Cibulková letos už potřetí vzdala. Na semifinále čeká 8 měsíců

18. 4. 2009, 09:20
Aktuality 0
WTA CHARLESTON - Dominika Cibulková letos nedohrála už třetí zápas. Slovenka v Charlestonu nedohrála kvůli zranění nohy čtvrtfinálové střetnutí s Dementěvovou, kterou čeká odveta proti Dánce Wozniacké. Druhé semifinále obstará Lisická a Bartoliová.
Dominika Cibulková

Dominika Cibulková hrála se zavázaným stehnem. V zápase s Jelenou Dementěvovou vedla v prvním setu 4-3, pak však prohrála čtyři gamy v řadě a vzdala. "Nastoupila se zavázanou nohou, nevím jak moc ji to limitovalo. Mrzí mě to i za ní, že zápas nemohla dokončit," řekla Dementěvová.

Problémem devatenáctileté Slovenky bylo podle ředitele turnaje zranění stehenního svalu nebo třísla. Letos nedohrála jž třetí utkání, loni odstoupila dokonce ze čtyř rozehraných duelů. Od loňského srpna, kdy hrála finále v Montrealu, tak marně usiluje o svou první semifinálovou účast.

Turnajovou jedničku Dementěvovou nyní čeká pátá nasazená Caroline Wozniacká, které má co vracet. Letos jí podlehla ve dvou setech v osmifinále podniku WTA Premier v Miami. Osmnáctiletá Dánka, jež před týdnem získala v Ponte Vedra Beach svůj čtvrtý titul, ve čtvrtfinále smetla Francouzku Razzanovou hladce 6-2 6-0. "Proti Jeleně budu muset hrát agresivně a být neustále v pohybu, protože ona je opravdu vynikající hráčka," plánuje Wozniacká.

Jiná francouzská tenistka Marion Bartoliová naopak uspěla. Maďarku Melindu Czinkovou porazila 6-4 6-1 a o své třetí letošní finále si zahraje s Lisickou, kterou loni porazila na trávě ve Wimbledonu. "Mým cílem je načasovat formu na French Open," těší se Bartoliová na domácí grandslam, který začíná koncem května. "Víte, ona (Lisická, pozn.) tu porazila Venus a v semifinále je zaslouženě. Pokud budu hrát jako dnes, může to být skvělý zápas," předvídá Francouzka.

Pouze do stavu 3-3 v prvním setu držela ruská hráčka Jelena Vesninová krok s Němkou Sabinou Lisickou. Ta servírovala téměř dvousetkilometrovou rychlostí a soupeřku za necelou hodinu doslova přestřílela poměrem 6-4 6-0. "V úvodu jsem nemohla najít rytmus, udělala jsem i nějaké dvojchyby. Pak jsem se ale rozehrála a myslím, že jsem podávala skvěle," pochvalovala si devatenáctiletá Lisická, jež o den dříve vyřadila i Venus Williamsovou. "Je to pro mě povedený turnaj."

- WTA PREMIER CHARLESTON (USA, zelená antuka, 1.000.000 dolarů) -
páteční výsledky (17. 04. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Dementěvová (1-Rus.) - Cibulková (7-SR) 6-4 1-0 skreč C.
Wozniacká (5-Dán.) - Razzanová (13-Fr.) 6-2 6-0
Bartoliová (6-Fr.) - Czinková (Maď.) 6-4 6-1
Lisická (16-Něm.) - Vesninová (Rus.) 6-4 6-0

Semifinálové dvojice: Bartoliová - Lisická, Dementěvová - Wozniacká.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist