Cetkovská v New Havenu ničí soupeřky, Hradecká se v krizi topí dál

22. 8. 2011, 22:54
Aktuality 7
WTA NEW HAVEN - Petra Cetkovská v New Havenu vyhrála suverénně už čtvrtý zápas. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci si v úvodním kole poradila hladce ve dvou setech s Japonkou Moritaovou. Naopak dohrály Iveta Benešová i Lucie Hradecká, jež prohrála osmý zápas v řadě.
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská v New Havenu i nadále předvádí parádní výkony. Poté, co ve třech kvalifikačních zápasech ztratila celkem jen šest her, smetla v 1. kole hlavní soutěže dvakrát 6-2 Japonku Ayumi Moritaovou. Té vzala sedmkrát podání a vůbec tak nevadilo, že sama o servis přišla hned třikrát.

Wimbledonská osmifinalistka Cetkovská zatím opakuje své výsledky z minulého týdne v Cincinnati, kde také po postupu z kvalifikace prošla do druhého kola. V něm nestačila na Kuzněcovovou.

O čtvrtfinále si aktuálně 40. hráčka světa zahraje s Agnieszkou Radwaňskou, kterou zdolala při letošním úspěšném vystoupení ve Wimbledonu. Polská tenistka, jež před týdnem kvůli zranění ramene nestartovala v Cincinnati, smetla Rusku Jekatěrinu Makarovovou.

Stejně jako v Cincinnati dopadla i Iveta Benešová, vypadla hned v 1. kole. Rodačka z Mostu prohrála 3-6 2-6 s Carlou Suárezovou, která přitom už v kvalifikaci nestačila na Cetkovskou. Španělka se ale do hlavní soutěže nakonec dostala jako lucky loser za zraněnou Slovenku Hantuchovou. 

Výsledkovou krizi neukončila Lucie Hradecká. Po setech 6-3 3-6 3-6 prohrála s Italkou Robertou Vinciovou a na sedmém turnaji WTA za sebou vypadla v 1. kole. Během tohoto období pětkrát neudržela vedení 1-0 na sety. Naposledy šestadvacetiletá rodačka z Prahy vyhrála na květnovém Roland Garros, kde navíc triumfovala s krajankou Hlaváčkovou ve čtyřhře.

Hradecká by zanedlouho mohla vyrovnat svůj smutný rekord z úvodu loňské sezony, kdy nezvládla 1. kolo turnajů WTA hned devětkrát v řadě.

Do druhého kola v Connecticutu už v neděli postoupila Klára Zakopalová, jejíž další soupeřkou bude nasazená čtyřka Marion Bartoliová. Favorizovaná Francouzka na úvod nezaváhala proti Anastasiji Rodionovové.

"Je pro mě velmi důležité, abych před US Open odehrála co nejvíce zápasů. Tento turnaj je perfektní přípravou - jsme tu jen dvě hodiny od New Yorku, jsou tu stejné podmínky, stejný povrch, stejné míčky. Můžeme tu trénovat jak dlouho chceme, protože tu mají spoustu kurtů. V minulých týdnech jsem v Cincinnati a Torontu příliš zápasů neodehrála, takže se mi to náramně hodí," řekla Bartoliová.

Mladým hráčkám se dařilo
Úvodní kolo se v New Havenu povedl dvacetileté Hercogové, stejně staré Pavljučenkovové i devatenáctileté hvězdičce McHaleové.

Poslední tři ročníky turnaje vyhrála současná světová jednička Caroline Wozniacká, jež měla v prvním kole volný los. O čtvrtfinále si jednadvacetiletá Dánka, jež na posledních dvou turnajích vypadla hned v úvodu, zahraje s o rok mladší Poloňou Hercogovou.

Dvacetiletá Slovinka před týdnem v Cincinnati utrpěla debakl 0-6 0-6 s Anastasií Rodionovovou, hluboké rány to ale na její psychice nezanechalo. V New Havenu si poradila po dvou hodinách a 15 minutách dvakrát 7-5 s Ruskou Naďou Petrovovou.

Osmá nasazená Anastasia Pavljučenkovová v New Havenu postoupila do 2. kola přesto, že s krajankou Věrou Duševinovou prohrávala 4-6 a 3-4 a soupeřka měla podání. O čtvrtfinále si talentovaná Ruska zahraje s přemožitelkou Hradecké Italkou Vinciovou.

"Roberta hraje hodně 'slajsováné' údery a často chodí na síť. Není jednoduché proti ní hrát," řekla Pavljučenkovová k zápasu s Vinciovou, se kterou má bilanci 4 výher a jediné porážky. "Pokud fouká vítr, nebo jsou jiné obtížné podmínky pro tenis, hraje chytře a zkušeně. Nesmím ji nechat hrát její hru," uvědomuje si Ruska.

Devatenáctiletá Američanka Christina McHaleová si týden po skalpu světové jedničky Caroline Wozniacké  připsala další cenné vítězství. Na domácí půdě v New Havenu porazila 7-5 6-3 vítězku turnaje z roku 2007 Světlanu Kuzněcovovou, kterou letos zdolala i v Indian Wells. O čtvrtfinále si zahraje s přemožitelkou Benešové Španělkou Suárezovou.

"Jsem nadšená, že jsem v dalším kole. Užívám si to a těší mě, že mám na své straně publikum," pochvalovala si McHaleová, jež se v úvodní sadě dostala ze stavu 2-4. "Pokud bych v prvním setu potvrdila brejk, utkání by se vyvíjelo jinak," uvědomovala si poražená Kuzněcovová, jež zatím jako jediná nasazená neprošla prvním kolem.

Až dnes do soutěže zasáhne jako poslední finalistka ze Cincinnati Jelena Jankovičová, jež bude chtít proti Rusce Jeleně Vesninové vylepšit bilanci vzájemných zápasů už na 5-0.

- WTA PREMIER NEW HAVEN (USA / Connecticut, tv. povrch, 618.000 dolarů) -
pondělní výsledky (22. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Cetkovská (ČR) - Moritaová (Jap.) 6-2 6-2
Suárezová (Šp.) - Benešová (ČR) 6-3 6-2
Vinciová (It.) - Hradecká (ČR) 3-6 6-3 6-3
Bartoliová (4-Fr.) - Rodionovová (Austr.) 6-1 6-4
A. Radwaňská (5-Pol.) - Makarovová (Rus.) 6-1 6-2
McHaleová (USA) - Kuzněcovová (6-Rus.) 7-5 6-3
Pavljučenkovová (8-Rus.) - Duševinová (Rus.) 3-6 6-4 6-3
Medinaová (Šp.) - Pěrvaková (Rus.) 6-2 7-6(4)
Kirilenková (Rus.) - Erraniová (It.) 7-5 7-5
Hercogová (Slovin.) - Petrovová (Rus.) 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Petra Cetkovská je asi už v pohodě, měla jsem pocit, že už se ani nechce vrátit a že s tenisem praští, ale minulý rok mákla letos taky a ovoce to přináší slaďoučké. Má nového přítele, vzpamatovala se z rozchodu s Bagdatisem, jsem ráda, že se jí daří a taky je to parádní kočka!!!
Reagovat
EllNino
Hradecká té je mi docela líto , je to milá holka a přál bych jí aby se vrátila tam , kde byla v prvni pulce roku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vydrží forma všech našich hráček na stejné úrovni jako je teď, tak bych se nebál postavit do dvouher ve finále fed cupu klidně i Šafářovou s Cetkovskou.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to doufám, že se petřina forma dramaticky zvýší ... páč proti Šarapovové se Zvonarevu bychom asi bez jejích dvou bodů neměli šanci -- bohužel. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
To jako,že by nehrála Petra???
Reagovat
smazaný uživatel
Pro jistotu dodávám, že "Petřina forma" = forma Petry Kvitový, ne Cetkovský. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Cetkovská ted má hodně dobrou formu. Ještě před 2 měsícama ji měla i hradecká ale ztratila ji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist