Cetkovská překvapila, postupuje

26. 5. 2008, 16:23
Aktuality 0
Česká tenistka Petra Cetkovská se na French Open dostala do druhého kola. Ve svém úvodním utkání v Paříži si bez problémů poradila s turnajovou třiadvacítkou Aljonou Bondarenkovou z Ukrajiny, které dokonce nadělila 'kanára'.
Petra Cetkovská

Bondarenková, která na začátku měsíce v Berlíně porazila například Světlanu Kuzněcovovou, nastupovala do dnešního utkání jako favoritka. České soupeřce ale kladla odpor jen v prvním setu, který Cetkovská vyhrála za 37 minut v poměru 6-3. Ve druhé sadě sebrala Petra Cetkovská Ukrajince hned zkraje servis a dobře rozjetý zápas potom už nepustila z otěží.

V dalším zápase se česká tenistka utká s Ruskou Galinou Voskobojevovou. Ta je ve světovém žebříčku až na 101. místě, zatímco Cetkovské patří momentálně 77. pozice.

Třetí nasazená Jelena Jankovičová měla větší práci s mladou Rumunkou Niculescuovou. V úvodním dějství sice vedla už 3-0, její soupeřka ale dokázala srovnat a rozhodnout tak musel až tie-break. V něm už vládla zkušenější Srbka, která následný set získala v poměru 6-2. "Dařily se jí kraťasy. Byla jsem trochu zmatená, protože jsem vůbec nevěděla, co mě čeká, neznala jsem její hru, netušila jsem, co od ní čekat," svěřila se po utkání Jankovičová, která jen k zisku první sady potřebovala přes hodinu.

Podobně snadně jako Cetkovská dnes postoupila také nejmladší tenistka v soutěži, Ruska Anastasia Pavljučenkovová. Teprve šestnáctiletá hráčka narazila na Emilii Salerniovou z Argentiny, kterou porazila hladce 6-1 6-1.

Výsledky - French Open - ženy:
Cetkovská (ČR) - A. Bondarenková (23-Ukr.) 6:3, 6:0, V. Williamsová (8-USA) - Obzilerová (Izr.) 6:3, 4:6, 6:2, Schnyderová (10-Švýc.) - Byčkovová (Rus.) 6:3, 6:4, Jankovičová (3-Srb.) - Niculescuová (Rum.) 7:6 (7:3), 6:2, Szavayová (12-Maď.) - Moritaová (Jap.) 6:1, 4:6, 6:4, Knappová (32-It.) - Müllerová (Něm.) 6:0, 6:4, Pavljučenkovová (Rus.) - Salerniová (Arg.) 6:1, 6:1, Pandzičová (Chorv.) - Brémondová (Fr.) 4:6, 6:3, 6:2, Loitová (Fr.) - Jen C' (Čína) 1:6, 6:4, 8:6, Bacsinszká (Švýc.) - Paszeková (Rak.) 1:6, 6:3, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist