Cetkovská porazila další Japonku, je ve čtvrtfinále

12. 10. 2011, 13:35
Aktuality 1
Petra Cetkovská si v Ósace zahraje o semifinále. Česká tenistka dnes nepotěšila domácí diváky svou další výhrou nad japonskou soupeřkou. Eriku Semaovou smetla za rovnou hodinu 6-0 a 6-3.
Profily hráčů
Petra Cetkovská

Turnajová čtyřka Petra Cetkovská, které v žebříčku patří 32. příčka, si v Ósace poradila už s druhou domácí hráčkou. V prvním kole vyřadila loňskou finalistku Kimiko Dateovou-Krummovou a tentokrát si poradila i s její o 18 let mladší krajankou Erikou Semaovou.

Japonskou soupeřku nechala Cetkovská uhrát v prvním setu jedenáct výměn a nadělila Semaové "kanára". Ve druhé sadě už kvalifikantka dokázala jediné české zástupkyni na turnaji vzdorovat víc, ani potom ale nedokázala vyzrát na podání Cetkovské, která za rovnou hodinu zvítězila 6-0 6-3 a postoupila do čtvrtfinále.

Další soupeřkou šestadvacetileté Češky bude Číňanka Jie Zheng, jež dokázala oplatit osm let starou porážku Jarmile Gajdošové. Turnajová pětka Gajdošová sice byla papírovou favoritkou, na kurtu se ale prosadila její soupeřka, která celkem pětkrát sebrala Slovence s australským pasem podání a za hodinu a půl vyhrála 7-5 6-3.

Ve druhém kole nezaváhala ani loňská vítězka turnaje Tamarine Tanasugarnová z Thajska. Obhájkyni titulu se sice letos příliš nedaří, v Ósace ale znovu postoupila bez ztráty setu. Tentokrát vyzrála na Francouzku Mathilde Johanssonovou, kterou porazila 6-2 6-4.

Výsledky - Ósaka (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Kingová - Craybasová (obě USA) 6:1, 3:6, 6:1.

Dvouhra - 2. kolo:
Cetkovská (4-ČR)
- Semaová (Jap.) 6:0, 6:3, Kerberová (3-Něm.) - Govorcovová (Rus.) 6:1, 6:3, Čeng Ťie (Čína) - Gajdošová (5-Austr.) 7:5, 6:3, Tanasugarnová (Thaj.) - Johanssonová (Fr.) 6:2, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohužel jsem to opět neměl možnost vidět, ale výsledek a průběh napovídá,že Petra hraje v pohodě a formě! Jestli to tak opravdu je, to ovšem potvrdí až příští zápas,kde ji čeká těžší soupeřka, přes kterou doufám přejde dál! Takže moc držím palce,ať se to povede! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist