Cibulková: Pod tlakem hraji nejlépe

27. 10. 2016, 15:28
Aktuality 39
Slovenská tenistka Dominika Cibulková šla dnes na dvorec na Turnaji mistryň s tím, že musí získat dva sety, aby měla vůbec šanci postoupit do semifinále. Svůj cíl na dvorci splnila, porazila Rumunku Simonu Halepovou a pak se díky dvousetové výhře Němky Angelique Kerberová dostala při debutu na Masters v Singapuru i mezi nejlepší čtveřici turnaje.
Dominika Cibulková

"Je to velké vítězství. Jsem šťastná z toho, jak jsem hrála a jak jsem se dokázala vypořádat s takovým tlakem. Vypadá to, že hraju nejlepší tenispod tlakem. Skvělé pocity," radovala se světová osmička Cibulková po výhře nad Halepovou 6:3 a 7:6.

"Není lehké vyhrát na dva sety proti světové čtyřce, ještě proti tak dobré obranářce. Podala jsem jeden z nejlepších výkonů a navíc pod takovým tlakem."

Zdá se, že Cibulková ze sebe dostane víc, když si řekne, co musí dokázat. Stejné to bylo třeba nedávno na turnaji v Linci. Věděla, že postupem do finále se kvalifikuje na Turnaje mistryň.

"Tak jsem si to dala za cíl a od začátku za tím šla a dokázala to. Možná, když si stanovím jasnou metu, tak hraju ještě líp," usmívala se.

S médii hovořila ještě v době, kdy nevěděla, jestli si semifinále Turnaje mistryň zahraje. K tomu potřebovala pomoc Kerberové.

"Nevím, jestli budu sledovat zápas. Nejhorší je sledovat skóre. Možná půjdu nakupovat a pak se podívám," řekla rodačka z Bratislavy a doplnila, že neví, co případně Němce za odměnu koupí.

Nestresovala se tím, jak může zápas Kerberové s Keysovou dopadnout. "Když to člověk nemůže ovlivnit, tak s tím už nic nemůže udělat. Když vyhraje Kerberová, tak budu velmi šťastná. Jestli ne, tak to tak mělo být. Věřím v osud," řekla.

Byla již i připravená, že vyrazí na dovolenou. "My jsme se cestou sem s manželem bavili, že to máme kousek na dovolenou. Mám jednu tašku zápasovou, jednu na dovolenou, je to úplně v pohodě. Netrvá nám to dlouho, balím se každý týden," uvedla.

Dovolenkovou tašku ale musí ještě nechat ležet v koutě. V sobotním semifinále se utká s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. A znovu bude cítit u kurtu podporu manžela Michala Navary, kterého si vzala v červenci.

"Je pro mě důležitý. Když je mi těžko, řekne, že život není tak hrozný. Uklidní mě a myslím na jiné věci," řekla.

V Singapuru povzbuzují Cibulkovou také rodiče a rozradostněného otce musela po její výhře nad Halepovou vracet z kurtu ochranka. "Hodně to prožívá, ale jsem ráda, že jsem tady s rodiči. O tomhle jsme nikdy ani nesnili," řekla Cibulková.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

39
Přidat komentář
FulnekUltras
za poslední výkonnostní vzestup zcela zaslouženě - navíc oproti mírně stereotypním stylům Mad a Simony. V sf je možné vše... ;)
Reagovat
svetova.dvojka
Ona vážně postoupila, takže ještě jeden zápas téhle malé,tlusté,krpaté ....., která místo toho aby nějak finančně podpořila chudý slovenský lid, tak si kupuje šaty za 400 000 Euro, kabelky za milióny apod..., fuj arogantní,nafintěná, namyšlena osoba, kterou si vzal ten kanální odpad Navarra, no vrána k vráně sedá, svůj svého si hledá že..., kdyby raději přispěla něco na chudé Slováky na chudý lid, tolik lidí na Slovensku žije v bídě, a tahle Cibulková která fakt na první pohled vypadá jak štětka v cikánském bordelu se producíruje s takovými nekřesťansky drahými věcmi, je to hnus, opovrhuje lidmi.
Reagovat
blixa
:D :D :D Ty seš snad ještě vtipnější, než sám velký StalinUltras ;-)
Reagovat
VlS
A na Somálce jsi se vykašlal, to není hezký.
Reagovat
Nola
si pobavil, urazat na anonymnych diskusiach je zrejme jedine co si v zivote dokazal
Reagovat
smazaný uživatel
asi mu odpalila tiket:)))
Reagovat
blixa
Spíš pozůstatky mozku :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
spaniel
Už nejsi cikán?
Reagovat
janek_da
ale b1bec je pořád
Reagovat
gigin
Vybled. Jak Majkl.
Reagovat
Pavol
Mam vazne obavy ze Svetlanu porazi.
Reagovat
tommr
tak ten blázen co se tam sápal na kurt byl její táta. Měl štěstí že neschytal pár ran, protože na tenise se to bere trochu jinak než na fotbale a od jistý doby se ochranky s potenciálně nebezpečnejma pošukama moc nemazlí ... :)
Reagovat
FulnekUltras
;)
Reagovat
VlS
gratulka, vy jste holky taky dobrý na trénink hercny.
Reagovat
misa
V poslední době otočily hodně skoro už ztracených zápasů. Ve 3. kole US Open proti KaPlis/Goerges prohrály první set a ve druhém ztrácely brejk, ve finále US pak Garcia podávala na titul. Dnes dokonce 3 mečboly. Mentální síla týmu je velká.
Reagovat
fretek
Ve finále ve Wuhanu nebyla pod správným tlakem? (Prohrála 1:6 1:6)
Reagovat
svetova.dvojka
Vítejte v krajině semifinalistky turnaje mistryň.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tahle reci opravdu nemusim, aby nakonec netlacily ony.. :-) Ale paradni vysledek a verim, ze i pocit. Dobre, Domi! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tyhle, jeee
Reagovat
blixa
Jsou místa, kde všichni tlačí .... :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak jsme si ulevili a zpatky k tenisu.. ;-) Mne proste prijde dost nebezpecne, delat ze sebe mentalniho titana, prestane "jit karta" a jaka jsem byla. Pochvalit si dobrou hru postaci..
Reagovat
blixa
To je podle pravidla "když se nepochválím sama, nikdo to za mě neudělá" :D
Reagovat
smazaný uživatel
a nejradeji se smeji vlastnim vtipum.. zvlaste pak, jsou-li dobre, ze? ;-)
Reagovat
Krisboy
https://www.vasekuchyne.cz/westmark-extracta-lis-na-cesnek-cibuli/
Reagovat
blixa
Znám. Na česnek OK, ale na cibuli fakt ne :D
Reagovat
Krisboy
No já jsem to nezkoušel, ale píšou to tam...
Reagovat
blixa
Já vím. Já to jednou zkoušel ... fakt ne :D
Reagovat
Krisboy
Já vůl to jednou zkoušel na zázvor...dovedeš si představit, jak to dopadlo, když to nevydrželo ani cibuli :)
Reagovat
blixa
:D :D
Reagovat
Krisboy
se mi nechtělo strouhat, no...
Reagovat
smazaný uživatel
me by vsak nejvic zajimala ta odpeckovana oliva.. :-)
Reagovat
blixa
Na to je ten zahnutej bodec co jde do otvoru ;-) Ale nezkoušel jsem.
Reagovat
smazaný uživatel
viiiiim, jeeeeeezis, ale stejne.. :-))
Reagovat
blixa
No jen aby ! Znám jednu, co to cpala do toho drtiče ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
tomu neverim.. :-)
Reagovat
Pavol
Pod tlakom hrala Halepova. Dochodkynu Kuznetsovovu das. Skusi na Teba to vzdychanie a hru na unavenu ale neboj das ju.
Reagovat
janek_da
tak Cibulka šla nakupovat

1l mléka
1/2 chleba
máslo
15dkg Vysočiny
1 vlnky jako odměnu za vítězství
Reagovat
smazaný uživatel
nie, nie! ona je na kabelky

http://www.imagehosting.cz/images/mssvkcibul.jpg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist