Cibulková měsíc po finále v Melbourne vyhrála turnaj v Acapulku

2. 3. 2014, 07:55
Aktuality 11
WTA ACAPULCO - Dominika Cibulková nepovedené období po finále na Australian Open ukončila titulem z Acapulka. Čtyřiadvacetiletá Slovenka v boji o svou celkově 4. trofej zdolala po bezmála třech hodinách hry Američanku Christinu McHaleovou a ve světovém žebříčku se posune už na 11. místo.
Dominika Cibulková

Dominika Cibulková si na letošním Australian Open zahrála poprvé v kariéře ve finále grandslamového turnaje. Pak ale prohrála dva fedcupové duely proti Němkám a v Dauhá vzdala kvůli žaludečním potížím zápas 1. kola.

Sérii čtyř porážek ukončila až v Acapulku, kde startovala poprvé v kariéře a hned jako nasazená jednička. Město i turnaj si okamžitě oblíbila a bez ztráty setu postoupila až do sobotního finále.

V něm čtyřiadvacetiletá Slovenka narazila na o tři roky mladší Christinu McHaleovou, kterou v obou vzájemných střetnutích porazila. Mladá Američanka ale ve svém prvním finále na okruhu WTA byla světové třináctce rovnocenou soupeřkou.

První set Cibulková vyhrála až po hodině a čtvrt v tie-breaku. V druhé sadě ji ale Američanka přetlačila a vyrovnala. V rozhodujícím dějství už slovenská tenistka vedla 5-2 a měla dvě šance zápas ukončit při svém servisu. Poprvé neuspěla a za stavu 5-4 čelila brejkbolu, na konec však proměnila čtvrtý mečbol a po 2 hodinách a 54 minutách zvítězila 7-6 4-6 6-4.

"Očekávala jsem hodně těžký zápas, ale tohle byla nad mé očekávání. Musím říct, že to bylo vlemi náročné, její defenzíva dnes byla úžasná. Odehrály jsme několik hodně dlouhých výměn a bylo to takové nahoru a dolů. Ale bojovala jsem o každý bod a jsem teď moc šťastná za to, že jsem tu získala titul," komentovala Cibulková, jež ve svém jubilejním 10. finále vybojovala 4. titul.

"Do tohoto turnaje jsem se zamilovala. Měla to být pro mě jen příprava na velké turnaje, ale od teď to bude jeden z mých nejoblíbenějších. Prostředí, kurty a vůbec všechno tady, jsem ráda, že jsem tu mohla hrát," dodala rodačka z Bratislavy, které se ve světovém žebříčku posune na 11. místo a o jednu příčku tak vylepší své maximum.

"Bylo opravdu příjemné hrát poprvé ve finále právě tady. Myslím, že to je jeden z nejhezších turnajů na okruhu," pochvalovala si i přes finálovou porážku McHaleová. "Jsem spokojená s tím, jak jsem dnes bojovala. Myslím, že Dominika hrála opravdu skvěle, jen jsem se s ní snažila držet krok. Doufám, že další finále v budoucnu přijdou," dodala mladá Američanka.

České tenistky ve finále čtyřhry neuspěly
Petra Cetkovská s Ivetou Melzerovou, která startovala na prvním turnaji po roce a půl, jízdu soutěží v Acapulku titulem nezakončily. České tenistky ve finále podlehly 3-6 6-2 5-10 nasazeným dvojkám Francouzce Kristině Mladenovicové a Galině Voskobojevové z Kazachastánu. Cetkovská s Melzerovou si spolu zahrály finále v Acapulcu už v roce 2008, kdy rovněž neuspěly.

Jednatřicetiletá Melzerová získala v mexickém letovisku ještě pod dívčím jménem Benešová před deseti lety první ze svých dvou titulů ve dvouhře. Nyní se mostecká rodačka v Acapulcu vrátila na turnaje po rok a půl dlouhé pauze, kterou si vynutilo zranění ramena. V singlu vypadla v prvním kole.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO -
(Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (01. 03. 2014)
Dvouhra - finále:
Cibulková (1-SR) - McHaleová (USA) 7-6(3) 4-6 6-4
Čtyřhra - finále:
Mladenovicová/Voskobojevová (2-Fr./Kaz.) - Cetkovská/Melzerová (ČR) 6-3 2-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
ak sa Dominika tohto roku nedostane po vynikajucom zaciatku do top10,tak uz asi nikdy
Reagovat
Nola
Domča super !!!!!!
Reagovat
Mayo
neverím...športovec roka bez debaty
Reagovat
smazaný uživatel
Kuzmina.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že Kiki s Galinou vyhrály a zároveň doufám, že Ivet a Petra vyhrajou někdy příště... Kiki získala už svůj devátý titul v deblu! Takže nezbývá než si přát, aby se jí takhle začalo dařit i ve dvouhře. :)

Jinak musím říct, že sombrera holkám opravdu sluší... :)
https://pbs.twimg.com/media/BhshIhkCcAE0n3c.jpg
https://pbs.twimg.com/media/BhskPZhCUAIZHCe.jpg
https://pbs.twimg.com/media/BhtNTx6IAAECLxd.jpg
Reagovat
Fandina
Supeeeeeeer!!! Velká gratulace, mám radost!!! Jen tak dál. Pome!
Reagovat
Jan
Sluší jí to.
Reagovat
Sonja
Ještě jednou gratuluji:-)) Jak k titulu, tak k 11.místu na žebři!
A super fotka.
Reagovat
gigin
Aj já :) Dobře Domi!! Pomeee!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je 250ka, ze ano?..

Inak gratulacia k tiulu, pekný úspech..
Reagovat
PetaM
280ka no :D Ale i to je dobré :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist