Chybující, ale vítězná. Serena na úvod sezony porazila Petkovicovou

31. 12. 2013, 13:55
Aktuality 12
Výhrou nad Němkou Andreou Petkovicovou vykročila Serena Williamsová za obhajobou titulu v Brisbane a úspěšně tak odstartovala novou sezonu. Světová jednička dnes sice udělala 36 nevynucených chyb, nepříjemnou soupeřku ale porazila dvakrát 6-4.
Serena Williamsová

Serena Williamsová sice proti Andree Petkovicové často chybovala, už tradičně si ale připsala také velké množství vítězných úderů. Soupeřce navíc nasázela jedenáct es a za 98 minut zvítězila 6-4 6-4.

"Byl to náročný zápas, vážně dobrý. Vždyť bývala v Top Ten a teď se zase zlepšuje," řekla Williamsová na adresu Petkovicové, jejíž kariéru brzdí zdravotní potíže.

O semifinále si Američanka mohla zahrát s další veteránkou, nejstarší ženou na okruhu WTA Kimiko Dateovou-Krummovou. Japonka odehrála vyrovnaný zápas s Dominikou Cibulkovou, proti které po prohraném úvodním setu díky dvěma brejkům v tom dalším vybojovala třetí sadu. I v ní Slovenku potrápila a až po více než dvou hodinách prohrála 3-6 6-1 a 3-6.

"Zrovna jsem na ni myslela," reagovala Williamsová na tiskové konferenci na otázku, jestli ji japonská tenistka, která je i ve 43 letech stále ve světové stovce, inspiruje. "Když jsem ji v šatně míjela, napadlo mě: 'Ta je úžasná, že se ve svém věku tak drží'. Je v lepší kondici než já. Dost možná má nejlepší kondici na celém okruhu. Je to ohromně inspirující," řekla Američanka, která se ale Dateovou-Krummovou nechce nechat inspirovat v délce kariéry. "Nemyslím si, že v jejím věku budu ještě hrát. Doufám, že ne."

Výsledky - Brisbane - ženy (dotace 1.000.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 6:4
Jankovičová (4-Srb.) - Svitolinová (Ukr.) 6:1, 6:3
Kanepiová (Est.) - Suárezová (8-Šp.) 6:2, 6:2
Cibulková (9-SR) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:3, 1:6, 6:3
Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Hantuchová/Lisická (SR/Něm.) 6:3, 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Ashleigh odstoupila z Brisbane kvůli zranění (viz Expres zprávy) a Masha tedy bez boje postupuje do čtvrtfinále... Ashleigh přeju brzké uzdravení, ať je na domácí grandslam fit! Trochu si ale říkám, že by asi fakt bylo lepší, kdyby z 1. kola postoupila Daniela...
Reagovat
smazaný uživatel
rozehrani MaShy a "krasny zapas"? :-) Sportovne - Barty se probila kvaldou a Daniela je pro ni kvalitni skalp..
Reagovat
PetaM
To já úplně nesnáším, když někdo vyřadí favorita a pak si prostě jen tak odstoupí ze soutěže :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
a ke vsemu predstira zraneni..
Reagovat
dadaft
himl hergot donrvetr krucajs element - ta dnešní mládež, to je děs. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec si nemyslím, že Ashleigh odstoupila bezdůvodně. To by taky bylo dost nepochopitelné, kdyby postoupila do 2. kola a místo zápasu s Mashou (pro mladou Ashleigh by to byla velká zkušenost) "jen tak" odstoupila. Já absolutně nepochybuju o tom, že má zranění... Jenom jsem si prostě přál ten krásný zápas (bez uvozovek, sojko :D) mezi Mashou a Dankou. :) A když Ashleigh musela odstoupit, tak mě to mrzí o to víc...
Reagovat
PetaM
Já jsem to zase nemyslel tak vážně :D Myslel jsem, že pochopíte hlavní myšlenku :D Že prostě vyřadí favorita, a v dalším kole buď prohrajou s outsiderem, a nebo nenastoupí k zápasu :D Ono to nejvíce asi stejně štve Danku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si právě nebyl jistý, jak to myslíš. :) Tak prohra s outsiderem by Ashleigh v dalším kole opravdu nehrozila... Je to prostě škoda. Jak pro Ashleigh, tak pro Danku.
Reagovat
smazaný uživatel
a ja vim, jak to bylo mysleno Petou, jen jsem z lenosti neudelala smajlika, ale jak to mysli monty opravdu nevim, uz jsme se prece dohodli, ze skoda je to jen pro Barty (Daniela normalne prohrala).. :-)
Reagovat
dadaft
"Byl to náročný zápas, vážně dobrý."
když to řekne Serena, tak to asi platí.
a já čuměl na měřáky, jestli se náhodou zdejší vidlácký poskytovatel připojení uráčí výpadek odstranit ještě v noci.
neuráčil.
no aspoň jsem udělal věci, které většinou odkládám - defragmentace disků, hloubková kontrola antivirem a zálohy pracovních složek. ))
Reagovat
smazaný uživatel
my jsme to pochopili hned napoprve.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
... pro ujasneni, prvni (temer totozny) clanek uz je stazeny... jeste dvojmo nevidim... navic mivam mnohem zavaznejsi problem - RECITUJU! :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist