Cetkovská předvedla skvělý obrat, v Pekingu je ve 2. kole

1. 10. 2011, 11:56
Aktuality 12
WTA PEKING - Už dnes v Pekingu odstartoval turnaj WTA Premier Mandatory s dotací 4,5 milionu dolarů a radost českým fanouškům udělala Petra Cetkovská. Sice byla na pokraji vyřazení, Italku Saru Erraniovou však nakonec po více než třech hodinách udolala.
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská v srpnu zažila životní týden, když v New Havenu prošla z kvalifikace až do svého premiérového finále turnaje WTA. Dobře vstoupila i do US Open, vinou únavy a svalového zranění ale do zápasu 2. kola nenastoupila. Po třech týdnech pauzy prohrála před pár dny v Tokiu hned na úvod s Tanasugarnovou a blízko vyřazení v 1. kole byla i dnes v Pekingu.

V duelu se Sarou Erraniovou prohrávala už 4-6 a 1-4 a soupeřka byla při svém podání míček od potvrzení druhého brejku. Česká tenistka se však nevzdala, zavelela k obratu a druhou sadu urvala v tie-breaku. Nakonec Cetkovská vyhrála po 3 hodinách a 9 minutách 4-6 7-6 6-4 a postoupila do 2. kola.

V něm se prostějovská rodačka utká překvapivě s Tamirou Paszekovou. Rakouská tenistka dnes totiž porazila 7-5 6-4 Srbku Jelenu Jankovičovou.

Naopak Lucie Šafářová prohrála stejně jako loni v úvodním kole turnaje 6-7 4-6 se světovou devítkou Andreou Petkovicovou. S Němkou se česká tenistka může utkat i v prvním kole příštího ročníku Fed Cupu, dosud ji porazila jen v prvním ze čtyř vzájemných duelů.

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING -
(Čína, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
sobotní výsledky (01. 10. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Cetkovská (ČR) - Erraniová (It.) 4-6 7-6(5) 6-4
Schiavoneová (7-It.) - Jovanovská (Srb.) 6-1 6-3
Kuzněcovová (16-Rus.) - Dulgheruová (Rum.) 6-2 4-1 skreč D.
Petkovicová (9-Něm.) - Šafářová (ČR) 7-6(5) 6-4
Paszeková (Rak.) - Jankovičová (10-Srb.) 7-5 6-4
Vinciová (15-It.) - Marinová (Kan.) 6-4 6-3
Arvidssonová (Švéd.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6-2 5-7 7-5
Gajdošová (Austr.) - Medinaová (Šp.) 6-3 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková/Kristýna Plíšková (ČR) - Kondratěvová/Sun Šeng-nan (Rus./Čína) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohužel jsem chytil jen jeden zápas a to nebyl zrovna Petry C.A ještě se to stále sekalo.Tak rád bych to viděl! Je to zase drama: 6:1 a teď 4:4!! Věřím,že to Petra zvládne-moc jí to přeju!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápasy sleduji na sportlemon.tv,ale z toho Pekingu tam ještě nic nevysílali.Dá se to sledovat jinde na netu? Díky za tip. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lze sledovat na čínských webovkách http://live.video.sina.com.cn/room/tennis. Stream se celkem kvalitní, ale je potřeba nainstalovat nejdřív plug-in. Svislé přepínače bezprostředně nalevo od okna s videem slouží k přecházení mezi dvěma (největšími) kurty.

Těch stránek je samozřejmě více, ještě např. http://sports.uusee.com/2011-09-29/201279000.html, ale všehno jsou to samozřejmě Číňani.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za tip.Zkusil jsem to,ale nic live mi to nenabídlo,pouze videa se záznamem zápasů.Nybyl by tam ještě nějaký tip? :) Díky
Reagovat
smazaný uživatel
No, ono se asi už takhle pozdě nic nehrálo. V pondělí by streamy měly jet od půl sedmé ráno, kdy např. na lotosovém kurtu (to je ten druhý největší) nastoupí Čeng Ťie proti Albertě Briantiové; vítězka potom prověří šapmionku z Tokia Radwańskou.
Reagovat
vendulkabendulka
Ty jo, Li prave vypadla, i s kanarem na cestu domu.
Reagovat
EllNino
Gratulace a navic v dalsim kole Paszek slusnej los :)
Reagovat
VlS
Vzhledem k tomu, že vyřadila Jankovič to zase až takový leháro nebude. Smůlu má Lucka, nafasovat v 1. kole Petko letos už po několikátý, to je prostě pech.
Reagovat
smazaný uživatel
Petro posílám obrovskou gratulaci! Bohužel neměl jsem možnost ten zápas vidět a jen jsem ho sledoval na livescore.Bylo to velice náročné a to jsem byl jen v pozici zapáleného fanouška,jak to teprve muselo být náročné na kurtu!Petra dokazuje,že patří do samotné světové špičky! A já jí moc přeju,ať je to co nejvíše!! Hodně štěstí v 2.kole! Z :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podobne jsem kukla na livescore, kdyz to bylo v druhem setu 1;4 pro Saru, tak jsem samozrejme zacala brblat, jak jsou vykony Petry nevyrovnane a zase prvni kolo, ale pak jsem zustala prikovana k monitoru pekne dlouho. Ma nervovou soustavu celkem dost pevnou. Sice mela i slabsi chvilky, spise ji sel return, podani asi s problemy,ale to mely obe, bylo jasne ktera si udrzi podani, ze to asi dotahne do vitezneho konce. Sara vedla v druhem setu uz 5:3, pak Petra dotahla na 5:5,ale zase ztratila sve podani, ale opet vzala souperce, tak byl TB, ten byl taky jako na houpacce. No proste drama se stastnym koncem jak se patri.Gratulace a jen tak dal, ale uz s mensi namahou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jakože Cetkovská patří do světové špičky? Co se tím myslí? Do širší špičky (Top 50?) asi ano. Šafářku někteří vlastenci po jedné finálové účasti na Premier turnaji už viděli jako adeptku Top 10. U Cetkovské budeme snít to samé?
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, to "asi" u Cetkovske je bezpredmetne, ne? Kdyz si tolik potrpis na presnost, bud presny. A bud spravedlivy. Pokud se tak rozpalis nad Karolinou (viz srovnani s Dinarou pod clankem s Maratem, mimochodem, mas pravdu a vilda taky), mel bys vyckat i s odpisem "Safarky", je ji 24 let.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist