Chela ovládl poslední antukový turnaj roku v Bukurešti

26. 9. 2010, 20:57
Aktuality 1
ATP BUKUREŠŤ - Čtvrtý nasazený Juan Ignacio Chela vyhrál poslední antukový turnaj sezony v Bukurešti. Jednatřicetiletý Argentinec si suverénně dokráčel pro celkově šestý titul, když během čtyř zápasů neztratil ani set. Ve finále porazil překvapení letošního ročníku Španěla Pabla Andujara a navázal na sobotní triumf ve čtyřhře.
Juan Ignacio Chela

V Bukurešti se tento týden konal poslední antukový turnaj ATP v této sezoně a v rumunské metrpopoli nesměl chybět argentinský specialista na pomalý povrch Juan Ignacio Chela. Jednatřicetiletý Američan od svého vstupu do soutěže předváděl výborný tenis a na cestě do finále ztratil ve třech zápasech jen 11 her. V semifinále zametl i s obhájcem titulu a nejvýše nasazeným Montaňesem.

V dnešním finále porazil čtvrtý nasazený hráč španělského kvalifikanta Pabla Andújara 7-5 6-1.

Hráč ze začátku druhé stovky světového žebříčku Andújar už postupem do finále dosáhl nejlepšího výsledku v kariéře, dosud totiž nebyl ani ve čtvrtfinále. V první sadě navíc vzdoroval favorizovanému Chelovi více než kdokoli jiný na tomto turnaji - v předchozích třech duelech prohrál Argentinec v setu maximálně tři gamy.

Druhou sadu už ovšem Chela ovládl mnohem jasněji a po sobotním triumfu ve čtyřhře přidal ještě cennější titul v singlu. Turnajový double se letos povedl už jen Querreymu v Memphisu a Llodrovi v Marseille. 

"Byl to pro mě neuvěřitelný týden, vyhrál jsem dvouhru i čtyřhru. Nemůžu tomu uvěřit," řekl po svém celkově šestém triumfu ve dvouhře. "Začátek roku se mi moc nepovedl, tak jsem ohromně šťastný za to, na jaké úrovni teď hraji. Ze zápasů mám teď mnohem větší radost," dodal rodák z Buenos Aires.

"Jsem teď zkušenější a to mi pomáhá hlavně v důležitých zápasech. Mým cílem je hrát dobře i na asijském turné stejně jako v evropských halách a pokusím se rok zakončit v top 30," plánuje bývalá světová patnáctka, jež se nyní posune do první světové padesátky.

- ATP 250 BUKUREŠŤ (Rumunsko, antuka, 420.200 eur) -
finálové výsledky (25. - 26. 09. 2010)

Dvouhra - finále:
Chela (4-Arg.) - Andújar (Šp.) 7-5 6-1

Čtyřhra - finále:
Chela/Kubot (3-Arg./Pol.) - Granollers/Ventura (2-Šp.) 6-2 5-7 13-11

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist