Českým šampionům končí dny klidu. Hned po Štědrém dnu znovu odlétají

21. 12. 2012, 17:14
Aktuality 0
Už jen několik dní stráví se svými nejbližšími vítězové Davisova poháru a šampionky Fed Cupu. Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Petra Kvitová a Lucie Šafářová si užijí Štědrý den v rodinném kruhu, ale hned nad Boží hod nasednou do letadla a rozletí se na blížící se turnaje nové sezony.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

"Vánoce strávím v plném tréninku a jediný den volna budu mít na Štědrý den," uvedl Tomáš Berdych. Jeho daviscupový parťák Štěpánek si svátky v Česku užije po dlouhé době spolu s manželkou Nicole Vaidišovou. "Chci normální Vánoce s pohádkami, procházkami po Karlově mostu, nebo na Hrad. Zažít obyčejný život, než se rozjede kolotoč turnajů a letišť," řekl.

Oba tenisté hned 25. prosince nasednou do letadla a zamíří do tepla. Berdych na exhibici do Abú Dhabí, Štěpánek do Austrálie. "Vánoce se smrskly do podoby formality, ale líto mi to není. Tenis můžu dělat jenom pár let a až tohle skončí, tak si budu moci Vánoc užívat daleko víc," řekl Berdych.

Kvitová: Cíl na příští rok prozradím, až ho splním
Petra Kvitová s Lucií Šafářovou zamíří na jižní polokouli rovněž hned po Štědrém dnu. Přes svátky se nevyhnou lehkému tréninku, ale atmosféru si vychutnají. "Pro mě jsou Vánoce trávení příjemného času s rodinou, dívání se na pohádky. Sestra má dvě malé děti, o to větší kouzlo Vánoc to je," řekla světová sedmnáctka Šafářová.

Žádný speciální dárek si nikdo z tenistů nepřál, svými tituly v prestižních týmových soutěžích dali dárky fanouškům i blízkým. "Pro rodiče byla výhra v Davis Cupu tím nejkrásnějším dárkem," řekl Štěpánek. "Obětovali tomu strašně moc a vidět je brečet radostí, to bylo to nejkrásnější."

Všichni se těší na cukroví nebo tradiční bramborový salát. "Do kuchyně mě doma nepustí, možná jednou, až budou děti," říkal Štěpánek s tím, že kapra nekuchá. "Já ho ani nejím, u nás máme řízky. Hlídat se nebudu, zhubl jsem něco dopředu, ale samozřejmě všeho budu jíst s mírou," prohlásil 31. tenista světa.

Přání do příštího roku mají tenistky shodné. "Chceme hlavně zůstat zdravé," uvedly Kvitová se Šářovou a myslí i na fedcupový hattrick. "To by bylo super," řekly.

Kvitová by ráda hrála stejný tenis jako v roce 2011, kdy ovládla Wimbledon a Turnaj mistryň. "Konkrétní cíl mám, ale až se mi to povede, tak vám to pak řeknu," řekla Kvitová, která letos klesla z druhého na osmé místo světového žebříčku. "Vždycky jsou na žebříčku místa před námi, pokud nejsme první," podotkla Šafářová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist