Charleston: Hantuchová ve čtvrtfinále vyřadila Jankovičovou

17. 4. 2010, 10:17
Aktuality 8
WTA CHARLESTON - Na zelené antuce v Charlestonu vypadly obě bývalé šampionky. O vyřazení Jeleny Jankovičové se postarala Slovenka Daniela Hantuchová, Petrovová nestačila na nejvýše nasazenou Caroline Wozniackou.
Daniela Hantuchová

Daniela Hantuchová se vzpamatovala z otřesné úvodní sady a po setech 1-6 6-3 6-3 porazila bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou.

"Hrála jsem dobře jen v prvním setu. Byla jsem agresivní. Ale pak se to najednou zastavila a já začala mít problémy hlavně na bekhendu," vysvětlovala vítězka Family Circle Cupu z roku 2007 Jankovičová.

Šestadvacetiletá Slovenka postoupila do semifinále turnaje vyšší kategorie naposledy předloni na Australian Open. "Dnes jsem se a kurtu cítila výborně, i když první set nebyl snadný," řekla Hantuchová, jež v dalším průběhu zápasu změnila strategii. "Hlavně jsem se snažila dělat vše jinak: víc ji rozpohybovat, rychle vracet údery a být agresivnější."

O druhé letošní finále (v prvním prohrála v Monterrey s Pavljučenkovovou) se utká se čtvrtou nasazenou Samanthou Stosurovou, jež bez problémů porazila Číňanku Shuai Peng.

Utkání bylo vyrovnané jen v prvních sedmi gamech, pak šestadvacetiletá Australanka vyhrála osm her v řadě a čestný bod soupeřce nechala až za stavu 5-0.

"Byla jsem brejk pozadu a chtěla jsem něco na své hře změnit. Naštěstí se to povedlo dokonale a už jsem ji nedala k ničemu příležitost," pochvalovala si Stosurová druhou polovinu utkání.

Už osmý zápas v řadě vyhrála Caroline Wozniacká. Turnajová jednička porazila 6-3 6-4 šampionku ze sezony 2006 Naďu Petrovovou a je jedinou výhru od zopakování loňského finále.

"Cítím, že teď hraju velmi dobře," přiznala vítězka z Ponte Vedra Beach. "Věřím si a s tím přichází i dobré výsledky."

Zastavit se ji pokusí Věra Zvonarevová, jež si ve dvou setech poradila s domácí Melanií Oudinovou. Ruska si v Charlestonu zahraje za poslední čtyři roky již potřetí v semifinále.

- WTA PREMIER CHARLESTON (USA - Jižní Karolína, zel. antuka, 700.000 dolarů) -
páteční výsledky (16. 04. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Hantuchová (8-SR) - Jankovičová (2-Srb.) 1-6 6-3 6-3
Wozniacká (1-Dán.) - Petrovová (6-Rus.) 6-3 6-4
Stosurová (4-Austr.) - Shuai Peng (Čína) 6-4 6-1
Zvonarevová (7-Rus.) - Oudinová (13-USA) 7-5 6-2

Semifinálové dvojice: Wozniacká - Zvonarevová, Hantuchová - Stosurová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Caroline - Věra
Fascinuje mě, že to video museli zrychlit, kolik v něm bylo výměn před zvrknutým kotníkem ... žádnej div

http://www.youtube.com/watch?v=ttHbrYyKLyw
Reagovat
smazaný uživatel
..zvrtnutým
Reagovat
skott
jj, koukal jsem vcera:) Neskutecna vymena, nez to skoncilo takhle smolne, to jsem Wozniacki nepral.Charelston musi byt prokletej nebo nevim, jak je mozne, ze se tam vzdycky neco prihodi, jinak je to skvelej turnaj po vsech strankach, ale ty zraneni to kazdorocne kazi.Jen Verka si tam za posledni roky vybrala kopec smuly...tak je to vlastne takova mala satisfakce, ze to zas nepotakalo ji a zahraje si finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde najdu kde nadu na internetu online přenos zdarma ez registrace.
RAFA-Ferer?
Děkuji velice za odkazy.
VAMOS RAFA
Reagovat
carolyn
http://www.fromsport.com/
Reagovat
smazaný uživatel
děkuji ti Carolyn!
VAMOS RAFA
Reagovat
skott
Kdokoliv jen ne Wozniacki, proboha!!!
Reagovat
carolyn
ale, ale :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist