Christophe Rochus se chystá ukončit kariéru

4. 10. 2010, 17:47
Aktuality 1
Starší z bratrů Rochusů Christophe na konci této sezony zřejmě ukončí kariéru. Bývalý 38. hráč světa chce skončit po domácím challengeru v Monsu a halovém turnaji ATP ve Valencii, který začíná 30. října.
Profily hráčů
Christophe Rochus

Christophe Rochus nikdy nepatřil mezi hráče, kteří plní přední stránky sportovních novin, ale pokles až do třetí stovky světového žebříčku, v němž před čtyřmi a půl lety figuroval na 38. místě, ho od dalšího hraní odrazuje.

"Už nemám na to, abych se vrátil do světové stovky a být 200. na světě, o to opravdu nemám zájem," komentoval své rozhodnutí jednatřicetiletý Belgičan. "Popravdě mnohem raději zůstanu se svými dvěma dětmi," dodal.

Christophe Rochus si všechny dosavadní úspěchy připsal na challengerech, kde triumfoval celkem pětkrát - v roce 2000 v Poznani, o rok později v Benátkách, v roce 2005 v Lucemburku a před dvěma lety v Saint-Brieuc a Záhřebu.

Na okruhu ATP došel nejdál do finále, ve kterém dvakrát prohrál. V přímém boji o titul ho porazil Radek Štěpánek, který v roce 2006 uspěl v Rotterdamu, a tři roky předtím podlehl Belgičan Juanu Carlosi Ferrerovi ve Valencii. Tento rok ještě Rochus na okruhu ATP nevyhrál ani jeden zápas, poslední vítězství si připsal téměř před rokem v Moskvě.

Komentáře

1
Přidat komentář
weak
...mám oba rochusy rád - na to jak jsou malí, tak mají od pána boha neuvěřitelný talent... ale za ty výpustě a levárny, které letos Chris předvádí mu přeju, ať z okruhu zmízí co nejdříve...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist