Chela v Umagu nevyužil mečbol a podlehl Staracemu

29. 7. 2011, 11:31
Aktuality 0
ATP UMAG - S antukou v chorvatském Umagu se rozloučil nejvýše nasazený Juan Ignacio Chela. O vyřazení argentinského tenisty se postaral loňský finalista Ital Potito Starace. S problémy se v soutěži udržel poslední Chorvat Marin Čilič.
Juan Ignacio Chela

Juan Ignacio Chela si před dvěma měsíci zahrál ve čtvrtfinále French Open, na následné období už ale tak rád vzpomínat nebude. Z pěti zápasů vyhrál jen dva a na turnaji v Umagu končí hned po svém úvodním vystoupení. 

Loni si jednatřicetiletý Argentinec zahrál v Chorvatsku semifinále, v němž podlehl Potitu Staracemu. Letos dostal šanci na odvetu, i tentokrát se však z vítězství radoval Ital.

Chela prohrál první set, pak ale vyrovnal a ve třetím vedl už 3-0 a navíc měl dva brejky v kapse. Měl i mečbol, závěr zápasu ale nezvládl a nakonec po dvou a půl hodinách prohrál 4-6 6-4 5-7. 

Starace, kterého minulý týden v Hamburku porazil český tenista Lukáš Rosol, se ve čtvrtfinále utká s krajanem Fabiem Fogninim. Čtyřiadvacetiletý Ital byl ve čtvrtfinále naposledy na French Open, ze kterého kvůli svalovému zranění odstoupil. V Umagu zatím bez problémů plní roli turnajové šestky, což na vlastní kůži pocítil i Belgičan Olivier Rochus.

Poprvé na domácím podniku Studena Croatia Open postoupil do čtvrtfinále Marin Čilič. Čtvrtý nasazený Chorvat v souboji s Holanďanem Robinem Haasem prohrál první set, svou hru však postupně zpřesnil a udržel se ve hře o prvního chorvatského vítěze turnaje po 21 letech. 

"Je příjemné hrát turnaj v domácím prostředí a snažit se hrát co nejlépe. Tento týden jsem ve dvouhře zůstal sám, takže doufám, že fanoušky potěším i v dalším zápase," řekl Cílič. Z turnaje už v prvním kole vypadli Dodig, Veič a junioři Pavič s Deličem. Ve druhém kole pak ztroskotal na obhájci titulu Ferrerovi Ljubičič.

O semifinále se Čilič utká s Italem Andreasem Seppim, který si poradil s Diegem Junqueirou. Argentinský tenista v první sadě vedl 5-3, z následných 11 gamů už ale získal jen jeden a prohrál 5-7 1-6.

- ATP 250 UMAG (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (28. 07. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Starace (It.) - Chela (1-Arg.) 6-4 4-6 7-5
Čilič (4-Chorv.) - Haase (Niz.) 4-6 6-4 6-3
Fognini (6-It.) - Rochus (Belg.) 6-4 6-1
Seppi (7-It.) - Junqueira (Arg.) 7-5 6-1

Čtyřhra - 2. kolo:
Kavčič/Pospíšil (Slovin./ČR) - Brown/Kohlmann (4-Něm.) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist