Chci urvat třetí bod, když mě kapitán postaví, smála se Kvitová

21. 4. 2012, 17:45
Aktuality 18
Za podpory zaplněné haly a mnoha fanoušků z fulneckého rodiště přiblížila Petra Kvitová české tenistky k finále Fed Cupu. Světová trojka naplnila slova transparentu v hledišti, jako expres především v závěru utkání porazila Saru Erraniovou 6:4, 6:3 a v neděli může přidat postupový třetí bod.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© fedcup.com)

"Budu chtít třetí bod urvat, pokud mě kapitán postaví," vtipkovala třetí hráčka světa Kvitová na tiskové konferenci. Vedle ní sedící český lodivod Petr Pála při slovech Kvitové kroutil hlavou v dlaních. Jiná varianta by byla totiž bláhová.

Dvaadvacetiletá Kvitová si ve Fed Cupu připsala již devátou výhru ve dvouhře po sobě a je hlavní českou útočnou silou. "Tahle série pro mě znamená, že jsme loni vyhrály Fed Cup a letos máme zase nakročeno do finále. To je to největší znamení a jsem moc ráda, že můžu pomoci týmu," řekla Kvitová.

Kvitové zářily oči při zmínce o finále, které by český tým v případě výhry nad Itálií hrál doma, ať už z druhé dvojice postoupí Rusko nebo Srbsko. "Pocit loni z Moskvy po vyhraném titulu je nenahraditelný a moc si to chceme zopakovat," řekla Kvitová. "Ještě chybí bod a Italky jsou nebezpečné, ale hrát finále doma je největším lákadlem," řekl Pála.

Kvitová nebyla před zápasem v jednoduché situaci. Bod se od ní čekal, ale ona měsíc nehrála zápas a měla za sebou kondiční soustředění v Turecku. "Nevěděli jsme, jak bude hrát, a propady ve hře měla, ale zvedla se. Pomohla si hodně podáním a v rozhodujících chvílích šla k síti," zhodnotil zápas kouč Kvitové David Kotyza.

Sama hráčka neměla před zápasem větší nervy než jindy. Ani fakt, že hraje doma před sedmi tisíci fanoušků a s rodiči v zádech, ji nestresoval. "Nerozptylovala jsem se a soustředila na zápas. Nehledala jsem v hledišti, kde kdo sedí," řekla tenistka. Asi jen dvakrát se střetla pohledem s mámou, která jí pokynula hlavou. "Radši hledám mamku, ona vypadá v klidu, taťka bývá vždycky nervózní," řekla hráčka.

S vlastní hrou Kvitová nebyla úplně spokojená. Spolehnout se mohla na voleje, v důležitých momentech si pomohla leváckým servisem a i forhend ji poslouchal. "Bekhend byl o dost horší, nohy nebyly, jak bych si představovala, a ruce taky ne. Takže jsem ráda, že jsem se rozehrála a v důležitých chvílích to tam spadlo, a to se počítá. Historie se neptá, jak jsem vyhrála. Důležitý je bod," řekla.

Před zápasem si vyžádala od táty a bratra, aby jí přivezli nahrávku čtvrtfinále Australian Open, v kterém letos Erraniovou porazila. Na zápas se podívala večer před Fed Cupem. "Koukala jsem se, co by mělo na Erraniovou platit, a bylo to podobné. Věděla jsem, že když budu prohrávat, tak se to dá otočit," řekla. V obou setech svá slova naplnila, vždy ztratila první servis, ale pak dominovala.

Otázkou je, kdo proti Kvitové nastoupí v nedělní úvodní dvouhře. Francesca Schiavoneová nehrála proti Šafářové nejlépe a navíc se nechala na kurtu ošetřovat. "Netuším, koho postaví, necháme tomu volný průběh," řekla Kvitová. "Nevím, co se u nich v šatně děje. Myslím, že tam jedna změna nastane, ale to záleží, jak se budou cítit. To jsou jejich starosti, ať si nad tím diskutují celý večer," řekl Pála.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
pepin
Tak Tommr, máme to za sebou, i když jak jsi psal tak Fr. řádila jako lev. Ale my prostě máme Pétu, bojovnici k pohledání a ona to zase zvládla. Klobouk dolů.
Reagovat
tommr
jj můžem slavit naplno ... :)
Petra je úžasná bojovnice. I když se jí nedaří a soupeřka naopak hraje skvěle jako dneska Schiavone tak bojuje a dokáže urvat už skoro ztracenej set nebo zápas ... :)
Reagovat
dadaft
life is life - bye bye Italia ))
Reagovat
Roger_Federer
diky bohu,že Schiavone takhle nehrala včera.Pokud Petra nahodou prohraje,tak nechci videt jak to ustojí Lucka,snad tak v pohode jako včera.
Reagovat
tommr
to by asi nebylo moc dobrý - Lucka je strašnej nervák ... :)
Reagovat
pepin
Tak jsou to dnes opět nervy, Fr. hraje úplně jinak než včera a Petra toho má plné zuby. No tak to snad dotáhne do vítězného konce. Tak Peto "POJD".
Reagovat
tommr
jj Petra není ve svý kůži a Schiavone naopak řádí jako zběsilá. Je vidět, že to její včerejší ošetřování byla jedna velká komedie ...
Reagovat
tommr
zajímavý je, že Petra se tam ve druhým kole nejspíš střetne se Schiavone (pokud ta porazí v prvním kole Niculescu). Jejich případnej nedělní zápas může bejt tudíž i generálkou na Suttgart ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro se mi chce říct: Dobře jim tak, když nepostavili Flavii. :D Zápas Lucky a Francescy jsem neviděl (koukal jsem na finále KHL) a z utkání Petry se Sarou jsem viděl kousek 1. setu, než začala hrát Ana. V některých momentech bylo vidět, že se Petra zase dostává do formy. U ní je to buď winner nebo chyba, většinou ale winner. Saru mám z Italek (kromě Flavie) asi nejradši. Je to taková nenápadná a sympatická pracantka. :) Ona bude těžko porážet hráčky jako je Petra, ale rozhodně má na to, aby se v pohodě udržela v první třicítce.

Takže už je skoro jasné, že v deblu o nic nepůjde a my, co se těšili na Andreu, zase jednou utřeme hubu. :D Ale počítám s tím, že zítra budu sledovat hlavně Rusko - Srbsko. Tam to bude vyrovnané a věřím, že Ana bude mít zítra více štěstí než dnes. AJDE! :)
Reagovat
tommr
no já taky doufám, že bude rozhodnuto ještě před deblem. Andreu bychom ale měli vidět i tak - myslím si, že televize přenos nepřeruší a i kdyby to udělali, tak to bude určitě k vidění na netu ... :)
Reagovat
dadaft
Nemusíš to ¨zrovna urvat Petro. Stačí, když vyhraješ.
Reagovat
tommr
at už bude hrát proti Schiavone nebo Pennettaový. Obě jsou to sice hodně nebezpečný hráčky, ale o moc těžší soupeřky než momentálně ve velmi dobrý formě hrající Erraniová asi nebudou ... :)

Jinak je pozoruhodný, jak se dnešní zápas podobal tomu na AO - konečným výsledkem i průběhem. V obou případech Petra prohrávala ve druhým setu o brejk, ale set pak ještě otočila 5 vyhranými hrami v řadě. Rozdíl byl jen v tom, že na AO už prohrávala 1:4 a 0:30, zatímco dneska jen 1:3. Erraniová z toho musí bejt asi pořádně frustrovaná ... :)
Reagovat
pepin
Podobné to bylo a já na rozdíl od AO jsem byl dnes klidný a vnitřně nějak přesvědčený, že to má Petra pod kontrolou, že prostě nemůže prohrát. Je opravdu obdivuhodné, že i když se jí ta agresivita nedaří, tak to tam pere pořád dál. Až si člověk říká, ale to jsme již psali jinde. Jinak některé ty údery jsou jak projektily z houfnice. Jinak již sedím a piji Moselské, polosladké. Je to namka jak ten tenis.
Reagovat
tommr
no já se přiznám, že mi Petra dneska pořádně pocuchala nervy, ale u ní už jsem na to tak nějak zvyklej a překvapilo by mě spíš, kdyby jednou vyhrála bez komplikací. Takový těžce vybojovaný vítězství je pak ale o to sladší ... :)
Doufám, že ti vyjde i ta druhá část předpovědi a Petra to zítra zakončí už ve třetím zápase ... :)
Reagovat
pepin
Si piš, otevřel jsem druhou lahvinku. Tak to by bylo aby nebylo.
Reagovat
tommr
já už jsem to taky oslavil, ale jen mírně, abych to náhodou nějak nezakřik. To nejdůležitější je pořád ještě před náma ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rek bych, ze na AO Petra hrala s Errani urcite hur. Dneska desne prepalovala return, ale jinak opet predvedla radu uderu z rise snu, napr. ty posledni dve hry, nebo za stavu 3:2 v druhe sade ta uzasna vymena.... Ja jsem mel prekvapive nervy uplne v pohode, uz sem si zvyk a myslim, ze uz na ni fakt jasne poznam, kdy je opravdu zle (utrapeny vyraz, ztazeny ramena, matozne pohyby), dnes ani na vterinu nic takoveho nebylo, proste Petra, no....:-)
Reagovat
Fandina
souhlas ... na AO to bylo víc o vůli, tady to bylo víc o Petřině umu ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist