Chicago: Vondroušová začala hladkou výhrou. Bouzková padla v tříhodinové bitvě, Clijstersová po návratu opět prohrála

27. 9. 2021, 22:59
Aktuality 36
WTA CHICAGO - S poloviční úspěšností dnes vstoupily české tenistky do turnaje WTA 500 v Chicagu. Zatímco Markéta Vondroušová smetla Australanku Ajlu Tomljanovicovou, Marie Bouzková po více než tříhodinové bitvě podlehla Japonce Misaki Doiové. Ro roční pauze se na kurty vrátila 38letá Belgičanka Kim Clijstersová, první výhry od roku 2012 se ale bývalá světová jednička nedočkala.
Kim Clijstersová (© j48tennis.net)

Dvaadvacetiletá Markéta Vondroušová vstoupila do turnaje WTA 500 v Chicagu hladkou výhrou nad Australankou Ajlou Tomljanovicovou, kteroiu smetla za 62 minut hry 6-2 6-1 a vzájemnou bilanci vyrovnala na 2-2.

Stříbrná olympijská medailistka čelila v zápase se čtvrtfinalistkou letošního Wimbledonu jedinému brejkbolu, který odvrátila. Sama sebrala soupeřce podání čtyřikrát.

Ve druhém kole se 41. hráčka světa Vondroušová utká s finalistkou French Open Anastasií Pavljučenkovovou z Ruska (h2h 0-0), jež měla na úvod jako nasazená čtyřka volný los.

Marie Bouzková prohrála na turnaji v Chicagu po více než tříhodinovém boji s Japonkou Misaki Doiovou 3-6 7-6 3-6 a podvanácté v této sezoně vypadla na okruhu WTA v 1. kole. Úvodní zápas prohrála na sedmém z posledních osmi turnajů.Bouzková, která je v žebříčku na 91. místě, vstoupila do utkání s hráčkou z druhé světové stovky hůře a první set po třech ztracených podáních prohrála. Vyrovnanou druhou sadu musel rozhodnout až tie-break, který Češka se štěstím získala.

V rozhodujícím setu dokázala Bouzková srovnat z 0-3 na 3-3, ale další ztracený servis po dvojchybě v osmém gamu se jí stal osudným. Následně si sice vypracovala dva brejkboly, ale nevyužila je a Japonka druhým proměněným mečbolem dlouhý zápas ukončila.

Až zítra do soutěže vstoupí třetí česká naděje Tereza Martincová, kterou čeká duel s Kolumbijkou Mariou Camilou Osoriovou.

Hned po prvním duelu skončil další návrat  Kim Clijstersové po roční pauze. Bývalá světová jednička Clijstersová prohrála se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu po téměř dvou a půl hodinách 3-6 7-5 3-6. Pro osmatřicetiletou Belgičanku, která přijala divokou kartu od organizátorů, to byl první zápas od loňského US Open.

Po něm se čtyřnásobná grandslamová vítězka v říjnu podrobila operaci kolena, v lednu pak její sportovní plány nabourala nákaza koronavirem. V březnu měla Clijstersová hrát v Charlestonu a Miami, ale odhlásila se, protože se ještě necítila ve formě.

Clijstersová, která vychovává tři děti, se loni vrátila k tenisu po sedmileté pauze a prohrála všechny tři zápasy, k nimž nastoupila. Předtím už skončila v roce 2007, ale po mateřské přestávce se vrátila a vyhrála tři ze svých čtyř grandslamů. Celkem má na kontě 41 titulů.

• WTA 500 CHICAGO 3 •
USA / Illinois, tv. povrch, 565.530 dolarů
pondělní výsledky (27. 09. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (ČR) - Tomljanovicová (Austr.) 6-2 6-1
Doiová (Jap.) - Bouzková (ČR) 6-3 6-7(4) 6-3
Pegulaová (9-USA) - Frechová (Pol.) 6-3 6-0
Collinsová (10-USA) - Flipkensová (Belg.) 6-4 6-2
V. Kuděrmětovová (12-Rus.) - Kalinská (Rus.) 7-6(8) 4-6 6-2
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Clijstersová (Belg.) 6-3 5-7 6-3
Hontamaová (Jap.) - Garciaová (Fr.) 6-3 6-0
Rogersová (USA) - Cabreraová (Austr.) 6-2 6-1
Inglisová (Austr.) - Dolehideová (USA) 4-6 6-2 6-4
Petkovicová (Něm.) - Govorcovová (Běl.) 6-2 6-2
Liová (USA) - Vekičová (Chorv.) 6-3 6-1
Jastremská (Ukr.) - Cornetová (Fr.) 7-5 6-1
Sasnovičová (Běl.) - Keysová (USA) 6-4 2-0 / skreč K.
Kozlovová (Ukr.) - Kosťuková (Ukr.) 6-7(2) 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
com
A Martincove chybi jedna vyhra, aby za sebe vyšoupla Siniakovou.. Ale pochybuju, ze v pristim kole bude mit sanci smile
Reagovat
blixa
Je to WTA, šance je vždycky.
Reagovat
com
po dnesnim vykonu Zidanskovy je sance presne 2,8 % smilesmile
Reagovat
vergus
Zidanšek je na hardu stejně silná jako Osorio, Terka by to měla v psychické pohodě uhrát na dva sety smile
Reagovat
tommr
způsob jakým Zidanseková smetla Stephensovou byl ovšem impozantní ...
Reagovat
tommr
mám obavy aby nám Tereza zase jednou nepředvedla jak lze ztratit už skoro vyhranej zápas ... smile
Reagovat
blixa
Pěkně jsi zatommroval a zachránil situaci smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
hanz
Mimochodem, co říkáte na vyjádření Chardyho?
Reagovat
tommr
včera hrála Markéta proti Tomljanovicový velmi dobře, ale stejně mě překvapuje, že je proti Pavlyuchenkový kurzovou favoritkou i když jen mírnou ... smile
Reagovat
com
no jo, tak obe finalistky FO.. a Vondrousova je k tomu jeste medailistka, tak je lepsi no smilesmile
Reagovat
hanz
Vondroušová schytá pořádný výprask, ani se na to nebudu dívat. Proti hráčkám Pavs stylu (tzn. přímé, tvrdé, ostré rány ze všech pozic) nemá protizbraň a ani se jí proti takovým hráčkám podobného stylu nedaří, namátkou Muguruza, Vandeweghe. Bude ráda za výsledek 2:6 2:6 pro soupeřku.
Reagovat
tommr
těžko říct, protože Markéta s Pavlyuchenkovou ještě nikdy nehrála. Tomljanovicová taky patří mezi ranařky a Markéta jí dokázala zkrotit ...
Reagovat
hanz
Jenže Tomjanovicová je jiný typ ranařky, ty její míčky jsou takové těžké, kdežto Pavs, Muguruza mají takové jedovky, to je typově jiná bomba.
Reagovat
Holahej
Kim nedělá nic špatného, chce si zahrát na turnajích WTA, porovnat síly, vidět hru a soupeřky z kurtu, nejen z komentátorské židle, nemá ambice vyhrávat GS, zná koloběh života.., má tu možnost, je legenda, děti odrostlejší, chce jim ukázat svět, zahrát pár turnajů, je celkově oblíbená, zpestří pole hráček, diváci přijdou na její utkání třeba víc než na leklou top10, nechápu ty jedovatý komentáře na TP.., je to její život, její motivace, nechte to na ní...
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Mantra
já souhlasím, až na to: "nechte to na ní" , to myslíš že tyhle naše pindy čte někdo, kdo ji to předá?smile
Reagovat
misa
po jarním zranění je na tom hodně špatně hlavně po kondiční stránce. V Lucemburku hrála docela dobře, ale tam se hrálo v hale, bez horka. Pokud se dostane ven, dá se říct, že není schopná vydržet ani ten jeden zápas. Potom její hře chybí síla, nahazuje obloučky, hrozně podává (1. a 2. kolo v Lucemburku podávala na její poměry výborně), proti hráčce z okruhu WTA pak nemá šanci...

Snad se dá během zimní přestávky dohromady, její pád je pro mě hodně smutný.
Reagovat
Mantra
byl předpověděn už dávno smile
Reagovat
d@ve
Taky mi je to líto. smile Třeba jí pomůže spolupráce s Luckou Hradeckou a povzbudí jí to.. smilesmile
Reagovat
vojta91
Nastoupil metráček a dostala na fráček
Reagovat
Pe3k
špekáček ne metráček smile
Reagovat
vojta91
Uznávám moje chyba smile
Reagovat
Patapuff
To, že vyhrála juniorský GS a že se dostala do stovky na světě, je svým způsobem zázrak. Nebyla obdařena buhvíjakým talentem, nebyla v žácích hvězdou svého ročníku jako většina ostatních českých hráček ve stovce. Ona dřela a poctivě plnila, co jí tatínek naplánoval. Komunistické "na talentu nezáleží, hlavní je píle" ale neplatí. Musí být obojí. Nad svůj strop se prostě nedostaneš.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tátu jsem znal z kurtů jako kluk, to ale nebyla Maruška ještě na světěsmile
Reagovat
misa
Marie je schopná hrát mnohem líp než předvádí poslední půlrok. Myslím že má jiné problémy než minimum talentu. Dostat se do padesátky nebo hrát finále dvou WTA turnajů a porazit pár hráček z Top 20 není zas tak málo. Potřebuje se dát fyzicky do pořádku a taky najít nějaký nový impuls do kariéry, nový pohled na věc; šla hodně dolů.
Reagovat
Patapuff
https://uloz.to/file/UKqcuZbwobVn/2006-12-16-sparta-xls#!ZGH1MwR2AmqzAQqwLwtmMzWwZQDkLz5JLz9eMS9xEJykHQyvAN==
Tady je výsledek turnaje ze sezóny 2006/07 v kategorii do 9-ti let. Mezi stejně starými plus o rok mladšími nepostoupila Bouzková ani ze skupiny. Tady ještě neměl nikdo moc natrénováno, tady každý bral hlavně z toho, co mu pánbůh nadělil.
Reagovat
Holahej
..je to trochu, spíš mnohem složitější.., je hodně faktorů, není to na pár řádek.., př. synové Kodeše, Šmída, Šavrdy i třeba Zeman /matka, trenérka na Štvanici/ i jiní, byli celou mládež top špička v republice a měli i podmínky, zázemí k růstu..a na ATP nedošli.., byli v dětsví špička hlavně díky podmínkám, možnostem...
Reagovat
5zdenek5
Měla by se rozehrávát na 4hře, pak jít teprve do singlu..
Věřím, že se do toho dostane a bude konkurenceschopná na pár kol... Ale už samozřejmě nic nevyhraje.. Roky jsou roky... Jágr je jen jeden
Reagovat
Holahej
..na body 103:112..a to haprovalo podání..devět dvojchyb, ..srovnávat individuální sport s kolektivním nejde.. a vůbec ne s Jágrem, který má možnost dělat si, nominovat se, hrát sinminut, kolik jen sám chce.., jak se cítí.., je unaven, vynechává střídání, v pětce za něj dělá černou práci jiný hráč, nemaká za každým pukem.., je platný v útoku, ale dostal by vůbec prostor v jiném týmu, kde by v nebyl svým pánem..
Reagovat
Holahej
..na body 103:112..a to haprovalo podání..devět dvojchyb, ..srovnávat individuální sport s kolektivním nejde.. a vůbec ne s Jágrem, který má možnost dělat si, nominovat se, hrát si minut, kolik jen sám chce.., jak se cítí.., je a není unaven, vynechává střídání, v pětce za něj dělá černou práci jiný hráč, nemaká za každým pukem.., jsou rozdělený role mezi další hráče, je platný v útoku, ale dostal by vůbec prostor v jiném týmu, kde by nebyl svým pánem..?
Reagovat
baba
oprava - soupeřka
Reagovat
baba
Clijstersová by nejdříve musela shodit tak 15 kg, aby se lépe pohybovala a pak by to možná na pár kol bylo.V ruce to má...
No a naše Mary kromě pohybu nedokáže nabídnout vůbec nic. Tam to je o tom, zda soupeřce udělá chybu či ne.I ta malá japonečka byla mnohem agresivnější ....
Reagovat
dadaft
to je pravda, maličká Doi to pálila jako o život
Reagovat
blixa
Nesmíte to brát zase tak vážně. Kim nejspíš hraje právě proto, aby těch 15 kilo shodila ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně, chytrá ženskásmile Zatímco jiné platí majlant za to aby zhubly, Kim hubne a ještě slušně vydělávásmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist