Cetkovská pomstila Hradeckou, je ve čtvrtfinále

2. 5. 2012, 17:09
Aktuality 9
Petra Cetkovská si podruhé během dvou týdnů zahraje na turnaji WTA o semifinále. Česká tenistka dnes v Estorilu postoupila mezi nejlepších osm po vítězství 6-3 a 6-1 nad talentovanou Britkou Heather Watsonovou. Pomstila tak krajanku Lucii Hradeckou, kterou Watsonová vyřadila v prvním kole.
Petra Cetkovská

Sedmadvacetileté Petře Cetkovské se celý zápas dařilo vytvářet na mladou soupeřku tlak při jejím podání. Už v prvním gamu musela Heather Watsonová odvracet tři brejkboly v řadě, což se jí ještě podařilo, další servis už ale ztratila a poté o něj v úvodní sadě přišla ještě dvakrát. Cetkovská si během celého utkání vypracovala celkem 17 brejkbolů, přičemž sama ztratila servis jen jednou, a za hodinu a půl proměnila svůj třetí mečbol.

Prostějovská rodačka žijící ve Francii plní na portugalské antuce roli čtvrté nasazené a do čtvrtfinále turnaje WTA Tour se probojovala podruhé za sebou. Minulý týden ve Fesu do semifinále neprošla, v Estorilu se bude o reparát snažit proti Estonce Kaie Kanepiové. S tou se utkala už před deseti lety a jediný dosavadní vzájemný zápas vyhrála.

Bezproblémový postup do čtvrtfinále má za sebou také největší favoritka turnaje Roberta Vinciová. Italská nasazená jednička si bez potíží poradila s domácí Marií Joao Koehlerovou, kterou za necelou hodinu porazila 6-2 6-0.

Hůř se dnes vedlo dalším nasazeným tenistkám Poloně Hercogové ze Slovinska a Číňance Jie Zheng. Hercogová prohrála úvodní set se Španělkou Carlou Suarezovou-Navarrovou a ve druhém odstoupila za stavu 3-0 pro soupeřku. Jie Zheng sice svůj zápas dohrála, ale proti Galině Voskobojevové získala jen o jeden game víc než Hercogová a po 77 minutách prohrála 4-6 1-6.

Výsledky - Estoril - ženy (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Cetkovská (4-ČR) - Watsonová (Brit.) 6:3, 6:1, Vinciová (1-It.) - Koehlerová (Portug.) 6:2, 6:0, Voskobojevová (Kaz.) - Zheng (5-Čína) 6:4, 6:1, Kanepiová (6-Est.) - Kingová (USA) 6:3, 6:4, Petrovová (7-Rus.) - Gajdošová (Austr.) 7:6 (7:2) skreč.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
zahrala huste, prohrat ze stavu 5-1 + sve podani ve 3tim setu, tooo se pocita :D
Reagovat
tommr
dneska to soudě podle výsledku musel bejt dobrej výkon - škoda, že to nebylo nikde k vidění. Díky postupu do čtvrtfinále si Petra navíc mírně polepší v žebříčku ... :)
S Kanepiovou v příštím kole to už ale Petra bude mít o hodně těžší a za favoritku jí rozhodně nepovažuju i když je v turnaji výše nasazená ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To má Petra dobré, neboť porazila hráčku, co se cítí na olympijskou medaili (úsměv) ... http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2128301/London-2012-Olympics-Heather-Watson-targets-gold-Wimbledon-crown.html
Reagovat
tommr
no řek bych, že má trochu velký oči - to už má větší šanci na olympijský zlato i ten Murray ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Není ten titulek nějak nadnesený? Nikde nevidím, že by Heather mluvila o útoku na medaili. Akorát se tam píše, že pro Andyho by bylo olympijské zlato větší úspěch než grandslamový titul... Nebo jsem slepý? :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) OK, tak tady je část rozhovoru: http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/17683344
a tady ještě drobný komentář: http://tennisdale.blogspot.com/2012/05/stredecni-webovinky-nocni-mura-ryana.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tam už tedy mluví o zlaté medaili, ale pořád tomu nerozumím tak, že by to byl její cíl... Říká tam, že chce být součástí olympiády, protože jako tenistka se toho může zúčastnit jednou, možná dvakrát... "In tennis, for women's singles, there's one gold medal. One. That's it!" Tohle mi nepřijde jako vyhlášení útoku na zlatou medaili. Nevím, třeba to chápeš líp. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je tam "I'm going for a medal. A gold."
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, už to vidím... Tak to bych do Heather opravdu neřekl. Jsem myslel, že je skromnější. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist