Challenger v Prostějově ozdobí repríza semifinále Australian Open mezi Novákem a Johanssonem

27. 2. 2018, 16:51
Aktuality 1
Pětadvacátý ročník tenisového challengeru mužů nabídne fanouškům reprízu semifinále Australian Open. Před šestnácti lety prohrál v Melbourne Jiří Novák s pozdějším vítězem úvodního grandslamu sezony Thomasem Johanssonem a letos si v exhibici před finále turnaje Czech Open se Švédem zápas připomenou.
J. Novák a T. Johansson

V současnosti největší mužský turnaj v Česku se uskuteční 4. až 9. června, tradičně v druhém týdnu pařížského French Open. Nově se bude jmenovat Moneta Czech Open, jelikož po 24 letech došlo ke změně titulárního partnera. Dál je ale zařazen v nejvyšší kategorii challengerů s dotací 150 tisíc dolarů.

"Oslovíme všechny české hráče a doufám, že trojnásobný vítěz Jirka Veselý přijede obhajovat titul. Volné karty plánujeme zase dát mladým hráčům. Třeba Dalibor Svrčina by mohl prožít debut a zkusit si zahrát mezi muži v kvalifikaci nebo v hlavní soutěži," naznačila na tiskové konferenci ředitelka turnaje Petra Černošková.

Je zvykem, že před sobotním finále se uskuteční exhibice. V minulosti se představili třeba Ivan Lendl, Hana Mandlíková, Jana Novotná, Španěl Carlos Moya, Ruska Anna Kurnikovová, Australan Pat Cash, Slovák Miloslav Mečíř i Jaromír Jágr.

Letos pořadatelé nabídnou duel Nováka s Johansonem, současným koučem Marie Sakkariové z Řecka. Oba se střetli v semifinále Australian Open 2002, Švéd vyhrál 3:2 na sety a poté ovládl i celý turnaj. "Slíbil, že přiveze ukázat i vítěznou trofej, kterou vyzvedne z banky, kde ji má uloženou v trezoru," řekla Černošková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Roger_Federer
https://www.facebook.com/tenisovysvet.cz/posts/1618721318210432
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist