Cibulková po měsíci vyhrála, ani si nevšimla zemětřesení

16. 9. 2014, 17:58
Aktuality 5
Poprvé od srpnového podniku v Montréalu se slovenská tenistka Dominika Cibulková dočkala vítězství na okruhu WTA. Šestá nasazená hráčka ukončila sérii čtyř porážek v úvodním kole turnaje v Tokiu, kde si bez problémů poradila s Belgičankou Flipkensovou. Během utkání ani nepostřehla zemětřesení, které japonskou metropoli postihlo.
Dominika Cibulková

"Necítila jsem to. Lidé si povídali a já nevěděla, co se vlastně děje. Řekl mi to až rozhodčí. Ještě nikdy jsem to nezažila," řekla Dominika Cibulková k zemětřesení o síle 5,6 stupně Richterovy škály, které se projevilo hlavně v severní části Tokia.

"Jsem hrozně, hrozně spokojená s dnešním výsledkem. Poslední dva měsíce pro mě byly těžké," radovala se Slovenka po hladkém vítězství 6-1 6-3 nad Kirsten Flipkensovou. "Nehrála jsem tak, jak jsem chtěla, a na kurtu jsem se necítila dobře, takže jsem ráda, že jsem v Asii odstartovala tak dobře. V trénincích hraju dobře, proto jsem ráda, že to dokážu předvést i v zápase," dodala Cibulková, která bude o účast ve čtvrtfinále hrát s Američankou CoCo Vandewegheovou.


30 pater pěšky? Po tréninku ani náhodou!

 

Svůj první zápas od US Open vyhrála - tentokrát v netradiční roli nenasazené hráčky - aktuálně až 25. tenistka žebříčku WTA Viktoria Azarenková. Ani svůj čtvrtý turnaj od Wimbledonu neodstartovala bývalá světová jednička snadnou výhrou; domácí veteránka Kimiko Dateová-Krummová jí v prvním setu sebrala dvakrát podání a sadu získala poměrem 6-3, ale od druhé sady už favoritka Japonku jasně přehrávala. Dateová-Krummová získala po zbytek utkání už jen dvě hry a Azarenkové podlehla 6-3 0-6 2-6.

"Je to hodně nepříjemná hráčka a zápasy v Japonsku pro ni bývají velmi důležité," řekla Běloruska na adresu poražené soupeřky. "V prvním setu jsem nehrála moc dobře, nedokázala jsem se dostat do rytmu. (Dateová) je ten typ hráčky, která vám to nedovolí, takže to pro mě byla výzva," dodala.

První zápas od US Open čekal v Tokiu také na Saru Erraniovou, která na rozdíl od Azarenkové svou roli favoritky nezvládla. Pátá nasazená hráčka se v duelu s Marinou Erakovicovou dostala do vedení 4-0, ale to dnes bylo od ní vše. Novozélanďanka ziskem sedmi her v řadě získala první set a náskok ve druhém, v němž favoritku nechala uhrát jediný game.

"Cítila jsem se velmi, velmi dobře," řekla po svém postupu Erakovicová, která soupeřku z elitní světové dvacítky porazila naposledy před více než rokem. "Proti tak dobré hráčce jsem musela předvést to nejlepší, myslím, že to byl dobrý zápas."

Na svůj úspěch z Hongkongu nenavázala v Tokiu finálová přemožitelka Karolíny Plíškové Sabine Lisická. Německá tenistka v duelu s Casey Dellacquaovou získala první set a ve druhém vedla 5-3, ale na vítězství nakonec nedosáhla. Australanka sebrala favoritce tři servisy po sobě a po dvou a půl hodinách vydřela vítězství 6-7 7-5 a 6-2.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1 mil. dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Erakovicová (N. Zél.) - Erraniová (5-It.) 6:4, 6:1
Cibulková (6-SR) - Flipkensová (Belg.) 6:1, 6:3
Suárezová (8-Šp.) - Naraová (Jap.) 6:1, 2:6, 6:2
Azarenková (Běl.) - Dateová-Krummová (Jap.) 3:6, 6:0, 6:2
Dellacquaová (Austr.) - Lisická (Něm.) 6:7 (5:7), 7:5, 6:2
Gajdošová (Austr.) - Hantuchová (SR) 6:2, 5:7, 7:5
Gavrilovová (Rus.) - Davisová (USA) 4:6, 6:4, 6:4
Vandewegheová (USA) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:2, 7:5
Čtyřhra - 1. kolo:
Muguruzaová/Suárezová (4-Šp.) - Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) 6:3, 4:6, 10:7
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak my sme to zemetrasenie v tvojich výkonoch pocítili Dominika..A celkom razantne..
Reagovat
aligo
5,6 je docela dost... se divím že to napostřehla...
Reagovat
Fandina
zřejmě byla zaujatá hrou, píše, že si lidi o tom povídali, ale je to zajímavé, že to nepostřehla
Reagovat
slacker
V Japonsu stavi tak aby se otresy maximalne utlumily
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nevedela ze i kurty..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist