaka, Rogera, Mashu, Marcose, Agu..na koho jsem ještě zapomněla? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Chaunte Lowe vyhraje, když už tam nebude Blanka.. :-)
Ale doufám, že Blanka ten WR jednou dá :-) byla by to škoda, kdyby ted po těch operacích se už nedokázala dostat, tam kam patří..
Reagovat
carolyn
Těším se i na to, jak Wimbledon obléknou do olympiského :-)
Reagovat
Heather_Fedex
ale jeste neni jisty, jestli roger ponese vlajku, nebo ne a uprimne receno, byla bych radci, kdyby to letos pronechal nekomu jinemu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bys nebyla ráda, když by Roger nesl vlajku? Já myslela, že už je to jistý..není?
Reagovat
Heather_Fedex
asi jsem povercivy blazen, ale myslim si, ze ak letos vlajku NEPONESE, tak se mu bude darit a vysnenou medaili v singlu ziska ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak v tom případě at ji klidně PONESE ;-))
Reagovat
Heather_Fedex
nebud tak sobecka, vy uz jednu mate ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Já nejsem sobecká, naopak, rozdala bych se..ale jak jde o Rafu, neznám bratra, sestru ;-)) ale Roger taky má z debla..já vím, není to ono, necháme se překvapit, tráva Rogerovi sedí víc, ale Rafa bude pěkně hladový :-))
A třeba překvapí i Tom :-)
Reagovat
Heather_Fedex
ja uz se hlavne nemuzu dockat az TO vypukne ;) a jsem plna ocekavani....
Reagovat
dadaft
tak řekněme si na rovinu, dneska to na postup nebylo. Bára občas sice dokázala zakouzlit, ale také často chybovala. chyběla tomu ta pověstná šťávička. Julie byla soustředěná, potřebovala vyhrát.
vcelku škoda, že Bára neměla přívětivější los...............
očekávaný vývoj - Sára udělá další krok směr Istanbul.
Reagovat
tommr
dalo se čekat, že Bára tentokrát na Goergesovou nebude stačit. Už v tom finále v Palermu vypadala jakoby mlela z posledního a dneska se to bohužel projevilo naplno ...
To víc mě zklamala Hradecká, která to zase jednou psychicky neunesla a ve druhým setu nezvládla závěr - vedla v něm už 5:3 a přesto ještě prohrála 5:7 když jí jako už tradičně úplně odešel servis ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist