Chorvatsko a Francii dělí jedna výhra od finále Davis Cupu

14. 9. 2018, 21:18
Aktuality 7
Tenisty Chorvatska a Francie dělí jedno vítězství od postupu do posledního klasického finále Davis Cupu před jeho revoluční změnou v příštím roce. Chorvaté vedou po prvním dnu semifinále 2:0 nad rekordmanem soutěže Spojenými státy americkými, obhájci titulu Francouzi vyhráli obě dvouhry nad Španělskem.
Marin Čilič

O body favorizovaného Chorvatska se dnes doma na antuce v Zadaru postarali Borna Čorič a Marin Čilič. Jednadvacetiletý Čorič v první dvouhře porazil 6-4 7-6 6-3 Stevea Johnsona, jenž je při neúčasti Johna Isnera a Jacka Socka v tomto duelu americkou jedničkou. Osmnáctý hráč světa Čorič vyšperkoval svůj výkon v druhém setu vítězným lobem zahraným mezi nohama.

Druhý bod přidal podle očekávání Čilič vítězstvím 6-1 6-3 7-5 nad dvacetiletým debutantem Francesem Tiafoem. Utkání rozhodoval na umpiru Portugalec Carlos Ramos, jehož po kontroverzním finále US Open nařkla poražená Američanka Serena Williamsová ze sexismu.

Na tvrdém povrchu v Lille absolvoval působivý daviscupový debut domácí Benoit Paire. Francouzský tenista vyhrál v duelu se Španělem Pablem Carreňem 16 z posledních 17 gamů a po vítězství 7-5 6-1 6-0 získal pro svou zemi první bod. Druhý přidal Lucas Pouille, jenž v pětisetové bitvě zdolal 3-6 7-6 6-4 2-6 6-4 Roberta Bautistu.

Španělé hrají ve Francii bez světové jedničky Rafaela Nadala, který semifinále vynechává kvůli zranění kolena z US Open.

Letos naposledy se hraje Davis Cup na tři vítězné sety a s finálovým duelem na půdě jednoho ze soupeřů. Od příštího roku se bude o vítězi tradiční soutěže rozhodovat na finálovém turnaji pro 18 týmů během jednoho týdne na neutrálním místě.

• DAVIS CUP 2018, SEMIFINÁLE •
páteční výsledky (14. 09. 2018)
Chorvatsko - USA 2-0 (Zadar, antuka)
Čorič - Johnson 6-4 7-6(4) 6-3 ... 1-0
Čilič - Tiafoe 6-1 6-3 7-6(5) ... 2-0
Francie - Španělsko 2-0 (Lille, tvrdý povrch/hala)
Paire - Carreňo 7-5 6-1 6-0 ... 1-0
Pouille - Bautista 3-6 7-6(5) 6-4 2-6 6-4 ... 2-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Mayo
Vo finále prajem rovnako ako na šampionáte vo futbale zabozrutom
Reagovat
smazaný uživatel
Norrie mě strašně naštval, Danny tak tvrdě vydřel bod a on pak prohraje s takovým lůzrem.
Reagovat
EllNino
taky to nechápu :(
Reagovat
Krisboy
Jurabek Karimov a lůzr? Třeba je to budoucí number one, kdo ví...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, každý komu je 20 je budoucí number one. :D
Reagovat
Krisboy
Každý určitě ne. Ale Jurabek? Ve svém mladém věku má již jedno vyhrané utkání na challengrech a vysoce aktivní bilanci 63-41 na Futures. Toho bych rozhodně neodepisoval!
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 20 vyhrál zápas na challengeru. Wow! Budoucí GOAT.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist