Chela vydřel výhru nad Souzou, v semifinále je i Mónaco

4. 2. 2012, 10:30
Aktuality 0
ATP VIŇA DEL MAR - Dva nejvýše nasazení tenisté si v Chile zahrají o postup do finále. Turnajová jednička Mónaco zvítězil ve třech setech nad Španělem Montaňésem. Snadnou cestu mezi poslední čtyři neměl ani druhý nasazený Chela, který po třech hodinách vyřadil Joao Souzu.
Juan Ignacio Chela

Juan Mónaco úspěšně otočil zápas s Albertem Montaňésem. Španěl sice získal první sadu poměrem 6-3, další dvě ale prohrál shodně 1-6 a po téměř dvou hodinách slavil postup favorizovaný Mónaco. Argentinská nasazená jednička tak dala zapomenout na dva předešlé neúspěšné souboje s Montaňésem, z toho jeden právě z Vina del Mar z roku 2006.

29letý Mónaco se zde v Chile probojoval do finále už dvakrát, a to v letech 2008 a 2010. O třetí postup do finále bude tentokrát bojovat s Jeremy Chardym, který po setech 6-2 a 7-6 zvítězil nad Portugalcem Fredericem Gilem.

Ještě o hodinu víc než Mónaco potřeboval na postup jeho krajan Juan Ignacio Chela. Druhý nasazený otáčel zápas s Brazilcem Joao Souzou. Po úvodním ztraceném setu 5-7 vybojoval Chela další až v tiebreaku. Třetí pak vyhrál jasně 6-1, když využil tři ze čtyř příležitostí k brejku, zatímco jeho soupeř mu vzal servis jedenkrát. 

Světová pětadvacítka Chela vyzve v semifinále dalšího Argentince Carlose Berlocqa. Ten v den svých 29. narozenin postoupil teprve podruhé na okruhu ATP mezi poslední čtyři, když porazil po setech 6-3 a 6-4 Federica Del Bonise. Berlocq, 55. hráč žebříčku, se s Chelou utkal doposud pouze jednou. Před dvěma lety na antuce v Brazílii zvítězil ve dvou setech.

 

- ATP 250 VIŇA DEL MAR -
(Chile, antuka, 398.250 dolarů)
výsledky (03./04. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Mónaco (1-Arg.) - Montaňés (5-Šp.) 3:6, 6:1, 6:1,
Chela (2-Arg.) - Souza (Braz.) 5:7, 7:6 (8:6), 6:1,
Chardy (Fr.) - Gil (Portug.) 6:2, 7:6 (7:5),
Berlocq (7-Arg.) - Del Bonis (Arg.) 6:3, 6:4

Semifinálové dvojice: Mónaco - Chardy, Chela - Berlocq.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist