Cetkovská se dočkala, vyhrála poprvé od Wimbledonu

10. 9. 2013, 18:57
Aktuality 4
Petra Cetkovská si v Taškentu připsala první vítězství od červnového Wimbledonu. Česká tenistka, která prohrála posledních pět zápasů, zdolala na úvod turnaje domácí Niginu Abduraimovovou 6-2 a 7-6.
Petra Cetkovská

Svou cestu za první výhrou po více než dvou měsících odstartovala Petra Cetkovská rychlým brejkem, který byl klíčovým okamžikem celého prvního setu. Nigina Abduraimovová se totiž při podání české tenistka nedostala k jedinému brejkbolu; naopak sama ještě jednou přišla o servis a sadu prohrála 2-6.

I v dalším dějství udeřila Petra Cetkovská při podání své soupeřky jako první a dostala se do vedení 3-2. Po následné výměně brejků byla Češka za stavu 5-3 blízko postupu do druhého kola, ovšem Abduraimovová ještě dokázala závěr setu zdramatizovat. V desáté hře si bojovná domácí tenistka vypracovala brejkbol, Cetkovská jí dvojchybou usnadnila práci, a bylo srovnáno. Stejně dopadla o chvíli později Abduraimovová, která rovněž po dvojchybě ztratila servis, za stavu 5-6 však na příjmu znovu dokázala dostat favoritku pod tlak a vynutila si tie-break. Ten už ale jasně ovládla Cetkovská, která za hodinu a půl zvítězila 6-2 7-6.

"Jsem moc šťastná, že jsem se dostala přes první kolo. Všechna čest Nigině. Je to talentovaná hráčka a já vůbec nevěděla, co od ní mohu očekávat. Jsem spokojená, jak jsem to zvládla a jak jsem hrála," komentovala Cetkovská, jež po sérii zranění hraje teprve pošesté v sezoně v hlavní soutěži turnaje WTA.

"Prošla jsem si opravdu těžkým obdobím, kvůli zranění kolen a chodidla jsem byla mimo devět měsíců. Potřebuju čas, ale teď se každým dnem cítím čím dál lépe a čím dál silnější. Mým cílem je teď zabránit jakémukoliv dalšímu zranění, udržovat se v kondici a do konce roku se dostat zpátky do Top 100," řekla Češka, která se vinou dlouhé absence v žebříčku propadla a aktuálně je na 148. místě.

O první čtvrtfinále po roce a půl si česká tenistka zahraje s turnajovou trojkou Yvonne Meusburgerovou z Rakouska.

Prvního vítězství v hlavní soutěži turnaje WTA od Wimbledonu se v Taškentu dočkala také Srbka Vesna Doloncová. Moskevská rodačka si ve vyrovnaném souboji porazila osmou nasazenou Jaroslavou Švedovovou 7-6 a 7-5.

Výsledky - Taškent (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Cetkovská (ČR) - Abduraimovová (Uzb.) 6:2, 7:6 (7:2), Voskobojevová (7-Kaz.) - Zanevská (Ukr.) 6:3, 6:4, Doloncová (Srb.) - Švedovová (8-Kaz.) 7:6 (8:6), 7:5, Glušková (Izr.) - Arefjevová (Ukr.) 6:3, 7:5, Torrová-Florová (Šp.) - Foltsová (Uzb.) 6:0, 6:3, Doiová (Jap.) - Rodinová (Rus.) 6:4, 6:2.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Česká republika má standartně ve stovce spousty hráček, dostává se do finále Fed cupu a nemá ani ten nejméně dotovaný turnaj WTA. Čím to? Jasně, je to o penězích, ale myslím že pan Kaderka by se měl více snažit a ne se unášet výsledky českého tenisu. Vždyť je to ostuda.Stejně tak u chlapů, určitě by Praze, Brnu či Ostravě podobný turnaj slušel.
Reagovat
Fandina
Petro. Pokračuj. Ať se zase zadaří!
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenisnovinky.blog.cz/ :)
Reagovat
dadaft
(hlavně) ve druhém setu se hrál dobrý tenis. Petra musela předvést poměrně dost ze svého umění.
Nigina Abduraimovová se s Petrou bez problémů udržela v delších výměnách, takže se spíš zakončovalo než čekalo na chyby.

kurty v Taškentu vypadají skvěle.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist