Cetkovská získala jubilejní 20. titul z turnajů ITF

11. 10. 2010, 12:20
Aktuality 0
Petra Cetkovská se v libanonském Jouniehu prodrala do třetího letošního finále na okruhu ITF a znovu z něj odešla jako vítězka. V boji o titul smetla Francouzku Mathildu Johanssonovou a následně s krajankou Voráčovou ovládla i soutěž deblistek.
Petra Cetkovská

Bývalá pátá nejlepší juniorka světa Petra Cetkovská v letech 2001 až 2008 získala mezi ženami 17 titulů z turnajů ITF. Na okruhu WTA na sebe pětadvacetiletá Češka žijící v Paříži nejvíc upozornila až v posledních dvou sezonách. Třikrát byla ve čtvrtfinále a předloni si zahrála osmifinále na French Open. Posledním slibným výsledkem bylo loňské 3. kolo v Indian Wells, kde porazila Dementěvovou. 

V žebříčku dokonce na pár týdnů nakoukla do top 50, jenže pak se jí přestalo dařit. Především se rozešla i osobně s trenérem Maximem Boyém a hledala nové zázemí. K tomu ji srazilo zranění kotníku a série prohraných zápasů.

Během roku tak ztratila více než dvě stě míst. Po dlouhých osmi měsících našla nového trenéra, kterým se stal Francouz Stephan Charret. A v létě se poprvé blýsklo na lepší časy. Cetkovská během 14 dní vyhrála dva podniky ITF, jenže nebylo to tak růžové, jak se mohlo zdát. Dalších pět turnajů se nepovedlo, neuspěla ani v kvalifikaci na US Open. Až se předminulý týden dostala do semifinále v hale v Clermontu.

Ještě víc si sebevědomí zvedla až během posledních dnů. Na antuce v libanonském Jouniehu nenašla přemožitelku a jako nenasazená si došla pro třetí titul sezony, celkově jubilejní dvacátý. Ve finále smetla 6-1 6-3 Švédku Mathildu Johanssonovou, která je svěřenkyní rovněž Stephana Charreta.

Cetkovská dokonce bez ztráty setu vyhrála i čtyřhru po boku Renaty Voráčová, kterou ve dvouhře zastavila ve druhém kole.

Do konce letošního roku se prostějovská rodačka chtěla přiblížit k elitní stovce, aby mohla zase hrát grandslamové turnaje, bojovat o lepší body i finanční odměny. Po posledním triumfu se posune ke 165. příčce, ale ještě zhruba měsíc bude na svém postavení pracovat na halových turnajích.

- ITF JOUNIEH (Libanon, antuka, 100.000 dolarů) -
sobotní výsledky (09. 10. 2010)

Dvouhra - finále:
Cetkovská (ČR) - Johanssonová (6-Fr.) 6-1 6-3

Čtyřhra - finále:
Cetkovská/Voráčová (2-ČR) - Birnerová/Klepačová (4-ČR/Slovin.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist