Chorvatům se první den na domácí antuce v Umagu nedařilo

26. 7. 2011, 08:48
Aktuality 1
ATP UMAG - Pouhými dvěma zápasy v pondělí odstartoval antukový turnaj v chorvatském Umagu, v obou se však představili domácí tenisté. Nicméně ani jeden z nich do 2. kola nepostoupil; osmý nasazený Dodig nestačil na Španěla Ramose, Veič podlehl Junqueirovi.
Ivan Dodig

Ivan Dodig zažívá životní sezonu, ovšem s velmi kolísavými výsledky. V únoru si připsal premiérový titul z turnaje ATP, když překvapivě ovládl domácí halu v Záhřebu. Pak se mu dva měsíce nedařilo, až šokoval postupem do semifinále v Barceloně, kde na místní antuce vyřadil Söderlinga, Raonice či Feliciana Lópeze. Po vlně dalších nezdarů nečekaně postoupil do boje o titul na trávě v Hertogenboschi, od finálového neúspěchu s Tursunovem si ale připsal už čtvrtou porážku v řadě.

Šestadvacetiletý Chorvat byl v Umagu coby 40. hráč světa nasazenou osmičkou, roli papírového favorita proti o tři roky mladšímu Albertu Ramosovi ze Španělska nepotvrdil. Dodig v zápase ztratil pětkrát podání a po dvou hodinách a 38 minutách prohrál 4-6 6-3 2-6.

Levoruký Ramos, jemuž v žebříčku patří 82. místo, si v Umagu zahraje o své premiérové čtvrtfinále na okruhu ATP.

Z podniku Studena Croatia Open dotovaného částkou 450 tisíc eur vypadl také třiadvacetiletý Antonio Veič, který na sebe upozornil nejvíce 3. kolem na French Open, odkud ho 'vypráskal' až Rafael Nadal. I tak je Veič až 196. tenistou žebříčku a proti Diegu Junqueirovi z Argentiny své postavení potvrdil; během celého zápasu nedokázal odvrátit jediný z šesti brejkbolů a prohrál 4-6 5-7.

Marin Čilič a Ivan Ljubičič rozdávají podpisyDomácí hvězdy Čilič s Ljubičičem uspořádali sbírku
Radost domácím fanouškům mohou udělat ještě nasazení Marin Čilič a Ivan Ljubičič, kteří mají v úvodním kole volný los. Na divoké karty se představí také osmnáctiletí Mate Delič (aktuálně 34. junior světa) a Mate Pavič (8.).

Bývalí tenisté Top 10 Čilič a Ljubičič se budou každý den v průběhu turnaje mezi 16. a 17. hodinou setkávat s veřejností a budou rozdávat podpisy. Zároveň otevřeli konto sbírky pro děti se speciálními potřebami v Umagu.

Nejvýše nasazenými jsou Argentinec Juan Ignacio Chela a Alexander Dolgopolov z Ukrajiny.

Podruhé v kariéře se přihlásil do čtyřhry turnaje ATP Jaroslav Pospíšil a i v chorvatském Umagu stejně jako před šesti lety v Palermu postoupil z úvodního kola. Společně se Slovincem Blažem Kavčičem smetli 6-1 6-1 domácí neznámé Chorvaty Draganju s Marcanem.

- ATP 250 UMAG (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
pondělní výsledky (25. 07. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Ramos (Šp.) - Dodig (8-Chorv.) 6-4 3-6 6-2
Junqueira (Arg.) - Veič (Chorv.) 6-4 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Kavčič/Pospíšil (Slovi./ČR) - Draganja/Marcan (Chorv.) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
dodig a jeho styl na antuku nepatrin jeho tazeni v barcelone bylo dilem nahody. proti prumernymu ramosovi nemel vcera sanci a priste tomu nebude jinak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist