Chačanov přijde stejně jako loni o Wimbledon, tentokrát kvůli zranění křížové kosti

23. 6. 2023, 14:51
Aktuality 0
Karen Chačanov nebude startovat ve Wimbledonu. Jedenáctý hráč světového žebříčku se z grandslamového turnaje odhlásil kvůli zranění zad, které si přivodil na Roland Garros. Chačanov na sociálních sítích uvedl, že má únavovou zlomeninu křížové kosti.
Profily hráčů
Karen Chačanov (© AFP)

"Kvůli nešťastnému zranění, které jsem utrpěl na Roland Garros (únavová zlomenina a částečná zlomenina křížové kosti), se nebudu moci druhý rok po sobě zúčastnit Wimbledonu," napsal Chačanov, jenž vloni na londýnské trávě nesměl startovat kvůli trestu pro ruské a běloruské hráče. Jejich suspendace kvůli válce na Ukrajině už letos neplatí.

Na pařížské antuce Chačanov prošel do čtvrtfinále, v němž sebral set pozdějšímu šampionovi Novakovi Djokovičovi. Na grandslamech patřil v posledním roce mezi nejúspěšnější hráče, na loňském US Open i letos na Australian Open došel do semifinále.

"Rozhodnutí odhlásit se nebylo snadné a já v posledních týdnech až do poslední chvíle věřil, že se stihnu zotavit. Podle mého lékařského týmu to ale v mém případě nebylo možné," dodal Chačanov.

Hlavní soutěž Wimbledonu začne na trávě v All England Clubu 3. července.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist