Cetkovská v Olomouci ukončila tříleté čekání na titul

20. 7. 2014, 15:17
Aktuality 24
ITF OLOMOUC - Petra Cetkovská ve finále domácího klání ITF v Olomouci otočila vývoj utkání proti krajance Denise Allertové a po více než třech letech se dočkala turnajového vítězství. Na Hané zkompletovala double, neboť už v sobotu triumfovala ve čtyřhře.
Petra Cetkovská (© itscup.cz)

Před třemi lety v New Havenu si Petra Cetkovská zahrála své jedinéfinále na okruhu WTA, v roce 2012 byla 25. hráčkou světa. V té samé sezoně si ale na olympiádě v Londýně poranila kotník a následně i kvůli zranění kolen a chodidla devět měsíců (až na dvě výjimky) nehrála.

Po návratu na kurty ji čekalo náročné stoupání žebříčkem WTA, v němž spadl až na chvost druhé světové stovky. Komplikace se české tenistce nevyhnuly ani na začátku letošní sezony, kdy kvůli zdravotním potížím nestihla Australian Open. Postupně se ale začala dostávat do zápasového tempa a nyní jí patří už 70. místo.

Tento týden se navíc dočkala titulu, na který čekala přes tři roky. Roli nasazené jedničky potvrdila na domácím turnaji ITF s dotací 50 tisíc dolarů v Olomouci, kde v dnešním finále zdolala 3-6 6-1 6-4 krajanku Denisu Allertovou.

Celkově se devětadvacetiletá Cetkovská dočkala 22. titulu z turnajů ITF, na který čekala od března 2011, kdy zvítězila ve španělském Monzonu.

- ITF OLOMOUC (ITS CUP) -
(Česko, antuka, 50.000 dolarů)
finálové výsledky (19. - 20. 07. 2014)
• Dvouhra - finále •
Cetkovská (1-ČR) - Allertová (ČR) 3-6 6-1 6-4
• Dvouhra - finále •
Cetkovská/Voráčová (1-ČR) - Krejčíková/Kruničová (3-ČR/Srb.) 6-2 4-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
Frick
Startuje 25.000 v Plzni, jenž by měla nabízet opět zajímavé pole - Jako jednička tam někdo, kdo si zahraje skutečně DOMA, tedy Andrejka. Dále ale tam budou hrát i Voráčová, Allertová, Krejčíková a Martincová. Celkově sedm hráček ze druhý stovky. Na pětadvacítku mi to přijde jako úžasný zastoupení.¨

http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100032264
Reagovat
PetaM
No, nemyslím si, že Andrea bude jednička. V době podávání přihlášek možná, ale teď je kolem 200 místa. Ale do Top 8 by se vlézt měla :)
Reagovat
Frick
Dá se tedy říct, že tam český ženský tenis vytěžil téměř maximum, co šlo. Pokud česká hráčka nebyla kvalifikantka či nestartovala na divokou kartu, tak prohrála jen s jinou Češkou....

Opravdu rozdíl oproti té podmračené spartě v květnu...
Reagovat
Frick
Nadcházející týden bude tedy nuda. Terka a Katka jsou rychle out, tak "čest našich" barev bude v Baku hájit jen Kristýna Plíšková. Škoda, že více Češek nevyužilo příznivého startlistu. Nabízela by se určitě účast Karolíny. Nebyl tam nakonec nějaký zdr. problém. Proč by jinak po prohře s Caroline nesedla Karolína se ségrou na éro do Baku?

No ale pak už začne americká šňůra. Jsem moc zvědav na to, co předvedou "Hrdinky z All England Clubu"
Reagovat
PH94
Jo tenhle týden bude mizernej..aspon teda budeme moct sledovat Veselého,Rosola a Pavláska :) A alespon výsledkove 50 000 z Polska
Reagovat
tommr
Karolína snad má startovat ve Stanfordu. Pokud se tam opravdu chystá tak jet těsně před tím do Baku by bylo šílenství ...
Reagovat
Frick
PALEC NAHORU - Petra Cetkovská

Nicméně s poznámkou, že výhra tý padesátky byla víceméně povinností. Bodově asi tak šul-nul. V Bastadu nebo Istanbulu by asi nejvíce reálnym výsledkem bylo ČF, to by bylo za 60 b., takhle má za výhru 80 b. Na druhou stranu, pokud by hrála konkrétně v tom Bastadu, tam skutečně nikdo nebyl a zřejmě by se dalo i SF, jenž by bylo už za 110 b.

PALEC DOLU - Tereza Smitková

Kanál od Eguchi v 1. kole kvaldy byla ostuda. Tereza by asi skutečně potřebovala nějakou pomoc sportovního psychologa. Nikdo si přeci nepřeje, aby svůj talent utopila v slzách....
Reagovat
tommr
PALEC NAHORU bych tento týden dal i Denise Allertový a Báře Krejčíkový. Obě získaly v Olomouci cenný body a prohrály až s budoucí vítězkou ... :)
Naopak PALEC DOLU si zaslouží i Andrea Hlaváčková, která v Olomouci nesplnila roli turnajový dvojky a v žebříčku jí čeká velkej propad ... :(
Reagovat
Frick
Tak palec nahoru by Denisa za skalp Petry ode mne dostala. Avšak nestalo se. Je třeba říct, že Denisa byla ve všech zápasech předtím favoritkou (akumulovaný kurz u Tipáče byl 3,62), takže v zásadě jen plnila očekávání. To stejný platí i o Báře, ta postupem do semi naakumulovala kurz pouze 2,68 (Tipáč), docela zajímavé, jak byla favorizovaná. Proti Voryně měla pouze 1,32 (Tipáč).

Pokud jde o Andreu, tak předně nechci dávat palec dolu tomu, kdo prohrál s někym, který mne naopak potěšil, v tomto případě to pochopitelně tedy byla Denča. A navíc Denisa byla v tom zápase favoritkou. Palec dolů by Andrea (možná) dostala při prohře v 1. kole. Ale aspoň to 1. kolo zvládla...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý den, prosím o informaci, kdy se bude konat tenisový turnaj v Polské Zawadě, či nějak tam :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas vysílala Česká televize, ale nemůžu jej najít na stránkách ČT4 sport :(
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani//10186693736-tenis/414232404000016-its-cup-2014/
Reagovat
smazaný uživatel
Petro gratuluji...
Co to je za turnaj ten Nanchang? Nějaký nový, ne? No mohla tam startovat alespoň nějaká češka. Až na Pengovou tam není žádná konkurence?
Nechápu, proč se to řadí mezi hlavní soutěže, když to má tak malou dotaci.
Reagovat
kada.tom
no, úplně klasickej turnaj to není, něco mezi ITF a WTA280, bodově je to 160 bodů pro vítězku
Reagovat
smazaný uživatel
a kolik je normálně bodů pro vítězku turnaje s dotací 220,000$?
Reagovat
smazaný uživatel
Petro gratuluji...
Co to je za turnaj ten Nanchang? Nějaký nový, ne? No mohla tam startovat alespoň nějaká češka. Až na Pengovou tam není žádná konkurence?
Nechápu, proč se to řadí mezi hlavní soutěže, když to má tak malou dotaci.
Reagovat
kada.tom
Gratulace Petře, fakt gratuluju, ten titul si zaslouží :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neví někdo prosím kolik bodů na tomto turnaji získali Petra Cetkovská, Denisa Allertová a barbora Krejčíková? A případně kam je ty výsledky posunuly? Live-tennis mlčí. Děkuji
Reagovat
kada.tom
tak Petra za vítězství 80 bodů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra 80b (z 70 na 66)
Denisa 48b (z 202 na 177)
Bára 29b (z 243 na 233)
Reagovat
PH94
Takto je paráda :) Hodně vydažený turnaj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc, víc takových turnajů, holky z druhý a třetí stovky ty body potřebují jak mák. Tak to by Denisa i Barbora mohly dát kvalifikaci na US open, ne?
Reagovat
PH94
Myslím,že Denisa by se do kvalifikace určitě dostat měla a s její formou..kdo ví :) U Báry těžko říct :)
Reagovat
EllNino
Pěkně, to je super, vidět jí zdravou a veselou :) tak snad se zadaří na americké šňůře :) GL
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist