Cetkovská v Palermu na premiérové finále nedosáhla

17. 7. 2011, 09:51
Aktuality 2
WTA PALERMO - V 26 letech se poprvé dostala do semifinále turnaje WTA, na finále si ale Petra Cetkovská musí ještě počkat. Česká tenistka nestačila na čtyřnásobnou šampionku Anabel Medinaovou a přišla tak o naději na zisk prvního titulu.
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská k 21 titulům z okruhu ITF, osmifinále z French Open a Wimbledonu přidala také premiérové semifinále na turnaji WTA. Dál se už ale v Palermu nedostala.

Šestadvacetiletá Češka v boji o finále nestačila čtyřnásobnou vítězkou turnaje Anabel Medinaovou-Garriguesovou ze Španělska, které podlehla za hodinu a 49 minut 5-7 3-6.

Medinaová tak může v neděli navázat na tituly z let 2001 a 2004 až 2006. Její soupeřkou bude semifinálová přemožitelka Zakopalové Slovinka Polona Hercogová, který vyřadila turnajovou jedničku, loňskou finalistku a vítězku klání z roku 2009 Flavii Pennettaovou z Itálie.

Dvacetiletá Hercogová minulo týden na antuce v Bastadu získala premiérový titul a nyní má na kontě již devět vítězných zápasů v řadě.

V sobotu se nedařilo ani druhé nasazené dvojici ve čtyřhře Andree Hlaváčkové s Klárou Zakopalovou. České duo ve finále prohrálo s prvním nasazeným párem Sarou Erraniovou a Robertou Vinciovou z Itálie 5-7 1-6.

- WTA INTERNATIONAL PALERMO (Itálie, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (16. 07. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Medinaová (5-Šp.) - Cetkovská (8-ČR) 7-5 6-3
Hercogová (7-Slovin.) - Pennettaová (1-It.) 6-2 6-2

Čtyřhra - finále:
Erraniová/Vinciová (1-It.) - Hlaváčková/Zakopalová (2-ČR) 7-5 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Petra odvedela dobrou práci a první titul určtě příjde brzy...
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda mala to pekne rozohrate.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist