Cibulková je už popáté slovenskou tenistkou roku, mezi muži vyhrál Lacko

20. 12. 2013, 18:43
Aktuality 7
Na Slovensku včera vyhlásili nejlepší tenisty své země za rok 2013. Mezi muži zvítězil Lukáš Lacko, mezi ženami byla nejlepší Dominika Cibulková, která anketu vyhrála potřetí v řadě a celkově už popáté. Čtyřiadvacetiletá Cibulková byla navíc fanoušky zvolena i nejpopulárnější hráčkou.
Profily hráčů
Dominka Cibulková

Jubilejní 20. ročník ankety o nejlepší tenisty Slovenska se konal v Národním tenisovém centru v Bratislavě. Do hlasování se zapojilo celkem 67 funkcionářů, členů Síně slávy Slovenského tenisového svazu (STZ), trenérů, novinářů a dalších osob. Za první místo na halsovacím lístku byly uděleny 4 body, za druhé 2 a ze třetí 1.

Nejlepší slovenskou tenistkou roku 2013 byla vyhlášena Dominika Cibulková, za kterou skončily Daniela Hantuchová a Magdaléna Rybáriková. Aktuálně 23. hráčka světa Cibulková letos vyhrála turnaj ve Stanfordu a v Sydney si zahrála ve finále, v němž ale proti Agnieszce Radwaňské neuhrála ani game.

Čtyřiadvacetiletá Slovenka anketu vyhrála už popáté, když navázala na sezony 2008, 2009, 2011 a 2012, a dotahuje se tak na trojlístek nejlepších. Karol Kučera, Dominik Hrbatý a Daniela Hantuchová, která letos skončila druhá, mají na kontě po sedmi vítězstvích.

Cibulková navíc vyhrála i hlasování o nejpopulárnějšího tenistu Slovenska za rok 2013. Od fanoušků, kteří měli možnost hlasovat na stránkách STZ, získala 342 bodů z celkově 942 došlých hlasů. Druhá skončila Hantuchová (156 bodů).

Třetím nejpopulárnějším tenistou byl zvolen Lukáš Lacko, který zvítězil v kategorii Nejlepší tenista roku. Pětadvacetiletý Lacko navázal na svůj triumf z roku 2010, když letos porazil vítěze posledních dvou ročníku Martina Kližana.

Lacko, který je na 81. místě žebříčku ATP jediným Slovákem v Top 100, si v úvodu sezony zahrál čtvrtfinále v Aucklandu a Dauhá a pak ještě na podzim v Tokiu. Začátkem listopadu vyhrál domácí challenger v Bratislavě.

V kategorii týmů podesáté zvítězily fedcupové reprezentantky, které se letos dostaly přes Srbky do semifinále. V něm pak Slovenky prohrály v Rusku.

Tenista roku 2013 na Slovensku:
Ženy:
1. Dominika Cibulková 216 bodů
2. Daniela Hantuchová 148
3. Magdaléna Rybáriková 45
.
Muži:
1. Lukáš Lacko 245
2. Martin Kližan 73
3. Andrej Martin 66
4. Norbert Gombos 52
5. Filip Polášek 18
6. Miloslav Mečíř ml. 7
.
Juniorky:
1. Kristína Schmiedlová 221
2. Viktória Kužmová 82
3. Tereza Mihalíková 71
.
Junioři:
1. Matej Maruščák 180
2. Martin Blaško 165
3. Alex Molčan 73
.
Nejpopulárnější tenista:
1. Dominika Cibulková 324 hlasů
2. Daniela Hantuchová 156
3. Lukáš Lacko 141

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Priznám sa, že od OH 2012, keď sa po vyradení od Pironkovovej v 1. kole vyjadrila Cibulková, že "súperka hrala nechutne", jej už vôbec nefandím, pretože si myslím, že podobné vyhlásenia nepatria do médií.

Jej triumf ma vôbec neprekvapil, rovnako ani Lackov po zlyhaní Kližana.
Reagovat
tommr
loni skončil na 30.místě a pár místních Slováků mu tu pro letošek prorokovalo přinejmenším první dvacítku. A místo toho vypad z první stovky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Herný potenciál by tam bol, len tá hlava ... plus na pohode asi nepridali ani zranenia.

Myslím že s Martinom Dammom sa vráti do top 50, kde očakávam aj Lacka. Uvidíme
Reagovat
Jan
Nějak si na té fotce není podobná. Myslel jsem si, že to je Cetkovská :) Pokud se Cibulková nezměnila, už jsem ji dlouho neviděl :)
Reagovat
dadaft
cože?
vždyť je to Cibulka jak vyšitá. ))
Reagovat
Jan
Spíš přešitá :) Před rokem vypadala jinak :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist