Cetkovská znovu neztratila set, zahraje si o semifinále

25. 4. 2012, 19:54
Aktuality 6
Petra Cetkovská v marockém Fesu vyrovnala své nejlepší dosavadní umístění na turnaji. Česká tenistka dnes porazila Švýcarku Bacsinszkou hladce 6-3 6-2 a postoupila do čtvrtfinále.
Petra Cetkovská

Na postup do turnajového čtvrtfinále čekala Petra Cetkovská od loňského října, kdy se mezi nejlepší osmičku dostala v Ósace. Dočkala se v Maroku, kde už v úvodním kole neztratila set v duelu s Maďarkou Czinkovou. Podobně si vedla i dnes proti Švýcarce Timee Bacsinszké, kterou porazila 6-3 6-2.

Cetkovská lépe zvládla úvod zápasu, kdy soupeřce sebrala dvakrát za sebou servis a ujala se vedení 3-0. Bacsinszká se nevzdala, české tenistce to oplatila a srovnala na 3-3, jenže vzápětí ji Petra Cetkovská znovu dvakrát brejkla a úvodní set vyhrála 6-3. Druhá sada byla na dramatické zvraty chudší; ve čtvrté hře Cetkovská znovu udeřila a dostala se do vedení, které už nepustila. za stavu 5-2 proměnila druhý mečbol a stejně jako v roce 2008 postoupila ve Fesu do čtvrtfinále. Shodou okolností si i tehdy ve 2. kole poradila právě s Baszinskou.

Cetkovská dnes byla úspěšná úspěšná i ve čtyřhře, ve které společně s Ruskou Alexandrou Panovovou přešly přes první kolo. To mají zdárně za sebou také sestry Plíškovy, které postoupily po skreči nejvýše nasazeného páru.

O první singlové semifinále od loňského finále v New Havenu si Cetkovská zahraje s Mathilde Johanssonovou, s níž má vyrovnanou bilanci 1-1. Francouzská tenistka švédského původu dnes vyřadila turnajovou osmičku Shahar Peerovou z Izreale, proti které otočila nepříznivý vývoj utkání a zvítězila 4-6 6-3 6-2.

Podobným výsledkem 6-2 6-3 si se svou soupeřkou poradila i turnajová jednička Anabel Medinaová-Garriguesová. Španělka sice v duelu s Lucemburčankou Mandy Minellaovou ztratila čtyřikrát servis, sama ale soupeřku brejkla sedmkrát a za hodinu a půl se přiblížila druhému titulu z marockého turnaje.

Na ten si po dnešku bude muset nechat zajít chuť druhá nasazená Světlana Kuzněcovová. Ruska začala svůj souboj s Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou dobře; první set vyhrála jasně 6-1 a ve druhém vedla už 5-2. Beguová ale vybojovala tie-break, ve kterém uspěla, a v rozhodující sadě se Kuzněcovová rozhodla za stavu 3-2 pro její soupeřku zápas vzdát.

Výsledky - Fes (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Cetkovská (3-ČR) - Bacsinszká (Švýc.) 6:3, 6:2, Medinaová (1-Šp.) - Minellaová (Luc.) 6:2, 6:3, Beguová (Rum.) - Kuzněcovová (2-Rus.) 1:6, 7:6(7:4), 3:2 skreč, Halepová (5-Rum.) - Cadantuová (Rum.) 6:2, 7:5, Bertensová (Niz.) - Scheepersová (6-JAR) 7:5, 1:6, 6:3, Johanssonová (Fr.) - Peerová (Izr.) 4:6, 6:3, 6:2, Pousová (Šp.) - Rusová (Niz.) 6:3, 7:5, Muguruzaová (Šp.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:4 skreč A.

Čtyřhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková/Kristýna Plíšková (ČR) - Anastasia Rodionovová/Arina Rodionovová (1-Austr./Rus.) 2:0 skreč, Cetkovská/Panovová (ČR/Rus.) - El Allámíová/Lalámíová (Mar.) 6:3, 6:2.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Singl jsem neviděla, ale před chvílí vítězného debla QF Cetkovská P./Panova A. proti El A. F./Lalami N. ve dvou setech. Pěkná hra. A Petra zase s jednou tmavou ponožkou. Tak ještě vždy tři výhry a titul. V singlu by už Petra měla v pondělí postoupit z 30 na 28 místo a při dalších výhrách může být posun až na 26.
Petro dnes pěkná hra a přeji další, hezky se na to dívalo ... fandím
Reagovat
Fandina
A ještě ... Lucka Šafářová by měla být v pondělí 21 na žebři ... rekord ... tak Lucko příště bude lepší los a 20 na dostřel hraješ teď super .... jeď
Reagovat
VlS
ve čtvrtfinále má francouzku Mathilde Johansson, to by mohlo vyjít a případně dál vypadla Světlana (vzdala ve třetím setu), takže pravděpodobně Rumunku Beru. Petra, snaž se o finále, my ti fandíme.
Reagovat
EllNino
No Johansson je Petřina treninková partnerka ..tkže obě se znají asi dost dobře ....ale lepší než Shahar jako v Barceloně :)
Reagovat
smazaný uživatel
A valí dobře i v deblu! Že by dobře načasovaná forma? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to asi zakřikla :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist